پیام ویژه

آخرين مطالب

تحلیل فارین پالیسی از نقاشی‌های جدید بر دیوار سفارت آمریکا سياسي

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 4 نوامبر امسال هم زمان با چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران مجموعه‌ای از نقاشی‌های جدید را در دیوار‌های اطراف ساختمان سفارت خانه قدیمی رونمایی کرد.

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز ، فارین پالیسی نوشت: جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 4 نوامبر امسال هم زمان با چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران مجموعه‌ای از نقاشی‌های جدید را در دیوار‌های اطراف ساختمان سفارت خانه قدیمی رونمایی کرد. وظیفه طراحی نقاشی‌های جدید بر عهده دانش آموزان عضو نیروی بسیج ایران گذاشته شد. مقامات کشور قصد داشتند که جنبه‌هایی از تنش‌های اخیر بین دو کشور را از زمان خروج ترامپ از توافق برجام و شروع کمپین فشار حداکثری به تصویر بکشند.
در ادامه این مطلب آمده است: این آثار هنری جدید در واقع بر روی مجموعه دیگری از نقاشی‌های قدیمی قرار گرفته اند. آثار قدیمی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ترسیم شده بودند و روابط مناقشه آمیز مربوط به عصر دیگری را به تصویر می‌کشند. آقای بهرام امینی، مدیر موزه لانه جاسوسی در مصاحبه با خبرگزاری‌های محلی ایران گفته بود که نقاشی‌های قدیمی از مد افتاده بودند و باید جایگزین می‌شدند.
شباهت‌ها و تفاوت‌های بین نقاشی‌های قدیمی و جدید نکات جالبی را به ما می‌آموزند. آثار قدیمی چهره ترسناکی از قدرت آمریکا به تصور می‌کشیدند. در حالی که نقاشی‌های جدید تلاش می‌کنند که دولت آمریکا را به سبکی نو به سخره بکشند. آثار جدید همچنین در مقایسه با الگو‌های سابق روشن‌تر هستند.
اگرچه در نقاشی‌های جدید موضوعات تازه‌ای از جمله جنگ داخلی سوریه و سرنگونی پهپاد جاسوسی هاوک آمریکا بر فراز آب‌های خلیج فارس به تصویر کشیده شده اند، شباهت‌های زیادی بین آثار قدیمی و جدید مشاهده می‌شود. برای مثال، یکی از نقاشی‌های جدید تفنگی را به تصویر می‌کشد که با ستاره‌ها و نوار‌های قرمز و آبی پرچم آمریکا آراسته شده است و شباهت زیادی با نمونه قدیمی خود دارد. اما در نقاشی جدید لوله تفنگ به سمت پایین خم شده است و تم سخره آمیزی را به تصویر می‌کشد.
مجسمه آزادی نیز در بین نقاشی‌های جدید قرار دارد. در نمونه جدید بازوی مجسمه قطع شده است و به جای صورت یک جمجمه مشاهده می‌شود.
سیم خاردار و فرهنگ پاپ آمریکا نیز موضوعات مشترکی در آثار قدیمی و جدید هستند. سیم خاردار به طور گسترده در جنگ بین ایران و عراق استفاده شده بود و حضور آن در نقاشی‌های قدیمی می‌تواند برای نسل‌های قدیمی یادآور روز‌های جنگ باشد. اما برای نسل‌های جوان شاید سیم خاردار یادآور زندان‌های آمریکا در گوانتانومو باشد.
برخی آثار جدید نیز در مورد فرهنگ پاپ آمریکا هستند. برای مثال می‌توان به تمبر 1 دلاری اشاره کرد که در آن سیم خاردار جایگزین چیپس سیب زمینی در ظرف غذای مک دونالد شده است. در تمبر دیگری تمثال شخصیت کارتونی میکی ماوس همراه با یک تفنگ به تصویر کشیده شده است.
جمجمه انسان یکی از طرح‌های محبوب در نقاشی‌های قدیمی و جدید است. در یکی از آثار جدید تعدادی جمجمه در دریایی از خون اطراف چشم ایزدی به تصویر کشیده شده اند. در نقاشی دیگری جمجمه‌ها جایگزین ستاره‌های پرچم آمریکا شده اند و تک تیرانداز‌ها در بین نوار‌های آبی پنهان شده اند که ظاهرا به جنگ‌های طولانی آمریکا در کشور‌های اسلامی اشاره میکند. در نمونه قدیمی موشک‌های کروز جایگزین نوار‌های آبی پرچم شده بودند.
البته برخی تصاویر مربوط به نمونه‌های قدیدی در نقاشی‌های جدید مشاهده نمی‌شوند. برای مثال یکی از آثار قدیمی مداخلات آمریکا از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای همچون صدای آمریکا را به تصویر کشده بود. این موضوع غافل گیر کننده است که در نقاشی‌های جدید هیچ اشاره‌ای به استفاده آمریکا از رسانه‌های اجتماعی و شبکه‌های خبری برای انتشار پروپاگاندا نشده است.
علاوه بر این، در نقاشی‌های قدیمی بازگشت [امام] روح الله خمینی، رهبر انقلاب اسلامی از پاریس به تهران به تصویر کشیده شده بود. اما اکنون نشانه‌ای از آن‌ها مشاهده نمی‌شود. شاید نسل جدید تصور می‌کنند که کشور وارد دوره انقلابی جدیدی شده است. در یکی از نقاشی‌ها دو سیاست مدار آمریکایی و ایرانی بر روی میزی در مقابل یکدیگر در کاخ سفید نشسته اند. در این تصویر مقام آمریکایی در قسمت بالاتنه بر روی میز کت رسمی به تن دارد، اما در زیر میز چکمه و یونیفرم نظامی پوشیده است. منظور از این نقاشی غیر قابل اطمینان بودن آمریکایی‌ها است.
به طور مشابه، در آثار جدید اشاره‌ای به شهدا و مبارزان جنگ هشته ساله بین ایران و عراق نشده است. در عوض، تصاویری در ارتباط با جنگ‌های معاصر در خاورمیانه مشاهده می‌کنیم. برای مثال، یکی از نقاشی‌ها سرنگونی یکی از پهپاد‌های جاسوسی آمریکا در ماه ژوئن امسال در نزدیکی تنگه هرمز را به تصویر می‌کشد.
نقاشی دیگری جنگ علیه گروه داعش را به تصویر می‌کشد. در این اثر یکی از مبارزان داعش همراه با یک تانک اسرائیلی در سمت راست و یک بالگرد سرنگون شده آمریکا در سمت چپ نقاشی وجود دارند.
یکی از آثار دیگر تلاش می‌کند که به مشکلات داخلی آمریکا اشاره کند. این نقاشی نشان بزرگ آمریکا را به تصویر می‌کشد، اما منظومه ستاره‌ها در بالای سر عقاب با یک ستاره داوود جایگزین شده اند و عقاب به جای شاخه زیتون و سیزده تیر کمان، سرنگ‌های مواد مخدر و گلوله‌های جنگی در پنجه‌های خود گرفته است. بر روی سینه عقاب مشاهده می‌کنیم که لکه‌های خون از نوار‌های قرمز پرچم آمریکا بیرون زده می‌شود. این نقاشی در واقع به بحران خشونت اسلحه و بحران مواد مخدر در آمریکا اشاره می‌کند. در واقع این اثر به ایرانی‌ها یادآوری می‌کند که حتی ابرقدرتی همچون آمریکا نیز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.
در نقاشی‌های جدید در دیوار‌های اطراف سفارت خانه اشارات به آیت الله [امام] خمینی و دیگر موضوعات مرتبط با اوایل انقلاب حذف شده اند و بیشتر مسائل معاصر مورد توجه قرار گرفته اند. البته شعار معروف «ما آمریکا را زیر پا می‌گذاریم» همچنان بر روی دیوار آجری ساختمان سفارتخانه مشاهده می‌شود.
انتخاب

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/279312/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

حمله به جان وحدت

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

تاریخ سازی جعلی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: رتبه‌بندی 100 هزار معلم اصلاح شد

سیل برای دبی گران تمام شد

موضع‌گیری دو پهلو

سقوط کامیون نفت‌کش در آب‌نمای کنخ مسیر بندر خمیر

وزیر ارتباطات: تا پایان سال 50 درصد به سرعت اینترنت افزوده می شود

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

انقلابیون انتقادی

توضیحات وزیر کشور در مورد آخرین وضعیت امداد رسانی به 5 استان درگیر سیل در کشور

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

خسارت زلزله 5.6 ریشتری در شمال ترکیه

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

غربت مرتضی

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

معاون مدیریت پسماند: عرضه کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع می شود

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

از چاله به چاه؟

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

تغییر جایگاه مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

رئیس سازمان سنجش: رئیس جدید سازمان سنجش به زودی معرفی می‌شود

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

متحدان اسرائیل در برزخ

رئیس پلیس فتا: فروشندگان سوال‌های جعلی آزمون سراسری بازداشت شده‌اند

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

آشیانه سری

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند