پیام ویژه

آخرين مطالب

نگاه نظامیان به پاستور؛ شمخانی، رضایی و قالیباف يادداشت

نگاه نظامیان به پاستور؛ شمخانی، رضایی و قالیباف
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
مباحث انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم در سال 1400 ماه‎هاست که میان احزاب، جریان‌های سیاسی و حتی بعضا توده مردم مطرح شده و هر کسی از ظن خود، شرایط و افراد حاضر در این انتخابات را تحلیل و بررسی می‌کند. در میانه تحلیل و بررسی‌های مختلف هزارو چهارصدی که مطرح می‌شود بحث حضور کاندیدای نظامی در انتخابات نیز از مسائلی است که بارها مطرح شده و احتمال حضور نظامیان را در این انتخابات بالا برده است. چنانکه در انتخابات‌های پیشین نیز کم و بیش شاهد حضور کاندیداهای نظامی در انتخابات ریاست‌جمهوری بوده‌ایم اما هر بار با عدم اقبال مردم کاندیداهای نظامی با رای حداقلی کنار رفته‌اند. علی مطهری نایب‌رئیس مجلس دهم در این باره معتقد است:« اینکه ما یک رئیس‌جمهور نظامی داشته باشیم به معنی قحط‌الرجال است و اینکه ما نیروی غیرنظامی در حد ریاست‌جمهوری نداریم و مجبور شده‌ایم از میان نظامی‌ها رئیس‌جمهور انتخاب کنیم این به صلاح کشور نیست.»
نظامیان و تجربه انتخابات
برخی عملکردهای انتقادآمیز دولت، فشار اقتصادی و معیشتی به جامعه و نارضایتی مردم و تاثیر تحریم‌ها باعث شده تا بحث انتخابات 1400 ماه‌ها پیش از سال جدید به میان بیاید و جریان‌های سیاسی و افراد راهکارها و مسائل مختلفی را برای انتخابات پیش‌رو مطرح کنند. گویی اینکه دولت دوازدهم و عملکرد رئیس‌جمهور چندان جای انتقاد را باز گذاشته که هرکسی خود را مستحق جایگاه ریاست‌جمهوری می‌بیند. در این میان یکی از مسائلی که طی چند ماه گذشته بارها مطرح شده بحث رئیس‌جمهور نظامی است که با رویکردها و واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو بوده است. عده‌ای معتقدند که حضور نظامیان در عرصه سیاست و اجرا به دلیل رویکرد نظامی به همه مسائل چندان نمی‌تواند مفید فایده باشد و با اشاره به سخن حضرت امام(ره) که نظامیان را از حضور در عرصه سیاست منع می‌کند، حضور نظامیان در انتخابات ریاست‌جمهوری را چندان موثر قلمداد نمی‌کنند. در طرف مقابل دیدگاه دیگری وجود دارد که معتقد است نظامیان توانایی اداره امور اجرائی کشور را نیز دارند و نباید کشور را از این توانایی بی‌بهره کرد. چنانکه اخیرا سردار اسماعیل کوثری از فرماندهان سپاه پاسداران در خصوص بحث رئیس‌جمهور نظامی گفته: «رئیس‌جمهور نظامی یک جنگ روانی علیه بچه‌های سپاه است چون می‌دانند آنها می‌توانند با اقداماتشان محبوب باشند مردم را می‌ترسانند.» با این حال اگر نگاهی به حضور کاندیداهای نظامی در انتخابات‌های گذشته بیندازیم خواهیم دید که نامزدهایی با بک‌گراند نظامی در ادوار مختلف نتوانسته‌اند اقبال عمومی و پایگاه رای مردمی چندان بالایی داشته باشند. نمونه این امر را می‌توان در نامزدی علی شمخانی در انتخابات سال 80، محمدباقر قالیباف در سال‌های 84،92 و 96 و محسن رضایی در سال‌های 88 و 92 دید که در تمامی این انتخابات‌ها رقابت را به کاندیدای پیروز واگذار کرده‎اند. لذا این نکته که جامعه چه نگرشی به کاندیداتوری نظامیان در عرصه ریاست‌جمهوری دارد امری بسیار مهم و حیاتی است. البته به اذعان عده‌ای عملکرد دولت به‌خصوص در عرصه اقتصادی آنقدر انتقادآمیز بوده که هر کسی بخواهد با نسخه اقتصادی وارد انتخابات شود و مسلما نظامیان نیز در صورت حضور در عرصه انتخابات قطعا وعده‌های اقتصادی را در راس برنامه‌های خود خواهند داشت. آنچه به نظر می‌رسد حضور نظامیانی چون محسن رضایی، محمدباقر قالیباف و حتی حسین دهقان در انتخابات 1400 محتمل است.
رئیس‌جمهور نظامی و اقبال مردم
یک نماینده سابق تهران در خصوص انتخابات 1400 و بحث کاندیدای نظامی اظهار داشت: من معتقدم اگر یک فرد نظامی بخواهد کاندیدای ریاست‌جمهوری بشود باید پیش از آن از سپاه یا ارتش خارج شود و عضو رسمی نیروهای مسلح نباشد. خبرآنلاین نوشت، علی مطهری گفت: در این صورت می‌تواند اعلام کاندیداتوری کند؛ اما اگر درحالی‌که عضو رسمی نیروهای مسلح است کاندیدای ریاست‌جمهوری شود و رأی بیاورد، اینکه ما رئیس‌جمهور نظامی داشته باشیم صورت خوشی برای کشور ندارد. حکومت‌های گذشته ترکیه و پاکستان را تداعی می‌کند که آنها با زحمت زیاد توانستند از سلطه نظامی‌ها خارج شوند. با توجه به این مطلب باید گفت حضور نظامیان در عرصه سیاست خصوصا در منصب ریاست‌جمهوری به صلاح کشور نیست. وی افزود: یک نظامی‌ که می‌خواهد کاندیدای ریاست‌جمهوری شود باید از سپاه یا ارتش خارج شود و مانند یک فرد عادی خود را در معرض انتخاب قرار دهد، نه اینکه از سمت خود استعفا دهد درحالی‌که هنوز نظامی است. این مانند مناصب دیگر می‌شود که افراد از سمت خود استعفا می‌دهند و اگر رأی نیاوردند به شغل خود بازمی‌گردند. نظامی‌ها اگر تصمیم دارند وارد انتخابات شوند باید به‌طورکلی از ارتش یا سپاه خارج شوند. نایب‌رئیس‌مجلس‌دهم در خصوص افرادی چون محسن رضایی، شمخانی و قالیباف بیان کرد: اینها هم مشمول این شرط هستند و اگر می‌خواهند کاندیدا شوند باید از سپاه یا ارتش خارج شوند. نماینده ادوار مجلس در خصوص اظهارات اخیر سردار کوثری که بحث رئیس‌جمهور نظامی را جنگ روانی دانسته عنوان کرد: این مطلب یک جنگ روانی نیست بلکه مخالفان رئیس‌جمهور شدن نظامیان مصلحت کشور را در نظر می‌گیرند. اینکه ما یک رئیس‌جمهور نظامی داشته باشیم به معنی قحط‌الرجال است و اینکه ما نیروی غیرنظامی در حد ریاست‌جمهوری نداریم و مجبور شده‌ایم از میان نظامی‌ها رئیس‌جمهور انتخاب کنیم. این به صلاح کشور نیست. مطهری در خصوص درصد اقبال مردم به رئیس‌جمهور نظامی گفت: من فکر نمی‌کنم ریاست‌جمهوری نظامیان مورد اقبال مردم قرار بگیرد. به نظرم مردم هم از این موضوع استقبال نمی‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/507143/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

نجات روسیه با اقتصاد موازی

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

متکی هیچ تماسی با ابوترابی برای ریاست مجلس نداشته است

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

شیائومی نیامده رکورد زد!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

مهاجرت با ویزای جعلی

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

لاجوردی: مماشات کنیم مقابله با بی حجابی سخت‌تر می‌شود

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

پیش‌بینی هوای تابستان امسال