پیام ویژه

آخرين مطالب

گرانی در منوی رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تجارت نیوز / رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها با مجوز ستاد مقابله با کرونا کار خود را شروع کرده‌اند اما هنوز، نیامده منوی‌ آنها حسابی خبرساز شده و مشتریان می‌گویند که قیمت غذا و نوشیدنی در این مراکز افزایش قابل‌توجهی داشته است.
یک ساندویچ ساده ژامبون که پیش از این در رستوران‌های سطح متوسط تهران با قیمت حدود 12 هزار تومان عرضه می‌شد حالا بعد از بازگشایی رستوران‌ها، قیمتش به حدود 20 هزار تومان رسیده است. قیمت مرغ سوخاری 5 تکه هم از حدود 30 هزار تومان به 45 هزار تومان، استیک گوشت از حدود 100 هزار تومان به حدود 170 هزار تومان، قیمت یک سرویس چای ساده از حدود 15 هزار تومان به حدود 25 هزار تومان و بهای یک بشقاب سیب‌زمینی و پنیر از حدود 20 هزار تومان به حدود 32 هزار تومان افزایش داشته است.
افزایش قیمت این اقلام در شرایطی رخ داده است که علی‌اصغر میرابراهیمی، رییس اتحادیه رستوران‌داران به تجارت‌نیوز می‌گوید که رستوران‌داران نه‌تنها از بابت تعطیلی‌های دوره قرنطینه کرونا زیان سنگین دیده‌اند که حالا با افزایش بهای مواد اولیه روبه‌رو شده‌اند و همین موضوع موجب افزایش قیمت غذا شده است.
او تاکید می‌کند: چگونه در شرایطی که قیمت دلار به بالاتر از 17 هزار ‌تومان رسیده است و روی قیمت مواد غذایی تاثیرگذار بوده و مرغ کیلیویی 10 هزار و 200 تومانی به کیلویی 15 هزار تومان رسیده، انتظار دارید قیمت غذا افزایش نداشته باشد؟
غذا نرخ مصوب ندارد
بنا به گفته ابراهیمی غذا قیمت مصوب ندارد. زیرا رستوران‌داران از مدل‌های هزینه‌ای متفاوتی پیروی می‌کنند. به عنوان مثال رستورانی که مواد غذایی مرغوب استفاده می‌کند و در نواحی شمالی شهر واقع شده است، هزینه تمام شده غذایش گران‌تر تمام می‌شود و به همین دلیل نمی‌توان قیمت مصوبی برای غذا تعیین کرد اما رستوران‌داران باید برای دریافت پول غذا از مشتریان، هزینه تمام شده و سربار را به اضافه 20 درصد سود دریافت کنند.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران از قیمت مواد غذایی در اردیبهشت ماه 99 برخی اقلام مانند حبوبات با 24 تا 60 درصد افزایش قیمت، برنج با 16 درصد، چای بسته‌ای 77 درصد افزایش قیمت نسبت به فروردین مواجه بوده‌اند و قیمت بیشتر انواع میوه‌های پرمصرف در این ماه افزایش داشته است.
این موضوع در شرایطی رخ می‌دهد که دفتر امور اقتصادی و سیاست‌های تجاری وزارت صمت گزارش داده است که در دوره شیوع کرونا، اصناف مرتبط با مواد غذایی بیشترین ریزش مشتری را داشته‌اند. بر اساس این گزارش فعالیت تالارهای پذیرایی، فست‌فودها و لبنیات‌فروش‌های سنتی 90 درصد کاهش داشته است.
رستوران‌ها و چلوکبابی‌ها نیز به ترتیب با کاهش 80 و 75 درصدی مشتری مواجه شده‌اند. این در حالی است که رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف‌سرویس حدود یک هفته بعد از شیوع ویروس کرونا در ایران از کاهش 30 تا 35 درصدی فروش رستوران‌ها خبر داده بود. همچنین در این مدت تقاضای آجیل و خشکبار و شیرینی و شکلات هم به ترتیب 80 و 70 درصد کمتر شده است.
مدت زمان فعالیت مجدد رستوران‌داران و کافی‌شاپ‎ها در ایران کمتر از یک هفته است که آغاز شده و ستاد مقابله با کرونا به این واحدها دستور داده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فقط 50 درصد از ظرفیت پذیرش مشتری‌شان را فعال کنند اما در همین ابتدای کار خود با مساله افزایش قیمت‌ها مواجه شده‌اند. آیا این روند ادامه کار آنها و تعداد مشتریان آنها را متاثر خواهد کرد؟


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

دانشجویان باید «تعهدنامه کرونایی» بدهند

حادثه در نطنز؛ حادثه جانی نداشتیم

آیا قتل کودکان حق طبیعی زنان است؟

آشوراده آزاد شد

شرط تایید واکسن کرونا چیست؟

مقایسه روند ابتلای ایرانیان به کرونا با مردم اسپانیا و ایتالیا

دامنه نوسان ETF‌ها به 10 درصد کاهش می یابد

خرید برق تولیدی خورشیدی از مردم توسط دولت

رشد 3٫8 درصدی ارزش معاملات بورس در هفته جاری

نظر جهانگیری درباره کرونا و تحریم

سکه به میانه کانال 9 میلیون تومان رسید

معاون وزیر نیرو:‌ 95 درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در این دولت ایجاد شد

رد شایعه افزایش قیمت گازوئیل

آپدیت MIUI 12 برای میان رده شیائومی رسما ارایه شد

آخرین قیمت گوشی‌های موبایل در بازار

به لطف مایکروسافت عیب‌یابی لاستیک ها هم هوشمند می شود

پرچمدار ایسوس در دنیای مادربردها وارد بازار شد

جعبه گشایی و نگاه نزدیک به P40 پرو؛ غول عکاسی هواوی

چرا کاربران از سرعت 5G راضی نیستند؟

گوگل تولید دو میان رده‌ خود را متوقف کرد

​ثبت‌نام شاغلین و بنگاه‌های فاقد بیمه برای دریافت تسهیلات کرونا در هفته آینده

گفت و گوی کیهان با سعید قاسمی؛ روایتی از گروه های جهادی در غیزانیه

پلاسکوی دوم

در حاشیه اشارات ظریف به حضور دکتر محمد مصدق در شورای امنیت

چرا صندوق توسعه ملی کم خاصیت شده است ؟

نیمکت استقلال ، محله برو و بیا + عکس

راز تغییر چهره پژمان جمشیدی از زبان خودش

روایت شاهدان عینی از یک فاجعه

از تصمیم کمیسیون تحقیق در مورد اعتبارنامه تاجگردون دفاع می‌کنیم/ تمامی اسناد بررسی شده است

تهیه گزارشاتی از تخلفات انجام شده در هپکو/قوه قضائیه مصمم به رفع مشکلات کارگری

تجربه‌های یک آشپرخانه‌دار «شیشه»

علت استفاده از لفظ خیانت به مردم هرمزگان چه بود

نیروی دریایی ارتش رزمندگانی مسئولیت پذیر تربیت کرده است

اطلاعیه مهم درباره تغییر دامنه نوسان صندوق ETF‌

امریکا عمدا هواپیمای مسافربری ایرانی را ساقط کرد

وضعیت پروژه‌های بروجرد و اشترینان توجه جدی وزارت راه و شهرسازی را می‌طلبد

«ماسک زدن هم کار خودشونه»!

10 طرح و پروژه زیربنایی و توسعه‌ای در حوزه آب و برق در استان‌های فارس و کرمانشاه افتتاح شد

روحانی: از آغاز دولت یازدهم حرکتی جهادی در زمینه آب و برق آغاز شد

زیارت در هنگامه کرونا

معاون وزیر صمت: قیمت خودرو کاهش می یابد

شهرستان کوهدشت در بحث اقدام ملی ویژه دیده شود

پوتین در مسیر تزار؛ رئیس جمهور روسیه 16سال دیگر در قدرت می‌ماند

صحبت‌های دادستان تهران در خصوص پیگیری حادثه آتش سوزی ساختمان سینا اطهر

ترافیک پرحجم در محور کرج-چالوس

درخواست استانداری خراسان رضوی از هموطنان

حضور مردم در فضاهای بسته عامل شیوع کرونا

5 دلیل برای اینکه کرونا به این زودی‌ها از بین نمی‌رود

وزش باد شدید در 9 استان کشور

دوره آموزش رزم مقدماتی سربازی از یک ماه به دو ماه تغییر یافت