پیام ویژه

آخرين مطالب

جزئیات توزیع جهانی واکسن کرونا فرهنگی و اجتماعی

جزئیات توزیع جهانی واکسن کرونا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خراسان / در بحبوحه بیماری کرونا و ایامی که اکثر کشورهای جهان با موج جدید و شدیدتری از این بیماری دست به گریبان هستند، چشم و گوش میلیاردها انسان به اخبار سازمان بهداشت جهانی (WHO) است تا از تولید قطعی واکسن ضدکرونای موثر و ایمن اطلاع یابند. از سوی دیگر با توجه به جمعیت7 میلیارد و 800 میلیون نفری جهان،نحوه توزیع و در دسترس قرارگرفتن واکسن چالشی جدی در برابر جامعه جهانی است .
دکتر مارگارت هریس سخنگوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) (سازمان تخصصی سازمان ملل متحد که نقش یک مرجعیت سازمان‌دهنده را بر بهداشت جامعه جهانی ایفا می‌کند) می‌گوید: برخی واکسن‌ها که آزمایش‌های فاز 3 را پشت سرگذاشته‌اند، تا پایان سال میلادی (دی‌ماه) در دسترس خواهند بود. خانم سخنگو همچنین هدف این سازمان را پایان همه‌گیری کرونا در سال 2021 می‌داند و البته بر توزیع عادلانه واکسن این ویروس تاکید دارد. پیش از این سازمان غذا و داروی کشورمان نیز از پیوستن ایران به برنامه جهانی پیش‌خرید و توزیع عادلانه واکسن کووید19 موسوم به «کوواکس» خبر داده و تاکید کرده بود : وزارت بهداشت نامه پیوستن به برنامه توزیع عادلانه واکسن کرونا (کوواکس) را امضا کرده و به‌طور رسمی عضو این برنامه جهانی شده و در نوبت خرید این واکسن قرار گرفته است.
ما برای این‌که از آخرین اقدامات جهانی در زمینه واکسن کرونا آگاهی یابیم، به سراغ سخنگوی سازمان بهداشت جهانی رفتیم. با پیگیری‌های مداوم توانستیم سوالات‌مان را با دکتر مارگارت هریس درمیان بگذاریم و خوشبختانه او برای پاسخ به پرسش‌هایمان حوصله به خرج داده است.
با توجه به تلاش محققان در کشورهای مختلف برای ساخت واکسن، آیا سازمان بهداشت جهانی بر این تلاش‌ها نظارت دارد؟
 WHO همواره اخبار تولید واکسن کووید 19را به روز می‌کند؛ این اخبار شامل اطلاعاتی از داوطلبان دریافت واکسن و اطلاعاتی که سازندگان واکسن به سازمان ارائه می‌دهند، می‌شود . البته اکثر واکسن‌ها همچنان در حال گذراندن مراحل تولید هستند.
لطفا از آمار تولید واکسن، جزئی‌تر برایمان بگویید. واقعا می‌توان به واکسن خوش‌بین بود؟
همان‌طور که دکتر تِدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت گفته است، خوش‌بینی برای تولید واکسن، وجود دارد . هم‌اکنون بیش از 190 واکسن در کشورها و شرکت‌های مختلف در مراحل مختلف تولیدند؛ از این تعداد 42 واکسن در مرحله بالینی و 10 واکسن در آزمایش‌های فاز 3تولید هستند. این شانس ما را برای دست‌یافتن به یک واکسن ایمن و موثر افزایش می‌دهد. با این‌که انتظار می‌رود یک یا چند واکسن موثر باشد، اما هنوز نمی‌دانیم کدام یک از آن‌ها در برابر عفونت ایمن و موثر است.
فقط نتایج آزمایش فاز سه می‌تواند این را بیان کند. برخی از نمونه‌هایی که آزمایش‌های فاز 3 را در تابستان آغاز کرده‌اند،درصورت موفقیت تا پایان سال در دسترس خواهند بود. البته ماه‌ها طول خواهید کشید که در دسترس همگان قرار بگیرد. به همین دلیل است که ادامه رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از انتشار عفونت و شکستن زنجیره انتقال ویروس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 با تایید واکسن از سوی WHO، جامعه جهانی باید از ایمنی این محصولات اطمینان داشته باشد...
اطمینان از ایمنی و کیفیت واکسن‌ها یکی از اولویت‌های سازمان بهداشت جهانی است؛ به همین دلیل سازمان در این زمینه با کشورهای مختلف همکاری می‌کند تا اطمینان حاصل کند که هنجارها و استانداردهای جهانی برای ارزیابی کیفیت، ایمنی و ایمنی‌زایی در واکسن‌های در حال تهیه مورد توجه قرار گرفته است.
سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از توزیع ناعادلانه واکسن یا داروی ضدکرونا در جهان چه طرح‌هایی را پیش‌بینی کرده است؟
سازمان بهداشت جهانی در شرایط همه‌گیری برای تسریع دسترسی بیماران،یک فهرست و روش استفاده اضطراری دارد که بر اساس آن واکسن بیماری‌های اولویت‌دار را به کشورهای کم‌درآمد و متوسط از طریق برنامه پیش‌واکسیناسیون خود ارائه می‌کند. این کار را برای حمایت از کشورهایی با سیستم نظارتی ضعیف انجام می‌دهد.
میزان تولید واکسن چه تعداد خواهد بود و در چه مدت همه مردم جهان واکسینه می‌شوند؟
واکسن‌ها ، به عنوان روش‌های تشخیصی و درمانی موثر برای پایان‌دادن به همه‌گیری و تسریع بهبود جهانی ضروری هستند؛ اما این ابزارهای نجات‌دهنده زندگی فقط در صورتی کارایی دارند که به طور عادلانه و همزمان در همه کشورها به آسیب‌پذیرترین افراد ارائه شود. معتقدم کووید19 را نمی‌توان هربار در یک کشور شکست داد و تا زمانی که همه در امنیت نباشند، هیچ‌کس ایمن نیست.
هدف ما پایان‌دادن به همه‌گیری کرونا در سال2021 با ارائه 2 میلیارد دوز واکسن به جهان، 245 میلیون دوره درمانی و 500 میلیون آزمایش تشخیصی به کشورهاست. به هر روی «COVAX» (نسخه مقابله با کرونا) یا تلاش برای دسترسی عادلانه جهانی به واکسن‌های کووید 19راهی برای سرعت‌بخشیدن به تولید و ساخت واکسن ایمن و موثر و همچنین اطمینان به دسترسی عادلانه و منصفانه همه کشورهاست. هم‌اکنون 182 کشور، به نمایندگی از تقریباً دوسوم مردم جهان، برای رسیدن به واکسن‌های ایمن، موثر و مقرون به صرفه در تلاشی بی‌سابقه هستند.بر اساس این سیستم در مرحله اول، مدافعان خط‌مقدم در مراکز بهداشتی و درمانی که شامل 3 درصد از جمعیت هستند، شامل واکسینه می‌شوند.
سپس تا زمان دسترسی بیشتر به واکسن 20 درصد از جمعیت که گروه‌های در معرض خطرند واکسینه می‌شوند و بعد از این، گروه‌های دیگر به‌تدریج واکسینه خواهند شد. در مرحله دوم کشورها با در نظرگرفتن میزان تهدید و آسیب‌پذیری کووید19 واکسینه می‌شوند.علاوه بر این حدود 5درصد از کل دوزها برای کمک به اهداف بشردوستانه (به عنوان مثال واکسیناسیون پناهندگان) اختصاص خواهد یافت.اعتماد فوق‌العاده به این ائتلاف نشان می‌دهد دسترسی عادلانه به نفع همه است. هرچه تعداد بیشتری از کشورها به آن بپیوندند، شانس موفقیت جمعی در غلبه بر کرونا بیشتر خواهدبود.
(برنامه جهانی کوواکس می‌خواهد واکسن را به 92 کشور فقیر دنیا برساند. این ائتلاف هم‌اکنون به دنبال جمع‌آوری منابع مالی لازم برای این کار است. حساب کاربری کوواکس در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده 64 کشور از جمله ایران به این برنامه پیوسته‌اند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است38 میلیارد دلار برای این برنامه لازم دارد.)

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/480082/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرکشی سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران ایلام از جانبازان سرافراز

به جای گوشی 5 میلیون تومانی می‌توانید شارژر 50 واتی جدید سامسونگ را بخرید!

مالک تیک تاک پس از فروش ویرانه‌ای را تحویل آمریکایی‌ها خواهد داد

به لطف هوش مصنوعی، محل دفن افلاطون سرانجام کشف شد

لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

این بازی بعدی خالق کلش آو کلنز است؛ مبارزه با چاشنی هوش مصنوعی

جایزه 10 میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری 3 هکر ایرانی

سقوط خودرو به دره، 10 فوتی و مجروح برجای گذاشت

سیل بیش از 2600 نفر از مردم را گرفتار کرده است

ماجرای فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله چه بود؟

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

این سگ رباتی می‌تواند جهنم به پا کند

گفتگو با پاکبانی که درخصوص حمله ایران به اسرائیل واکنش جالبی داشت

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

معرفی ارزان ترین گوشی پرچمدار سال با قیمت باورنکردنی

پرچمدار 2024 هواوی درصورت گم‌شدن به‌سادگی پیدا می‌شود

این گوشی‌های شیائومی منسوخ شدند

اسرائیل سرگردان در بحران

حادثه برای مینی‌بوس کارکنان سازمان آب و برق؛ 2 نفر جان باختند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده نمی کند؟

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

10 کُشته درپی آتش‌سوزی هتلی در جنوب برزیل

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

پیکسل 8a بار دیگر رؤیت شد؛ میان‌رده جذاب گوگل برای رقابت با گلکسی A55

مچاله شدن پراید در تصادف با پژو

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

برنامه/ از حال عزیزان خود باخبر باشید

فرونشست زمین، خودروی پراید را بلعید

چقدر کمتر از دوره برجام نفت می‌فروشیم؟

محتوای جذابی در راه Modern Warfare 3 و وارزون است

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی