پیام ویژه

آخرين مطالب

چند راهکار ساده برای شادابی خانواده‌های در قرنطینه خواندنی ها

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - یک روانشناس درباره راهکارهای ساده شاد زیستن خانواده‌های در قرنطینه در پی شیوع ویروس کرونا توضیحاتی داد.
به گزارش مشرق ، آزیتا امین الرعایا روانشناس و مشاور درباره چگونگی برطرف کردن نیازهای اساسی اعضای خانواده در پی شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: در شرایط خاص کنونی که ناشی از فراگیری ویروس کروناست، بزرگ‌ترها در روابط خود باید خویشتن‌دار و منطقی باشند و ضمن رفتار صحیح به هم امیدواری دهند.
وی بیان کرد: بر اساس تئوری انتخاب لازم و ضروری است که رفتارهای موثر و مسئولانه را انتخاب، نیازهای خود را به خوبی برآورده و مانع برآورده شدن نیازهای دیگران هم نشویم، در این صورت است که خشنود، کامیاب، شاداب و شادکام خواهیم بود و سکان زندگی را ماهرانه تر در اختیار خواهیم داشت.
بیشتر بخوانید:
ممنوعیت توزیع نذورات خوراکی تا اطلاع ثانوی
امین الرعایا گفت: تئوری انتخاب معتقد است که هر انسانی در هر سنی نیازهایی دارد که ثابت است و اگر این نیازها بر آورده شود، احساس خوبی وخشنودی را در آن‌ها به وجود می‌آورد.
این روانشناس با اشاره به اینکه یکی از این نیازها، نیاز به بقاء و زنده ماندن است، افزود: ما می‌کوشیم عمر طولانی تری داشته باشیم. در امنیت زندگی کردن و سالم زیستن یکی از نیازهایی است که کرونا آن را تهدید کرده و عدم امنیت را حتی به شکل افراطی به وجود آورده، این روزها در خانه ماندن نیاز به بقاء را ارضا نمی‌کند و باعث می‌شود که حال انسان‌ها خوب نباشد، بنابراین باید کارهایی را در کنار یکدیگر و برای بقاء و زنده ماندن انجام دهیم که در جهت تقویت سیستم ایمنی بوده (ورزش کردن، رعایت رژیم غذایی مناسب) و در این صورت است که در زندگی احساس بهتری را تجربه می‌کنیم.
وی با بیان اینکه نیاز به عشق و احساس تعلق یکی دیگر از نیازهای اساسی زندگی است، ادامه داد: ما برای ارضای نیاز به عشق و احساس تعلق، به دیگران احتیاج داریم و باید بتوانیم روابط خود را با دیگران خوب تنظیم کنیم و اگر می‌خواهیم شادمان‌تر زندگی کنیم، در این شرایط بهتر است که کنار هم باشیم، به هم بیشتر دلداری دهیم و با هم همدلی داشته باشیم.
امین الرعایا تصریح کرد: یکی از کارهایی که امروز باید برای هم انجام دهیم این است که در جمع خانوادگی و هر جایی که می‌توانیم کمک کنیم، همه ما دوست داریم روابط خوبی با عزیزانمان داشته باشیم؛ هر چقدر این روابط را بهتر مدیریت کنیم، عشق و محبت بیشتری را تجربه می‌کنیم، همچنین اگر شرایط محیطی سخت‌تر است، باید نقش روابط در آرام‌تر و شادتر زندگی کردنمان پر رنگ‌تر شود و نقش یک فرد دلگرم کننده، حمایت گر و تکیه گاه را برای خانواده داشته باشیم.
این روانشناس با اشاره به اینکه نیاز به آزادی از دیگر نیازهای ماست، اضافه کرد: هر چه آزادتر باشیم و بتوانیم نیازهای خود را به طریقی ارضا کنیم که مانع نیازهای دیگران نشویم، بیشتر می‌توانیم از خلاقیتمان در راستای منافع خود و دیگران استفاده کنیم و امروز با توجه به محدودیت‌هایی که ایجاد شده آدم‌ها احساس می‌کنند که آزادی‌هایشان محدود شده و به راحتی نمی‌توانند کارهایی را که می‌خواهند انجام دهند، اما آزادی یک باور ذهنی است یعنی اگر فرد همچنان از انتخاب‌های کوچک و بزرگی که دارد لذت ببرد، در همین شرایط ظاهرا محدود شونده آزادی می‌تواند از انتخاب‌های خود لذت ببرد و حال بهتری را برای خود و اطرافیان به وجود آورد.
وی درباره نیاز به تفریح و سرگرمی، بیان کرد: کنار آمدن با یکدیگر نیازمند تلاش است و بهترین راه برای انجام آن این است که کنار هم فرصت‌های یادگیری سرگرم کننده و مفرح ایجاد کنیم، امروز که در خانه و دور هم هستیم و کمتر از خانه بیرون می‌رویم، تفریح و سرگرمی در خانه باید جدی‌تر گرفته شود و با هم بیشتر بخندیم و برنامه‌های تفریحی، دیدن فیلم و انجام پروژه‌های مشترک را با هم داشته باشیم، یادمان باشد که لذت بخش‌ترین چیزها در دنیا نشاط، خنده و شوخی کردن‌های زیبا و رایگان است.
امین الرعایا درباره نیاز به قدرت، تصریح کرد: احساس ارزشمندی در شادکامی بسیار موثر است، زمانی که احساس می‌کنید می‌توانید بر زندگی دیگران اثر گذارید و کار مفیدی انجام دهید، احساس خوبی دارید. در این روزهای پیش رو که فرصت در کنار هم ماندن خانواده‌ها فراهم شده، اگر بتوانید کار مفید یا خدمتی برای دیگران انجام دهید هم حال خودتان خوب می‌شود و هم می‌توانید موجب بهبود حال اطرافیان خود شوید. در این شرایط در خانواده باید افراد بتوانند با هم خوب کنار بیایند (روابط موثر) و برای حل اختلافات و تفاوت‌هایشان با هم تلاش کنند تا بتوانند مسائل خود را به بهترین صورت و با آرامش حل کنند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: در این شرایط اگر خودتان را دوست دارید و سلامت روانتان برایتان مهم است، به ارتباط درست با یکدیگر تکیه کرده و شیوه‌های ارتباط و مذاکره را مد نظر قرار دهید و ضمن کنترل احساسات و هیجان‌ها به نیازهای موثر یکدیگر توجه مثبت کنید، احساس خوبی را برای خود و خانواده فراهم و از تنش‌های خانوادگی پیشگیری کنید، در تلاش باشید که از جاده شادکامی خارج نشوید و با رعایت و عمل به توصیه‌های بهداشتی و پزشکی این بحران را به خوبی پشت سر بگذارید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/324061/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم

انتقال دانش‌آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور

به‌روزرسانی جدید Lords of the Fallen منتشر شد

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

تردد از آزادراه تهران-شمال به سمت چالوس ممنوع شد

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

ثبت اختراع جدید سونی؛ واکنش کنترلر به صدای کاربر

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی