پیام ویژه

آخرين مطالب

فضای مجازی همواره نفوذپذیر است خواندنی ها

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - به گزارش گرداب ، وی در سلسله نشست‌های اداره کل پژوهش معاونت سیاسی صدا و سیما، افزود: مردم حق دارند مطالبه کنند که چرا پیش از ورود شبکه‌های اجتماعی به کشور آگاهی‌های لازم در این زمینه آموزش داده نشده است.
گودرزی با بیان اینکه شبکه اجتماعی از یک نشست دورهمی و گفتگو‌های روزمره تا ارتباطات گسترده در فضای مجازی را به صورت کلی شامل می‌شود، گفت: اکنون شبکه‌های اجتماعی بین سازمان‌ها و حتی فضای اداری و افراد مختلف جامعه فعال است که به صورت دو سویه مخاطبان در آن مشارکت می‌کنند.
وی درباره مزایای شبکه‌های اجتماعی افزود: این شبکه‌ها رایگان است تا کاربران بیشتری داشته باشند، سهولت دسترسی و اشتراک منابع اطلاعات از دیگر مزایای این شبکه هاست، همچنین دسترسی به آن‌ها آسان است و با نصب یک نرم افزار به سرعت امکان پذیر است.
این کارشناس فضای مجازی گفت: داده‌ها در شبکه‌های مجازی از سطح بومی به سطح بین المللی منتقل شده است و در این شرایط هیچ کنترلی بر اطلاعات خودمان نخواهیم داشت و به عنوان مثال نرم افزار ios به تازگی نرم افزار‌های ایرانی را بلاک کرد که کاری از دست کاربران ایرانی در این زمینه بر نمی‌آید.
این کارشناس با اشاره به اینکه نگرانی ما در زمینه اتوماسیون‌های اداری و بر هم زدن آنهاست گفت: داده‌های بومی ما از این طریق به گستره بین المللی وارد می‌شود.
گودرزی با تأکید بر اینکه در جهان کنونی اطلاعات بیشتر، قدرت بیشتر به همراه دارد، افزود: رایگان بودن دسترسی به شبکه‌های اجتماعی به منظور افزایش کاربران و در نتیجه افزایش داده‌ها و دسترسی به اطلاعات بیشتر پس از پردازش داده هاست.
وی گفت: فضای اشتراک گذاری وسیعی از ویدئو، عکس و متن در اختیار کاربران است که این امکان را برای دسترسی به داده‌های بیشتر، اطلاعات بیشتر و تشکیل بانک‌های اطلاعاتی بسیار گسترده فراهم آورده است.
گودرزی افزود: مؤسس تلگرام (پاول دورف) یک فرد روسی است که در این کشور اجازه فعالیت نیافت و به انگلستان رفت و دفتری در کاخ ملکه به او دادند.
وی گفت: دفتر اصلی تلگرام ساختمان 11 طبقه‌ای در مونیخ است، اما اطلاعات این شبکه گسترده در اختیار یک شرکت در ایالت تاکوئیلای آمریکاست که پهباد‌های جاسوسی را مدیریت می‌کند.
این کارشناس فضای مجازی افزود: شرکت تیتان، کمپانی زیرمجموعه این شرکت دیجیتال است که داده پردازی گوگل، فیس بوک و تلگرام را در یک فضای وسیع بیابانی انجام می‌دهد و بانک اطلاعات طبقه بندی شده دارد به گونه‌ای که اطلاعات 130 میلیون کاربر تلگرام از جمله 45 میلیون شهروند ایرانی در اختیار آنهاست.
گودرزی گفت: شبکه‌های اجتماعی اجازه ایجاد گروه‌هایی با نام‌های مختلف و تعداد کاربران متفاوت را داده است تا با سلیقه‌ها و علائق جامعه‌های کوچک در کشور‌ها نیز آشنا شود و برای آن‌ها برنامه ریزی مناسبی داشته باشد.
وی افزود: چند درصد از کاربران شبکه‌های اجتماعی قوانین استفاده از این شبکه‌ها را پیش از عضویت مطالعه کرده اند؟ بسیاری از کاربران حتی نمی‌دانند که این شبکه‌ها دسترسی به تمام اطلاعات شخصی آنان دارند و در برخی موارد اجازه یافته اند به جای آنان پیام نیز ارسال کنند.
گودرزی درباره تهدیدات شبکه‌های اجتماعی گفت: معایب این شبکه‌ها تأثیرگذاری منفی بر فرهنگ جوامع دیگر است به گونه‌ای که شایعه پراکنی و انتشار مطالب بدون منبع براحتی در آن صورت می‌گیرد و تنها راه مقابله با این تهدید اجرای قوانین سختگیرانه در رابطه با انتشار اطلاعات در فضای مجازی همانند ژاپن و مالزی است که زندان و جزای نقدی در نظر گرفته اند.
این کارشناس فضای مجازی افزود: پایگاه‌های اینترنتی به منظور تعیین خبر‌هایی با منابع رسمی و غیررسمی در تمام جهان وجود دارد که در ایران ستاد ساماندهی رسانه‌های برخط زیر نظر وزارت ارشاد مسؤول آن است و نماد اعتماد الکترونیکی نیز به منظور شناسایی فضای مجازی معتبر از غیر معتبر برای کاربران در نظر گرفته شده است.
گودرزی گفت: از سال 1385 قانون جرایم رایانه‌ای در فضای مجازی کشور اجرا شده است.
وی درباره دیگر معایب فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نیز افزود: تغییر ساختار جامعه ما به ساختاری متن گرا که احساسات را به تدریج کاهش داده و عواطف اجتماعی را از بین می‌برد به گونه‌ای که خانواده‌ها در برخی موارد به جای گفتگوی رو در رو برای یکدیگر متن ارسال می‌کنند.
این کارشناس فضای مجازی گفت: اطلاعات جوامع کوچک حتی خانواده در اختیار صاحبان فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در خارج از کشور قرار می‌گیرد که حتی به خانواده‌های ما نیز شناخت پیدا می‌کند و باید در این زمینه به مردم آگاهی‌های لازم داده شود.
این کارشناس فضای مجازی انعطاف پذیری هویت را از دیگر تهدید‌های فضای مجازی دانست و افزود: در این فضا نمی‌توان گفت که مخاطب مرد است یا زن و یا ربات.
گودرزی گفت: براحتی می‌توانم بگویم 90 درصد از مردم ایران را ربات‌ها سر کار گذاشته اند و مخاطبان واقعی نیستند.
وی افزود: شبکه‌های مجازی براحتی اجازه پردازش اطلاعات شخصی کاربر را دریافت کرده اند بدون اینکه کاربران این اجازه را خوانده باشند و از آن اطلاع داشته باشند.
گودرزی گفت: ترویج فرهنگ وارداتی به دیگر کشور‌ها همچون تیغ زنی در دبیرستان‌ها و یا خوردن خون یکدیگر در دبیرستان‌های متوسطه دوم از جمله این فرهنگ هاست چرا که وقتی آموزش نباشد فرهنگ‌های متفاوت نیز آسیب زا خواهند بود.
این کارشناس فضای مجازی گفت: باگ‌های (سوراخ) فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی امکان سرقت اطلاعات از آن‌ها را فراهم آورده است، به عنوان مثال ثابت شده که برخی نرم افزار‌های پرداختی در تلفن همراه که تبلیغات گسترده‌ای در صدا و سیما نیز دارند نفوذ پذیرند و مردم بهتر است از نرم افزار‌های اصلی بانک‌ها استفاده کنند تا اطلاعات مالی شان سرقت نشود.
وی افزود: اکنون فضای مجازی به سمت وصیت نامه‌های مجازی پیش رفته است و به عنوان مثال گوگل بخشی را برای نامه‌های الکترونیکی در نظر گرفته است تا پس از مرگ فرد اطلاعات نامه‌های الکترونیک او در اختیار کسی که او در وصیت نامه اش تعیین کرده قرار گیرد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/206925/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به جای گوشی 5 میلیون تومانی می‌توانید شارژر 50 واتی جدید سامسونگ را بخرید!

مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد

به لطف هوش مصنوعی، محل دفن افلاطون سرانجام کشف شد

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

این بازی بعدی خالق کلش آو کلنز است؛ مبارزه با چاشنی هوش مصنوعی

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری 3 هکر ایرانی

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم