پیام ویژه

آخرين مطالب

چرا عراق صادرات 17 محصول کشاورزی ایران را ممنوع کرد ؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی می‌گوید: علت ممنوعیت واردات 17 محصول کشاورزی ایران به عراق به هیچ وجه خودکفایی در تولید این محصولات در داخل این کشور نبوده است بلکه یک فضای ضد ایرانی به وجود آمده که دولتمردان و دیپلمات‌های کشور ما باید این فضا را به طور عاقلانه مدیریت کنند.

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز ، در چند روز گذشته در میان بحبوحه خبرهای اقتصادی که در صدر آن‌ها تقدیم لایحه بودجه از طرف رییس جمهور به مجلس قرار داشت، انتشار نامه‌ای، خبر از ممنوعیت واردات 17 محصول کشاورزی ایران به کشور عراق می‌داد، نکته‌ای که اهمیت بازار صادراتی جایگزین محصولات کشاورزی برای جلوگیری از ترافیک تولید و ضرر بیش از پیش کشاورزان را اهمیت می‌بخشد.
چرایی ممنوعیت واردات 17 محصول کشاورزی ایران به عراق
«جمشید نفر»، رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره ممنوعیت واردات 17 محصول کشاورزی ایران به عراق به اقتصاد24 چنین می‌گوید: من معتقدم علت این ممنوعیتی که عراقی ها ایجاد کردند به هیچ وجه خودکفایی در تولید این محصولات در داخل کشورشان نبوده است بلکه یک فضای ضد ایرانی به وجود آمده که دولتمردان و دیپلمات‌های کشور ما باید این فضا را به طور عاقلانه مدیریت کنند تا از این مسئله رها شویم و یکی از بزرگترین شرکای تجاری خود را امروز با 17 قلم و فردا با تمام محصولات از دست ندهیم.
دستیابی به بازارهای کشاورزی دنیا کاری غیر ممکن نیست
«نفر»، صادرات محصولات کشاورزی و محصولات صنعتی را از یکدیگر متفاوت می‌داند و در اینباره چنین شرح می‌دهد: محصولات کشاورزی تولیدات محدودی دارند و با توجه به نیاز جهانی حتما بازار برای آن‌ها پیدا می‌شود و پیرامون کشور ما هم بازارهای خیلی خوبی هست و این هنر ماست که از این بازارها نهایت استفاده را کنیم چرا که تولید محصولات کشاورزی مانند تولید کالاهای صنعتی نیست که محدودیت چندانی برای کمیت تولید نداشته باشد و این نکته مهمی است که رقابت در فروش محصولات کشاورزی به سختی رقابت در فروش کالاهای صنعتی نیست.
او ادامه می‌دهد: در بخش کشاورزی با توجه به آمارهایی که از طریق سازمان‌های بین المللی مثل فائو منتشر می‌شود ما در بعضی از مواد کشاورزی دچار کمبود هستیم و خوشبختانه با وجود پیمان اوراسیا و کشورهای همسایه جایگزین کردن این کالاها خیلی مشکل نیست به شرط اینکه برنامه داشته باشیم.
رییس کمیسیون صادرات اتاق بازگانی بخش مهم از توسعه صادرات را به عهده سکانداران کشتی دیپلماسی می‌داند و می گوید: امیدوارم که پیش از همه مسئولان دیپلماسی کشور بتوانند بحران ایران با کشورهای دیگر را به خوبی مدیریت کنند و بعد از آن هم این بخش اقتصادی کشور است که باید وارد شود و بتواند در تولید و صادرات محصولات کشاورزی ابتکار عمل به خرج دهد.
دلارهای نفتی؛ حجابی بر اهمیت صادرات
عدم موفقیت ایران در صادرات درست محصولات کشاورزی نکته‌ دیگری است که «نفر» درباره آن می‌گوید: فکر می‌کنم اگر در صادرات به طور کلی موفق نبودیم به این مسئله برمی‌گردد که نقش و اهمیت صادرات و صادرکننده در اقتصاد کشور نادیده گرفته شده و این نبود اولویت صادرات به جهت اقتصاد نفتی است که تا به امروز داشتیم که مانند پرده‌ای مانع شده است تا ما اهمیت نقش صادرات را در اقتصاد کشور ببینیم.

از نظر رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، توسعه صادرات مسئله‌ای نیست که با فعالیت‌های یک بخش میسر شود و همکاری دیگر دستگاه‌ها را نیاز نداشته باشد. «من فکر می‌کنم که در رابطه با توسعه صادرات دو بخش مهم هستند که وظایف مهمی به عهده دارند؛ یک بخش دیپلماسی تجاری ماست که عهده‌داران آن دیپلمات‌ها و سفیران کشور هستند که روابط خوبی را با کشورهای هدف صادراتی ما ایجاد کنند و از طرف دیگر مشکلات در رفت و آمدها به کشورهای دیگر را هموار کنند».
او ادامه می‌دهد: بخش اقتصادی کشور بخش دومی است که باید وارد شود و وظیفه دارد که اگر محصولی از نظر استاندارد کالای صادراتی و یا از نظر قیمت و رقابتی بودن مشکلاتی دارد، آن را در حوزه تخصصی آن محصول آسیب شناسی و چالش‌ها را پیدا و برای رفع این چالش‌ها تلاش کند.
سرمایه صندوق حمایت از صادرات تنها 100 میلیون دلار
نقش صادرات در روند توسعه اقتصاد یک کشور نکته‌ای است که «نفر» بر آن تاکید بسیار دارد. او در اینباره از دوره‌ای از مدیریت کشور صحبت می‌کند که امکان حمایت از صادرات وجود داشته اما چنین اتفاق نیفتاده است.
«در یک دوره هشت ساله درآمد نفتی کشور بالای 500 میلیارد دلار بوده است و امکانات زیادی برای حمایت از صادرات و توسعه کمی و کیفی آن وجود داشته است اما امروز صندوق ضمانت صادرات کشور تنها 100 میلیون دلار سرمایه دارد در صورتی که در همان دوره هشت ساله یک میلیارد و دو میلیارد دادن اصلا کار مهم نبود ولی چون تفکرات مدیریتی در کشور ما و اصلا ساختار اقتصادی کشور ساختاری صادراتی نیست و بیش‌تر تفکر بر این پایه استوار است که کالای خوب باید در داخل مصرف شود و نه برای صادرات، لذا بسیاری از فرصت‌های صادراتی هم از بین رفت و این در حالی است که رویکرد کلی در دنیا بالعکس ماست و این صادرات است که اولویت کالای درجه یک را دارا و صادرات آن در راس امور است».
رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ادامه می‌دهد: در چند روز گشته از صادرکنندگان کرمان که عمدتا در بخش کشاورزی هستند تجلیل شد و در آنجا آقای مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این برنامه حضور داشت.
در این برنامه صادرکنندگان از نظام برگشت ارز گله می‌کردند که حتی اخیرا یکی از مشکلات سرمربی استقلال هم به همین علت بوده است و متاسفانه چون کسانی که بخشنامه صادر می کنند، تا امروز یک دلار کار صادراتی نکردند و مشکلات این کار را نمی‌شناسند مصر هستند که این سیستم باید ادامه داشته باشد و به خاطر همین اصرار، امروز بسیاری از صادرکنندگان دارای اهلیت کشور ما از صحنه صادرات خارج ‌شده‌اند.
نفر در ادامه بیان می‌کند: آقای مدرس خیابانی در آن جلسه در پاسخ به اعتراض صادرکنندگان گفتند که تا قبل از مشکلات تحریم‌‌ها کسی به صادرکنندگان کاری نداشت و این نکته را به عنوان مزیت می‌دیدند اما من این مسئله را نه به عنوان یک مزیت که به عنوان یک نقطه ضعف می‌بینم و این نکته را به ایشان گوشزد کردم که چرا با صادرکنندگان کاری نداشتید، وقتی که وظیفه شما ایجاب می‌کند نظارت برکار صادرکنندگان داشته باشید.
او همچنین بیان می‌کند: اگر ارز صادراتی یک ارزش است و ضد ارزش نیست شما باید به ارز صادراتی توجه می کردید و باید را آن موقع که پول و امکانات داشتید 10 درصد از ارز حاصل از صادرات را بیشتر می‌خریدید که صادرات در زمانی که ممکن بود گسترش پیدا می کرد و نه امروز که محدودیت‌های بسیار دارد.
اقتصاد24
2025

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/288901/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

اصولگرایان منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها

اینترنت برای کنکور امسال قطع می‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

انتقاد متفاوت عباس عبدی از بازگشت گشت ارشاد به خیابان ها؛ چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

هشدار زرد هواشناسی؛ وزش باد شدید در مناطق جنوبی کشور تا هفته آینده

محاکمه پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن