پیام ویژه

آخرين مطالب

خداحافظ پارلمان يادداشت

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
فائزه عباسی| 2 ماه و 7 روز دیگر تا یازدهمین انتخابات مجلس باقی مانده است؛ حالا پس از گذشت یک هفته از آخرین روز نام‌نویسی کاندیداها، یک‌بار سرمان را می‌چرخانیم و به پشت سرمان نگاه می‌کنیم تا روایت آمدن‌ها و نیامدن‌ها را ببینیم و از سوی دیگر به روبه‌رو خیره می‌شویم تا ببینیم در مسیر پیش‌رو افرادی که هنوز میل به خدمت دارند و پا در رکاب انتخابات شده‌اند، چه چیزی در چنته‌ خود پنهان کرده‌اند.
از میان 16هزار نفری که در طول 7 روز برای ورود به مجلس یازدهم نام‌نویسی کردند تا عملا هر یک از 290 کرسی مجلس، از هم‌اکنون نزدیک به 55 نفر متقاضی داشته باشد، مجلس دهمی‌ها بخش قابل‌ توجهی از آنها را تشکیل می‌دهند، اما به نظر می‌رسد برخلاف دوره‌های گذشته این‌بار اقبال نمایندگان برای ادامه راه کمتر شده است. چنانکه در این میان، نزدیک به 13% نمایندگان فعلی مجلس حاضر به نام‌نویسی نشده و برای حضور دوباره در «خانه ملت» پا پیش نگذاشته‌اند؛ این بی‌میلی اما فقط شامل یک جریان و جناح سیاسی نبود و از همه جنس، چه چپ و چه راست و چه حد وسط همه را شامل شده است. چهره‌هایی که برخی شناخته‌شده‌تر و برخی کمتر شناخته شده‌ هستند. آنچه در ادامه می‌خوانید، نگاهی است گذرا به کلیت این جماعت حدودا 40 نفره که عزمی برای حضور مجدد در مجلس ندارند و در روزهای آینده، این اوضاع و دیگر احوال انتخابات پیش‌رو را به‌ دقت بیشتر بررسی می‌کنیم.
سرلیست‌های قم و تهران
سال 94 محمدرضا عارف سرلیست امید در تهران بود تا همزمان علی لاریجانی نیز که با فاصله گرفتن از منش اصولگرایانه، در طیف معتدلان جناح راست قرار گرفته بود، سر لیست لیست امید قم شود. حالا پس از چهار سال هر دوی آنها تصمیم گرفته‌اند تا دیگر وارد گود انتخابات مجلس نشوند؛ تصمیمی که لاریجانی آن را پس از 12 سال در دستورکار خود قرار داد و محمدرضا عارف نیز پس از 4 سال ترجیح داد که عطای انتخابات مجلس را به لقایش ببخشد. البته در این میدان نمی‌توان اما و اگرهایی که حکایت از برنامه‌ریزی‌ها برای 1400 دارد را نادیده گرفت.
گرد پشیمانی روی تهران
در میان بهارستانی‌ها که دیگر تمایلی برای نماینده شدن ندارند و از یازدهمین انتخابات مجلس کناره گرفتند، حوزه انتخابیه تهران پیشتاز بود و از 30 نفری که سال 94 راهی ساختمان هرمی‌شکل میدان بهارستان شدند، 20درصد آنها در انتخابات نام‌نویسی نکرده‌اند. پروانه سلحشوری نماینده تهران که روزهای منتهی به شروع نام‌نویسی‌ها انتقاداتش به مجلس و جایگاهی که تضعیف شده، زبانزد خاص و عام بود، در آخرین روز با بیانیه‌ای اعلام کرد که دیگر قصد ندارد در این میدان حاضر شود. اما انصرافی‌های تهران تنها به سلحشوری و عارف ختم نشد و «محمدجواد فتحی» که یک‌بار تیرماه 97 از نمایندگی استعفا داد و دلیلش را هم ایراداتی که به نظام‌ قانونگذاری وجود دارد، عنوان کرد اما در ادامه از این مسیر نیز منصرف شد، حالا دست‌کم از نام‌نویسی مجدد خودداری کرده است. او البته بارها گفته بود که دلایل استعفایش را به تفصیل در روز بررسی این مهم در صحن بیان خواهد کرد؛ روزی که هیچ‌ وقت نیامد و دلایل او همچون رازی سر به مهر باقی ماند.
«علی نوبخت‌حقیقی» یکی دیگر از نمایندگان تهران بود که به سیاق همکارانش تصمیم گرفت از نشستن بر کرسی «خانه ملت» فاصله بگیرد. او که برادر محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه است، در روزهای انتخابات 94 قرار بود به عنوان سرلیست امید در شهر رشت در میدان رقابت قرار بگیرد، اما رد صلاحیت «رحیم سلیمانی‌راد» برنامه‌ها را بر هم زد و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تصمیم گرفت در روزهای منتهی به انتخابات «علی‌ نوبخت‌حقیقی» را جایگزین سلیمانی‌راد کند.
«فاطمه حسینی» جوان‌ترین نماینده مجلس دهم بود که با لیست امید از تهران وارد مجلس شد، اما پس از 4سال او نیز تصمیم گرفته تا رقابت برای نماینده شدن را به دیگران بسپارد؛ شاید به این دلیل که طعم این 4 سال چندان به مذاقش خوش نیامده است. «عبدالرضا هاشم‌زایی» نماینده تهران و رییس سنی مجلس دهم بود که او نیز دیگر وارد انتخابات نشد. البته هاشم‌زایی متولد 1323 است و طبق قانون انتخابات افراد برای ورد به انتخابات مجلس باید زیر 75 سال سن داشته باشند.
پایان بیش از یک دهه حضور
«احمد سالک» و «حمیدرضا فولادگر» از نمایندگان اصفهان در مجلس دهم هستند که طیف راست سیاسی را هم نمایندگی می‌کنند. سالک سال‌هاست که در فضای سیاسی کشور حضور دارد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی را می‌توان در کارنامه سوابق او دید. او که از اعضای جامعه روحانیت مبارز و البته جبهه پایداری اصفهان است، به عنوان یکی از کلیدی‌ترین چهره‌های اصولگرا در اصفهان محسوب می‌شود که حتی گفته می‌شود بسیاری از ساماندهی‌های انتخاباتی و جناحی اصولگرایان در این شهر از زیر نظر او عبور می‌کند.
«فولادگر» هم که از مجلس هفتم تا دهم در «خانه ملت» حضور داشته است و سابقه نمایندگی‌اش به 20 سال می‌رسد، حالا ترجیح داده که دیگر وارد میدان انتخابات نشود؛ چنانکه گفته هر آنچه می‌توانستم، انجام دادم و باید راه را باز گذاشت تا فکرهای جوان‌تر و ایده‌های جدید‌تر بتوانند در عرصه پارلمان ظهور و بروز داشته باشند.
اول استعفا و بعد کنار‌گیری
«محمدقسیم عثمانی» نماینده مردم بوکان، 26 آبان‌ماه پس از جنجال افزایش قیمت بنزین پشت تریبون «خانه ملت» ایستاد و بعد از ایراد نطقش و با گفتن این جمله که «وقتی آقای لاریجانی شخصا و بدون مشورت مجلس درباره بنزین تصمیم‌گیری و اظهارنظر می‌کند و انگار نظر ما نمایندگان مهم نیست، به همین دلیل حضور ما هم در مجلس معنایی ندارد؛ اصلا برای چه ما در اینجا هستیم.» استعفایش را به هیات رییسه تقدیم کرد. او نیز از جمله نمایندگانی است که دیگر برای نشستن بر صندلی نمایندگی میل و رغبتی نداشت.
ابتدا نام‌نویسی، بعد انصراف
«حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو که سابقه حضور در مجالس هفتم، هشتم و دهم را داشت، روزها و ماه‌های پایانی مجلس دهم را با انتقادهای بسیاری نسبت به جایگاه قوه مقننه و پارلمان گذراند. او در آخرین روز نام‌نویسی در حالی که تعدادی از نمایندگان با او همراه شده بودند، وارد ساختمان وزارت کشور شد و در ساعات پایانی از حوزه کرمانشاه نام‌نویسی کرد. اما درست چند روز پس از پایان این مرحله انتخابات، از حضور در انتخابات انصراف داد و در توضیح این اقدامش اعلام کرد: «من از ابتدا هم قصد شرکت در انتخابات را نداشتم، اما دوستان لطف کردند و به من اصرار کردند که روز پایانی انتخابات را از دست ندهم و ثبت‌نام کنم و پس از ثبت‌نام درباره این موضوع تصمیم بگیرم. واقعیت این است که من در طول این روزها به این موضوع فکر کردم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که دانشگاه را انتخاب کنم.»
2 نفر از لیست 4 نفره
سال 94 طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب در شیراز به این‌ نتیجه رسیدند که برای کنار زدن رقیبان باید به یک نقطه مشترک رسید و از این‌رو با لیستی
4 نفره که اعضای آن را «بهرام پارسایی»، «مسعود رضایی» «فرج‌الله رجبی» و «علی اکبری» تشکیل می‌داد، وارد رقابت شدند و از قضا با پیروزی قاطع 4 بر صفر نیز از این رقابت خارج شدند. حالا 4 سال پس از آن‌روزها اما دو نفر از این 4 پیروز مجلس دهم ترجیح داده‌اند دیگر در انتخابات مجلس شرکت نکنند. فرج‌الله رجبی و مسعود رضایی نظری مشابه دیگرانی دارند که از نام‌نویسی مجدد سر باز زدند. رجبی معتقد است در طول این 4 سال هر کاری را که می‌توانسته، انجام داده است. او به «اعتماد» می‌گوید باید اجازه داد فکرها و ایده‌های دیگر هم وارد میدان شوند.
کلیمیان در انتظار نماینده جدید
«سیامک مره‌صدق» از مجلس هشتم تا دهم نماینده کلیمیان در مجلس بود، حالا پس از 12 سال حضور در «خانه ملت» تصمیم گرفته تا از گردونه انتخابات فاصله بگیرد. حال برای فهمیدن اینکه نماینده جدید کلیمیان در مجلس چه کسی خواهد بود، باید منتظر بمانیم.
البته نمایندگان بسیاری هستند که از کاندیداتوری مجدد خودداری کرده‌اند؛ نمایندگانی همچون رضا شیران‌خراسانی، اردشیر نوریان، عزت‌الله یوسفیان‌ملا، علیم یارمحمدی، عبدالباسط دورازهی، ابوالفضل حسن‌بیگی، احمد بیگدلی، احمد کیخا و... که در روزهای آینده از مهم‌ترین‌ اقدامات و علت نیامدن‌شان صحبت خواهیم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/289065/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به جای گوشی 5 میلیون تومانی می‌توانید شارژر 50 واتی جدید سامسونگ را بخرید!

مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد

به لطف هوش مصنوعی، محل دفن افلاطون سرانجام کشف شد

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

این بازی بعدی خالق کلش آو کلنز است؛ مبارزه با چاشنی هوش مصنوعی

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری 3 هکر ایرانی

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم