پیام ویژه

آخرين مطالب

قیام اطلاعاتی علیه رئیس‌جمهوری آمریکا يادداشت

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - قیام اطلاعاتی علیه رئیس‌جمهوری آمریکا
k ١.١
٠
شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
افشای جزئیات مکالمه تلفنی دونالد ترامپ با رئیس‌جمهور اوکراین و آغاز تحقیقات برای استیضاح رئیس‌جمهور ایالات متحده، بازهم ترامپ و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا را رودرروی هم قرار داد. در نزدیک به سه سالی که از ریاست‌جمهوری ترامپ می‌گذرد، رابطه ترامپ و آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده بارها دچار تنش شده که عمده‌ترین آن پرونده مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 و کمک به ترامپ برای پیروزی در این انتخابات بود. این نهادها بارها در گزارش‌های خود به نقش هکرهای نزدیک به حکومت روسیه اشاره کردند اما ترامپ این گزارش‌ها را بی‌اعتبار و ساخته‌و‌پرداخته رقبایش دانست. این روند همچنین بارها درباره گزارش‌های اطلاعاتی که روزانه در اختیار رئیس‌جمهور ایالات متحده قرار می‌گیرد نیز تکرار شد؛ ترامپ بارها این گزارش‌ها را بی‌اعتبار و جناحی دانسته است.
نگاه منفی ترامپ به نهادهای اطلاعاتی نیز زمانی پررنگ‌تر شد که ماجرای رابطه روسیه و کمپین ترامپ در انتخابات 2016 در ابتدا در گزارش‌های ردوبدل شده میان سرویس‌های اطلاعاتی ایالات متحده و استرالیا افشا شد. ارتباط‌های مشکوک ترامپ با تن‌فروشان در روسیه هم از سوی یک مقام سابق اطلاعاتی بریتانیا به رسانه‌ها درز پیدا کرد.
این تحولات باعث شده تا رئیس‌جمهوری که منافع شخصی را ارجح بر منافع ملی می‌داند، نگاهی منفی به نهادهای اطلاعاتی آمریکا داشته باشد و حتی باراک اوباما را به خط‌دادن و اعمال فشار بر این نهادها متهم کرده است. اتهامی که ترامپ به رئیس‌جمهور سابق آمریکا وارد کرده یکی از اصلی‌ترین اتهام‌هایی است که دموکرات‌ها به ترامپ وارد کرده و روند استیضاح او را کلید زده‌اند.
ترامپ در این ماجرا هم نهادهای اطلاعاتی را هدف حملات خود قرار داده و بارها تأکید کرده فردی که مکالمه تلفنی او با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را در اختیار کمیته اطلاعاتی سنا قرار داده، فردی «جاسوس و خیانت‌کار» است. تحولات روزهای اخیر باعث شده تا این دیدگاه در کاخ سفید و برخی رسانه‌های حامی ترامپ شکل بگیرد که نهادهای اطلاعاتی افشاگری‌ها علیه رئیس‌جمهور را آغاز و در واقع «قیام اطلاعاتی» کرده‌اند.
این گمانه‌ پس از آن تقویت شد که دومین افشاگر اطلاعاتی درباره تماس تلفنی ترامپ و زلنسکی اعلام آمادگی کرد تا اطلاعات دسته اول خود را در اختیار کمیته تحقیق مجلس نمایندگان قرار دهد. تا پیش از این، ترامپ و جمهوری‌خواهان حامی او این ادعا را مطرح می‌کردند که شکایت افشاگر اول به دلیل اینکه اظهاراتش دست اول نیست و براساس منابع خود در کاخ سفید مطرح شده، اعتبار ندارد و قابل اتکا نیست. اما با ورود افشاگر دوم به ماجرا، هم دموکرات‌ها با اطمینان بیشتر می‌توانند روند تحقیقات درباره استیضاح را پیش ببرند و هم جمهوری‌خواهانی که تاکنون اعتبار افشاگر اول را زیر سؤال می‌برند، نمی‌توانند همچنان به دفاع خود از ترامپ ادامه دهند.
ترامپ در مکالمه تلفنی جنجالی خود با زلنسکی از او خواسته تا درباره جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور سابق و رقیب انتخاباتی فعلی خود و نیز پسرش که در اوکراین مشغول به کار بوده تحقیق کند تا بتواند در کمپین انتخاباتی علیه بایدن استفاده کند. حامیان استیضاح می‌گویند ترامپ با این اقدام از قدرت خود در مقام ریاست‌جمهوری برای کسب منفعت سیاسی خود استفاده کرده و از دولت‌های خارجی خواسته است در انتخابات آمریکا مداخله کنند.
اما آنچه در این میان سؤال‌برانگیز شده و توجه ترامپ و حامیانش را جلب کرده، افشاگری‌های ادامه‌دار روزها و هفته‌های اخیر علیه رئیس‌جمهور است و این احتمال را تقویت کرده که نهادهای اطلاعاتی علیه رئیس‌جمهور دست به افشاگری می‌زنند. حامیان ترامپ نیز استدلال می‌کنند که نهادهای غیرانتخابی نباید علیه رئیس‌جمهور منتخب قیام کنند.
هر دو افشاگر تماس تلفنی ترامپ عضو نهادهای اطلاعاتی آمریکا هستند و بلافاصله پس از انتشار جزئیات تماس ترامپ و زلنسکی پای بریتانیا، استرالیا و ایتالیا هم به ماجرای اوکراین باز شد. همچنین رسانه‌ها به نقل از منابع خود خبر دادند که ترامپ در ماه‌های گذشته جزئیات تماس‌های خود با رهبران روسیه و عربستان را هم در ردیف اسناد محرمانه و طبقه‌بندی شده قرار داده تا مانع انتشار علنی آنها شود. به نظر نمی‌رسد افشاگری‌های اخیر علیه رئیس‌جمهور آمریکا بدون اطلاع آژانس‌های اطلاعاتی این کشور انجام شده باشد.
دو نکته دیگر هم مورد توجه ترامپ و حامیانش قرار گرفته و دیدگاه آنها مبنی بر قیام و توطئه آژانس‌های امنیتی علیه رئیس‌جمهور را تقویت کرده است. از یک‌سو نهادهای اطلاعاتی خود را فراتر از احزاب می‌دانند و فراتر از دیدگاه‌ها و سیاست‌های حزبی دولت‌ها می‌توانند امنیت ملی و چالش‌های آن را مورد توجه قرار دهند. اما ترامپ این نهادها را متهم کرده که در سه سال اخیر علیه رئیس‌جمهور منتخب دست به افشاگری زده‌اند و از جایگاه فراحزبی خود خارج شده‌اند. از سوی دیگر در روزهای اخیر ویلیام بار، وزیر دادگستری دولت ترامپ در تماس با دولت‌ها و آژانس‌های امنیتی برخی متحدان واشنگتن ازجمله بریتانیا، ایتالیا و استرالیا (دقیقا همان کشورهایی که در ماجرای اوکراین نام آنها مطرح شده) به‌دنبال یافتن جاسوسی در کمپین انتخاباتی ترامپ است؛ چراکه ترامپ و حامیانش عقیده دارند نهادهای اطلاعاتی نه‌تنها تمایلی به پیروزی او در انتخابات 2020 ندارند و از هر اقدامی برای شکست او استقبال می‌کنند بلکه در انتخابات 2016 نیز تلاش ناکامی داشتند تا مانع از پیروزی ترامپ شوند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/268777/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

نجات روسیه با اقتصاد موازی

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

متکی هیچ تماسی با ابوترابی برای ریاست مجلس نداشته است

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

شیائومی نیامده رکورد زد!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

مهاجرت با ویزای جعلی

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

لاجوردی: مماشات کنیم مقابله با بی حجابی سخت‌تر می‌شود

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس