پیام ویژه

آخرين مطالب

علت کاهش 40 درصدی قیمت گوشت قرمز اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - سال گذشته با صرف 4 هزار میلیارد تومان برای واردات گوشت و تزریق ارز 4200 تومانی قیمت کاهش نیافت و دو برابر شد ولی امسال با رشد تولید دام در استانها قیمت گوشت تقریبا متعادل شده و 40 درصد کاهش یافته است.
به گزارش مشرق، گزارش میدانی از بازار منطقه 19 تهران حاکی است، قیمت گوشت قرمز در هفته‌های گذشته روند کاهشی به خود گرفته و امروز در بازار تهران هر کیلوگرم گوشت مخلوط گوساله 61 هزار و 500 تومان به فروش می‌رود که تنها دلیل این کاهش، افزایش تولید داخل در ماههای گذشته بوده نه واردات.
قیمت گوشت سال گذشته به رغم تامین ارز 4200 تومانی و صرف 4 هزار میلیارد تومان برای واردات گوشت از کیلویی 45 هزار تومان به 120 هزار تومان افزایش یافت و اما امسال با اتکا به تولیدداخلی که در استانها وجود دارد قیمت گوشت تقریبا متعادل شده است و این هشدار جدی برای مسئولان است که به جای دوختن نگاهها به واردات حمایتشان را از تولید کنندگان داخلی بیشتری کنند و نقایص تولید آنها را برطرف کنند.

آنطور که مسؤولان و اتحادیه‌های گوشت می‌گویند؛ تولید گوشت قرمز در استان‌های کشور به حدی افزایش یافته که دامداری‌ها از دام‌های سبک و به ویژه سنگین انباشته شده است. آنها همچنین هشدار می‌دهند که تراکم بیش از اندازه دام در دامداری‌ها برای دام خطرناک است و احتمال بروز و شیوع بیماری وجود دارد، در این صورت دام‌ها تلف شده و دامداران متضرر می‌شوند.
مرتضی رضایی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی، گفت: «انباشت دام در استانهای کشور بسیار جدی است اگرچه اکنون بیماری جدی شیوع نکرده اما این تراکم زیاد می تواند موجب بروز بیماری شود.»
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور گفت: «هم‌اکنون رقمی بالغ بر 360 هزار رأس دام سبک و سنگین در واحدهای دامداری انباشت شده که به سبب نبود تقاضا دامداران با مشکلات متعددی مواجه هستند.»

در این زمینه اتحادیه های تولید پیشنهاد کرده‌اند که دولت مرزهای صادرات را به روی گوشت قرمز باز کند که در این صورت قیمت متعادل شده و دامداران نیز ضرر نخواهند کرد.
پیشنهاد اتحادیه های تولید برای صادرات گوشت و دام در حالی صورت گرفته که سال گذشته قیمت گوشت علی رغم تزریق ارز 4200 تومانی به یکباره افزایش یافت و از کیلویی 40 هزار تومان به 120 هزار تومان رسید و اگر قیمت اکنون به کیلویی بیشتر از 60 هزار تومان رسیده، در حقیقت از افزایش‌های سال گذشته اندکی عقب‌نشینی کرده است و همین الان هم بسیاری از مردم توان خرید گوشت قرمز را ندارند.
به طوری که عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی هم در نشستی که در اتاق بازرگانی با تولید کنندگان داشت به صورت تلویحی به بالا بودن قیمت گوشت قرمز و نداشتن قدرت خرید مردم اشاره کرد.
وی در پاسخ به یکی از مسئولان اتحادیه مرغ که خواستار افزایش قیمت بود، گفت:« اگر مردم توان خرید گوشت را ندارند حداقل مرغ را از آنها نگیرید.»
در دیگر سو، کارشناسان نیز بر این باورند که آزاد کردن صادرات گوشت قرمز باعث خواهد شد دوباره قیمت گوشت افزایش یابد، چرا که کشور در تولید این محصول خودکفا نیست و سالانه 150 هزار تن گوشت قرمز وارد می‌کند و به دلیل تجربه نامناسبی که در توزیع گوشت وارداتی تجربه کرده‌ایم، این احتمال وجود دارد که قیمت گوشت دوباره روند صعودی خود را ادامه دهد.
پیشنهاد کارشناسان این است که دولت دام مازاد دامداران را خریداری و به بازار تزریق کند و بخشی هم در انبارهای شرکت‌های پشتیبانی دام ذخیره شود که هم به عنوان ذخیره استراتژیک استفاده شود و هم در زمان کسری به بازار تزریق شود.
ابراهیم مرادزاده کارشناس امور دام گفت: «اگرچه تولید گوشت در استانها افزایش یافته اما این مقطعی است و ما فعلا در تولید گوشت کشور خودکفا نیستیم بنابراین سالانه نیاز کشور به 150 هزار تن و اردات پابرجا است صادرات تنها فشار بر مردم را بیشتر خواهد کرد زیرا مجبور می شویم آنرا با ارز زیادی وارد کنیم.»
گزارش میدانی از منطقه 19 تهران حاکی است، امروز قیمت مرغ در بازار کیلویی 11 هزار و 950 تومان به فروش می‌رود، این قیمت نسبت به هفته قبل حدود یک‌هزار تومان در هر کیلو افزایش داشته است. تولیدکنندگان این صنعت، این قیمت بازار را بسیار کم می‌دانند و معتقدند صنعت مرغ با وجود این قیمت پایین ضرر می‌دهد.

اما در این میان عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی نظر دیگری دارد وی اخیراً در نشستی که با اتحادیه‌ها در اتاق بازرگانی تهران داشت خطاب به تولید کنندگان مرغ اعلام کرد که حداقل کاری نکنیم مردمی که نمی‌توانند گوشت بخرند مرغ را هم از دست بدهند.
*تولید کنندگان چرا سودشان را از جیب مصرف کننده بر می دارند؟
مسئله این است که تولیدکنندگان همواره با قیمت های بالا تولید می‌کنند و بنابراین حاشیه سود کمتری دارند و تلاش می‌کنند تا این ضرر را با افزایش قیمت از جیب مصرف‌کننده تأمین کنند. راهکار این است که تولیدکنندگان قیمت تمام‌شده‌شان را پایین بیاورند. راه‌های مختلفی برای کاهش قیمت تمام شده وجود دارد، نخست اینکه باید از لاین‌هایی استفاده کنند که ضریب تبدیل دان به گوشت کمتری داشته باشد؛ یعنی با دان کمتری گوشت بیشتری بدهند.
دوم اینکه از پرت انرژی در فارم‌های تولیدی‌شان بکاهند در سالهای گذشته به دلیل ارزان بودن انرژی در ایران، تولیدکنندگان کاری نکردند و مسؤولان مرتبط هم سیاست‌ و تصمیمی اتخاذ نکردند، آخرین تصمیم مربوط به اجرای هدفمندی یارانه‌ها بود که قرار شد در 17 هزار مرغداری کشور طرح کاهش مصرف انرژی اجرایی شود، اما این طرح با این توجیه که سهم 30 درصدی تولیدکنندگان از طرح هدفمندی یارانه‌ها محقق نشد، این طرح اجرا نشد و همچنان مرغداری‌های کشور نسبت به کشورهای دیگر مصرف انرژی بسیار بالایی دارند یعنی پول بیشتری را پای تولید می ریزند.
راهکار سوم، مدیریت تولید و افزایش بهره‌وری در مرغداری‌ها و به کارگیری کارگران با راندمان بالا است که تولیدکنندگان پیشتر از آنکه به افزایش قیمت مرغ فکر کنند، باید به کاهش هزینه‌های تولید و نتیجتا افزایش حاشیه سودشان بپردازند.
گزارش میدانی حاکی است در بازار تهران قیمت ران مرغ 10 هزار و 700 تومان، ران مرغ بدون کمر 12 هزار و 300 تومان، سینه مرغ 13 هزار و 800 مرغ، سینه کبابی 18 هزار و 800 تومان، فیله مرغ 25 هزار تومان، کمر مرغ 16 هزار و 500 تومان، کتف و بال 12 هزار و 500 تومان، گردن مرغ 4 هزار و 800 تومان، ساق مرغ 22 هزار تومان، دل مرغ 7 هزار و 500 تومان، پای مرغ 5 هزار تومان، سنگدان مرغ 6 هزار تومان، جگر مرغ 3 هزار تومان به فروش می‌رود.
بازار ماهی هم حال خوبی ندارد و قیمت ها افزایش دارد به طوری که هر کیلوگرم ماهی آزاد قزل‌آلا 24 هزار و 800 تومان به فروش می‌رود. ماهی تیلاپیا هم کیلویی 53 هزار تومان عرضه می‌شود.
ماهی تیلاپیا وارداتی است و همانطور که کارشناسان محیط زیست اعلام کردند به عنوان یک ماهی مهاجم می‌تواند در فارمهای تولیدی و همچنین دریا به عنوان یک ماهی مهاجم ظاهر شده و حیات سایر گونه‌های ماهی را با خطر جدی مواجه کند.
این اظهارات در حقیقت پاسخ به کسانی بود که معتقد بودند که به جای واردات، ماهی تیلاپیا را باید در داخل تولید کرد.
ظاهرا این اصرار و تأکید بر موضع سازمان شیلات تأثیر گذاشته و این سازمان با عقب‌نشینی اعلام کرده که در چهار استان کشور می‌توان ماهی تیلاپیا تولید کرد.
نبی الله خون‌میرزایی در توجیه این مطلب در نشست خبری به خبرنگاران گفت: این استان‌ها دسترسی به آبهای آزاد و دریاها ندارند، بنابراین تولید ماهی تیلاپیا در این استانها نمی‌تواند به جاهای دیگر راه پیدا کند. اما زمانی که ما شاهد انتقال این گونه‌های گیاهی، جانوری و دریایی از کشورهای مختلف هستیم و مرزها و انواع قرنطینه‌ها و قوانین گمرکی هم نمی‌تواند از آنها جلوگیری کند، آیا می‌توان متصور شد که تیلاپیا از استانی به استان دیگر نرود؟
*چطور بدون دست درازی به جیب مردم سود کنیم؟
به هر حال، کارشناسان معتقدند اگر به دنبال قیمت پایین محصولات پروتئینی گوشت و مرغ هستیم باید قیمت تمام شده را کاهش دهیم.
70 درصد قیمت تمام شده اینگونه محصولات وابسته به خوراک آنها است که متأسفانه کشور تقریباً 70 درصد آنها را وارد می‌کند.
قیمت‌ها در بازار تحت نوسان ارزش دلار بالا و پایین می‌شود. از سوی دیگر نفوذ دلال‌های حرفه‌ای و سابقه‌دار در این بازار نیز به نوسان قیمت‌ها کمک می‌کند. به طوری که یکی از این واردکنندگان که گفته می‌شود تا 80 درصد نهاده های دامی را وارد می‌کند و طبیعی است که قیمت‌های بازار قائم به این فرد خواهد بود.
بنابراین گام اساسی دولت برای کاهش قیمت محصولات پروتئینی باید روی افزایش تولید نهاده‌های دامی در کشور متمرکز شود. هر اندازه وابستگی به واردات این محصولات کم شود، قیمت آنها در داخل کاهش یافته و ثبات خواهد داشت و از آنجایی که اینها تا 70 درصد در قیمت تأثیر دارد، قیمت محصولات پروتئینی کاهش خواهد شد.
گام دوم استفاده از لاین‌های پربازده است. متأسفانه 90 درصد لاین مرغ کشور محدود به لاین‌های راس و کاپ انگلیس است و تنها یک لاین ایرانی با نام «آرین» وجود دارد که به علت پایین بودن عملکرد، رغبتی در بین تولیدکنندگان برای استفاده از آن وجود ندارد.
در بخش دام نیز همینطور است. 40 سال نژاد هلشتاین شیری در جمعیت دام کشور حکمفرمایی کرده و نژادهای داخلی کاملا به حاشیه رانده شدند. لازم است که محققان کشور نژادهای جدید گوشتی را در دام سنگین و سبک اصلاح کنند که هر اندازه تولید بیشتر شود، قیمت تمام شده کاهش خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/296934/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

اصولگرایان منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی