پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ نقض بنیادین حقوق مسلمانان هند گزارش

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - وطن امروز / « نقض بنیادین حقوق مسلمانان هند » عنوان یادداشت روزنامه وطن امروز به قلم دکتر سیدحسین موسوی‌فر است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در روزهای اخیر و پس از سفر رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده به هند، جهان شاهد سرکوب، تبعیض و کشتار وسیع جمعیت مسلمان هند است. دستاویز این کشتارها در 2 موضوع مهم نهفته است.
اول اینکه نخست‌وزیر فرقه‌گرای هند با گرایش شدید به ایالات‌متحده دارای تفکرات نژادپرستانه و نزدیک به ترامپ در محدودیت و تبعیض قایل شدن روی غیرهندوها یا شهروندان با اصالت غیرهندی بوده و خودمختاری مناطق با غلبه جمعیت مسلمان را لغو کرده و دوم، اعمال تغییرات در قانون موسوم به حقوق شهروندی است که ماهیتی رو به عقب داشته و برابر نظر ناظران آگاه، منجر به تبعیض‌ها و تفکیک‌های مذهبی و نژادی ناروای عمیقی در بطن جامعه هند شده است.
در همین راستا، جمعیت غالب هند یعنی هندوها که هم‌کیش نخست‌وزیر «نارندرا مودی» نیز هستند، در روزهای اخیر ضمن عدم ممانعت و اقدام موثر نیروهای هندی و مقامات رسمی این کشور، فرصت را مغتنم شمرده و دست به کشتار وسیع و شکنجه و آزار و اذیت و تخریب اماکن هندی‌های مسلمان می‌زنند.
به لحاظ حقوق بین‌الملل بشر که امروز قواعد آن به بخشی از عرف بین‌المللی و فارغ از اراده صرف دولت‌ها و به عنوان قواعدی با ماهیت عالم‌الشمول(و بعضا آمره) و عینی تبدیل شده‌، در جای جای اسناد مهم و اصولی نظام حقوق بین‌الملل حمایت از ابنای بشر و تعهد اساسی دولت‌ها در این زمینه قابل مشاهده است. از جمله در مواد مختلفی از منشور ملل متحد، این سازمان احترام جهانی و موثر نسبت به حقوق بشر و آزادی‌های بنیادین برای همه بدون تبعیض از حیث نژاد، جنسیت، زبان یا مذهب را توسعه داده و تشویق و تسهیل می‌کند و درواقع اعلام‌کننده مبانی و اصولی است که مفروض عملکرد همه دولت‌ها و ملت‌ها باید باشد. اعلامیه جهانی حقوق بشر 1948 و میثاقین (حقوق مدنی سیاسی و حقوق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی) 1966 و همچنین اسناد معاهدات ویژه‌ای همچون کنوانسیون‌های منع شکنجه و نسل‌کشی هم در راستای دغدغه جامعه بین‌المللی و لزوم توجه و حمایت ویژه از ابنای بشر مورد تصویب و متابعت دولت‌ها واقع شده‌اند.
علاوه بر این، جامعه بین‌المللی یکی از نخستین اقداماتش در راستای تضمین و حمایت از حقوق بشر، حمایت از اقلیت‌ها بوده است؛ معاهده 1856 پاریس درباره منع تبعیض نژادی و مذهبی و عهدنامه‌های سلف آن از جمله وستفالی 1648 و وین 1815 نیز دارای چنین مقرراتی هستند. در حال حاضر، می‌توان اذعان کرد در حقوق بین‌الملل بشر هرگونه تبعیض قومیتی، فرهنگی، مذهبی و زبانی در سرزمین مورد حاکمیت دولت‌ها آشکارا منع شده و توسط جامعه بین‌المللی از جوامع حمایت جدی می‌شود و هیچ توجیه منوط به حقوق داخلی یا هر تصمیم حاکمیتی دیگری نمی‌تواند به عنوان دستاویزی جهت نقض حقوق بنیادین بشر فارغ از هر ویژگی ذاتی یا عرضی شود؛ این موضوع صراحتا در قطعنامه 135/47 مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1992 مورد تاکید و حمایت واقع شده است که از جمله قطعنامه‌های اصولی نظام حقوقی ملل متحد یعنی اسنادی با ماهیت عینی و فراتر از موارد اعطایی و تحت صلاحیت صرف دولت‌هاست.
با تطبیق مقررات و قواعد موجود در نظام حقوق بین‌الملل بشر، و با وجود اینکه اسناد مزبور و قواعد مورد ذکر به عنوان اجزای اساسی و اصولی این نظام محسوب می‌شوند، باید اذعان کرد دولت هند عضو میثاقین 1966 و کنوانسیون‌های مختلفی از جمله پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی 1948 است؛ این موارد علاوه بر تعهد عالم‌الشمول همه اعضای جامعه بین‌المللی بر تعهد مضاعف و حقوقی این دولت صحه می‌گذارد. در همین زمینه، ممکن است دولت هند با تصدیق ضمنی تبعیض‌های اتفاق‌افتاده علیه اقلیت‌های مسلمان و با اصالت بنگلادشی یا پاکستانی که ریشه‌ای مسلمان دارند و مبنای اصلی تبعیض‌ها، شکنجه‌ها و کشتار توسط هندوها که در سایه حمایت آشکار و پنهان حقوقی و عملی دولت هند قرار گرفته‌اند، با استناد به مساله نسبیت‌گرایی فرهنگی که مورد تصدیق نظام حقوق بین‌الملل بشر نیز واقع شده است، از پذیرش قصورها و تقصیر‌های خویش امتناع ورزد یا آن را امری بدیهی جلوه دهد؛ با این وصف، آنچه مسلم است اینکه مساله نسبیت‌گرایی فرهنگی در حوزه ماهوی جا نداشته و در این صورت، هر گونه شکنجه، نسل‌کشی و اقدامات ترذیلی توسط دولت هند یا با عدم ایفای تعهدات حقوق بشری در ممانعت از وقوع چنین فاجعه‌ای (چه تعهدات مثبت و چه منفی) مکانتی در تحلیل‌های حقوق بشری نداشته و واضح است مساله نسبیت‌گرایی در حوزه نظام حقوق بین‌الملل بشر، مساله‌ای بسیار مضیق بوده و در حوزه اجرا معنا و مفهوم دارد و آن هم در حوزه‌هایی که حقوق بنیادین بشر مورد هجمه و تهدید قرار نگیرد.
بنابراین، آنچه امروز علیه اقلیت مهمی همچون اقلیت مذهبی مسلمان هند در سایه انفعال دولت هند و در راستای اقدامات محدود‌کننده و تبعیض‌آمیز این دولت توسط هندوها اتفاق افتاده و در جریان است، به طور جدی ناقض تعهدات عام و خاص دولت هند در حمایت و پاسداری از حقوق بشر به طور کلی و حقوق اقلیت‌های نژادی و مذهبی به طور خاص و همچنین به طور حتم نتیجه نقض فاحش حق مردم مسلمان هند در تعیین سرنوشت خویش در بعد داخلی (لغو خودمختاری منطقه مسلمان‌نشین کشمیر که منشأ اصلی اعتراضات مسلمانان بوده) است.
لازم است جامعه بین‌المللی ضمن خروج از انفعال با ارجاع موضوع به مراجع ذی‌صلاح بین‌المللی در حوزه حقوق بشر، چنانچه این موضوع خطیر حیات انسانی یک جمعیت قابل توجه(مسلمان) را مورد تهدید جدی قرار دهدکه منجر به مخاطره افتادن صلح و امنیت بین‌المللی می‌شود، از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد محکوم و مورد رصد مجدانه قرار دهد. در همین خصوص، تعیین گزارشگر ویژه توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و ارائه گزارش‌های مستدل و موجه به کمیساریای عالی مربوط، علاوه بر اقدامات سیاسی و بین‌المللی واقعی مطمح نظر است. باشد که وجدان بیدار و آگاه جامعه بین‌المللی در لوای ارزش‌های بلند مندرج در آن بزودی و به‌سرعت و با اقدامات حقوقی مناسب، موجب جلوگیری از نقض فاحش حقوق بشر و فجایعی مانند بوسنی شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/321524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

بازداشت 20 نفر از مدعیان فروش سوالات کنکوری

آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده در 3 استان جنوبی

انهدام بیش از 1680 باند توزیع موادمخدر در سال قبل

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات «تتلو» برگزار شد

جایزه خودرو برای صرفه‌جویی‌کنندگان برق

جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی

ابراز امیدواری ایران برای رسیدن حجاج عمره به 700 هزار نفر در سال

معاون وزیر ارتباطات مطرح کرد؛ تسهیل امور مردم در پنجره واحد مدیریت زمین با هوش مصنوعی

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از 5 اردیبهشت

آواره شدن بیش از 110 هزار نفر بر اثر سیل در چین

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

قالیباف: تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند

قدرتمندترین گوشی نوبیا در تعداد محدود از راه رسید

واژگونی سه خودرو شوتی در جاده یاسوج - اصفهان

دستگیری باند سرقت از کتابخانه‌ها!

اطلاعیه چهارم فراجا درباره طرح برخورد با کشف حجاب

رئیس سازمان انرژی اتمی: سالانه یک میلیون ایرانی از خدمات دارویی هسته‌ای استفاده می‌کنند

کاهش نرخ سکه و ارز در بازار؛ طلا 18 عیار پرچم دار کاهش ها

ویدیو واقعی پیکسل 8a لو رفت

هشدار دانشمندان درباره همه‌گیری آنفلوانزا در جهان

2 توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا

وضعیت شهر شنژن چین درپی بارندگی شدید

قیمت نفت اندکی بالا رفت

تعطیلی پنجشنبه یا شنبه را به رفراندوم بگذارید

مصوبات دور اول سفر رییس جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام به صورت 100 درصد اجرایی شد

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

قیمت خودرو 4 اردیبهشت 1403

رئیس بانک مرکزی اروپا: اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد

مدل‌های ریفربیشد سری گلکسی S23 سامسونگ با قیمت ارزان‌تر رسما عرضه شد

کاهش رغبت پسران به دانشگاه

متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره کمبود دارو

1500کیلو زعفران فردا در بورس کالا عرضه می‌شود

قیمت طلای جهانی اندکی صعود کرد

متا سیستم‌عامل هدست‌های کوئست را در دسترس سایر شرکت‌ها قرار می‌دهد

آمار فوتی ها و مصدومین تصادفات رانندگی در نوروز 1403 اعلام شد

فیلم چاقوکشی مرد موتور سوار به راننده پشت فرمان وسط خیابان

بازدارندگی متعارف ایران

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

هشدار نارنجی هواشناسی برای 21 استان

آتش‌سوزی در انبار داروی بیمارستان امام حسین

راحتی خیال از مرز شرقی؟

انتقال آرادکوه در دستور کار شهرداری تهران

مردم کف خیابان می گویند می خواهیم ظریف وزیر خارجه باشد/کدام کابینه؟ تعدادی آدم مطیع و بله قربان گو دور هم جمع شده اند

مجازات متخلفان کنکور چیست؟

سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟

افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌ را کسی گردن نمی‌گیرد