پیام ویژه

آخرين مطالب

فیل اسپنسر درباره نحوه کسب درآمد بازی‌سازها از ایکس ‌باکس گیم پس توضیح داد خواندنی ها

فیل اسپنسر درباره نحوه کسب درآمد بازی‌سازها از ایکس ‌باکس گیم پس توضیح داد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - زومجی / فیل اسپنسر، رئیس ایکس باکس، درباره نحوه درآمدزایی استودیوهای بازی‌سازی ازطریق سرویس ایکس باکس گیم پس (Xbox Game Pass) توضیح داد.
سرویس اشتراکی مایکروسافت یعنی ایکس باکس گیم پس محبوبیت زیادی در بین گیمرها دارد. این سرویس نه‌تنها امکان دسترسی به بیش از 100 بازی را فراهم می‌کند، بلکه در بین این بازی‌ها، شاهد ساخته‌های اختصاصی استودیوهای مایکروسافت برای پلتفرم ایکس باکس هستیم. حتی مورد انتظارترین بازی مایکروسافت یعنی Halo Infinite در سال 2021 روی سرویس گیم پس در دسترس بازیکن‌ها خواهد بود؛ آن هم بدون نیاز به پرداخت هیچ هزینه اضافه‌ای. پشتیبانی عالی مایکروسافت از گیم پس و ارزان بودن هزینه اشتراک ماهیانه این سرویس باعث جذب بازیکن‌های زیادی به آن شده است. اما همیشه یک سؤال مهم در رابطه با سرویس گیم پس وجود دارد؛ اینکه استودیوهای بازی‌سازی و شرکت‌های ترد-پارتی (Third-Party) چه سودی از انتشار بازی‌های خود روی این سرویس می‌برند؟
فیل اسپنسر، رئیس پلتفرم ایکس باکس در گفت‌وگو با وبسایت The Verge اعلام کرد که مایکروسافت، باتوجه‌به موقعیتی که هر شرکت یا استودیو دارد، قراردادهای مختلفی را با آن‌ها به امضا می‌رساند. اسپنسر توضیح داد: «قرادادهای ما دارای شکل‌ها مختلفی هستند. این موضوع ممکن است کمی بی‌سروسامان به‌نظر بیاید، اما درواقع ما براساس نیاز توسعه‌دهنده‌ها بدین شکل عمل می‌کنیم. یکی از نکات جالبی که معمولا اتفاق می‌افتد این است که سازنده‌های کوچکتر، ساخت یک بازی را شروع می‌کنند و به ما می‌گویند که اگر فلان مبلغ را در اختیارشان بگذاریم، آن‌ها هم بازی خود را از روز اول روی گیم پس منتشر خواهند کرد. در این شرایط، ما یک موفقیت حداقلی را برای بازی آن‌ها تضمین می‌کنیم و آن‌ها هم می‌دانند که چنین بازدهی را دریافت خواهند کرد.»
نوع دیگری از قرارداد برای انتشار بازی در گیم پس وجود دارد که در آن، مایکروسافت یه‌طور کامل هزینه‌های ساخت یک بازی را بر عهده می‌گیرد. در این حالت، سازنده بازی می‌تواند از فروش آن در خرده‌فروشی‌ها یا فروشگاه‌های دیجیتالی درآمد کسب کند. همچنین ممکن است مایکروسافت اجازه انتشار بازی روی پلی استیشن، سوییچ و پی‌سی را هم داده باشد که در این صورت، سود سازنده، افزایش پیدا می‌کند. اما در مقابل، سودی که مایکروسافت از این قرارداد می‌برد، عرضه بازی از روز اول روی سرویس گیم پس است. اسپنسر در این‌باره گفت:
«در چنین حالتی، سازندگان بازی‌ها، خودشان را از ریسک‌های احتمالی محفوظ نگه می‌دارند. بازی آن‌ها درهرصورت ساخته می‌شود. سپس آن‌ها از فروش بازی سود می‌برند و ما هم از عرضه آن روی گیم پس. این می‌تواند یک مبلغ پرداختی ثابت برای سازنده‌ها باشد. گاهی هم توسعه‌دهنده‌ها کار بیشتری روی بازی انجام می‌دهند و مثلا به ما می‌گویند که اگر این مقدار مبلغ را در اختیارشان قرار دهیم، بازی را روی گیم پس منتشر می‌کنند.»
اسپنسر همچنین به نوع دیگری از قرارداد با بازی‌سازها اشاره کرد که براساس میزان استفاده از بازی‌ها و درآمدزایی آن‌ها است. او در این‌باره گفت: «ما سعی می‌‌کنیم که راه‌های مختلف را با شرکای خود امتحان کنیم. در ابتدا [که گیم پس شروع به کار کرد]، ما مدلی داشتیم که کاملا بر مبنای میزان استفاده [کاربران از بازی‌ها] بود. در آن زمان اکثر شرکای ما گفتند که بله، ما این موضوع را می‌فهمیم، اما به آن اعتقادی نداریم. بنابراین ترجیح می‌دهیم پول را از قبل به ما پرداخت کنید.»
اسپنسر در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت که به‌خاطر وجود سرویس گیم پس، بازی‌های مختلفی در سبک‌های متفاوت ساخته شده‌اند و از این بابت اظهار خوشحالی کرد. او گفت: «وقتی یک تیم بازی‌سازی مشغول ارائه و معرفی بازی خودشان به ناشر هستند، اگر میزان فروش و درآمد احتمالی بازی با حساب و کتاب ناشر سازگار نباشد، هرگز شاهد ساخته شدن آن نخواهیم بود. برای مثال وقتی به نتفلیکس نگاه می‌کنیم، سریال‌هایی را می‌بینیم که در مدل قدیمی و در شبکه‌هایی مانند NBC و CBS یا ABC هرگز فرصت ساخته شدن پیدا نمی‌کردند، درحالی‌که واقعا می‌توانند سریال‌های موفقی باشند. من امیدوارم که گیم پس هم بتواند به چنین سطحی برسد.»
البته با تمام ویژگی‌های مثبتی که سرویس گیم پس دارد، انتقاداتی هم پیرامون آن و سایر سرویس‌های مشابه مانند اپل آرکید شنیده می‌شود. برای مثال برخی افراد معتقدند که چنین سرویس‌هایی می‌توانند ارزش بازی‌ها را نزد مخاطب پایین بیاورند و این ذهنیت را ایجاد کنند که بازی باید مجانی یا ارزان باشد. همچنین در دراز مدت، این سرویس‌ها منجر به افت کیفیت بازی‌های AAA شده و بازی‌سازها را به سمت ساخت بازی‌های کم‌خرج‌تر سوق می‌دهند.
بااین‌حال نمی‌توانیم محبوبیت سرویس گیم پس را انکار کنیم و آن را یک موفقیت بزرگ برای مایکروسافت در نظر نگیریم. این سرویس اکنون 15 میلیون مشترک دارد و براساس آمارهای ارائه شده، حدود 70 درصد از افرادی که کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس یا سری اس را در هنگام عرضه خریداری کرده‌اند، یا از قبل اشتراک گیم پس داشتند یا به‌تازگی عضو این سرویس شده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/508249/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای 6 مرزبان در مرز افغانستان

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

تصاویری از 6 مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان؛ مرزبانان آزاد شدند

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

آقای ذوالنوری ممنون

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

انهدام باند فسا و قاچاق دختران در تهران

سیگنال مثبت به بورس تهران

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

6 مرزبان ایرانی از دست طالبان آزاد شدند

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

دردسر تیک‌تاک

سردار رادان در اجتماع مردم در حمایت از طرح حجاب: عقب‌نشینی نخواهیم کرد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

نجات روسیه با اقتصاد موازی

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد