پیام ویژه

آخرين مطالب

عملکرد مجلس دهم، مشارکت را پایین آورد يادداشت

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اصول‌گرایان در این دوره از انتخابات مجلس یازدهم توانستند در تهران و سایر شهرهای کشور، حائز اکثریت آرا شوند و از همین الان تصویر مجلس آینده با قاطبه نیروهای منتسب به جبهه اصول‌گرایی ترسیم شده است. این پیروزی علل و عوامل متعددی داشت. کارشناسان از عملکرد ضعیف دولت و مجلس تحت سلطه اصلاح‌طلبان و نیامدن پایگاه اجتماعی ایشان پای صندوق‌های رأی و نزدیک‌تربودن ایده‌های انتخاباتی اصول‌گرایان به نیازهای واقعی و عاجل مردم، به‌عنوان اصلی‌ترین عوامل توفیق جریان اصول‌گرا در انتخابات سپری‌شده یاد می‌کنند. در این‌باره با ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی به گفت‌وگو نشستیم. ایمانی از «تورم، بیکاری و مشکلات اقتصادی» از یک‌سو و «عملکرد ناامیدکننده مجلس دهم» به‌عنوان دو دلیل اصلی مشارکت پایین مردم در انتخابات یاد کرد. او همچنین درباره تصور خطای اصول‌گرایان نسبت به جایگاه خود در عرصه سیاسی ایران، تاکید کرد: «اینکه اصول‌گرایان تصور کنند همین که مردم به‌طور قاطع به آن‌ها رأی داده‌اند، پس دیگر همیشه در رأس کار خواهند بود و مردم همیشه در آینده به آن‌ها رأی خواهند داد، آغاز خطا و اشتباه است.» این کارشناس مسائل سیاسی درباره نسبت مجلس آینده با دولت تدبیر و امید نیز اظهار کرد: «اگر می‌خواهیم برای مردم کار کنیم، باید این دولت را کمک و اشتباهات آن را تصحیح کنیم.» مشروح این گفت‌وگو را در ادامه از نظر خواهید گذراند.
چند دلیل برای مشارکت پایین مردم
ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو» گفت: اصول‌گرایان در تهران و در شهرستان‌ها رأی اول بوده‌اند؛ از طرف دیگر باید به میزان مشارکت هم توجه کنیم که هر دوی این موضوعات یعنی رأی اول اصول‌گرایان و میزان مشارکت را باید با هم ببینیم. وی با بیان اینکه میزان مشارکت کمتر از حد معمول بود، تاکید کرد: دلیل این مشارکت پایین هم کاملاً روشن است؛ الان مشکلات مردم و ناامیدی‌ای که در بخش‌هایی از جامعه وجود دارد، در نوع خود قابل توجه است. هیچ ‌دوره‌ای را در طول 40 سال گذشته نداشته‌ایم که انتخابات در زمانی برگزار شود که میزان تورم و بیکاری و مشکلات اقتصادی، تا این حد بالا باشد. ایمانی تصریح کرد: من کاری به علل و عوامل ندارم و صرفاً دارم اصل موضوع را بیان می‌کنم. با این وضع تورم و بیکاری و مشکلات اقتصادی، طبیعی بود که میزان مشارکت تا حدی کاهش یابد و بخش‌هایی از مردم، پای صندوق‌های رأی نیایند. از طرف دیگر عملکرد مجلس دهم نیز به گونه‌ای نبود که بخشی از مردم احساس کنند با شرکت‌شان در انتخابات، ممکن است تحول جدی در آینده پیش بیاید؛ بنابراین این بخش از مردم ناامید بودند و همین مساله، میزان مشارکت را پایین آورد.
آغاز اشتباه اصول‌گرایان
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه پیروزی اصول‌گرایان طبیعی بود، گفت: واقعیت این است که مردم هیچ‌ عقد اخوتی با هیچ ‌جناح سیاسی ندارند. در طول 40 سال گذشته ما بارها شاهد این بوده‌ایم که مردم یا کاملاً به اصول‌گرایان یا کاملاً به اصلاح‌طلبان، یا حتی بخشی‌شان به اصول‌گرایان و بخشی دیگر به اصلاح‌طلبان، رأی داده‌اند. وی اضافه کرد: چنین رأی دادن‌هایی بستگی به این داشته که مردم ببینند عملکرد کدام جریان بهتر یا بدتر بوده تا در دور بعدی انتخابات، به جریان و افراد دیگری رأی بدهند تا آنها قدرت را به دست بگیرند. ایمانی تاکید کرد: اینکه اصول‌گرایان تصور کنند همین که مردم به‌طور قاطع به آن‌ها رأی داده‌اند، پس دیگر همیشه در رأس کار خواهند بود و مردم همیشه در آینده به آن‌ها رأی خواهند داد، آغاز خطا و اشتباه است. هر جریان سیاسی دیگری هم نباید چنین تصوری داشته باشد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: مردم با هیچ‌ فرد و جریانی نیستند، مگر آن‌هایی که حس کنند می‌توانند مشکلات کشور را حل کنند. اگر عملکرد اصول‌گرایان در مجلس در چهار سال آینده هم قابل قبول نباشد، مردم قطعاً در دوره بعدی انتخابات، به اصول‌گرایان رأی نخواهند داد. ایمانی گفت: بنابراین اصول‌گرایان نباید این تحلیل را ارائه کنند که مردم از این جهت به ما رأی داده‌اند که ما اصول‌گرا هستیم. مردم از این جهت به اصول‌گرایان رأی داده‌اند چون از عملکرد جریان مقابل ناراضی بودند و فعلاً به اصول‌گرایان اعتماد کرده‌اند تا ببینند آن‌ها برایشان چه می‌کنند.
خطر مجلس بعدی چیست؟
ایمانی درباره نحوه بستن «لیست وحدت» اصول‌گرایان نیز گفت: در بستن لیست اصول‌گرایان در مجموع روند خوبی طی نشد و اینکه دو روز مانده به انتخابات، موفق شدند یک وحدتی را شکل بدهند، مجموعه جریان انقلاب و دوستداران این جریان را ناراحت کرد. وی افزود: الحمدلله نیروهای اصول‌گرا موفق شدند با یک لیست در انتخابات حضور یابند اما این وحدت، یک خطر داشت و باید از همین الان به فکرش باشیم و آن، نقار و جدال بر سر اداره مجلس طی چهار سال آینده خواهد بود. وی اضافه کرد: اگر قرار باشد اختلاف نظرها بر سر بستن لیست وحدت، در مجلس هم ادامه یابد، اتفاقی خواهد افتاد که باعث می‌شود مردم چهار سال بعد، از اینها (اصول‌گرایان) هم رویگردان شوند. ایمانی در این‌باره اضافه کرد: هر اختلافی که میان اصول‌گرایان طی چند ماه گذشته وجود داشت و موجب شد تا دو روز مانده به انتخابات، به یک وحدتی برسند، باید پشت سر گذاشته شود.
باید به دولت کمک کنیم
ایمانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به نسبت مجلس آینده با دولت حسن روحانی، گفت: رویه مجلس یازدهم باید رویه‌ای کاملاً همکاری‌جویانه، مساعدتی و تصحیح قسمت‌هایی باشد که عملکرد دولت به نفع مردم نیست. وی افزود: دولت حسن روحانی تا خرداد سال 1400 بر مسند امور است؛ اگر ما بخواهیم اینگونه فکر کنیم که هر حرکت تند و برخورد با دولت، کمکی به اوضاع کشور و مردم می‌کند، اشتباه است؛ حتی اگر اصول‌گرایان فکر کنند که این دولت، مناسب شرایط امروز کشور نیست. این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم برای مردم کار کنیم، باید این دولت را کمک و اشتباهاتش را تصحیح کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/318497/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

حمله به جان وحدت

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

تاریخ سازی جعلی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: رتبه‌بندی 100 هزار معلم اصلاح شد

سیل برای دبی گران تمام شد

موضع‌گیری دو پهلو

سقوط کامیون نفت‌کش در آب‌نمای کنخ مسیر بندر خمیر

وزیر ارتباطات: تا پایان سال 50 درصد به سرعت اینترنت افزوده می شود

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

انقلابیون انتقادی

توضیحات وزیر کشور در مورد آخرین وضعیت امداد رسانی به 5 استان درگیر سیل در کشور

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

خسارت زلزله 5.6 ریشتری در شمال ترکیه

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

غربت مرتضی

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

معاون مدیریت پسماند: عرضه کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع می شود

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

از چاله به چاه؟

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

تغییر جایگاه مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

رئیس سازمان سنجش: رئیس جدید سازمان سنجش به زودی معرفی می‌شود

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

متحدان اسرائیل در برزخ

رئیس پلیس فتا: فروشندگان سوال‌های جعلی آزمون سراسری بازداشت شده‌اند

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

آشیانه سری

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند