پیام ویژه

آخرين مطالب

حسین کنعانی مقدم بررسی کرد:

دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟! سياسي

دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فعال سیاسی اصولگرا گفت: این که طرح نور توسط نیروی انتظامی در حال اجراست، از دید نمایندگان مجلس مجزا از طرح عفاف و حجاب نیست و به نوعی قرار است هر 2 طرح، همراستای هم پیش بروند. مسئله اصلی همه این طرح‌ها عفاف و حجاب است و در نتیجه هر دستگاهی به دنبال این است که نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

جلال رشیدی‌کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره بررسی طرح صیانت در مجلس یازدهم گفته است: «طرح صیانت علنا از دستور کار مجلس خارج شد، ولی زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر این‌که برخی در تلاش هستند هفته آخر مجلس این طرح مورد بررسی قرار گیرد. امیدوارم چنین اتفاقی رخ ندهد، زیرا سر منافع مردم معامله کردن با جریانی خاص قطعا به ضرر آن اشخاص خواهد بود.»
رشیدی کوچی در بخشی از سخنان خود و در رابطه با این که تصویب طرح صیانت به ریاست قالیباف در مجلس دوازدهم کمک می‌کند یا نه گفت که این احتمال وجود دارد. این اظهارات رشیدی کوچی در شرایطی مطرح می‌شود که پیش از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، برخی از منتقدان اصلی قالیباف از عدم تصویب قانون عفاف و حجاب در مجلس دوازدهم شکایت می‌کردند و معتقد بودند قالیباف به دنبال آن است که از تصویب این طرح پیش از انتخابات احتراز کند.
حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی که از موافقان سرسخت لایحه عفاف و حجاب است می‌گوید: «کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم. عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد 47 تا 49 این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازات‌ها پرداخته است.»
با توجه به این که در جلسه علنی 29 شهریور 1402 مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت 3 سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود. اظهارت علی بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم هم نشان می‌دهد دولت با اقدامات مجلس در حوزه عفاف و حجاب همراه است. او در این باره گفته است: «دولت با همراهی و همدلی و همچنین با اصلاحات حداقلی در سریع‌ترین زمان ممکن، طبق تعیین تکلیفِ قانون اساسی مبنی بر اینکه لوایح قضایی باید از مسیر دولت به مجلس تقدیم بشود، لایحه را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. به‌نظر می‌رسد الان و یا هر مقطع دیگری هیچ مرجعِ اجتماعی، فرهنگی، انتظامی، قضایی و اجرایی معطل تصویب قانونی در این زمینه نیست و قوانین موجود تکالیف همین مراجع را در این موضوع‌های فرهنگی و اجتماعی مشخص کرده است.»
نیروی انتظامی نیز پیش از مشخص شدن تکلیف طرح عفاف و حجاب در حال اجرای طرح نور است که در واقع بازگشت گشت ارشاد به خیابان‌ها است؛ طرحی که به نظر می‌رسد با حمایت دولت سیزدهم همراه است. سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به این که در دولت سیزدهم فعالیت‌های این نیرو در بهترین وضعیت قرار گرفته است از قوای سه گانه تقدیر و تشکر کرد و گفت: «با حمایت‌های مجلس، دولت و قوه قضائیه و همراهی مردم اجرای طرح نور را با قوت، دقت و هوشمندی ادامه خواهیم داد.»
با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که آیا محمدباقر قالیباف می‌تواند به واسطه مصوبه حجاب و عفاف بار دیگر بر کرسی ریاست مجلس بنشیند و آیا طرح نور در صورت تصویب طرح عفاف و حجاب متوقف می‌شود؟ حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو به این پرسش‌ها پاسخ داده است:
ارسال پالس مثبت قالیباف به جبهه پایداری
حسین کنعانی مقدم گفت: «ما در عرصه سیاست با چند گروه مختلف از افراد رو به رو هستیم. برخی از افراد، سیاستمدار هستند یعنی بر اساس فکر و اندیشه و تعقل به مسائل مختلف فکر می‌کنند و درباره موضوعات گوناگون صحبت می‌کنند. برخی از افراد، سیاسی کار هستند یعنی بر اساس منافع سیاسی خود سخن می‌گویند. برخی دیگر، سیاست باز یا به عبارتی دقیق‌تر بندباز هستند یعنی در عرصه‌های سیاسی سعی می‌کنند به سمتی حرکت کنند که منافع سیاسی خود را تامین کنند و کاری هم به این ندارند که این بندبازی‌ها می‌تواند تا چه حدی در آینده سیاسی آنان اثرگذار باشد. در نهایت برخی نیز هستند که نه سیاست باز هستند نه سیاست مدار و نه سیاسی کار درواقع این افراد سلبریتی‌های سیاسی هستند که بیشتر به دنبال دیده شدن هستند. اکنون نیز به نظر می‌رسد برخی از افراد به دنبال این هستند که از طریق اظهارنظر‌هایی که انجام می‌دهند دیده شوند، نه این که گام مثبتی بردارند یا تحلیل دقیقی از مسائل سیاسی کشور ارائه کنند.»
وی افزود: «در رابطه با ریاست آقای قالیباف در مجلس، باید به این نکته دقت کنیم که با توجه به این که 45 نفر در نوبت ورود به مجلس قرار دارند، ممکن است آرایش سیاسی مجلس تا حدودی تغییر کند. به هر حال این حقیقت انکار ناشدنی است که آقای قالیباف برای رئیس شدن نیاز به یک رای قابل توجه از سوی طیف تندروی مجلس دارد. با این وجود شاید اینگونه بتوان تعبیر کرد که اقدامات اخیر آقای قالیباف در خصوص طرح صیانت، نوعی پالس مثبت برای قانع کردن طیف تندرو است که؛ اگر من رئیس بشوم، مواردی را که شما اصرار دارید در مجلس مورد توجه قرار گیرد را در اولویت قرار داده و پیگیری می‌کنم.»
لزوم ابهام زدایی از طرح عفاف و حجاب
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه گفت: «هر مصوبه‌ای باید مراحلی را در مجلس طی کند و برای مثال باید به شورای نگهبان برود. اما تا جایی که مطلعم درباره مصوبه حجاب و عفاف هنوز این مراحل به طور کامل طی نشده است. یعنی هنوز مجلس شورای اسلامی و مجلس شورای نگهبان به نتیجه نرسیده اند و اگر این نتیجه مشترک حاصل نشود، طرح مذکور به مجمع تشخیص مصلحت می‌رود. به همین دلیل، با توجه به حساسیت‌های قانونی که وجود دارد و با توجه به این که طرح حجاب و عفاف موفق نشد نظرات مثبت اکثریت را به سمت خود جذب کند و از سوی شورای نگهبان نیز ایراداتی به آن وارد شد، نمی‌توان با اطمینان گفت که این طرح به سرعت به مرحله اجرا می‌رسد. گروهی از صولگرایان تندرو، معتقدند که طرح صیانت مبتنی بر جریمه نقدی طراحی شده تا هر کسی دلش خواست، بی حجاب بگردد.»
وی افزود: «این که طرح نور توسط نیروی انتظامی در حال اجراست، از دید نمایندگان مجلس مجزا از طرح عفاف و حجاب نیست و به نوعی قرار است هر 2 طرح، همراستای هم پیش بروند. مسئله اصلی همه این طرح‌ها عفاف و حجاب است و در نتیجه هر دستگاهی به دنبال این است که نقش خود را در این زمینه ایفا کند. در حال حاضر نیز، نیروی انتظامی این نقش را پذیرفته که از طریق گشت ارشاد سعی در برقراری حجاب داشته باشد و اقداماتی قانونی انجام دهد. قطعا زمانی که طرح عفاف و حجاب مجلس تصویب شود، طرح‌های جانبی کنار گذاشته می‌شوند. طرح صیانت در نهایت تعیین کننده خط مشی‌های کلی عملکرد حاکمیت در قبال مسئله حجاب خواهد بود. البته شکل گیری طرح حجاب می‌تواند یک امتیاز مهم نیز داشته باشد. درواقع اگر طرح حجاب و عفاف با دقت تصویب شود، می‌تواند هم به قانونمندتر کردن نوع برخورد‌ها با حجاب کمک کند و هم از هر نوع برخورد سلیقه‌ای با مردم پیشگیری کند. البته باید توجه داشت که قانون مرتبط با حجاب باید جامع و کامل و عاری از هر نوع ابهام باشد. وقتی قانونی تصویب شود که سرشار از ابهام در شیوه‌های اجرا باشد و حتی به درستی آسیب شناسی نشده باشد، بیش از آن که مفید باشد، مضر خواهد بود. درواقع سرنوشتی مثل سرنوشت قانون ممنوعیت ماهواره پیدا می‌کند که گرچه قانون است، اما هیچکس رعایت نمی‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1479689/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت کانال 13 عبری از سرانجام عادی‌سازی رابطه عربستان و اسرائیل

سونوس سرانجام از اولین هدفون خود با قیمت 449 دلار رونمایی کرد

تصویری از جوانی شهید امیرعبداللهیان

صنعت نفت در هیچ‌دوره‌ای همانند دولت سیزدهم شاهد جهش و تحول نبوده است/ همه هم‌وغم «رئیس‌جمهوری شهید» مردم بودند

چند درصد از ایرانیان شاغل‌اند؟

آمار مسافران جهان اعلام شد

پشتیبانی کامل از فایل‌های 7Zip و TAR به ویندوز 11 آمد

پیکر خادم الرضا، رئیس‌جمهور شهید و همراهان وارد تهران شد/ ویدئو

داستان 17 سقوط

فقدان وزیر و آینده وزارت خارجه

ورود پیکر رئیس‌جمهور و شهدای خدمت به مصلی تهران/ ویدئو

گامی تاریخی علیه سران اسرائیل

گوگل در بخش نتایج هوش مصنوعی میزبان تبلیغات می‌شود

فایل صوتی جنجالی وزیر دفاع اسرائیل

همدردی مقام‌های بلندپایه و نفتی جهان با وزیر نفت ن برای شهادت خادم ملت ایران

همدردی مقام‌های بلندپایه و نفتی جهان با وزیر نفت برای شهادت خادم ملت ایران

گوشی تاشو Mate X6 هواوی احتمالا در نیمه دوم 2024 معرفی می‌شود

همسر شهید موسوی: از شنیدن خبر شهادت آقا سید از لحاظ خودم ناراحت اما برای ایشان خوشحال شدم

شعب کشیک بانک‌ها فردا فعال هستند؛ تعداد شعب فعال 2 برابر شد

تجهیزات تولید تراشه TSMC در صورت حمله چین می‌تواند از راه دور غیرفعال شود

پیکر خادم الرضا، رئیس‌جمهور شهید و همراهان وارد تهران/ ویدئو

تصویری از چهره گریان آجودان مخصوص رئیس جمهور در مراسم تشییع شهدا

مصلی امام خمینی منتظر ورود رئیس جمهور شهید

استاندار مرکزی: آیت‌الله رئیسی «هپکو» را از خاک ذلت بلند کرد

سفر آیت الله رئیسی به مازندران برای جامعه ایثارگری منشا خیر و برکت بود

بدرقه شهدای خدمت در شهر تبریز

صدور هشدار نارنجی برای 17 استان؛ پیش بینی تشدید بارش ها

آبگرفتگی معابر کرج پس از چند دقیقه باران شدید

مجلس خبرگان در آیینه تاریخ: از آیت الله مشکینی تا آیت الله موحد کرمانی

مهلت دوباره برای ثبت‌نام نوبت دوم کنکور

اعتبار مجوزهای الکترونیکی منقضی‌شده تمدید می‌شود

خودنمایی نمایشگر پشتی بزرگ در اولین تصویر گوشی آنر مجیک V فلیپ

میزبانی تاریخی مردم قم از پیکر رئیس‌جمهور شهید

مجلس یازدهم پایان یافت؛ عکس یادگاری نمایندگان/ 7 خرداد شروع مجلس دوازدهم/ قالیباف: ما را حلال کنید

اعترافات مردی که طلاهای دخترش را دزدید!

مهلت دوباره برای ثبت‌نام کنکور

این گوشی ارزان باتری 6 هزار میلی‌آمپرساعتی، نمایشگر خمیده 120 هرتز و شارژ 80 وات دارد

تکانه یا تغییر؟ درباره تأثیرپذیری چهار نهاد کشور از سانحه اخیر

برقراری قطارهای فوق العاده تهران-مشهد

تحریم‌های هوانوردی و جان‌هایی که می‌روند

امام شنبه تا جمعه؛ روایتی از زندگی امام ‌جمعه شهید تبریز

دوران جدید کامپیوترهای ویندوزی با کوپایلوت پلاس آغاز شد؛ متمرکز بر هوش مصنوعی

سقوط در شیب دره

مسیریابی بورس در خرداد

وزیر نفت امشب مهمان «گفت‌وگوی ویژه خبری» است

واردات 120 هزار تن برنج خارجی به کشور

10 رکورد مثبت اقتصادی

روایت یک امدادرسانی ناتمام

تمهیدات ترافیکی پایان هفته در محورهای شریانی کشور

فروش 71 کیلوگرم شمش طلا در بیست و هشتمین حراج مرکز مبادله