پیام ویژه
ورشکستگی در کمین صنعت خودرو سازی؛ خطر از بین رفتن دو میلیون شغل وجود دارد
دوشنبه 19 آذر 1397 - 10:01:33 AM
خبر فوری

پیام ویژه-خودروسازی پیشران بسیاری از صنایع مختلف در جهان و کشور است. در واقع صنایع مختلفی وابسته به صنعت خودرو هستند و چنانچه چرخ‌های صنعت خودرو روان حرکت کند، صنایع دیگر نیز پویاتر و بالنده‌تر خواهند بود.

یکی از شاخص‌های مهم در صنعت خودرو، میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و تعداد شاغلین واحدهای تولیدی وابسته به صنعت خودرو است. 

طی بررسی‌های انجام شده، آمار شاغلین بخش‌های مختلف خودروسازی و قطعه‌سازی استخراج شده که این آمار گویای اهمیت صنعت خودرو در موضوع اشتغال‌زایی و تاثیر بر اقتصاد خرد و کلان کشور است. اشتغال مستقیم ‌935هزار نفر در صنایع خودروسازی، قطعه‌سازی و شرکت‌های تامین‌کننده قطعات، نشان از اهمیت جایگاه این صنعت در اقتصاد جامعه دارد.  به همین دلیل ضرورت دارد متولیان امر در دولت و مجلس، هرچه سریع‌تر نسبت‌به تعیین قیمت خودروهای داخلی اقدام کنند تا در سال حمایت از کالای ایرانی تولید همراه با ضرر و زیان ناشی از عدم قیمت‌گذاری جدید برای خودروهای پرتیراژ، بیش‌از این خودروسازان داخلی را در گرداب ورشکستگی غرق نکند.

جدول شماره 1 تعداد شاغلین مستقیم در صنعت خودرو (خودروسازان و قطعه‌سازان) را نشان  می‌دهد: 

نیک می‌دانیم که در صنعت خودرو علاوه‌بر تامین و تولید، تعداد شاغلین (مستقیم و غیرمستقیم) بخش خدمات فروش و پس‌از فروش تاثیر زیادی بر سطح اشتغال جامعه دارد که آمار شاغلین این حوزه بیانگر اهمیت خدمات پس‌از فروش در صنعت خودرو است.  بر‌اساس بررسی‌های دقیقی که در این خصوص انجام شده، ‌هزار نفر در بخش‌های مختلف حوزه خدمات پس‌از فروش (نمایندگان مجاز خدمات پس‌از فروش خودروسازان، عاملین فروش قطعه و شرکت‌های خدمات پس‌از فروش  سایپایدک، ایساکو و ...)به‌صورت مستقیم مشغول به فعالیت هستند که در صورت اختلال در تولید و فروش خودروسازان، به یقین فعالیت‌های خدمات پس از فروش این صنعت نیز با چالش‌های جدی رو‌به‌رو شده و علاوه‌بر کاهش راندمان اقتصادی، در صورت تعدیل نیرو باعث بیکاری بخشی از شاغلین این حوزه و در نهایت افزایش معضلات اشتغال در کشور خواهد شد.

جدول شماره 2 آمار شاغلین حوزه خدمات پس‌از فروش خودروسازان را نشان می‌دهد:

لجستیک و حمل‌ونقل از بخش‌های دیگر صنعت خودرو است که پویایی صنعت خودرو تاثیر زیادی بر فعالیت شاغلین این بخش خواهد داشت. اشتغال 23هزارنفری بخش لجستیک صنعت خودرو را نمی‌توان نادیده گرفت. چراکه فعالیت در این بخش سخت و طاقت‌فرسا است و درصورت بیکارشدن شاغلین فعلی، علاوه‌بر افزایش بیکاری پنهان، جایگزین‌کردن آن‌ها به‌سختی انجام خواهد شد. بنابراین رونق در تولید و فروش خودروسازان بخش لجستیک این صنعت را سرپانگه خواهد داشت.

در جدول زیر آمار شاغلین بخش لجستیک آمده است.

بیمه و لیزینگ صنعت خودرو امروزه باتوجه‌به گردش مالی مناسب به صنعتی مهم در حوزه خدمات غیرمستقیم تبدیل شده و درصورت اختلال در فعالیت خودروسازان، علاوه‌بر چالش در این خدمات، بخشی از شاغلین آن‌ها نیز با بحران بیکاری روبه‌رو خواهند شد. رونق خودروسازی بر ادامه فعالیت شاغلین بخش خدمات غیرمستقیم نظیر لیزینگ و بیمه نیز بسیار موثر بوده که آمار شاغلین بیش‌از 8هزارودویست نفری (جدول شماره 4) این بخش موید اهمیت تاثیر صنعت خودرو بر شرکت‌های خدمات لیزینگ و بیمه‌ای است.

با نگاهی به آمار کل شاغلین بخش‌های مختلف صنعت خودرو (یک‌میلیون‌و 22هزارو 200نفر) درمی‌یابیم که چنانچه این صنعت با رکود یا ورشکستگی روبه‌رو شود، بخش قابل‌توجهی از شاغلینی که در این حوزه‌ها مشغول به فعالیت هستند، دچار مشکلات عدیده‌ای خواهند شد که ضرورت دارد دولت، مجلس و نهادهای مسئول برای زنده‌ماندن صنعت خودرو با افزایش قیمت خودروهای داخلی به سرعت تصمیم‌گیری کنند و با اقدام عاجل صنعت خودرو را از سقوط در ورطه ورشکستگی نجات دهند.



http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/181960/ورشکستگی-در-کمین-صنعت-خودرو-سازی؛-خطر-از-بین-رفتن-دو-میلیون-شغل-وجود-دارد
بستن   چاپ