پیام ویژه

آخرين مطالب

هشدار جدی جو بایدن به انگلیس بين الملل

هشدار جدی جو بایدن به انگلیس
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - پای آمریکا به اختلافات انگلیس و اروپا درباره برکسیت کشیده شد.

به گزارش جماران به نقل از یورنیوز،«جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به انگلیس هشدار داد که توافق تجاری بین دو کشور در صورت راهیابی او به کاخ سفید بدون پایبندی لندن به توافق صلح ایرلند شمالی ممکن نخواهد بود.
رقیب «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که بنا به نظرسنجی ها بخت بیشتری برای پیروزی در انتخابات پیش رو دارد در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما نمی توانیم اجازه دهیم که توافق "جمعه نیک" که منجر به صلح در ایرلند شمالی شد قربانی برکسیت شود.»
تاکید جو بایدن بر لزوم پایبندی به توافق صلح در ایرلند شمالی در حالی مطرح می شود که لایحه دولت محافظه کار انگلیس برای بازنگری در بخش هایی از توافق برکسیت، نگرانی هایی را در مورد اجرای توافق صلح ایرلند شمالی در صورت عدم توافق انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر آینده روابط دوجانبه پدید آورده است.
«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز پیش از این هشدار داده بود که اگر لندن با نقض توافقنامه های بین المللی، معاهده «جمعه نیک» را زیر سوال ببرد «هیچ شانسی» برای تصویب توافق تجاری با انگلیس در کنگره ایالات متحده وجود نخواهد داشت.
این در حالی است که «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس به واشنگتن سفر کرده است تا با سیاستمداران آمریکایی درباره نگرانی های آنها از تصمیم دولت «بوریس جانسون» برای ارائه لایحه بازنگری در توافق برکسیت و تبعات آن گفتگو کند. 
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای انگلیسی خود ابراز اطمینان کرد که لندن با وجود «پیچیدگی» اوضاع «کار را درست انجام خواهد داد.» اما نانسی پلوسی پس از دیدار با دومینیک راب بار دیگر هشدار داد که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نباید صلح در ایرلند شمالی را زیر سوال ببرد.
لایحه دولت بوریس جانسون برای بازنگری در بخش هایی از توافق برکسیت نه تنها آمریکا بلکه در اتحادیه اروپا نیز اعتراض های زیادی را برانگیخته است. «اورزولا فن درلاین» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز چهارشنبه با یادآوری نقل قولی از مارگارت تاچر، نخست وزیر پیشین انگلیس در مورد لزوم پایبندی به توافق های بین المللی هشدار داد که توافق برکسیت به طور یکجانبه قابل بازنگری نیست.
موضوع مرز جمهوری ایرلند با ایرلند شمالی در جریان مذاکرات برکسیت یکی از چالش های اصلی برای دستیابی به توافق بر سر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بود.
اصلی ترین نیروهای سیاسی ایرلند شمالی در سال 1998 با امضای توافق «جمعه نیک» با راه حل سیاسی برای پایان بخشیدن به سه دهه مناقشه خونبار در این منطقه موافقت کردند.
این در حالی است که نمایندگان مجلس عوام انگلیس دوشنبه شب موافقیت اولیه خود را با لایحه جنجالی بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور برای بازنگری یا نادیده گرفتن بخش‌هایی از مفاد توافقنامه برکسیت اعلام کردند.
پارلمان انگلیس در حالی به پیشنهاد نخست وزیر برای چشم پوشی از بخش‌هایی از توافقنامه برکسیت چراغ سبز نشان داد که این اقدام در صورت اجرایی شدن به اعتقاد تحلیل‌گران و کارشناسان «نقض قوانین بین‌الملل» و زیر پا گذاشتن تعهد انگلیس در قبال توافقنامه‌ای محسوب می‌شود که سال گذشته پس از کشمکش فراوان با اتحادیه اروپا به امضا رسید.
این لایحه که شماری از نمایندگان به شدت مخالف آن بودند و حتی در میان اکثریت محافظه‌کار پارلمان شکاف و اختلافاتی را ایجاد کرده بود در نهایت با 340 رای موافق در برابر 263 رای مخالف به تصویب رسید.
لایحه یاد شده بدین ترتیب از نخستین سد پیش رو قبل از تبدیل شدن به قانون گذشت. روند بررسی این لایحه پس از موافقت اولیه مجلس عوام هفته آینده با بررسی یک اصلاحیه دنبال خواهد شد و هرگونه تغییرات مرتبط با توافقنامه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را منوط به موافقت دوباره پارلمان خواهد کرد.
توافق اولیه نمایندگان مجلس عوام با لایحه پیشنهادی بوریس جانسون علاوه بر این باید به تایید لرد‌ها در مجلس اعیان پارلمان برسد که پیش‌تر نسبت به کاهش اعتبار انگلیس در عرصه بین‌الملل در صورت زیر پا گذاشتن تعهدات امضا شده در توافق برکسیت اعلام کرده بودند.
بوریس جانسون پس از تصویب این لایحه بر اهمیت رای نمایندگان تاکید کرد و چنین اقدامی را برای حفظ تمامیت سیاسی و اقتصادی بریتانیا لازم و ضروری برشمرد.
نخست وزیر انگلیس از سوی دیگر اتحادیه اروپا را متهم کرد که از ترتیبات فراهم شده برای تضمین صلح در ایرلند شمالی به عنوان «اهرمی» در مذاکرات تجاری جاری استفاده می‌کند. وی حتی پا را از این هم فراتر گذاشت و تهدید کرد که مرزی گمرکی در کشورش ایجاد خواهد کرد.
به گفته آقای جانسون لایجه پیشنهادی وی تضمین کننده نوعی «تور یا ترتیبات امنیتی» است که انگلیس تنها در صورت توافق بروکسل و لندن به آن متوسل خواهد شد.
بر اساس توافقنامه برکسیت، لندن از 31 ژانویه وارد دوره انتقالی شد و از ماه مارس گفتگو‌های دشوار و تا به این لحظه بی نتیجه‌ را، بر سر روابط آینده تجاری انگلیس با اتحادیه اروپا آغاز کرد.
برخی تحیل‌گران بر این باورند که شکست مذاکرات تجاری میان دو طرف، دولت محافظه‌کار انگلیس را بر آن داشته تا با دستاویز قرار دادن اختلافات موجود، بحث یک توافق جدید را دست کم بر سر برخی محورها از جمله مرز ایرلند به میان بکشد.
اتحادیه اروپا از زمان مطرح شده این لایحه با دولت انگلیس وارد چالشی تازه شده و نسبت به نقض قوانین بین الملل از سوی لندن هشدار داده است.
عمده محور در نظر گرفته شده در لایحه پیشنهادی بوریس جانسون به نحوه اجرای مقررات تجاری در ایرلند شمالی مربوط می‌شود. این بخش از خاک انگلیس بر اساس توافق برکسیت قرار است به مدت چهار سال از مقررات اتحادیه اروپا پیروی کند. این در حالی است که در طرح جانسون تاکید شده که انگلیس می‌تواند به صورت یکجانبه برای امور تجاری ایرلند شمالی تصمیم‌گیری کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/450009/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاش کاظم صدیقی را هم مثل حسینی، دروازه بان استقلال یک جلسه محروم می کردید!

اپل احتمالاً با قراردادی یک میلیارد دلاری، حق پخش مسابقات جدید فیفا را به‌دست می‌آورد

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

ممنوعیت آیفون؛ اول کارمندان دولت چین، حالا پرسنل ارتش کره

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

سخنگوی متا به 6 سال حبس در روسیه محکوم شد

پیورا 70 اولترا یکی از مشکلات بزرگ گوشی‌های هواوی را برطرف کرده است

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

برای از ما بهتران؟

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

طوفان شن در لیبی

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

پیدایش ابرقدرت اسلامی

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

باران سنگین و وقوع سیلاب در شهرستان دلیجان

ماجرای تجمع مردم در مقابل فرمانداری بندرعباس چه بود؟

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد و طرح نور

هشدار باران شدید در 21 استان