پیام ویژه

آخرين مطالب

مدرک کدام دانشگاه‌های خارج از کشور در ایران اعتبار دارد؟ خواندنی ها

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - بسیاری از دانشجویان تصمیم می‌گیرند در دانشگاه‌های خارجی مشغول تحصیل شوند، اما اعتبار این دانشگاه‌ها در ایران چقدر است؟
به گزارش مشرق ، بسیاری از دانشجویان سالانه تصمیم می‌گیرند برای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور مشغول شوند، اما نکته اساسی این است که میزان اعتبار و سطح علمی دانشگاه‌های خارج از کشور در ایران چقدر است؛ نکته‌ای که حتماً قبل از سفر باید آن را بدانید تا در زمان بازگشت به کشور دچار مشکل نشوید.
برخی تصور می‌کنند که مدرک هر دانشگاهی که صرفاً در خارج از کشور باشد، در ایران دارای اعتبار است، در صورتی که به هیچ وجه اینگونه نیست و باید گفت که دانشگاه‌های مختلف خارج از کشور توسط وزارت علوم و وزارت بهداشت رتبه‌بندی می‌شوند و هر مدرکی مورد قبول آن‌ها نیست. بنابراین بهتر است قبل از اینکه وقت و هزینه‌ خود را صرف تحصیل در دانشگاه‌های خارجی کنید، از اعتبار مدرکی که قرار است از دانشگاه مورد نظر خود بگیرید اطلاعاتی کسب کنید تا پس از بازگشت به کشور و پایان تحصیلات مجبور نباشید از این دانشگاه به آن دانشگاه به دنبال ارائه مدرک خود باشید.
ررسی میزان اعتبار مدارک دانشگاه‌های خارج از کشور، بر اساس پر استنادترین نظام‌های رتبه بندی جهان مانند: تایمز، کیو اس و شانگ‌های انجام می‌پذیرد.
افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند در صورتی که قصد برگشت به کشور را داشته باشند، در صورتی می‌توانند از مدرک خود استفاده کنند که دانشگاه محل تحصیل آن‌ها در ایران دارای اعتبار باشد.
در برخی رشته‌ها به خصوص رشته‌های پزشکی که دانش آموختگان آن رسالت و وظیفه‌ی مهمی را به گردن دارند بحث اعتبار مدرک دانشگاهی از اهمیت دو چندانی برخوردار می‌شود، این موضوع که برخی از دانشگاه‌های خارج از کشور تنها با دریافت پول و نیز عدم برگزاری کلاس‌های مفید اقدام به ارائه مدرک دانشگاهی به فارغ التحصیلان خود می‌کنند باعث شده تا مسئولین کشور با دقت بیشتری مدارک دانشگاهی دانش آموختگان خارج از کشور را مورد بررسی قرار دهند.
تنها مدارکی از دانشگاه‌های خارجی در ایران دارای اعتبار هستند که اسامی آن‌ها در لیست دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور باشد.
دانشگاه‌های خارجی مورد تایید وزارت بهداشت
به جهت اهمیت و نقش مهمی که رشته‌های پزشکی در سلامت افراد جامعه ایفا می‌کنند، اعتبار مدرک تحصیلی فارغ التحصیلان رشته‌های پزشکی از دانشگاه‌های خارج از کشور اهمیت دو چندانی پیدا می‌کند. به همین دلیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور اقدام به رتبه بندی دانشگاه‌های خارج از کشور می‌کند و مدارک دانش آموختگانی که به کشور بر می‌گردند، ابتدا باید به تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور برسد.
رتبه بندی دانشگاه‌های خارج از کشور بر اساس نظام‌های رتبه بندی برتر جهانی انجام می‌گیرد، از جمله کشورهایی که دانشگاه‌های آن‌ها در لیست مورد تایید وزارت بهداشت قرار دارد می‌توان به کشورهای: کره جنوبی، ایالات متحده، انگلستان، اسپانیا، آلمان، ایتالیا، ژاپن، فرانسه و … اشاره کرد. همچنین جهت آگاهی از لیست اسامی تمام دانشگاه‌های خارجی و معتبر مورد تایید وزارت بهداشت، می‌توانید نسبت به دانلود آن از سایت معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور اقدام بفرمایید.
دانشگاه‌های خارجی مورد تایید وزارت علوم
دانشگاه‌های خارج از کشور، در ایران به 4 سطح کیفی ممتاز (الف)، خوب (ب)، متوسط (ج) و ضعیف (د) تقسیم بندی می‌شوند و نسبت به سطح کیفی که در آن قرار دارند معتبر می‌باشند. مدارک تحصیلی سطح ” ج “ صرفا تا مقطع کارشناسی ارشد و مدارک دانشگاه‌های سطح ” د “ تا مقطع کارشناسی قابل ارزشیابی در کشور می‌باشند و تنها مدارکی که از نظر اعتبار در سطوح ” الف ” و ” ب ” قرار دارند در مقطع دکتری مورد ارزشیابی قرار می‌گیرند.
این رتبه بندی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می‌شود و هر ساله مطابق با نظام‌های برتر رتبه بندی در جهان به روز رسانی می‌شود. مدارک دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل کرده اند در مقاطع مختلف به شروط زیر معتبر خواهند بود:
دانشگاه محل تحصیل دانشجویان مقطع دکتری حتما در سطوح ” الف ” و ” ب ” قرار داشته باشد.
در مقطع کارشناسی ارشد تنها مدارکی که در سطوح ” الف»، ” ب» و ” ج» باشند در داخل کشور ارزشیابی می‌شوند.
در مقطع کارشناسی هر 4 سطح ”الف» تا ”د»، مورد ارزشیابی قرار می‌گیرند. بدیهی است که مدارک دانشگاه‌های سطح ” الف » به مراتب از دانشگاه‌های سایر سطوح معتبرتر هستند.
در لیست رتبه بندی دانشگاه‌های معتبر جهان در سال 2019 نام 82 کشور وجود داشت که به تازگی سازمان امور دانشجویان با صدور اطلاعیه‌ای اسامی دانشگاهای مورد پذیرش برای سال 2020 را اعلام کرد.
عبدالحمید انگجی، مدیرکل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه اعتبارسنجی دانشگاه‌های معتبر جهان از اصلی‌ترین وظایف اداره کل دانش آموختگان است گفت: این اداره کل در راستای ماموریت و ظایف خود نسبت به بررسی و اعلام اعتبار دانشگاه‌ها برای سپتامبر 2020 اقدام نموده است و نتایج این اعتبار سنجی در پایگاه اطلاعرسانی این اداره کل به نشانی grad.saorg.ir قابل مشاهده است.
وی افزود: در سال 2019 دانشگاه‌های 83 کشور بروزرسانی شده بود، ولی برای سال 2020، این تعداد به 105 عدد افزایش یافته است. در مقایسه اعتبار سنجی 2020 نسبت به 2019، 76 دانشگاه به دانشگاه‌های ممتاز، 3 دانشگاه به دانشگاه‌های خوب و 50 دانشگاه به دانشگاه‌های متوسط اضافه شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/310260/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد

حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت

آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری از امروز

سرمقاله خراسان/ خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات

سرمقاله کیهان/ ابعادی از ظهور قدرت ایران در عملیات «وعده صادق»

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

سفر به دنیای ارباب حلقه ها با تریلر جدید Tales of the Shire: A Lord of the Rings

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

کاش کاظم صدیقی را هم مثل حسینی، دروازه بان استقلال یک جلسه محروم می کردید!

اپل احتمالاً با قراردادی یک میلیارد دلاری، حق پخش مسابقات جدید فیفا را به‌دست می‌آورد

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

ممنوعیت آیفون؛ اول کارمندان دولت چین، حالا پرسنل ارتش کره

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

سخنگوی متا به 6 سال حبس در روسیه محکوم شد

پیورا 70 اولترا یکی از مشکلات بزرگ گوشی‌های هواوی را برطرف کرده است

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

برای از ما بهتران؟

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

طوفان شن در لیبی

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

پیدایش ابرقدرت اسلامی

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور