پیام ویژه

آخرين مطالب

پیش به سوی تنش سیاسی؟ يادداشت

پیش به سوی تنش سیاسی؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
همانطور که پیش بینی می‌شد مجلس یازدهم بنای رویارویی و تقابل با دولت حسن روحانی را دارد و آرام آرام در این مسیر حرکت می‌کند. با پایان یافتن جابه جایی در مجلس و روشن شدن ترکیب هیات رئیسه و کمیسیون‌های تخصصی، حالا توپ در زمین نمایندگان جدید است و آن‌ها هم در راستای برآوردن انتظارات رای دهندگانِ خود چاره‌ای جز تحرکات تازه در مجلس ندارند. تحرکاتی که رنگ و بوی تقابل با دولت حسن روحانی را دارد.
مهمترین این تحرکات تاکنون نامه 12 تن از روسای کمیسیون تخصصی مجلس خطاب به رییس جمهور است. نامه‌ای انتقادی که در آن رییس جمهور به خاطر وضعیت اقتصادی کشور شماتت شده است. در این نامه از مدیریت هفت ساله روحانی به کشور انتقاد شده است.
در این نامه به روحانی هشدار داده شده است که "مجلس یازدهم با هدف احیای انقلابی‌گری پا به میدان گذاشته و بر سر آرمان‌های خود خواهد ایستاد پس بنای آنچه سابقا با مجلس داشته‌اید را کنار بگذارید و بدانید نمایندگان مردم در مجلس یازدهم در مقابل حقوق مردمی که در طول تاریخ بی نظیرند، سکوت نخواهند کرد."
این نمایندگان در بخشی از نامه خود نوشته‌اند "اینکه رییس دولت پس از وقوع حوادث و فجایع از آن‌ها با خبر شود و به آن‌ها لبخند بزند در کدامین منطق پذیرفته است." آن‌ها در ادامه از رئیس جمهوری پرسیده‌اند "آیا از قیمت روز افزون مواد غذایی اطلاع دارید؟ آیا از نسبت حداقل‌های یک سبد غذایی با حقوق یک کارگر، یک کارمند و یک معلم اطلاع دارید؟ افزایش تورم در بخش مسکن اعم از خرید و اجاره به گوشتان رسیده است؟ "
این بخش از نامه کنایه‌ای به سخنان روحانی پس از افزایش قیمت بنزین در سال گذشته بود که گفت صبح جمعه متوجه افزایش قیمت بنزین شده است.
نامه روسای کمیسیون‌ها نشان داد که مجلس جدید بنای تعامل و عقب نشینی در برابر با دولت را ندارد. لحن و ادبیات و این نامه حاکی از خط و نشان کشیدن برای دولت است.
حمیدرضا حاجی بابایی، مجتبی ذوالنور، مرتضی آقاتهرانی، محمدرضا پورابراهیمی، فریدون عباسی، سیدجواد ساداتی‌نژاد، حسینعلی شهریاری، علیرضا منادی، مهدی عیسی‌زاده، محمدصالح جوکار، محمدرضا رضایی و عزت‌الله اکبری تالار پشتی امضا کنندگان این نامه جنجالی‌اند.
نمایندگانی که بسیاری از آنها سال‌ها در دولت و مجلس پست های حساس و مهمی داشته‌اند.
این نامه در حالی نوشته شده است که حسن روحانی رییس جمهور در مراسم افتتاحیه مجلس یازدهم سعی کرد فضای همدلانه‌ای با مجلس جدید ایجاد کند و از استراتژی «پیوند و پیروزی» سخن گفت.
واکنش دولت
طبعیتا این نامه با واکنش تند دولت روبه‌رو شد. علی ربیعی سخنگوی دولت آن را "نامناسب" ارزیابی کرد. سخنگوی دولت در پاسخی به این روسای کمیسیون‌های مجلس نوشت "نامه تأکید دارد که به‌دنبال بازگشت روحیه انقلابیگری است. حال آنکه 9 نفر از اعضای امضاکننده نامه در مجالس انقلابی هشتم و نهم نماینده بوده و سه نفر دیگر در دولت قبل فعالیت کرده‌اند."
ربیعی در نامه خود وضعیت اقتصادی و روند‌های اجتماعی و سیاستی را "نابسنده" خوانده، اما تاکید کرده که اصولگرایان نیز در این وضعیت مسئولیت دارند چرا که در تمام عمر دولت‌های یازدهم و دوازدهم "اصولگرایان اکثریت قاطع مجلس را در دست داشته‌اند."
ربیعی مهمترین وجه نامه روسای کمیسیون‌ها را اینگونه شرح داده است، "مقصر اِنگاری یک سویه، عدم تبیین علمی و نیز عدم مسئولیت‌پذیری نویسندگان آن است. نامه چنان لحنی دارد که گویی مجلس شورای اسلامی در همه چهل سال گذشته و بالاخص در دو دوره گذشته، متناظر با دوران دولت‌های یازدهم و دوازدهم که اصولگرایان اکثریت قاطع مجلس را در دست داشته‌اند، هیچ مسئولیتی در وضعیت جاری کشور ندارد."
او در ادامه نوشته است: «نامه چنان لحنی دارد که گویی پیش از سال 1392 همه چیز بر وفق مراد بوده.»
حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییس جمهور نیز به تندی از این نامه انتقاد کرده است و بند بند آن را زیر سوال برده است.
معاون پارلمانی رییس جمهور نوشت: "آیا ارائه سیاهه‌ای از مشکلات کنونی کشور و ادعای لبخند رییس جمهوری به مشکلات و استفاده از ادبیات دور از شأن حکمرانی، صدور آرامش و اطمینان به جامعه است؟ در حالی‌که رهبر معظم انقلاب تأکید داشته‌اند «اختلاف نظر‌ها نباید رسانه‌ای شود، زیرا مردم را نگران می‌سازد.» "
وقت انتقام؟!
نامه روسای کمیسیون‌ها به رییس جمهور با انتقاد علی مطهری نماینده پیشن مردم تهران در مجلس نیز روبه‌رو شده است. او لحن نامه را "تهدید امیز" ارزیابی کرد و گفت: "در مواردی با واقعیت مطابق نیست."
او افزود: «نمی توان فشار‌های خارجی را در نظر نگرفت که اتفاقا خیلی از آن‌ها ناشی از عملکرد خودمان است و همین دوستان برای منهدم کردن برجام خیلی تلاش کردند و زمینه‌ای ایجاد کردند که ترامپ از برجام خارج شود و تحریم‌هایی را به ما تحمیل کند.»
به عقیده مطهری "این نامه منصفانه نوشته نشده است". او افزود: «اگر آن‌ها واقعا به دنبال حل مشکل معیشتی مردم هستند، باید از رئیس جمهور درخواست وقت کنند و با شخص آقای روحانی صحبت کنند، حرف‌های آقای رئیس جمهور را بشنوند و راه حل‌ها و پیشنهاد‌های خود را مطرح کنند؛ وگرنه اینکه مردم فقط ناله مسئولان اجرائی و تقنینی را بشنوند، اتفاق جالبی نیست و باعث ناامیدی مردم می‌شود.»
این نماینده پیشین مجلس نامه را "ناشیانه" و "زودهنگام" دانست و با اشاره به شعار‌های نمایندگان مجلس در تبلیغات انتخاباتی علیه دولت گفت: «نمایندگان باید پخته عمل کنند. اکنون وقت انتقام گیری نیست. کشور در 41 سال اخیر هیچ گاه در چنین شرایط سختی نبوده است و هیچ وقت چنین فشار‌هایی به کشور وارد نشده است. کسانی که می‌گویند تحریم‌ها در گذشته نیز بوده، در واقع مغالطه می‌کنند؛ چون تحریم‌های امروز با تحریم‌های گذشته خیلی متفاوت است.»
او تاکید کرد که در خیلی از جا‌ها دست دولت بسته است. بخشی از اقتصاد کشور در دست دولت نیست و حتی در سیاست خارجی نیز رئیس جمهور به طور مستقل تصمیم نمی‌گیرد.
پیش به سوی تنش سیاسی
حسین مرعشی از اعضای ارشد حزب کارگزاران سازندگی هم در تحلیلی نامه 12 نماینده ارشد مجلس را حاوی یک پیام روشن دانسته که آثار حادی خواهد داشت "سیاستگذاران مجلس بنا دارند تا به‌سمت یک تنش سیاسی جدید در کشور بروند. "
از دید مرعشی این نامه به لحاظ منطقی دارای "ضعف‌های جدی" است. او گفت: "ما یک سری مسائل و سؤالات درباره امروز داریم. سؤال خیلی ساده این است که الان دولت با یک کسری 200 هزار میلیارد تومانی مواجه است. عزیزان انقلابی که این‌طور انتقاد می‌کنند چه راهی برای رفع این کسری دارند؟ چگونه می‌خواهند آن را حل کنند؟"
او افزود: «امروز کشور حداقل به 15 میلیارد دلار ارز 4 هزار و دویست تومانی نیاز دارد برای تأمین دارو و نیاز‌های اولیه تا این اقلام گران نشوند. مجلس انقلابی راه حلش برای تأمین این مبلغ چیست؟ امروز صادرات نفت متوقف است.»
مرعشی با بیان اینکه نویسندگان نامه "افرادی بدون کارنامه نیستند"، تاکید کرد: «وقتی پای ادعای رفتن به‌سمت شرایط مطلوب می‌شود این ادعا را باید کسانی مطرح کنند که حداقلی از کارآمدی را قبلاً از خود نشان داده باشند.»
او گفت: «این یک اختلاف جدی است و نباید آن را کم شمرد» و به روحانی توصیه کرد "این اختلاف را به رسمیت بشناسد و اول در سطح سران و اگر نیاز بود خدمت رهبر معظم انقلاب مطرح و برای رفع آن اقدام کند."
نکته مهم نامه دوازده نماینده موثر مجلس این است که هیچ راهکاری به دولت ارائه نمی‌دهد. از طرف دیگر در سخنان این نمایندگان نیز هیچ نقشه راهی دیده نمی‌شود. تمام حرف آنها یه چیز است دولت از مسیر هفت ساله خود برگردد. لابد انتظار دارند دولت در مسیر دلخواه آنها حرکت کند. مسئله این است که این مسیر دلخواه چیست؟ این نمایندگان باید پاسخ دهند که دولت با چالش‌هایی که دست به گریبان آنهاست چه باید کند. باید منتظر ماند و دید که این نمایندگان چه طرح‌هایی در آینده برای رفع مشکلات اقتصادی ارائه می کنند، البته محتمل است که هیچ طرح قابل اعتنایی ارائه نکنند و فقط به دولت روحانی حمله کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/372843/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم

انتقال دانش‌آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور

به‌روزرسانی جدید Lords of the Fallen منتشر شد

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

تردد از آزادراه تهران-شمال به سمت چالوس ممنوع شد

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

ثبت اختراع جدید سونی؛ واکنش کنترلر به صدای کاربر

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی