پیام ویژه

آخرين مطالب

زنگ خطر در سراسر آسیا يادداشت

زنگ خطر در سراسر آسیا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
از هیمالیا گرفته تا دریای چین جنوبی، پکن ادعاهای ارضی خود را افزایش داده است. این ادعاها می‌تواند به درگیری‌های مرگبار منجر شود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در همان هفته‌ای که سربازان چینی و هندی وارد درگیری و کشمکش مرگبار شدند، یکی از زیردریایی‌های چین از آب‌های ژاپن عبور کرد و این اقدام پکن، ژاپنی‌ها را مجبور به رهگیری کرد. افزون بر این به صورت روزانه جت‌های جنگنده چینی و حداقل یک بمب‌افکن در اراضی تایوان به پرواز در می‌آیند.
با توجه به اینکه دنیا درگیر بیماری پاندمی ویروس کرونا است، ارتش چین در بهار و تابستان اقدامات نظامی خود را افزایش داده و در چند جبهه به اراضی همسایگان خود تجاوز کرده است. افزون بر این پکن توان نظامی خود را به شدت افزایش داده و زنگ خطر در سراسر آسیا و واشنگتن به صدا درآمده است. قلدرمآبی نظامی چین منعکس‌کننده اعتماد به نفس و افزایش قابلیت‌های این کشور است اما این کشور در حال حاضر در چند جبهه از جمله بر سر کرونا با ایالات‌متحده و سرنوشت هنگ‌کنگ با واشنگتن وارد درگیری شده است.
چین مدعی است که همه اقداماتش دفاعی است اما هر کدام از اقدامات پکن می‌تواند خطر درگیری را - چه نیت آن را داشته باشد، چه نداشته باشد - افزایش ‌دهد. به نظر می‌رسد چنین حادثه‌ای در شب 15 ژوئن رخ داد و یک درگیری مرگبار در مرز مورد مناقشه با هند در منطقه هیمالیا بین سربازان دو کشور اتفاق افتاد. این خونین‌ترین درگیری مرزی از سال 1967 به این سو به حساب می‌آید. این در حالی است که به گفته تحلیلگران چینی، گزارش‌های رسانه‌های هندی و مقامات اطلاعاتی ایالات‌متحده، چین میزان تلفات خود را منتشر نکرده است و این نخستین جنگ رسمی چین پس از جنگ با ویتنام در سال 1979 به‌حساب می‌آید. «وو شیکن» رئیس مطالعات ملی دریای چین جنوبی در یک کنفرانس خبری در پکن این هفته از تحرکات نظامی آمریکا در منطقه خبر داد و گفت: «فکر می‌کنم که احتمال یک شلیک به شکل تصادفی وجود داشته باشد.»
چین مدت‌هاست که برای دفاع از قلمرو منافع خود به نیروی نظامی متوسل می‌شود اما هم‌اینک قدرت آتش این کشور بسیار بیشتر از پیش شده است. «آدام نی»، مدیر مرکز سیاست‌های چین، که یک سازمان تحقیقاتی در کانبرای استرالیا است، به نیویورک‌تایمز می‌گوید: «قدرت نظامی این کشور بسیار بیشتر از سایر کشورهای منطقه در حال رشد است.» او می‌افزاید: «این به راستی ابزارهای بیشتری را در اختیار چین قرار می‌دهد تا دستور کار خود را جدی‌تر و تهاجمی‌تر دنبال کند.»
افزایش خلق و خوی نظامی‌گری چین در منطقه به‌دنبال یکسری نوسازی برنامه‌های نظامی چین صورت گرفته است که از سال 1990 به این سو دنبال می‌شود اما این برنامه با رهبری جاه‌طلبانه شی جین‌پینگ سرعت بیشتری گرفته است. او به طور مداوم افسران نظامی را به بهانه مبارزه با فساد، پاکسازی و نظامی‌های وفادار به خود را جایگزین آنها می‌کند. او استراتژی این کشور را تغییر داده و از راهبردهای زمینی سنگین که ارتش آزادی‌بخش خلق روی آن تمرکز کرده بود، دور شده و به عملیات چابک‌تر با استفاده از سلاح‌های پیشرفته زمینی، دریایی و سایبری روی آورده است.
چین در پی بیماری پاندمی که دنیا را به خود مشغول کرده است، ارتش را در اولویت اصلی خود قرار داده است. لی کی‌کیانگ، نخست‌وزیر چین ماه گذشته اعلام کرد که بودجه نظامی این کشور در سال جاری 6/ 6 درصد افزایش یافت و به 180 میلیارد دلار که یک‌چهارم بودجه نظامی آمریکا است، افزایش یافت. در حالی که به دلیل بیماری پاندمی اقتصاد این کشور روند آرام‌تری به خود گرفته، حتی آن نیز نتوانسته است مانع افزایش هزینه‌های نظامی چین شود.
در کنگره خلق ملی چین، رئیس‌جمهوری این کشور با اشاره به نقشی که ارتش چین در ووهان، جایی که بیماری پاندمی آغاز شد، داشت، هشدار داد که این بیماری همه‌گیر یک چالش بزرگ برای امنیت ملی به‌وجود آورد. وی گفت: «این کشور باید ساز و کار لازم را برای مبارزات نظامی افزایش دهد و با انعطاف‌پذیری تمرینات نظامی را بهبود ببخشد.» با این حال تصور می‌شود که ارتش چین در مقایسه با آمریکا بسیار عقب‌تر است اما در برخی حوزه‌ها از جمله نیروی دریایی و توسعه موشک‌های ضد ناو جنگی و جنگنده‌های هوایی پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
تا انتهای سال گذشته تخمین زده می‌شود که چین دست‌کم از 335 ناو جنگی بهره می‌برده است که از نظر تعداد از آمریکا جلوتر است. بنابر یک گزارش که ماه گذشته توسط یک موسسه خدمات کنگره‌ای در واشنگتن ارائه شد، آمریکا دارای 285 ناو جنگی است و از نظر کمیت از پکن عقب افتاده است. در این گزارش آمده است که چین در حال حاضر به یک چالش بزرگ برای نیروی دریایی ایالات‌متحده تبدیل شده است و می‌تواند در زمان جنگ در منطقه آب‌های پاسیفیک دستاوردهای زیادی به دست آورد. هم‌اینک این مهم‌ترین چالش دریایی آمریکا از زمان پایان جنگ سرد به‌حساب می‌آید.
چین و تایوان
پس از اینکه تسای اینگ‌ون، رئیس‌جمهور منطقه خودمختار تایوان توانست در انتخابات ریاست‌جمهوری به راحتی بر نامزد مورد حمایت پکن غلبه کند، پکن فعالیت‌های نظامی‌اش را در این منطقه افزایش داده است. به همین منظور در ماه آوریل یکی از دو ناو هواپیمابر چین در سواحل شرقی تایوان به همراه پنج ناو جنگی دیگر آفتابی شد. افزون بر این هواپیماهای چینی هفته گذشته بارها حریم هوایی تایوان را نقض کردند و به گفته تحلیلگران این می‌توانست تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین آزمون‌های دفاعی این جزیره شود. در عین حال چین قصد دارد در ماه اوت، یک مانور نظامی برگزار کند که به نوعی هشدار برای تسخیر جزایر پراتاس تایوان به‌حساب می‌آید. این جزایر حلقه‌ای شکل در زبان ماندارینی به جزایر «دونشگا» شهره هستند. چین همچنین ادعاهای خود را در دریای چین جنوبی افزایش داده و در حال ساخت دو منطقه جدید به منظور حکمرانی روی جزایر پاراسل و اسپراتلی بوده و به این طریق رویکرد تهاجمی‌تری نسبت به همسایگان خود اتخاذ کرده است.
در ماه آوریل، نیروهای گارد ساحلی چین، قایق‌های ماهیگیری ویتنام را غرق کردند. در همان ماه، چین یک کشتی تحقیقاتی را برای اکتشاف نفت وارد آب‌های مورد مناقشه با مالزی کرد. همین اقدام چین موجب شد تا ایالات‌متحده و استرالیا چهار ناو جنگی خود را برای رصد اوضاع به منطقه بفرستند. فیلیپین هم پس از اینکه یک ناو جنگی‌اش در رادار چینی‌ها قرار گرفت، به‌طور رسمی از پکن شکایت کرد.
هفته گذشته در دریای چین شرقی، ناوهای جنگی ژاپنی یک زیردریایی هسته‌ای چین را مجبور کردند که روی سطح آب بیاید که از سال 2018 به این سو بی‌سابقه است. افزایش تنش‌ها بین چین و ژاپن به خاطر جزایر سنکاکو که مورد اختلاف دو طرف است، به حد بی‌سابقه‌ای رسیده است. چینی‌ها اما این جزایر را دیایو می‌خوانند و آن را جزایر خود می‌دانند. تیلور فرول، مدیر مطالعات امنیتی در انستیتوی فناوری ماساچوست و کارشناس ارتش چین گفت: «چین در این دوره رویکرد خود را در قبال واکنش به اختلافات حاکمیتی تغییر داده است و پاسخ سخت و خشن می‌دهد.» او افزود: «چین واقعا در 10 یا 15 سال گذشته تا این حد روی جزایر مورد اختلاف خود در مناطق دریایی تاکید نداشت.» وی با اشاره به تقویت استقرار نیروهای دریایی و هوایی چین در مناطق مورد اختلاف تصریح کرد: «حضور این نیروها موجب می‌شود تا پکن روی ادعاهای خود بیش از گذشته پافشاری کند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/371176/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به جای گوشی 5 میلیون تومانی می‌توانید شارژر 50 واتی جدید سامسونگ را بخرید!

مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد

به لطف هوش مصنوعی، محل دفن افلاطون سرانجام کشف شد

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

این بازی بعدی خالق کلش آو کلنز است؛ مبارزه با چاشنی هوش مصنوعی

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری 3 هکر ایرانی

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم