پیام ویژه

آخرين مطالب

دانشکده خبر؛ از تدریس سعید مرتضوی تا حاشیه‌های تازه ویژه سایر رسانه ها

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - دانشکده خبر؛ از تدریس سعید مرتضوی تا حاشیه‌های تازه
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6070255
k ١.٢
١
شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
محمد باقرزاده/ دانشکده‌ای که در دهه 70 و اوایل دهه 80 صدها روزنامه‌نگار حرفه‌ای به رسانه‌های ایران فرستاد و البته در دوره احمدی‌نژاد کسانی مانند فاطمه رجبی و سعید مرتضوی در آن تدریس کردند، حالا در مرحله انحلال است و حتی اخباری از تعطیلی قطعی آن و فرستادن دانشجویان به دیگر دانشگاه‌ها حکایت دارد. کش‌وقوس درباره ماندن یا رفتن دانشکده‌ خبر به اجرائی‌شدن مصوبه‌ شورای‌عالی فرهنگی در زمستان 96 برمی‌گردد که می‌گوید مراکز آموزش عالی وابسته به دولت را از داشتن دانشگاه
‌علمی-کاربردی محروم می‌کند. دراین‌باره البته «ضیا هاشمی»، مدیرعامل خبرگزاری ایر‌نا، در گفت‌و‌گو با «شرق» این خبر را رد می‌کند و از ادامه فعالیت این دانشکده و زیر نظر مؤسسه خصوصی ایران خبر می‌دهد.
‌دانشکده خبر تعطیل می‌شود؟
دانشکده خبر وابسته به خبرگزاری دولت ایران، ایرنا، است که در سال 1376 تأسیس شد و در این سال‌ها دانشجویان فراوانی در رشته‌های مختلف رسانه‌ای از‌جمله کارشناسی خبرنگاری، عکاسی خبری و مترجمی خبر، برای فعالیت در رسانه‌های ایران پرورش داده است. هفته پیش خبر آمد که این دانشکده از سایت پذیرش دانشجو در نیم‌سال دوم دانشگاه جامع علمی‌کاربردی حذف شده و قرار است دانشجویان آن هم برای ادامه تحصیل به دیگر مراکز آموزش عالی هدایت شوند. دلیل این ماجرا هم به مصوبه‌ شورای‌عالی فرهنگی در زمستان 96 برمی‌گردد که براساس آن مراکز آموزش عالی وابسته به دولت باید واگذاری یا منحل شوند. در حدود دو سال سپری‌شده از تصویب این مصوبه، تعداد دانشگاه‌های علمی‌کاربردی به نصف کاهش پیدا کرده و از مجموع هزار‌و 200 مرکز آموزشی فعال دانشگاه جامع علمی‌کاربردی در کشور در‌حال‌حاضر فقط 560 مرکز همچنان به کار خود ادامه می‌دهد که به نظر می‌آید در این ترم تحصیلی تعداد آنها باز هم کاهش پیدا خواهد کرد.
دانشگاه علمی-‌کاربردی: مصوبه انحلال وجاهت قانونی ندارد
انحلال حدود نیمی از واحدهای دانشگاه علمی‌کاربردی در ایران در حالی است که تا همین چند ماه پیش مدیران این دانشگاه تأکید فراوانی بر غیرقانونی‌بودن مصوبه انحلال داشتند؛ اما به نظر می‌آید تلاش‌های مدیران این دانشگاه به سرانجام نرسیده است. پیش‌از‌این معاون آموزشی این دانشگاه گفته بود: «مصوبه صد‌و‌هشتادمین جلسه شورای‌عالی اداری درباره انحلال مؤسسات و واگذاری مراکز آموزشی علمی‌کاربردی وابسته به دستگاه‌های اجرائی غیرقانونی و مغایر با اساسنامه دانشگاه است». «محمدعلی اخوان‌بهابادی» درباره دلایل غیرقانونی‌بودن چنین مصوبه‌ای هم گفته بود: «این مصوبه مغایر با قانون برنامه ششم توسعه است که می‌گوید سهم آموزش‌های مهارتی در کل آموزش کشور باید به 30 درصد برسد. این مصوبه اقدامی عجیب بود. مهم‌ترین دلیل سازمان اداری -استخدامی این بود که مراکز علمی‌کاربردی دولتی بار مالی اضافه به دولت وارد می‌کند؛ در‌حالی‌که از ١٢ مؤسسه آموزش علمی‌کاربردی وابسته به این دانشگاه که از امکانات دستگاه‌های اجرائی استفاده می‌کردند،١٠ مؤسسه هیچ ردیف بودجه‌ای نداشتند و با شهریه دانشجویان اداره می‌شدند و فقط دو مؤسسه ردیف بودجه مستقل داشتند». اخوان اواخر مهر سال جاری درباره تعداد مراکز وابسته به نهادهای دولتی و تکلیف آنها هم گفته بود: «از 378 مرکز علمی‌کاربردی وابسته به دستگاه‌های اجرائی فقط 30 مرکز دارای متقاضی برای واگذاری هستند و بقیه مراکز امکان واگذاری ندارند. این در حالی است که این مراکز نیز از نظر تجهیزات، امکانات و محیط کار باری بر دوش دولت ندارند و از ظرفیت‌های خالی آنان استفاده می‌شد». این تصمیمات در حالی است که براساس برنامه ششم توسعه، ایران باید تا سال 1400، چهار میلیون دانشجو داشته باشد که از این تعداد، یک‌میلیون‌و 200 هزار نفر هم دانشجوی مهارتی باشند. این برنامه می‌گوید سال 1400، دانشگاه علمی‌کاربردی باید 720 هزار دانشجو داشته باشد؛ در‌حالی‌که اکنون فقط 260 هزار دانشجو دارد.
در ماه‌های گذشته البته بارها مدیران این دانشگاه و رسانه‌ها از سیاست یک بام و دو هوا درباره تکلیف دانشگاه‌های علمی- کاربردی هم نوشتند چراکه قرار است دانشکده وابسته به صداوسیما همچنان به کار خود ادامه دهد. پیش از این معاون آموزشی دانشگاه علمی- کاربردی درباره این سیاست دوگانه هم گفته بود: «در بند دیگر این مصوبه آمده است که دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وابسته به دستگاه‌های اجرائی باید به وزارت علوم واگذار شود که دانشکده صداوسیما جزء آن بود. درباره دانشکده صداوسیما سیاست یک بام و دو هوا را در پیش گرفتند. دانشکده خبر صداوسیما جزء مراکز دولتی به شمار می‌رود اما با وجود اقدامات صورت‌گرفته، بنابر مصوبه شورای عالی اداری این دانشگاه باید تعطیل شود و اجازه پذیرش دانشجو به دانشگاه خبر داده نمی‌شود».
‌مدیرعامل ایرنا: دانشکده خبر می‌ماند
اواسط آذر امسال «محمدعلی زکریایی» رئیس دانشکده خبر با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر واگذارشدن 350 مرکز علمی- کاربردی، دانشکده خبر را یکی از این موارد دانست و از احتمال انحلال یا واگذاری آن گفته بود: «مراکزی که قرار است واگذار شود، دانشجو ندارند یا اینکه دولت نمی‌تواند به آنان بودجه دهد. در حال حاضر هنوز مشخص نیست که دانشکده خبر به چه نهادی واگذار می‌شود. متقاضیان مختلفی وجود دارند اما باید آن مرکز درخواست‌کننده شرایط پذیرفتن واگذاری دانشکده خبر را داشته باشد». زکریایی البته گفته بود که «اگر دانشگاه جامع علمی -کاربردی پذیرفت که برخی از مراکز درخواست‌کننده، کاربری مناسب دارند، واگذاری 350 مرکز علمی- کاربردی به آنها سپرده می‌شود». پس از این سخنان رئیس دانشکده خبر، اخبار متفاوتی درباره سرنوشت این دانشکده مهم حوزه خبری ایران هم منتشر شد که آخرین مورد همین بحث انحلال است. «ضیا هاشمی» مدیرعامل خبرگزاری ایرنا اما از واگذاری این دانشکده به مؤسسه خصوصی «ایران» می‌گوید و انحلال آن را نادرست می‌داند. هاشمی دراین‌باره به «شرق» می‌گوید: «بحث انحلال درست نیست و قرار است این دانشکده به فعالیت خودش ادامه دهد. مصوبه دولت می‌گوید مراکز دولتی باید واحدهای علمی- کاربردی خود را واگذار یا منحل کنند و به همین دلیل هم قرار است این دانشکده به مؤسسه ایران واگذار شود». براساس توضیحات هاشمی، مؤسسه ایران در حال حاضر یک مؤسسه خصوصی است و دانشکده خبر هم به این مؤسسه واگذار می‌شود تا فعالیت خود را ادامه دهد.
‌فرازونشیب‌های یک دانشکده خبرساز
دانشکده‌ای که امروز تیغ انحلال را بر گردن خود حس می‌کند، روزگاری یکی از مهم‌ترین مراکز آکادمیک حوزه رسانه در ایران بوده است. دانشکده خبر سال 76 و در دورانی که هنوز بهار مطبوعات در حال جوانه‌زدن بود، ایجاد شد و در سال‌های اول و حتی دولت دوم اصلاحات هم مدرسان نام‌آشنایی را به خود دید. این دانشکده در هشت سال دولت اصلاحات، روزگار پرباری را
پشت سر گذراند و خبرنگار و عکاسان توانمندی را به رسانه‌ها فرستاد که البته این روند با فرازونشیب‌های فراوانی همراه بود. در دولت اول محمود احمدی‌نژاد و به‌خصوص پس از آنکه ریاست این دانشکده به روح‌الله احمدزاده‌کرمانی که آن روزها جوانی 29ساله و از حلقه یاران نزدیک به احمدی‌نژاد و مشایی بود، سپرده شد، حاشیه‌های دانشکده خبر شروع شد. پس از آن بود که پای افرادی نظیر قاضی سعید مرتضوی، روح‌الله حسینیان، فاطمه رجبی همسر غلامحسین الهام و نویسنده کتاب معجزه هزاره سوم درباره احمدی‌نژاد و وحید یامین‌پور به عنوان استاد و مدیر به این دانشکده باز شد. سعید مرتضوی آنجا حقوق مطبوعات تدریس می‌کرد و حسینیان تاریخ.
شعبه‌های دانشکده البته چندان تغییری نداشت و دانشکده خبر، هم بهار مطبوعات را دید و هم افول توجه به این دانشکده در دورانی دیگر را و حالا هم این دانشکده با خاطراتی از صدها خبرنگار و عکاس، هم تیغ بنیاد مستضعفان برای تصاحب ساختمانش در میدان ولیعصر را حس می‌کند و هم تیغ مصوبه‌ای دولتی که می‌گوید باید منحل شود.‌

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/315045/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

روایت «فارن پالیسی» از تله‌ای که اسرائیل در آن گرفتار شده است

معاون امنیتی وزیر کشور: طرح نور با قوت به‌ کار خود ادامه خواهد داد

داستان ابوشجاع

تأکید معاون وزیر نفت بر وصول بدهی‌ ابربدهکاران صنعت گاز

2 وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند/ ذوالنوری هم وارد گود شد

توماج صالحی به اعدام محکوم شد

دستگیری اراذل و اوباش شمشیر به دست تهرانپارس

تصویری حیرت انگیز از فرود ناموفق یک بوئینگ!

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

عامل تحریم

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

آمار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

واردات گوشت گرم از آفریقا

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

روشنگری از دلایل اجرای طرح نور؛ به زودی

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

ریلمی 2 گوشی جدید و هیجان‌انگیز با نمایشگر 120 هرتز رونمایی کرد

چرا رئیسی به پاکستان سفر کرد؟

فرمانده فراجا: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای طرح نور وجود ندارد

مادسازان بازی GTA 5 را روی کنسول نینتندو سوییچ اجرا کردند

ده نمکی در دو اپیزود

حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور

آپدیت بزرگ فتوشاپ؛ حالا می‌توانید با هوش مصنوعی تصاویر خلاقانه بسازید

وکیل مدافع: توماج صالحی به اعدام محکوم شد

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

در باکو جایی برای شیعیان نیست

مدل ویژه وان پلاس واچ 2 با رنگ جذاب رونمایی شد

التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

نگرانی از ریزش دیوار قلعه بلقیس؛ دومین بنای خشتی ایران

بازداشت عامل جنایتکاری که با اخاذی و تهدید خانم‌ها را مجبور به توزیع مشروبات الکلی می‌کرد!

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

تریلر داستانی Destiny 2: The Final Shape منتشر شد

پس لرزه برگزاری جلسه مجلس و دولت در دفتر قالیباف نه صحن مجلس

عنابستانی: آخرین جمع‌بندی احتمالی کمیسیون اجتماعی مجلس توافق برای تعطیلی شنبه‌هاست

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

گوشی های اختصاصی HMD رونمایی شدند؛ جایگزین‌های معنوی نوکیا

زورگیران دهه هشتادی دستگیر شدند

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

بودجه روسیه برمبنای نفت 65 دلاری تنظیم می‌شود

تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی

ادامه کمک‌رسانی‌ها به مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان