پیام ویژه

آخرين مطالب

مهارت‌آموزی؛ راه رسیدن به دانشگاه‌های نسل چهارم/ در مدرسه‌های تابستانه چه می‌گذرد؟ سياسي

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - مدرسه‌های تابستانه فرصتی مناسب برای کسب مهارت‌های لازم در حوزه استارت‌آپی و کسب و کار‌های نوپا هستند که دانشگاه‌های ما را به سمت نسل چهارم سوق می‌دهند.

به گزارش جام نیوز ، اسم مدرسه که به میان می‌آید یاد سال‌های تحصیلی در دوران کودکی و نوجوانی می‌افتیم، اما این اصطلاح چند سالی است که رنگ و بوی دیگر به خود گرفته است؛ مدارس تابستانی در مقطع ابتدایی و راهنمایی، بیشتر جنبه‌ آموزشی و تفریحی دارد، اما در دبیرستان، دانشکده یا دانشگاه، تعریف مدرسه تابستانی متفاوت است.
مهمترین هدف از برگزاری مدرسه‌های تابستانی دانش افزایی و ارتقا مهارت‌های کاربردی مورد نیاز دانشجویان است و یکی از برنامه‌های موفق و مؤثر در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی معتبر دنیا به حساب می‌آید.
برگزاری مدرسه‌های تابستانی برای دانشجویان فرصتی است تا قبل از فارغ‌التحصیلی و وررد به بازار کار محفوظات علمی خود را به صورت عملی پیاده سازی کنند؛ فرصتی که کمک می‌کند تا دانشگاه‌های ایران نیز بتوانند به سمت نسل سوم و چهارمی شدن حرکت کنند، شعاری که بسیاری از دانشگاه‌های برجسته دنیا سال‌هاست به آن دست یافته‌اند و دانشگاه‌های معتبر ایران نیز در تلاشند به این هدف برسند.

آنچه مشخص است؛ دانشگاه‌های طراز اول ایران به اذعان خود مسئولین آموزش عالی در تمام این سال‌ها تنها به بحث آموزش و پژوهش پرداخته و آموزش عملی مغفول مانده است؛ شاید مهمترین راه برای رسیدن به یک جامعه پویا و اقتصاد فعال در کشور عملیاتی کردن پژوهش‌های دانشگاهی است.
آنچه مشخص است باید پژوهش‌های دانشگاهی متناسب با مسائل روز صنعت و فضای واقعی کسب و کار کشور باشد و دستیابی به این هدف است که کمک می‌کند تا مشاغل جدید با رویکرد‌های کارآفرینی با کمک شرکت‌های استارت‌آپی و دانش بنیان به اقتصاد کشور تزریق شود. مطمئنا تنها دانشگاهیان را نمی‌توان کارآفرین دانست، زیرا بسیاری از افراد خلاق و موفق در حوزه کسب و کار و کارآفرینی تحصیلات دانشگاهی ندارند، اما تجربه بسیار موفقی در کنار شغل خود دارند که می‌تواند برای دانشجویانی که به زودی فارغ التحصیل می‌شوند، مفید باشد.
مدرسه‌های تابستانی می‌تواند بهترین محل برای دستیابی به این تجربیات در کنار دانش علمی اساتید باشد، از طرف دیگر بسیاری از دانش آموزان تمایل دارند تا قبل از ورود به دانشگاه و دنیای کار برخی مهارت‌ها را بیاموزند و این می‌تواند فرصتی مناسب برای دانشجویان تا مهارت‌های کسب و کار و کارآفرینی که آموخته‌اند را در اختیار علاقمندان قرار دهند.
برگزاری مدرسه تابستانی توسط دانشگاه‌ها و برخی مراکز علمی و تحقیقاتی در ایران نیز رواج دارد و در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کند که برخی از آن‌ها تجربیات موفقی نیز در حوزه استارت‌آپ و دانش بنیان داشته‌اند و آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.
مدرسه تابستانی اینترنت اشیاء در پارک فناوری تهران
آکادمی اینترنت اشیاء با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، امسال پنجمین مدرسه تابستانی اینترنت اشیاء را با موضوع «مدیریت منابع انرژی در پیک مصرف برق» در مرداد ماه برگزار کرد. تیم‌ها در این دوره مهارت‌های لازم را آموختند که چگونه اجزای اصلی سازنده یک محصول مبتنی بر اینترنت اشیاء شامل سیستم نهفته، شبکه ارتباطی، پلتفرم اینترنت اشیاء و اپلیکیشن را در کنار یکدیگر قرار دهند و در نهایت هر تیم کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) مبتنی بر اینترنت اشیاء را به عنوان یک راهکار برای «مدیریت منابع انرژی در پیک مصرف برق» ارائه کرد.

مدرسه تابستانه دانشجویی علوم اعصاب شناختی
علوم اعصاب شناختی، به علم اعصاب، روانشناسی و علم کامپیوتر‌ می‌پردازد و لازم است با پیشرفت علوم به این حوزه بیشتر پرداخته شود، به همین منظور برگزاری مدرسه‌های تابستانی در سطح دانش آموزی و دانشجویی اقدامی برای ترویج بهتر حوزه‌های مختلف علمی است.
با همین رویکرد مرداد ماه امسال مدرسه تابستانی علوم اعصاب شناختی برگزار شد و در آن دانشجویان با فناوری‌های نوین شناختی، تقویت کارگروهی و تفکر بین رشته‌ای و با تأکید بر اجرای پروژه‌های علمی آشنا شدند؛ در این کلاس‌ها به 10 موضوع مختلف علوم اعصاب شناختی از جمله تشریح عملی مغز، حس و ادراک، و تفکر، حافظه و یادگیری، شناخت اجتماعی و توانبخشی شناختی، آشنایی با ساختار سیستم عصبی، بیماری‌های عصبی، فیزیولوژی سیستم عصبی و مدل سازی شناختی و هوش مصنوعی پرداخته شد.
برای برگزاری این مدرسه، دانشگاه علوم پزشکی ایران، کلینیک مغز و شناخت و مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه شهید بهشتی میزبان دانشجویان علوم پزشکی، علوم پایه، روانشناسی و فنی و مهندسی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفه‌ای است بودند تا آموزش‌های لازم به آن‌ها با حضور اساتید برجسته داده شود.

مدرسه تابستانی بلاک‌چین
امروزه در ایران موضوع بلاک چین در حوزه استارت‌آپ بسیار جریان ساز بوده و برپایی مدرسه تابستانی در این حوزه مورد توجه و علاقه جوانانی است که مایلند در حوزه طرح‌های توجیهی اقتصادی و کدنویسی فعالیت کنند. «بلاک چینی شو»، «کمپ بلاک چین»، «کافه محتوا»، «کاف گپافه» یا کافه خلاقیت از دورهمی‌های این استارت‌آپ بود.
شبکه نئو با برگزاری مدرسه تابستانه نانو
مدرسه تابستانی نانو در راستای کاربردی‌سازی علم نانو مرداد ماه برگزار شد؛ در این دوره تلاش شد تا دانشجویان ایرانی و سایر کشور‌ها به ویژه کشور‌های منطقه که تمایل به یادگیری علم نانو، کاربرد‌های آن و تعریف پروژه‌های علمی در این زمینه داشته باشند در قالب برنامه‌های هدفمند با یکدیگر و در قالب یک شبکه مرتبط شوند.
در این مدرسه 4 روزه به مباحثی همچون کارگاه دانش تئوری نانو، کارگاه‌های عملی تخصصی فناوری نانو، زیست فناوری و تقلید زیستی، کارگاه‌های عملی خلاقیت و کارآفرینی در حوزه نانو، آموزش کسب‌و‌کار در حوزه نانو از ایده‌پردازی تا ارائه محصول در قالب استارت آپ و مسابقات علمی-عملی برای آموزش تیم‌سازی و کار عملی در قالب تیم پرداخته شد.

مدرسه تابستانی رویان
دست ورزی ژن در سال 1960 ظهور کرد تا راهی برای درمان و علاج بیماری‌ها باشد، اما در مقطعی از زمان فعالیت‌ها در این حوزه متوقف شد و کمتر نامی از آن برده می‌شد، اما در یک دهه گذشته اتفاقات مناسبی برای توسعه و گسترش آن در کشور ما رخ داده و شواهد حاکی از آن است که می‌تواند فضای مناسبی برای اشتغال‌زایی ایجاد کند به طوری که در حال حاضر این علم یک بازار بیلیون دلاری دارد و به سرعت در حال رشد است؛ این درآمد نشان دهنده آن است که کمتر فناوری در دنیا از این سرعت رشد برخوردار است. با همین هدف نیز در ایران دهمین مدرسه تابستانی پژوهشگاه رویان با موضوع «زیست پزشکی مولکولی: از تشخیص تا درمان» برگزار شد.
آنچه مشخص است، کشور ما امروز به لزوم برگزاری مدارس تابستانی پی برده‌ و بسیاری از دانشگاه‌های برجسته همچون دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و شهید بهشتی در حوزه‌های مختلف علمی برای دانش‌آموزان، دانشجویان و علاقمندان برگزار کرده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/249963/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تولید توسط شبکه بانکی

قتل تکان‌دهنده مادر و پسر با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌یابد

مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند

ضرورت روزآمدسازی دانش و اطلاعات مدیران مناطق نفت‌خیز جنوب

نیروی دریایی ارتش در کنار مردم سیل‌زدۀ سیستان‌وبلوچستان

اعزام 1500 عمره‌گزار به حج در 3 روز

گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات

هشدار نارنجی برای نیمه شرقی کشور

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

لحظه نجات راننده گرفتار در خودرو ‌در حال سوختن

ضربه راهبردی ایران به اسرائیل از نگاه عباس عبدی؛ جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان ها، در تعارض است

تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

اصولگرایان منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد