پیام ویژه

آخرين مطالب

راز بازگشت شیخ نور گزارش

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - راز بازگشت شیخ نور
k ١.٦
٢
آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
از 1384 به این سو و از زمانی که اصولگرایان تندرو قدرت را در کشور قبضه کردند، چندان در عرصه سیاست فعال نبود و حضورش محدود به جلسات جامعه روحانیت مبارز می‌شد. نه در انتخاباتی شرکت می‌کرد و نه مسئولیت اجرایی خاصی را می‌پذیرفت با این وجود به سبب مرام و روش خاصش در دوران مسئولیت، هنوز در یاد مردم باقی مانده بود و حضورش در هر انتخاباتی می‌توانست معادلات معمول را برهم زند. بعد از مناظرات انتخاباتی 1388 که محمود احمدی‌نژاد از طریق رسانه ملی تهمت‌هایی به او و خانواده‌اش زد، از جامعه روحانیت هم به دلیل عدم حمایتشان از او در برابر تهمت‌ها فاصله گرفت و دوری از صحنه اول سیاست را ترجیح داد. ناطق نوری از آن زمان مرد پشت پرده‌های سیاست است که در آستانه هر انتخابات دو جریان اصلی سیاسی کشور می‌کوشند تا حمایتش را جلب کنند و گامی بزرگ به سوی پیروزی بردارند. شواهد نشان می‌دهد تا پایان انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 ناطق نوری که روزگاری مرد اول اصولگرایان بود و در انتخابات‌ها برای این جریان میدان‌داری می‌کرد، به حمایت از چهره‌های معتدل نظیر حسن روحانی می‌پرداخت و توجهی به اصولگرایان نداشت. حال اما زمزمه‌هایی از بازگشت شیخ نور به عرصه آشکار سیاست به گوش می‌رسد. علی‌اکبر ناطق نوری هفته گذشته پس از 10 سال با دعوت اعضای جامعه روحانیت مبارز در جلسه این نهاد حاضر شد؛ اتفاقی که در آستانه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی کمی عجیب و دور از انتظار به نظر می‌رسید. از سوی دیگر او که برای مدت‌ها در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام حاضر نمی‌شد در شهریور 1398 در جلسات مجمع حاضر شد. بنابراین می‌توان تصریح کرد که دوران قهر سیاسی ناطق پایان یافته است. سیدرضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز درباره جلسه‌ای که با حضور ناطق نوری تشکیل شد، می‌گوید: «به هیچ عنوان حضور ناطق در مقام میهمان نبوده و در مقام صاحب‌خانه به جامعه بازگشتند. و تلاش‌مان این است که ان‌شاءا... این حضور ادامه پیدا کند.»
تکلیف حضور
پیشتر نیز پیش‌بینی می‌شد که اگر بزرگان در کشور از شرایط موجود احساس خطر کنند، امکان بازگشتشان به عرصه سیاست وجود دارد. عبدا... ناصری فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این باره معتقد است: «حضور نیروهای فراجناحی نظیر آقای ناطق نوری در بزنگاه‌هایی که گروه‌ها و احزاب سیاسی دچار بحران می‌شوند یا افکار عمومی در کارایی آن‌ها تردید پیدا می‌کنند، می‌تواند بسیار مؤثر باشد. با این حال گمان نمی‌کنم که در مجموعه حاکمیت اراده‌ای برای دعوت از حضور این چهره‌ها به صورت مستقیم باشد اما این چهره‌ها می‌توانند به بازیگردانی و تجمیع شخصیت‌های اصلی و اثرگذار کمک کنند». او مکانیسم انتخاباتی و رفتار برخی نهادها را از جمله دلایل عدم حضور چهره‌های تأثیرگذار در عرصه سیاست می‌داند و می‌گوید: «اشخاصی چون آقای ناطق نوری می‌توانند زمینه‌ساز ایجاد یک تفاهم مشترک و ملی میان حکومت و مردم شوند. دکتر مصدق می‌گفت که سرباز را سال‌ها تربیت می‌کنند تا در زمان جنگ در مقابل دشمن بایستد. او نمایندگان و نخبگان کشور را به سربازانی تشبیه کرد که در زمان نیاز باید برای مصلحت ملت به میدان آیند و وظیفه خود را انجام دهند. با توجه به این موضوع، معتقدم زمانی که آقای ناطق نوری به این نتیجه برسند که حضور آن‌ها نیاز کشور است، حتما به میدان خواهند آمد». مصطفی هاشمی‌طبا، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 1396 نیز تأکید دارد: «آقای ناطق نوری به پختگی و آینده‌نگری قابل قبولی رسیده است که می‌تواند در عرصه سیاسی نقش‌آفرینی مثبتی داشته باشد. بی‌تردید با ورود او به صحنه سیاسی برخی نیروهای افراطی علیه او موضع می‌گیرند که این موضوع ارتباطی به اصلاح‌طلب‌ یا اصولگرا بودن نیروهای تندرو ندارد. البته ورود مجدد آقای ناطق به سیاست منوط به حوصله او برای کاری سیاسی است زیرا فعالیت سیاسی مستلزم کار همه‌جانبه است. در چنین حالتی دیگر مهم نیست که چه طیف یا شخصی چه می‌گوید».
هراس دلواپسان
تأکید کارشناسان بر لزوم حضور چهره‌های ملی، چهره‌های جریان دلواپس پیروزی خود را در عدم حضور این‌گونه افراد می‌بینند. علیرضا زاکانی، دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در این باره گفته بود: «ورود چهره‌های به اصطلاح فراجناحی نظیر ناطق نوری از طراحی‌های عناصر دوم خرداد است و از فقر گفتمانی و نیروی انسانی ناشی می‌شود». با توجه به اظهارات می‌توان دریافت که انتخابات‌های آتی در ایران نه بر سر اصلاح‌طلبی و اصولگرایی، بلکه بر سر میانه‌روی و تندروی خواهد بود و با توجه به شرایط خطیر کشور در عرصه سیاست خارجی، حضور نیروهای تندرو در قدرت می‌تواند به فاجعه‌‌ای غیرقابل جبران منجر شود. در این شرایط چهره‌هایی که توان بسیج مردم برای حضور در انتخابات را داشته باشند، نقش تأثیرگذاری در ممانعت از گذار کشور به سوی افراط‌گرایی دارند. استمرار وضع موجود و حضور چهره‌های کم تأثیر در عرصه انتخابات با توجه به شرایط خطیر کشور نمی‌تواند راهگشا باشد و نیاز است که بزرگان دوباره کمر همت ببندند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/268049/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

حمله به جان وحدت

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

تاریخ سازی جعلی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: رتبه‌بندی 100 هزار معلم اصلاح شد

سیل برای دبی گران تمام شد

موضع‌گیری دو پهلو

سقوط کامیون نفت‌کش در آب‌نمای کنخ مسیر بندر خمیر

وزیر ارتباطات: تا پایان سال 50 درصد به سرعت اینترنت افزوده می شود

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

انقلابیون انتقادی

توضیحات وزیر کشور در مورد آخرین وضعیت امداد رسانی به 5 استان درگیر سیل در کشور

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

خسارت زلزله 5.6 ریشتری در شمال ترکیه

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

غربت مرتضی

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

معاون مدیریت پسماند: عرضه کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع می شود

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

از چاله به چاه؟

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

تغییر جایگاه مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

رئیس سازمان سنجش: رئیس جدید سازمان سنجش به زودی معرفی می‌شود

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

متحدان اسرائیل در برزخ

رئیس پلیس فتا: فروشندگان سوال‌های جعلی آزمون سراسری بازداشت شده‌اند

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

آشیانه سری

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند