پیام ویژه

آخرين مطالب

خوش‌آمدگویی پاتریوت به موشک‌های مهاجم در آسمان ریاض +عکس بين الملل

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - در فیلمی که از حمله اخیر یمنی‌ها به ریاض پایتخت عربستان منتشر شد، به وضوح دیده می شود که موشک های پاتروت سعودی که وظیفه مقابله با موشک های مهاجم را داشتند، نتوانستند جلوی این حملات را بگیرند و همین موجب ایجاد سوال‌های زیادی شد.
به گزارش مشرق، جنگ تحمیلی رژیم عربستان سعودی و امارات متحده عربی و چند کشور عربی دیگر علیه مردم یمن، در حالی وارد سال ششم می شود که تمایلات گاه و بی گاه سعودی ها برای توافق با نظام انقلابی مستقر در صنعا امیدهایی را برای پایان یافتن ظلم و ستم علیه مردم یمن زنده کرده است؛ تمایلاتی که نه از سر منطق و فهم یا فشار جهانی بلکه به دلیل ضربات کاری ارتش و کمیته های مردمی یمن علیه اهداف حیاتی در عمق خاک عربستان و چند حمله هشدار دهنده علیه اهدافی در عمق خاک امارت متحده عربی است.
بیشتر بخوانید:
توبیخ عربستان از سوی سنای آمریکا
عربستان مذاکره با انصارالله برای پایان جنگ یمن را تایید کرد
توقف نیروهای مهاجم عربی به خاک یمن در نواحی مختلف خصوصاً بندر الحدیده در سال های اخیر و پیشروی های بسیار مهم و راهبردی ارتش و کمیته های مردمی یمن در نواحی مختلف اطراف صنعا به سمت مرزهای بین المللی با عربستان هم مزید بر علت شده تا این رژیم به دنبال نوعی توافق با یمنی ها باشد.
از جمله ضربات اساسی یمنی ها بر پیکره اقتصاد رژیم سعودی، چند حمله موفق به مراکز تولید نفت در نقاط مختلف عربستان بوده که مشهورترین آنها حمله به پالایشگاه بزرگ شرکت آرامکو در نواحی غربی شبه جزیره عربستان در نیمه دوم سال 2019 (اواخر شهریور 1398) است. این حمله که به گفته منابع یمنی با 10 فروند پهپاد انجام شد، نمایش واقعی و عملیاتی از دقت بالای نقطه زنی بوده که هنوز همه ابعاد این حمله توسط یمنی ها افشا نشده است.

پیام ویژه

پیام ویژه

اما با این وجود، اشتهای سیری ناپذیر جنگ افروزی و جنایت در رژیم سعودی خصوصاً ولیعهد آن سبب می شود تا با برخی محرک های دیگر، سران این رژیم اقدام به پذیرش صلح یا حتی آتش بس دائم نکرده و توافقات آتش بس مطرح شده را نیز به راحتی نقض کنند و پاسخ طبیعی مدافعان یمنی به این رفتار سعودی نیز ضربات مجدد نظامی به اهداف مختلف در نقاط گوناگون بوده است.
در جدیدترین اتفاقات و پس از مدتها، در پاسخ به حملات هوایی گسترده به صنعا، پایتخت قانونی کشور یمن، ارتش و کمیته های مردمی یمن حملات موشکی و پهپادی را به عمق خاک عربستان و این بار در روزهای گذشته اهدافی در محدوده پایتخت عربستان سعودی یعنی شهر ریاض به اجرا در آوردند.
پیش از این حمله و در سال های اخیر، یمنی ها اهدافی را در مناطق مختلف عربستان در مسافت های تا 1200 کیلومتری از نواحی تحت کنترل خود مورد هدف قرار داده بودند که حمله به تأسیسات نفتی الشیبه در مجاورت مرز امارات و حمله به پالایشگاه آرامکو در بقیق در غرب عربستان و نزدیک به بحرین از جمله آنها بوده است.

پیام ویژه

حمله ارتش و کمیته های مردمی یمن به شهر ریاض در سال های گذشته فراز و نشیب های زیادی داشته است. این شهر توسط سامانه های پدافند هوایی موشکی مختلفی از جمله پاتریوت محافظت می شود.
سامانه پاتریوت که نسل های مختلف آن در سه دهه گذشته در خاک عربستان حضور داشته است به منظور جایگزینی با سامانه هاوک و از ابتدا با لحاظ شدن قابلیت درگیری با موشک های بالستیک توسعه یافت. برد نسل اول آن 70، نسل دوم 160 و نسل سوم 40 کیلومتر در برابر اهداف آیرودینامیک اعلام شده است. نسل سوم به جای استفاده از موشک های بزرگ برای انهدام اهداف در برد بلند، به تعداد زیادی موشک کوچکتر مجهز شده است. البته برد موشک های پدافند هوایی از جمله پاتریوت در برابر موشک های بالستیک مقادیر کمتری نسبت به اعداد فوق است.

پیام ویژه

موشک های پاتریوت در دو نسل 2 و 3 هم اکنون در مناطق مختلف عربستان در حال خدمت هستند اما با وجود مجاورت برخی از این سامانه ها با مراکز هدف قرار گرفته توسط یمنی ها، بیش از آنکه در انهدام اهداف مهاجم موفق ظاهر شوند، در برابر آنها تسلیم شده اند.

پیام ویژه

در حملات به شهر ریاض در سال های گذشته، در ابتدا موشک های برکان-2 و برکان2اچ موفقیت هایی در اصابت به اهداف خود داشتند اما به مرور و با کمک متخصصان خارجی، پاتریوت ها موفق شدند تعدادی از موشک های یمنی را در آسمان ریاض مورد هدف قرار دهند. پس از آن حملات موشکی به این شهر با این نسل از موشک های برکان متوقف شد.
در اوائل سال 2019 یمنی ها از موشک دیگری به نام برکان-3 رونمایی کردند که با شلیک به منطقه الدمام در شرق عربستان به صورت عملی اثبات شد که برد آن حداقل 1300 کیلومتر است. البته بعداً منابع یمنی برد قابل دستیابی با این موشک سوخت مایع را بین 1300 تا 1800 کیلومتر اعلام کردند که شامل تمام خاک عربستان سعودی و حتی بخش هایی از سرزمین های اشغالی فلسطین می شود.
طبق تصاویر منتشر شده از مناطق استقرار موشک های پاتریوت، حداقل آتشبارهای نسل دوم این سامانه در منطقه الدمام مستقر هستند. انتشار تصاویر محل اصابت این موشک به هدف خود اثبات کننده قابلیت این موشک بود.

پیام ویژه

با این وجود، طبق اخبار رسمی اعلام شده از طرف سخنگوی ارتش یمن، سرتیپ یحیی سریع، در حمله اخیر به ریاض از موشک ذوالفقار و پهپاد الصماد-3 استفاده شده.
از موشک ذوالفقار تا کنون اطلاعات خاصی منتشر نشده و با توجه به فاصله نزدیک به 900 کیلومتری ریاض از نواحی تحت کنترل دولت انقلابی در یمن، نمی توان راجع به برد بیشینه این موشک در مقایسه با موشک های برکان گمانه زنی خاصی کرد.
پهپاد الصماد-3 نیز دارای برد 1500 کیلومتر بوده و بر اساس اطلاعات منتشر شده، بزرگترین پهپاد یمنی ها تا به امروز است. این برد با شروع پرواز از خاک یمن می تواند امکان حمله به اهداف مهم در عربستان را حتی از سمت های شمالی فراهم کند.

پیام ویژه

اما آنچه حمله اخیر را بسیار مورد توجه قرار داده، فیلم منتشر شده از عدم موفقیت 2 موشک پاتریوت شلیک شده علیه یک هدف مهاجم یمنی است.
در این فیلم، 2 موشک پاتریوت طبق روش مرسوم شلیک سامانه های پدافند هوایی موشکی به فاصله زمانی اندکی پشت سر هم شلیک شده اند و مسیر یکسانی را به دنبال هم طی می کنند اما هدف مهاجم با فاصله از آنها و با سرعت به وضوح بیشتر در حال حرکت در قوس نزولی به سمت زمین است. قاعدتاً هدف مهاجم از نوع موشک بالستیک است زیرا مسیر حرکت و سرعت بالای آن با این نوع موشک ها تطابق دارد نه پهپاد.

پیام ویژه

نکات مختلفی در این مورد قابل طرح است. با توجه به این که حلقه دفاعی شهر ریاض متشکل از یک تا دو آتشبار پاتریوت پک2 و سه آتشبار پاتریوت پک3 در نواحی مختلف است، این مجموعه نباید از ردیابی موشک های بالستیک که در ارتفاع بالا پرواز می کنند و پهپادهایی با موتور ملخی که با سرعت پائین پرواز می کنند عاجز باشد اما از فیلم مذکور اینطور به نظر می رسد که موشک ها اصلا به سمت درستی نیز هدایت نمی شوند زیرا حتی در صورت عبور از مجاورت موشک باید شاهد عملکرد فیوزهای مجاورتی باشیم.
این مسئله احتمال استفاده یمنی ها از اهداف کاذب برای فریب سامانه کنترل آتش را قوت می بخشد. یک احتمال ضعیف تر نیز وجود دارد که موشک های پدافندی به سمت بدنه جدا شده موشک پدافندی رفته و سرجنگی که بازتاب راداری کمتری دارد را به عنوان هدف اصلی ندیده باشند.
علت ضعیف تر بودن این احتمال، فاصله مکانی ایجاد شونده بین بدنه جدا شده و سرجنگی در گذر زمان پس از مرحله جدایش است که می تواند توسط سامانه پدافند هوایی تحلیل شده و اولویت هدف خطرناک تر را تغییر دهد. احتمال دیگر کسب موفقیتی توسط ارتش یمن در کاهش بازتاب راداری سرجنگی موشک های خود است.
راجع به میزان قوت این احتمال نیز نمی توان گمانه زنی خاصی انجام داد اما جستجو در فضای مجازی نشان می دهد راهکارهای متعددی برای رسیدن به این منظور وجود دارد.

پیام ویژه

در صورتی که تصویر منتشر شده از سوی رژیم سعودی در مورد بدنه جدا شده موشک یمنی در حمله اخیر به ریاض صحت داشته باشد، این موشک که منابع یمنی از آن به نام ذوالفقار یاد کرده اند، به عنوان نسل توسعه یافته از برکان-2 قابل تعریف است. در این صورت احتمال به کارگیری روش های فریب یا فناوری های پنهان کاری سرجنگی در موشک ذوالفقار قوت می گیرد. چراکه پیش از این، سابقه انهدام موشک برکان-2 توسط پاتریوت وجود داشته پس اگر این بار هم یمنی‌ها از همان موشک (با تغییرات و بهسازی) استفاده کرده باشند، احتمالا یا این تغییرات منجر به ناکام شدن موشک های پاتریوت شده، یا از روش های دیگری برای فریب سامانه پاتریوت به موازات حمله با موشک ذوالفقار استفاده شده است.

پیام ویژه

نکته بعدی، سرعت بالاتر موشک یمنی نسبت به موشک های پدافندی است. طبق اطلاعات موجود موشک های پاتریوت در نسل دوم و سوم سرعت های بیش از ماخ 3 و 4 دارند
دقت در فیلم منتشر شده و سیر حرکت موشک ها در زمان، به صورت تقریبی سرعت موشک مهاجم را بین 1.5 تا 2.5 برابر موشک های پاتریوت نشان می دهد. این یعنی موشک یمنی با سرعت حدوداً ماخ 5 یا بیشتر یعنی با سرعت هایپرسونیک در حال شیرجه در فاز نهایی روی هدف خود است. این امر نیز به خودی خود دستاورد بسیار مهمی برای متخصصان موشکی یمن محسوب می شود.
علاوه بر ارزش های علمی و فنی، ارزش راهبردی این دستاورد یعنی ساخت کلاهک هایی با قابلیت پرواز در سرعت هایپرسونیک که با دقت مناسب روی هدف برسند بسیار مهم است.

پیام ویژه

پیام ویژه

پس از این حمله موفق، عناصر فعال در فضای مجازی از سوی رژیم سعودی با پیام های هشدار آمیز در شبکه های اجتماعی از کاربران خواستند که از انتشار فیلم و عکس یا بیان مکان اصابت موشک ها و حتی منطقه و نام خیابان خودداری کنند. این حرکت خود نشان دهنده موفقیت موشک یا موشک‌های یمنی در عبور از پدافند هوایی شهر ریاض بوده است.

پیام ویژه

در هر صورت نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن در یک عملیات واقعی نشان دادند که علاوه بر عرصه پدافند هوایی که دستاوردهای مختلف آنها سبب کسب موفقیت های متعددی در ماه های گذشته شده در زمینه موشک های بالستیک جدید و پرسرعت نیز محصولات دفاعی جدیدی را به عرصه عملیات رسانده اند که می تواند در معادلات طرف سعودی اثر گذار باشد. البته قطعاً در صورت ادامه حملات رژیم سعودی باز هم ضربات موشکی و پهپادی یمنی ها بر این رژیم ادامه خواهد داشت؛ ضرباتی که به نظر می‌رسد هر بار برای سعودی ها مهلک تر سخت تر خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/329265/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

دردسر تیک‌تاک

سردار رادان در اجتماع مردم در حمایت از طرح حجاب: عقب‌نشینی نخواهیم کرد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

نجات روسیه با اقتصاد موازی

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

متکی هیچ تماسی با ابوترابی برای ریاست مجلس نداشته است

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

شیائومی نیامده رکورد زد!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

مهاجرت با ویزای جعلی

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد