پیام ویژه

آخرين مطالب

سیاسی کاری کثیف ذموکرات ها در مورد ایران سياسي

  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آفتاب یزد: در توصیف سیاست خارجی در ایران همواره گفته می‌شود که مواضع جناحی باعث چند صدایی می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین: برای تاکید بر اینکه نباید منافع جناحی را در سیاست خارجی دخیل کرد نیز در بسیاری از اوقات کارشناسان، ایالات متحده آمریکا را مصداق قرار می‌دهند که در این کشور نگاه به اقدامات دولت‌ها در سطح بین‌الملل با ذره بین جناحی از سوی سیاسیون آمریکایی دیده نمی‌شود. اما در آمریکای ترامپ شاهد این موضوع بودیم که دیدگاه‌های حزبی یا همان جناحی نسبت به اقدامات کاخ سفید در خارج از کشور نیز بروز کرد. در واقع می‌توان گفت برخی موضع گیرهای دموکرات‌ها نسبت به رفتارهای دولت ترامپ بوی منافع جناحی می‌دهد و به قولی کمتر می‌توان آنها را براساس دیدگاه‌های قانونمند مورد ارزیابی قرار داد. مهمترین موردی که به تازگی در این زمینه رقم خورده است مربوط به ترور اخیر دانشمند هسته‌ای کشورمان است که با واکنش‌های ویژه‌ای در آمریکا مواجه شده است. درحالی که نهادهای رسمی در آمریکا همچون پنتاگون یا کاخ سفید نسبت به این اقدام واکنشی نشان نداده‌اند اما سیاستمداران نزدیک به دموکرات‌ها واکنش‌های خاصی داشته اند. اکثر آنها این اقدام را محکوم کرده‌اند و گفتند براساس قانون بین‌الملل چنین اقدامی غیرمسئولانه است. آمریکایی‌های دموکرات به نوعی نقش کاخ سفید را در ترور پذیرفته‌اند و ترامپ را متهم کرده‌اند که با چنین اقداماتی در واپسین هفته‌های حضور خود در کاخ سفید به دنبال تضعیف دیپلماسی بایدن است.
> واکنش دموکرات ها
مهمترین اظهار نظر در این زمینه را رئیس پیشین سازمان سیا در دولت اوباما داشت. جان برنان در توییتی با اشاره به ترور شهید محسن فخری‌زاده، نوشت: این اقدامی مجرمانه و به شدت بی‌پروایانه بوده است. این خطر تلافی‌جویی مرگبار و دور جدیدی از درگیری‌های منطقه‌ای را ایجاد می‌کند. این خرد سران ایرانی را نشان می‌دهد که منتظر بازگشت رهبری آمریکایی مسئولیت‌پذیر به صحن جهانی بمانند و در برابر تمایل شدید برای پاسخ‌دهی به خطاکاران احتمالی مقاومت کنند. وی در توییت دیگری نوشت: من نمی‌دانم که آیا یک دولت خارجی مجوز قتل (شهادت) فخری‌زاده را صادر و یا آن را اجرا کرده است یا نه. چنین اقدام تروریسم دولتی نقض شنیع قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود و دولت‌های بیشتری را به انجام‌ حملات مرگبار دیگری علیه مقامات خارجی تشویق می‌کند. برنان در توییت دیگری نوشت: این ترورها با حملات علیه رهبران تروریست و عاملان گروه‌هایی همچون القاعده و داعش که کشوری مستقل نیستند، بسیار متفاوت است. آن‌ها به عنوان مبارزان نامشروع تحت قوانین بین‌المللی می‌توانند هدف قرار بگیرند تا جلوی حملات تروریستی مرگبار گرفته شود. بن رودز مشاور امنیت ملی آمریکا در زمان دولت باراک اوباما نیز در پی ترور شهید دکتر محسن فخری زاده در پیامی توییتری نوشت: این یک اقدام تکان‌دهنده با هدف کارشکنی در دیپلماسی میان دولت بعدی آمریکا و ایران است. وقت آن رسیده است که گسترش این تنش پیوسته متوقف شود. ایلهان عمر نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز در توییتی نوشت: صحبت کردن در خصوص نقض قوانین بین‌الملل مسئله‌ای حزبی نیست و طرف ایران را گرفتن نیز محسوب نمی‌شود. این مسئله به تعادل و نکشاندن جهان به اوضاعی آشفته‌تر از آنچه که در آن قرار داریم مرتبط می‌شود. سناتور کریس مورفی، سناتور دموکرات آمریکایی هم در توییتی نوشت: اگر هدف اصلی قتل (شهادت) محسن فخری‌زاده دشوارتر کردن آغاز مجدد توافق هسته‌ای ایران بوده است، پس این قتل (شهادت) آمریکا، اسرائیل و جهان را امن‌تر نخواهد کرد. مارک فیتز پاتریک، معاون وزیر امور خارجه پیشین آمریکا هم در پی ترور شهید محسن فخری زاده دانشمند برجسته ایرانی در صفحه توییترش نوشت: دلیل ترور فخری زاده ممانعت از پتانسیل جنگی ایران نبود، بلکه هدف ممانعت از دیپلماسی را دربرداشت. استفان والت، نظریه پرداز روابط بین‌الملل که نزدیک به دموکرات‌ها است نیز در توئیتی نوشت: بایدن در ماه مارس، در «فارن افرز» نوشت که ترور سردار سلیمانی توسط ترامپ «احتمال شکل‌گیری یک چرخه دائمی از خشونت را افزایش داد». وی افزود: پاسخ او به ترور یک دانشمند هسته‌ای ایرانی چیزهای زیادی در مورد تعهد واقعی او به «نظم مبتنی بر قوانین» به ما می‌گوید. عضو مجلس نمایندگان آمریکا از نیویورک هم به این ترور واکنش نشان داد و گفت: ترور یک افزایش تنش است که تنها توانایی بایدن را برای بازگرداندن توافق با ایران تضعیف می‌کند. وی افزود: من نگران آن هستم که این عمدی باشد. این اقدام کمترین اثری در مهار حرکت ایران به سمت توانایی هسته‌ای نخواهد داشت اما می‌تواند دیپلماسی را از مسیر صلح، خارج سازد. از این دست واکنش‌ها از سوی سیاستمداران دموکرات در این مدت اخیر بسیار بوده است. تاکید بیشتر آنها بر غیرمسئولانه بودن یا برخلاف قوانین بین‌الملل بودن درحالی است که با یک مقایسه ساده می‌توان دریافت هدف دموکرات‌ها چیست.
> یک بام و دو هوا
در واقع آنچه در عصر روز جمعه رخ داد نخستین مورد از ترور یک دانشمند صنعت هسته‌ای ایران نبود. پیش از این در دی ماه 1388 مسعود علی محمدی استاد فیزیک دانشگاه تهران، در آذر 1389 مجید شهریاری استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی و داریوش رضایی‌نژاد دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و در دی 1390 مصطفی احمدی روشن معاون بازرگانی سایت هسته‌ای نطنز ترور شده بودند. نکته مهم در این زمینه این است که هر چهار مورد در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما و معاونت جو بایدن انجام شده است. اما در آن هنگام چهره‌های اصلی دموکرات این موضوع را مطرح نکردند که ترور غیرمسئولانه و مغایر با اصول حقوق بین‌الملل است. در واقع آنچه امروز از واکنش‌های حزب دموکرات و نزدیکان آنها دیده می‌شود به معنی رد ترور نیست بلکه به معنی رد آن با محوریت دولت ترامپ است! به عنوان نمونه «دیوید سنجر» روزنامه‌نگار روزنامه نیویورک‌تایمز در واشنگتن که ارتباط نزدیکی با محافل اطلاعاتی و مقامات کاخ سفید دارد، در کتاب خود در سال 1390به نام «مواجهه و اختفا» از برنامه‌های مشترک کاخ سفید و تل‌آویو برای حمله سایبری و انجام ترورهای گوناگون در ایران خبر داد. یکی از مهم‌ترین حقایقی که در این کتاب به آن پرداخته شده، جلسات منظم کاخ سفید و تل‌آویو برای پیگیری ماجرای ترور دانشمندان هسته‌ای ایران است. «توماس دونیلون» ‌مشاور امنیت ملی اوباما بعد از دیدار با هیئتی از مقامات اسرائیلی درباره این جلسات گفته بود: «فکر نمی‌کنم هیچ‌کس تاکنون برگزاری چنین جلساتی را با این میزان هماهنگی در بین سرویس‌های اطلاعاتی و نظامی آن هم در این سطح بالای تصمیم‌گیری، در دولت‌های قبل دیده باشد». به عبارت دیگر حزبی شدن سیاست خارجی در آمریکا بیش از هر زمانی خود را نشان داده است، این موضوع با یک تناقض آشکار نیز همراه است. چهره‌هایی که در دولت اوباما نسبت به ترور دانشمندان ایرانی سکوت کرده یا دخیل بودند حالا اما به مخالف سرسخت آن تبدیل شده اند.
> ماهیت سیاست در آمریکا
در همین زمینه با یک کارشناس مسائل آمریکا گفتگو کردیم. امیر ابوالفتح به «آفتاب یزد» گفت:«اختلاف دیدگاه نسبت به برخی مسائل پیش از این نیز وجود داشته است مواردی چون جنگ عراق یا خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در میان دو حزب با تفاوت دیدگاه‌هایی مواجه است. حتی در برخی موارد در داخل هر کدام از دو حزب جمهوری‌خواه یا دموکرات نیز تفاوت‌هایی را شاهد هستیم.» او با بیان اینکه
نمی‌توان واکنش چهره‌های دموکرات را واکنش رسمی حزب دموکرات دانست افزود:«چهره‌ای مانند جان برنان به شدت با دولت ترامپ زاویه دارد و حتی حالت کینه شخصی به خود گرفته است و واکنش افرادی نظیر او را می‌توان از این منظر دید.» این کارشناس بین‌الملل در ادامه افزود:«یکی از مهمترین موضوعاتی که باعث این واکنش چهره‌های دموکرات می‌شود این است که آنها نگران هستند مبادا تنش بین تهران و واشنگتن بیشتر شود و زمینه‌هایی برای جنگ فراهم شود.» ابوالفتح تصریح کرد:«دموکرات‌ها به زودی قرار است قدرت را در کاخ سفید در اختیار بگیرند و به همین دلیل مایل هستند بایدن در ابتدای امر با چالش‌های سختی مواجه نشود. با این حال هنوز شاهد موضع‌گیری از سوی چهره‌های انتخابی برای دولت بعدی نبوده ایم.» از این کارشناس مسائل آمریکا درباره تناقض دموکرات‌ها پرسیدیم؛ اینکه اختلاف نظر بین دموکرات و جمهوری خواه یک بحث است اما این پارادوکس که دموکرات‌ها ده سال پیش حمایت کردند اما امروز ژست حقوق بین‌الملل دارند، ابوالفتح پاسخ داد:«موضوعی که اکنون برای دموکرات‌ها مهم است این است که میراث دشواری از دولت فعلی برای بایدن باقی نماند، بنابراین واکنش آنها طبیعی است و ماهیت سیاست چنین رفتارهایی را توجیه می‌کند.» با این همه باید دید کمتر از هفت هفته دیگر وقتی دولت بایدن آغاز به کار کند چه رویه‌ای را در پیش خواهد گرفت و نسبت به حوادثی که در دوره بعد رخ خواهد داد نیز آیا چهره‌های دموکرات بازهم دغدغه حقوق بین‌الملل خواهند داشت یا خیر!

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/510455/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون رئیس جمهور: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است

روایت «نیویورک تایمز» از قدرت حماس و چشم‌انداز غزه

بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال 1403

شاعر کیشوند، "وعده‌ی صادق" را روایت کرد: نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس

دستگیری 18 مدعی فروش سؤالات کنکور در تهران

ارزان‌ترین گوشی ناتینگ احتمالاً به‌زودی رونمایی می‌شود

وقوع سیلاب در جاده شهرضا به اصفهان

وضعیت خیابان‌های زرند کرمان بعد از بارش شدید باران

ماجرای مرگ دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه رفسنجان چه بود؟

نماینده مجلس: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: کار ویژه بانک‌های خصوصی تامین مالی بخش خصوصی نیست

خبرگزاری رسمی کره شمالی: هیات اقتصادی پیونگ یانگ عازم ایران می‌شود

هیل: همه رئیسان ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند

پیش به سوی کیش ایمن‌تر/ استخدام آتش نشان آقا از میان کیشوندان

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

رئیس بانک مرکزی دولت روحانی دست به قلم شد؛ توصیه به تیم اقتصادی رئیسی

خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند

یورونیوز: پهپاد‌های مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند

آغاز همایش ملی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور

آبگرفتگی معابر شهر گنبد کاووس بر اثر بارش بهاری

آیین تعویض پرچم گنبد حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه‌السلام)

امروز، آخرین مهلت توزیع کارت کنکور

پیش‌بینی جدید از بارش باران در ایران

هدست ویژن پرو وضعیت خوبی ندارد؛ احتمال بازنگری در نقشه راه اپل

چرا دوباره در آغوش گرفتن مادر چاوز توسط احمدی نژاد، برجسته شد؟

رودخانه تفت یزد سرریز شد، خیابان اصلی به زیر آب رفت

یورو رکورد زد

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

جزئیاتی از پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد؛ 96 نفر دستگیر شدند

سرمقاله آرمان ملّی/ مشروعیت مردمی قانون

شکستن درختان به علت وزش باد شدید

حکم اعدام برای 3 پسر به اتهام تجاوز به 2 دختر نوجوان

سرمقاله اطلاعات/ اهمیت سفر رئیسی به پاکستان

سرمقاله جهان صنعت/ ضرورت جلب رضایت مردم

سرمقاله جوان/ در هوای مهاجرت 70 میلیون ایرانی!

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

اعلام روزهای دارای بیشترین تصادف مرگبار در طرح نوروزی 1403

استودیوی Pieces Interactive با تعدیل نیرو مواجه شد

سرمقاله شرق/ چگونه عرف قانون را می‌بلعد

سرمقاله اعتماد/ در جست‌وجوی تقویت اعتماد و امید

سرمقاله ایران/ سفر به سریلانکا زیر سایه سیاست تعامل همه‌جانبه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توصیه خیرخواهانه

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

امیدواریم توافق‌های سفر به پاکستان با پیگیری مقام‌های دو طرف اجرایی شود

وزیر نفت به همراه رئیس‌جمهوری عازم سریلانکا شد

سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد

حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت

آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری از امروز

سرمقاله خراسان/ خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات

سرمقاله کیهان/ ابعادی از ظهور قدرت ایران در عملیات «وعده صادق»