پیام ویژه

آخرين مطالب

عجیب ترین ها در انتخابات آمریکا: از 1789 تا 2020 بين الملل

عجیب ترین ها در انتخابات آمریکا: از 1789 تا 2020
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - با گذشت دو هفته از اتمام انتخابات، دونالد ترامپ همچنان نتیجه انتخابات را نپذیرفته است و ادعای تقلب گسترده دارد.

به گزارش جماران ، به نظر می ‌رسد انتخابات اخیر آمریکا عجیب ‌ترین انتخابات این کشور در قرن بیست‌ و یکم باشد.
با گذشت چند روز از اتمام انتخابات، دونالد ترامپ همچنان نتیجه انتخابات را نپذیرفته است و ادعای تقلب گسترده دارد. با آن که با پیروزی جو بایدن با رای الکترال بالا قطعی شده است، ترامپ ادعا می ‌کند که این انتخابات را برده است و دموکرات‌ ها دست به تقلب گسترده زده ‌اند.
با این حال برخی از اعضای کلیدی حزب جمهوری ‌خواه و رسانه‌ های وابسته به آن، از این صحبت‌ های ترامپ حمایت قاطع نکرده ‌اند و تعدادی از آنان نیز شکست او در انتخابات را پذیرفته ‌اند.
«جرج بوش» رئیس‌ جمهور سابق آمریکا، در پیامی پیروزی بایدن را به او تبریک گفته است و شبکه فاکس نیوز نیز که مواضع آن نزدیک به حزب جمهوری‌ خواه است، به‌طور ضمنی بایدن را رئیس جمهور آتی آمریکا می ‌داند.
شاید بتوان گفت ترامپ در ادعای تقلب تنها شده است و اعضای حزب کم کم به این نتیجه می ‌رسندکه باید شکست را قبول کنند.
اما رقابت ‌های عجیب در انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا بی ‌سابقه نیست. در اینجا به چند مورد از آنها نگاهی می ‌اندازیم:
نخستین اتفاق عجیب
نخستین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا پس از انقلاب آمریکا و استقلال آمریکا بود که از 15 دسامبر 1788 تا 10 ژانویه 1789 برگزار شد. «جرج واشنگتن» از سوی مردم باتفاق آرا یعنی با رای 100 درصد در کالج انتخاباتی پیروز شد و اولین رئیس ‌جمهور آمریکا لقب گرفت. «جان آدامز» هم به عنوان نخستین معاون رئیس‌ جمهور آمریکا انتخاب شد.
در آن زمان این کشور فقط 13 ایالت داشت اما فقط 10 ایالت حق داشتند در انتخابات شرکت کنند چون تشکیل ایالت ‌های «کارولینای شمالی و رودآیلند» هنوز در قانون اساسی تایید نشده بود و نیویورک به موقع برای انتخابات اقدام نکرده بود.
از این 10 ایالت، فقط شش ایالت به مردم اجازه رای دادند آن هم فقط به مردان سفید‌پوست. چهار ایالت دیگر تصمیم را به قانون‌ گذاران ایالتی واگذار کردند. هیچ رقابت و مبارزه انتخاباتی ‌ای هم در کار نبود، همه در مورد برنده قطعی، «جورج واشنگتن» متحد و هم ‌‌عقیده بودند.
واشنگتن پس از آنکه تصمیم گرفت در دور دوم ریاست‌ جمهوری شرکت کند و در سال 1792 هم به همین ترتیب برنده شد.
جنجال بر سر کاندیدای مرده
در انتخابات سال 1872 چند اتفاق برای اولین بار در تاریخ آمریکا رخ داد.
«ویکتوریا وودهال» اولین زنی بود که به عنوان نماینده حزب «حق برابر» کاندیدای ریاست‌ جمهوری شد. همراه انتخاباتی او و کسی که برای معاونت در نظر گرفته بود، «فردریک داگلاس» اولین آمریکایی آفریقایی‌ تبار بود که برای چنین سمتی در نظر گرفته می‌ شد.
وودهال و داگلاس تاریخ ‌ساز بودند اما رای چندانی نیاوردند. وودهال حتی حق نداشت به خودش رای بدهد. متمم 19 قانون اساسی که به زنان حق رای می ‌داد تا سال 1920 در تمام ایالت ‌های آمریکا تصویب نشده بود.
کاندیداهای اصلی آن دوره «یولیسز گرانت» از حزب جمهوری‌خواه و رقیبش «هوراس گریلی» بودند.
گریلی روزنامه ‌ای در نیویورک منتشر می ‌کرد و دو حزب اصلی، «جمهوری‌ خواهان لیبرال» و «دموکرات ‌ها» از او حمایت می ‌کردند.
گرانت پیروز قاطع آن انتخابات بود، هم بیشتر رای مردم را به دست آورد (از کل آرا) هم 286 رای کالج انتخاباتی را، در برابر 66 رای کالج به گریلی.
رئیس جمهور گرانت به راحتی در سال 1872 مجددا به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و 55.6 درصد آرا و اکثریت کالج انتخاباتی را به خود اختصاص داد. با این حال، یک اتفاق پیروزی او را به حاشیه برد. حریف گرانت، هورس گریلی، چند روز پس از انتخابات، درگذشت. این پیش از آن بود که اکثر رای دهندگان در واقع رای خود را به دست آورده و از نتایج باخبر شوند و این مدتی کشور را دچار هرج و مرج کرد.
کاندیدای زندانی
در انتخابات سال 1920، «وارن هاردینگ» کاندیدای جمهوری ‌خواهان با اکثریت قاطع برنده شد.
هاردینگ با 404 رای کالج در برابر127 رای، «جیمز کاکس» را شکست داد و بیش از 60 درصد رای مردم را هم به دست آورد. این باعث شد هاردینگ با اختلاف 26.2 درصد برنده شود که در تاریخ انتخابات آمریکا بی ‌سابقه است.
این انتخابات اولین باری بود که زنان در 48 ایالت حق رای داشتند و مشارکت مردم از 5.18 میلیون نفر در چهار سال پیش از آن به 26.8 میلیون ‌نفر رسید.
در آن انتخابات «یوجین دبز» کاندیدای سوسیالیست کمی بیش از یک‌ میلیون رای آورد که بیشترین رای برای یک کاندیدای سوسیالیست است.
دبز در آرای عمومی سوم شد اما هیچ رایی در کالج به دست نیاورد. ویژگی منحصر به فرد او این بود که تمام کارزار انتخاباتی خود را از داخل زندان هدایت کرد و پیش برد.
دو سال پیش از انتخابات، دبز در مخالفت با شرکت آمریکا در جنگ جهانی اول، یک سخنرانی ضد جنگ ایراد کرده بود. او به دلیل این سخنرانی دستگیر، و با استناد به قانون ضدجاسوسی که انتقاد از دولت را ممنوع می ‌کرد، به تشویش اذهان عمومی محکوم و زندانی شد اما به او قول دادند که در صورت موفقیت در انتخابات بخشوده می ‌شود.
دیویی، ترومن را شکست داد
در انتخابات سال 1948، «هری ترومن» رئیس ‌جمهور وقت، در پی انتخاب بود. او معاون «فرانکلین روزولت» بود و سه سال پیش از آن، پس از درگذشت روزولت، جای او را به عنوان رئیس جمهور گرفته بود. دموکرات ‌ها اما امیدی به پیروزی در انتخابات نداشتند.
«توماس دیویی» شهردار وقت نیویورک و رقیب جمهور ی‌خواه ترومن در همه نظر‌سنجی ‌ها پیش بود.
در حالی که به نظر می‌ رسید ترومن شانس کمی برای انتخاب ‌شدن دارد، روزنامه شیکاگو ‌تریبون وقتی هنوز همه آرا شمرده نشده بودند خبر پیروزی دیویی را چاپ کرد و تیتر زد: «دیویی، ترومن را شکست داد»، اما خیلی زود مشخص شد که ترومن به پیروزی غیر‌منتظره‌ ای دست خواهد یافت. تریبون تیتر چاپ ‌های بعدی را تصحیح کرد.
دو روز بعد، ترومن که در طول کارزار انتخاباتی به شدت هدف انتقادهای شیکاگو تریبون بود، پیروزی خود را با نشان دادن نسخه‌ اولیه همان شماره روزنامه جشن گرفت.
انتخابات 2000
انتخابات ریاست‌ جمهوری سال 2000 از بسیاری جهات انتخاباتی به ‌یاد‌ماندنی و شایان توجه بود. «اندرو بوش» و «جیمز سیزر»، دو دانشمند علوم سیاسی، چنین توصیفی از آن انتخابات دارند: «مشکلی که از هفتم نوامبر 2000 آغاز شد، به تصور بسیاری از آمریکایی ‌ها برای اولین ‌بار در تاریخ کشورشان رخ می ‌داد. این اولین ‌بار از سال 1888 و تنها چهارمین بار در تاریخ آمریکا بود که رئیس ‌جمهور با وجود رای مردمی کمتر به دلیل داشتن آرای الکترال بیشتر به‌ عنوان رئیس‌ جمهور انتخاب می‌ شد. علاوه بر این، دیوان عالی با تصویب پیروزی بوش تأیید کرد که تمام 25 رأی الکترال فلوریدا به این کاندیدای جمهوری ‌خواه اختصاص یابد. از همه مهم‌ تر این بود که انتخابات سال 2000 برای اولین بار نقص ‌های تکنولوژی انتخاباتی در آمریکا را آشکار کرد».
آنچه رخ داد: روزنامه نیویورک‌تایمز در 25 اکتبر 2000 و حدود دو هفته پیش از انتخابات، یک نظرسنجی منتشر کرد که از پیشتازی دو ‌درصدی ال گور در ایالت کلیدی فلوریدا حکایت می ‌کرد. با ‌این‌ حال یک روز پس از انتخابات، گزارش صفحه اول این روزنامه حاکی از این بود که نتایج این ایالت در روز انتخابات چقدر نامشخص است. نیویورک‌ تایمز در گزارشی با تیتر «فلوریدا نقشی محوری دارد» نوشت: در یک نظرسنجی از رأی ‌دهندگان در روز انتخابات، جورج بوش یک درصد از ال گور پیش بود و در یک نظرسنجی دیگر کاندیدای دموکرات‌ ها یک درصد بر رقیب خود برتری داشت. این ایالت نقشی کلیدی در پیروزی ال گور داشت و دو ساعت پس از پایان رأی ‌گیری در فلوریدا، کارزار این کاندیدای دموکرات‌ اعلام کرد آرا بسیار نزدیک است و نمی ‌توان هیچ برآوردی از نتیجه داشت. در ساعات اولیه روز هشتم نوامبر، اختلاف دو کاندیدا کمتر از 600 رأی بود و باز هم نمی‌ شد برنده را تعیین کرد. طبق قوانین ایالتی فلوریدا، اگر اختلاف دو کاندیدای انتخابات کمتر از نیم‌ درصد باشد، برای حصول اطمینان از نتیجه باید آرا یک بار دیگر شمارش شود. این قانون درباره رقابت ال گور و بوش صدق میز‌کرد؛ چراز‌که اختلاف آرای آنها یکز‌صدم درصد بود.
تیم انتخاباتی هر دو کاندیدا وکلای خود را به فلوریدا فرستادند و از اینجا بود که به دلیل وجود افراد صاحب ‌نفوذ و دارای سمت ایالتی یا فدرال در ایالت فلوریدا در کارزار انتخاباتی هر دو کاندیدا، ادعای تضاد منافع از سوی هر دو طرف مطرح شد.
روز دهم نوامبر بازشماری ماشینی آرا نشان می ‌داد که در میان 6 میلیون رأی، جورج بوش با 327 رأی جلوتر است. کارزار ال گور خواستار شمارش دستی آرا در مناطقی از فلوریدا شد که نسبت به نتیجه آرای آن اعتراض داشت. این اصرار کارزار ال گور باعث شد مشکلاتی دیگر در روند انتخابات آمریکا نمایان شود.
به ‌این ‌ترتیب، با گذشت یک ماه از انتخابات، حدود 50 پرونده اعتراض شخصی در دادگاه‌ های ایالت فلوریدا برای بازشماری آرا گشوده شده بود. در 9 دسامبر دیوان عالی دستور توقف بازشماری دستی آرا را صادر کرد و تصمیم گرفت به شکایت دو طرف ماجرا رسیدگی کند. روز 11 دسامبر وکلای بوش و ال گور شکایت ‌های خود را در دیوان عالی مطرح کردند. وکلای بوش ادعا می ‌کردند دادگاه عالی فلوریدا با صدور رأی برای شمارش دستی آرا در برخی مناطق، اقدامی خلاف قانون فدرال انجام داده است و طرف مقابل هم در واکنش به این ادعا، استدلال می‌ کرد در این پرونده قوانین فدرال نباید مانع از اجرای قوانین ایالتی شود.
در نهایت یک روز بعد دیوان عالی آمریکا حکم دیوان عالی فلوریدا مبنی بر لزوم باز‌شماری دستی آرا را مغایر قوانین فدرال و قانون اساسی آمریکا تشخیص داد و آن را ابطال کرد. دیوان عالی معتقد بود دادگاه فلوریدا با این حکم خود یک قانون جدید ایجاد کرده است، در‌صورتی‌که دادگاه‌ها نمی‌توانند قانونی وضع کنند.
با رأی دیوان عالی، روند بازشماری دستی آرا متوقف شد و تمام آرای الکترال این ایالت به جورج بوش جمهوری‌خواه اختصاص یافت و با این تعداد رأی الکترال، بوش به حد‌نصاب 270 رأی الکترال برای پیروزی در انتخابات دست یافت.
این حکم دیوان عالی آغاز اعتراض قضات مخالف این رأی بود و سرشناس ‌ترین قاضی معترض، «روث بیدر گینزبرگ» قاضی لیبرال بود که اخیرا درگذشت. این قاضی معتقد بود تحت هر شرایطی باید بازشماری آرا انجام می ‌شد و دیوان عالی نباید این روند را محدود به جدول زمانی و سپری‌ شدن زمان بازشماری می ‌کرد.
انتخابات 2020
اما انتخابات 2020 از تبلیغات و مناظره هایش گرفته تا اعلام نتایج و برنده نهایی انتخابات همگی عجیب و غریب و متفاوت بود.
برای مثال ترامپ برای تبلیغات وعده های جالب و بعضا عجیبی از جمله درمان ایدز و سرطان داد و حتی گفت که فضانورداان آمریکایی را به مریخ می فرستد!
اولین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن هم آنقدر حاشیه داشت که عجیب‌ ترین مناظره تاریخ انتخابات آمریکا نام گرفت.
و در نهایت دو هفته از انتخابات گذشته، هنوز جدال بر سر برنده آن ادامه دارد. بر اساس اعلام نتایج بایدن برنده این انتخابات محسوب می شود ولی ترامپ به عنوانرقیب انتخاباتی وی، موضوع تقلب در انتخابات را مطرح کرده و نتیجه را نمی پذیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/501641/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار زرد هواشناسی؛ وزش باد شدید در مناطق جنوبی کشور تا هفته آینده

محاکمه پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

رئیس سازمان سنجش: اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

میانگین سن مادران و پدران ایرانی در تولد اولین فرزند

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

5 سند همکاری میان مقام‌های ایران و سریلانکا امضا شد

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

تصاویری از تخریب و ریزش چند خانه بر اثر آبگرفتگی در کاشان

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

گردنه «تته» کردستان پس از 5 ماه بازگشایی شد

دادستان کل کشور: طرح نور با همین جدیت و قاطعیت استمرار خواهد داشت

نقدها و نمرات بازی Stellar Blade منتشر شدند

اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟

افشای مشخصات پردازنده‌های اسنپدراگون X پلاس کوالکام

روایت «فارن پالیسی» از تله‌ای که اسرائیل در آن گرفتار شده است

معاون امنیتی وزیر کشور: طرح نور با قوت به‌ کار خود ادامه خواهد داد

داستان ابوشجاع

تأکید معاون وزیر نفت بر وصول بدهی‌ ابربدهکاران صنعت گاز

2 وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند/ ذوالنوری هم وارد گود شد

توماج صالحی به اعدام محکوم شد

دستگیری اراذل و اوباش شمشیر به دست تهرانپارس

تصویری حیرت انگیز از فرود ناموفق یک بوئینگ!

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

درآمد 5 میلیارد تومانی یکی از کاربران تلگرام با فروش نام کاربری!

عامل تحریم

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

آمار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

واردات گوشت گرم از آفریقا

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

گوشی پولستار رونمایی شد؛ وقتی خودروسازان وارد بازار موبایل می‌شوند

روشنگری از دلایل اجرای طرح نور؛ به زودی

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا