پیام ویژه

آخرين مطالب

معنای میانجی گری نفتی دونالد ترامپ يادداشت

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
از همین رو، برخی تحلیلگران معتقدند که در گفتگو‌های آتی نفتی، عربستان و روسیه فقط در صورتی با کاهش 10 میلیون بشکه موافقت خواهند کرد که آمریکا هم در کاهش تولید سهیم شود. آمریکا حالا ادعا می‌کند بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان است. بنابراین، طبیعی است که روسیه و شاید عربستان، از آمریکا بخواهند که مقداری از تولیدات خود را برای متعادل کردن قیمت‌ها حذف کند.
مداخله کاخ سفید در بحران ریزش قیمت‌های نفت، از منفعت مشترک آمریکا به عنوان تولیدکننده بزرگ نفت با سایر کشور‌های نفتی پرده پرداشت. برخلاف گذشته، ارزانی جهانی نفت دیگر منافع اقتصادی آمریکا را تامین نمی‌کند.
به گزارش فرارو، ترمز ریزش قیمت‌های نفت بالاخره کشیده شد؛ آن هم نه توسط کسانی که ظاهرا درگیر جنگ بهای نفت شده بودند، بلکه توسط کسی که در وهله اول خارج از این جنگ تصور می‌شد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای توقف جنگ بهای نفت میان عربستان و روسیه، دست به کار شد و در اقدامی کم سابقه، خواستار افزایش قیمت‌های نفت از طریق کاهش تولید آن شد.
کمی بیش از یک ماه پیش، در پی فروپاشی تفاهمات عربستان و روسیه بر سر توافق کاهش تولید نفت گروه اوپک پلاس، جنگ بهای نفت میان ریاض و مسکو شروع شد. گروه اوپک پلاس از قبل، توافقی برای کاهش تولید 2.1 میلیون بشکه در روز داشتند. این توافق به انقضا رسید. وزرای نفت این گروه برای بررسی تمدید این توافق جلسه گرفتند. عربستان پیشنهاد کرد که ضمن تمدید این توافق، 1.5 میلیون بشکه دیگر به آن اضافه شود تا مجموع کاهش تولید اوپک پلاس به 3.6 میلیون بشکه در روز برسد. اما روسیه با این پیشنهاد مخالفت کرد. در نتیجه، توافق کاهش تولید از بین رفت و سعودی‌ها در اقدامی انتقام جویانه، تولید نفت خود را به نحو چشمگیری افزایش دادند. امری که در کنار رکود ناشی از شیوع بیماری کرونا، به سقوط تاریخی قیمت‌های جهانی نفت منجر شد.
"درخواست دوستان" آمریکایی
در ابتدای امر، برخی کارشناسان، جنگ نفتی سعودی‌ها و روس‌ها را خودکشی جمعی و اشتباه بزرگ دانستند. اما حالا با گذشت کمی بیش از یک ماه از شروع این جنگ، معلوم شده است که بزرگترین بازنده اصلی این جنگ، سعودی‌ها یا روس‌ها نیستند، بلکه برخی شرکت‌های نفتی آمریکا هستند که در صورت پایین آمدن قیمت‌های نفت، هزینه های‌شان از درآمدهای‌شان بیشتر می‌شود. برخی ناظران هدف اصلی جنگ بهای نفت را خارج کردن نفت شیل آمریکا از بازار دانستند. چون، استخراج این نفت تنها زمانی صرفه اقتصادی دارد که قیمت‌ها بالا باشد.
به همین دلیل، ترامپ برای پیشگیری از ضرر بیشتر شرکت‌های نفتی آمریکا، سعودی‌ها را برای توقف جنگ نفتی تحت فشار قرار داد. ترامپ، در دوم آوریل، یعنی دو روز بعد از اجرای طرح افزایش تولید نفت عربستان، با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور تلفنی درباره نفت گفتگو کرد.
وی در توئیتی نوشت: «همین الان با دوستم محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، که او هم با (ولادیمیر) پوتین، رئیس جمهور روسیه، صحبت کرده بود، صحبت کردم. من امیدوارم و توقع دارم که آن‌ها حدود 10 میلیون بشکه (از تولیدشان) کم کنند و شاید بیشتر از این. امری که اگر اتفاق بیافتد، برای صنعت نفت و گاز عالی خواهد بود.»
اندکی بعد از درخواست نفتی ترامپ، که با موافقت عربستان مواجه شد، قیمت‌های نفت به مقدار 30 درصد افزایش یافت. از سوی دیگر، سعودی‌ها به «درخواست دوستان در ایالات متحده» برای کاهش تولید دست به کار شدند. عربستان طی بیانیه ای، ضمن موافقت با درخواست ترامپ، خواستار جلسه فوری گروه اوپک پلاس شد تا بار دیگر توازن را به قیمت‌های نفت برگردانند.
تغییر معادلات نفتی
وساطت نفتی ترامپ در شرایطی صورت گرفت که تولید نفت شیل در آمریکا به خاطر سقوط قیمت ها، روز‌های سختی را می‌گذراند. هزینه تولید این نوع نفت بالاست و شرکت‌هایی که آن را تولید می‌کنند، نمی‌توانند برای مدت طولانی در حالی که قیمت‌ها پایین است، به تولید خود ادامه دهند. در نتیجه، دیر یا زود، برخی از آن‌ها دست از تولید کشیده و ورشکست خواهند شد. امری که به مشکلات اقتصادی جدید آمریکا که در اثر بیماری کرونا ایجاد شده، دامن خواهد زد.
ترامپ به زودی با مدیران عامل برخی از این شرکت‌ها دیدار می‌کند تا راه‌های کمک به آن‌ها در شرایط فعلی را بررسی کند. تاکنون، ترامپ سعی کرده از راه‌های سیاسی، مثل تماس با ولیعهد سعودی، و توئیت‌های اغراق آمیز، به این شرکت‌ها کمک کند، اما در صورتی که قیمت‌های نفت برای مدت طولانی پایین باقی بماند، ممکن است ترامپ نتواند کار خاصی برای آن‌ها انجام دهد. سیاستمداران آمریکا در کنگره و کاخ سفید، این روز‌ها به شدت از عربستان به خاطر سقوط قیمت‌ها انتقاد می‌کنند. برخی حتی پیشنهاد می‌کنند که اگر عربستان قیمت‌ها را بالا نبرد، آمریکا باید ضمن اعمال تعرفه‌های گمرگی بر نفت وارداتی از عربستان، در روابط سیاسی و نظامی با سعودی‌ها تجدیدنظر کند.
همه این‌ها در حالی است که در گذشته نه چندان دور، آمریکا از افزایش قیمت‌های نفت و همچنین از امتیاز انحصاری سازمان اوپک در دستکاری قیمت‌ها انتقاد می‌کرد. اما با تغییر معادلات نفتی آمریکا در سال‌های اخیر، این رویه عوض شد. ترامپ بار‌ها مباهات کرده که آمریکا تحت رهبری‌اش به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز تبدیل شده است. اما همین امر، ظاهرا آمریکا را مانند سایر کشور‌های نفتی از قبیل عربستان در معرض آسیب‌های ناشی از نوسانات قیمت نفت قرار داده است.
تحرکات کاخ سفید برای افزایش قیمت‌های نفت، به این معناست که منافع نفتی آمریکا با منافع نفتی سایر کشور‌های نفتی گره خورده است. اما در عین حال، این در هم تنیدگی، ممکن است مسئولیت‌های بیشتری برای آمریکا ایجاد کند.
در سال‌های اخیر که اوپک به همراهی روسیه برای کنترل قیمت‌ها نیاز پیدا کرد، آمریکا بدون هیچ دغدغه‌ای به افزایش تولید خود ادامه داد. گروه اوپک پلاس، مشخصا عربستان و روسیه، بخشی از تولید خود را حذف می‌کردند، تا قیمت‌های جهانی نفت متعادل شود. در این میان، آمریکا بدون اینکه در کاهش تولید سهمی داشته باشد، از افزایش قیمت‌ها برای افزایش تولید نفت شیل بهره می‌برد.
حالا این معادله ممکن است دگرگون شود. ترامپ ابراز امیدواری کرده که عربستان و روسیه برای متوازن کردن قیمت ها، 10 میلیون بشکه از تولیدشان را حذف کنند. اما حذف این همه نفت از بازار‌ها ممکن است آسان نباشد. وقتی روسیه با حذف 3.6 میلیون بشکه از تولیدات اوپک پلاس موافقت نکرد، چگونه می‌توان تصور کرد که با حذف 10 میلیون بشکه موافقت کند؟ شاید عربستان تحت فشار کاخ سفید، بخش بیشتری از سهمیه کاهش تولید را تقبل کند، اما چنین فشاری ممکن است روی روسیه تاثیری نگذارد.
از همین رو، برخی تحلیلگران معتقدند که در گفتگو‌های آتی نفتی، عربستان و روسیه فقط در صورتی با کاهش 10 میلیون بشکه موافقت خواهند کرد که آمریکا هم در کاهش تولید سهیم شود. آمریکا حالا ادعا می‌کند بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان است. بنابراین، طبیعی است که روسیه و شاید عربستان، از آمریکا بخواهند که مقداری از تولیدات خود را برای متعادل کردن قیمت‌ها حذف کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/329804/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به جای گوشی 5 میلیون تومانی می‌توانید شارژر 50 واتی جدید سامسونگ را بخرید!

مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد

به لطف هوش مصنوعی، محل دفن افلاطون سرانجام کشف شد

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

این بازی بعدی خالق کلش آو کلنز است؛ مبارزه با چاشنی هوش مصنوعی

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری 3 هکر ایرانی

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم