پیام ویژه

آخرين مطالب

در گفت و گو با ایسنا مطرح شد؛

به قدرت مناطق‌آزاد در گرفتن زهر تحریم‌ها توجه کنید منطقه آزاد کیش

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - مسئولان در مناطق آزاد معتقدند که با توجه به ظرفیت بالای موجود در این مناطق در صورت احترام به قوانین مربوطه و رفع موانع سرمایه‌گذاری، مناطق آزاد می‌تواند به موتور محرکه اقتصاد تبدیل شده و زهر تحریم‌ها را بگیرد.

به گزارش فرینا، محمد امین اله‌داد، دبیر کمیته راهبردی فناوری اطلاعات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت مناطق آزاد در وضعیت کنونی اقتصاد کشور، گفت: اگر اختیارات و ظرفیت‌های مناطق در چهارچوب قانونی خودشان دیده شده و مورد احترام واقع شود معتقدم که می‌تواند بسیاری از مشکلات را به ویژه در زمان تحریم حل و فصل کند و در شرایط فعلی راهکار مناسبی برای کمک به اقتصاد کشور باشد. این در حالی است که انتظارات از مناطق آزاد بسیار بالا بوده و به یک مطالبه عمومی تبدیل شده که این مسئله از نگاه ما اتفاق خوشایندی است.
بزرگترین کمک به مناطق آزاد چیست؟
محمدامین اله داد با بیان اینکه متاسفانه شناخت کافی در مورد مناطق آزاد وجود ندارد و برای تحقق توسعه، باید به طور ویژه مورد توجه قرار داد، افزود: در شرایط کنونی بزرگترین کمک به مناطق آزاد این است که قانون آن‌ رعایت شده و مقررات بین مناطق و سازمان‌های هم‌جوار نیز تسهیل شود که اگر این اتفاق بیفتد مناطق آزاد ظرفیت آن را دارند که به مهمترین موتور محرکه اقتصاد کشور تبدیل شوند.
اله داد با بیان اینکه در شرایطی که صحبت از توسعه علمی و اقتصادی کشور می‌کنیم باید نگاه ویژه به مناطق آزاد وجود داشته باشد، افزود: امتیازات این مناطق برای سرمایه گذاران حوزه‌های مختلف از جمله حوزه تولید جذاب است؛ به طوری‌که یک تولید کننده در مناطق آزاد برای ورود ماشین آلات خود مشکلات کمتری داشته و هزینه کمتری نیز می‌پردازد. در مورد مواد اولیه تولید برای مناطق آزاد تعرفه گمرکی وجود ندارد و هزینه‌های لجستیکی صادرات نیز به شدت کاهش پیدا می‌کنند و این مسائل در کنار ظرفیت‌های اختصاصی هر یک از مناطق آزاد ایران، فضای خوبی برای تولید و سرمایه گذاری ایجاد می‌کنند که نباید از آن‌ها غافل شد. ولی مسئله اینجاست که در موضوع تولید، زنجیره آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و حتی اگر یکی از این حلقه‌ها درست کار نکند می‌تواند مشکل ساز شود.
کارنامه منفی نیست اما...
دبیر کمیته راهبردی فناوری اطلاعات مناطق آزاد با اشاره به اینکه در رویه‌ای که در مناطق آزاد وجود دارد دو موضوع سهولت کسب و کار و شفافیت مورد توجه جدی هستند، گفت: ما در حال پیش‌برد رویه‌ای هستیم که سهولت کسب و کار و شفافیت را بصورت همزمان داشته باشیم. ما چیزی برای پنهان کردن نداریم و اگر مقایسه‌ای بین مناطق آزاد خود و مناطق همجوار داشته باشیم مشخص می‌شود که کارنامه منفی نداریم ولی نیازمند حمایت بیشتری هستیم. مناطق آزاد از لحاظ بودجه‌ای به نوعی خودگردان هستند و دولت اعتبار جداگانه‌ای برای آن‌ها در نظر نمی‌گیرد، از این رو مهمترین اقدامی که دولت می‌تواند انجام دهد تاکید عملی بر الزام کلیه‌ سازمان‌ها به رعایت قانون مناطق آزاد در این مناطق است.
اله داد در ادامه وضعیت مناطق آزاد ایران در مقایسه با منطقه و جهان مورد بررسی قرار داد و گفت: مناطق آزاد کشور نسبت به مناطق همسایه خود در استان‌های مختلف وضعیت بهتری دارند، اما تا کنون وضعیت توسعه فناوری اطلاعات در آن‌ها تابعی از وضعیت توسعه دولت الکترونیک در کشور بوده است. در این حوزه آمارهای بین المللی به وضوح وضعیت کشورمان را مشخص می‌کند و نمی‌توان انکار کرد که مناطق آزاد جدا از ایران نبوده و آن‌ها هم به دلیل وابستگی‌ها به اطلاعات سازمان‌های هم‌جوارشان در سرزمین اصلی تابع همین وضعیت هستند. اما در دو سال اخیر و در قالب پروژه توسعه پنجره واحد مناطق آزاد، تلاش بر آن است تا تحولی در حوزه کاربرد فناوری‌های نوین در مناطق آزاد رقم زده شود.
وی در توضیح بیشتر گفت: بانک جهانی برای سهولت کسب و کار 10 شاخص اصلی از جمله دریافت مجوزهای ساخت و ساز، حمایت از سرمایه‌های کوچک، تامین اعتبار و اعطای وام و قوانین کار را مد نظر قرار می‌دهد و سپس رتبه بندی انجام می‌شود. این در حالی است که عملکرد ما در این سال‌ها طبق گزارش سال 2018 بین 190 کشور نشان داده که بهترین رتبه ایران در بحث مجوز ساخت و ساز بوده که در رتبه 25 قرار داریم ولی در شاخصی همچون حمایت از سرمایه‌های کوچک رتبه کشور ما 170 است. باید توجه داشت که با وجود همسایه‌هایی که در منطقه داریم رقابت بسیار سنگین است و آن‌ها با تلاشی که در سال‌های اخیر کرده‌اند در رتبه‌های بالایی قرار گرفته‌اند، در حالی که ما با سرعتی متناسب با همسایگانمان پیش نرفته ایم و اکنون تمام تلاش ما بر جبران این فاصله است.
دبیر کمیته راهبردی فناوری اطلاعات مناطق آزاد در این رابطه مهمترین چالش موجود را موانع مقرراتی و هماهنگی بین سازمان‌ها دانست و گفت: باید این فرآیندها طبق قانون چگونگی اداره مناطق آزاد یکپارچه شوند. نه اینکه سرمایه گذار به مناطق آزاد بیاید و برای دریافت مجوز نه تنها در منطقه بلکه در سرزمین اصلی نیز فرآیندی جداگانه و عموماً تکراری را طی کند.
یک سرمایه‌گذار چندبار باید مجوز بگیرد!؟
اله داد در مورد با رفع موانع سرمایه گذاری مسائل دیگری را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: اولاً باید مسائل مقرراتی اصلاح شده و سهولت کسب و کار به عنوان یک مسئله در نظر گرفته شود. ما در کلیه رویه‌ها باکنترل‌های تکراری و موازی مواجه هستیم. این در حالی است که کسی منکر شفاف سازی و کنترل نیست، ولی سوال بسیار اساسی این است که یک سرمایه گذار باید چند بار و نزد چند سازمان اطلاعات یکسانی را ارائه و مجوزهای یکسانی را دریافت کند. چرا باید تا این حد فرآیندها طولانی شوند تا سرمایه گذار را دچار دلسردی کنند در حالی‌که می‌توان‌گردش اطلاعات را جامع و سیستمی بین سازمان‌های مختلف پیش برد.
به گزارش ایسنا، آخرین گزارشی که چندی پیش دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در رابطه با وضعیت سرمایه گذاری خارجی در این مناطق اعلام کرد از این حکایت داشت که در سال 1397 معادل 30 درصد کاهش نسبت به سال 1396 رخ داده و از حدود یک میلیارد دلار به 650 میلیون دلار کاهش یافته است که دلیل اصلی آن شرایط تحریمی بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/251842/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

اصولگرایان منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی