پیام ویژه
بسته انتخاباتی مجلس یازدهم؛ انتخابات مهندسی شده/عایبین بزرگ مجلس یازدهم/پوپولیسم اقتصادی در مقابل پوپولیسم سیاسی
جمعه 22 شهريور 1398 - 23:04:40
اخبار ویژه - از غایبین و بازنشستگان بزرگ مجلس یازدهم تا ابراز نگرانی جریان های سیاسی کشور از مهندسی اتتخابات و پوپولیستم اقتصادی تا اظهارنظرهای عارف، کرباسچی و قالیباف را در بسته انتخاباتی این هفته بخوانید.
به گزارش گروه اخبار سیاسی “ پایگاه خبری” رخ ، بسته انتخاباتی مجلس یازدهم شامل اهم اخبار انتخاباتی هفته سوم شهریور به شرح ذیل می باشد:
پاسخ 62 نماینده مجلس به حضور مجدد در انتخابات آتی
خبر آنلاین در یک اقدام جالب به سراغ 62 نماینده فعلی مجلس رفته و با طرح این سوال که آیا تمایل به شرکت در انتخابات مجلس یازدهم را دارند یا خیر با نتیجه جالی مواجه شد.
در این لیست که شامل یک چهارم مجلس فعلی می باشد تنها 8% از نمایندگان انصراف قطعی خود را از حضور در مجلس یازدهم اعلام داشتند و 63 درصد آمادگی خود را جهت حضور اعلام نمودند. در این بین 29% از نمایندگان پاسخ صریح به این پرسش به هر دلیلی صرف نظر نمودند.
در جدول زیر پاسخ نمایندگان مجلس دهم آمده است؛
اسامی و حوزه انتخابیه
کاندیدا می‌شوم/ نمی‌شوم
فراکسیون
ابوترابی، ابوالفضل/ نجف آباد
بله
ولایی
آقاپور معصومه/شبستر
بله
مستقلین
امینی فرد، محمدنعیم/ایرانشهر
بله
امید
اولادقباد، فریده / تهران
ما تشکیلاتی هستیم و هرچه تصمیم بگیرند
امید
بادامچی، محمدرضا / تهران
معلوم نیست
امید
بختیار، علی /گلپایگان
هنوز تصمیمی ندارم
امید
بیرانوندی، محمد / خرم آباد
بله
امید
بیگدلی، احمد / خدابنده
معلوم نیست
امید
پاپی‌زاده، عباس / دزفول
معلوم نیست
مستقلین
پارسایی، بهرام/ شیراز
اگر شرایط اینگونه باشد ثبت نام نمی کنم
امید
پور ابراهیمی، محمدرضا / کرمان
ببینیم عمری هست، توکل بر خدا
ولایی
پوربافرانی، عباسعلی / نائین
بله
ولایی
پورمختار،محمدعلی/ بهار و کبودرآهنگ
تا چه پیش آید
ولایی
تابش، محمدرضا / اردکان
الان وقت این سوال‌ها نیست
امید
تاجگردون، غلامرضا / گچساران
احتمالا می‌آیم
امید
جمالی، محمدجواد/ فسا
نمی‌شود الان جواب داد
مستقلین
حسنوند، فریدون/ اندیمشک
ان‌شاالله ثبت نام خواهم کرد
ولایی
حسین زاده، عبدالکریم/ نقده و اشنویه
تصمیم نگرفته‌ام
امید
حسینی کیا، سیدجواد/ سنقر و کلیایی
بله
ولایی
حضرت‌پور، روح‌الله/ارومیه
بله
مستقلین
خادمی، هدایت الله/ ایذه
حتما می‌آیم
ولایی
خانلری، کارن/ مسیحیان شمال
نمی خواهم اظهار نظر کنم
ندارد
خدادادی، سلمان/ ملکان
تصمیمی نگرفته‌ام
ولایی
خضری، رسول /سردشت و ایرانشهر
احتمالا ثبت نام می‌کنم
مستقلین
داداشی، ولی / آستارا
بله
مستقلین
ذوالنوری، مجتبی / قم
بله
ولایی
رجبی، فرج‌الله/ شیراز
الان وقت این صحبت ها نیست
امید
رنجبرزاده، اکبر/ اسدآباد
اگر مردم استقبال کنند می آیم
ولایی
سبحانی‌فر، رمضانعلی/سبزوار
هنوز راه زیادی مانده است
مستقلین
سروش ابوالفضل / تهران
خیر
امید
سلیمی، اصغر / سمیرم
بله
ولایی
عباسی، اسدالله / رودسر
بله
ولایی
عبداللهی، بیت‌الله/ اهر و هریس
بله
امید
عثمانی، قسیم/بوکان
شرکت نمی‌کنم
امید
عزیزی، عبدالرضا / شیروان
بله
مستقلین
علیجانی، محسن/ تهران
ان‌شاالله شرکت می کنم
امید
فرشادان، سیدمهدی/سنندج
حتما ثبت نام می کنم
امید
فرهنگی، محمدحسین/ تبریز
بله
ولایی
فلاحت پیشه، حشمت‌الله/ اسلام آباد غرب
ثبت نام نمی کنم
مستقلین
قاضی پور، نادر /ارومیه
بله
ولایی
قاضی زاده هاشمی، احسان / فریمان و سرخس
بله
ولایی
قربانی، محمدحسین/ آستانه اشرفیه
می‌خواهم چوپان شوم
مستقلین
قربانی،علی/ بجنورد
بله
امید
قره‌خانی، اسدالله / علی‌آباد کتول
بله
مستقلین
قمی، محمد/پاکدشت
بله
امید
قوامی، هادی / اسفراین
اگر مردم بخواهند ثبت‌نام می‌کنم
مستقلین
کاتب، غلامرضا / گرمسار
بله
مستقلین
کاظمی، محمد / ملایر
هنوز نمی دانم
امید
کامران، حسن / اصفهان
حتما با همسرم، خانوم اخوان ثبت‌نام می‌کنم
ولایی
گودرزی، عباس / بروجرد
شرکت می‌کنم
ولایی
لاهوتی، مهرداد/ لنگرود
بله
مستقلین
مازنی، احمد / تهران
هنوز زود است
امید
محجوب، علیرضا / تهران
منتظر طرح اصلاح قانون انتخابات می‌مانم
امید
مسعودی، اصغر/ نیریز
هنوز تصمیم قاطع نگرفته ام
امید
ملکشاهی، محمدرضا / خرم‌آباد
بله
ولایی
منصوری، محمدرضا / ساوه
بله
مستقلین
موسوی لارگانی، سیدناصر / فلاورجان
بله
ولایی
نانوا کناری، ولی‌الله / بابلسر
بله
ولایی
نعمتی،بهروز / تهران
بله
مستقلین
نقوی حسینی، سید حسین / ورامین
بله
ولایی
نگهبان، محمود/خواف
اگر مردم بخواهند می‌آیم
امید
نوروزی، حسن/رباط کریم
قطعا می آیم
ولایی
روزنامه اطلاعات انتخابات مهندسی شده را مانعی برای حضور پرشور در انتخابات خواند
روزنامه اطلاعات نوشت: در جلسه هیأت دولت، رئیس جمهور به موضوع انتخابات و ضرورت حضور مردم اشاره کرد و گفت مردم ایران باید عناصر و افرادی را گزینش کنند که بتوانند مطالبات و آرزوهای مردم، به ویژه نسل جوان و کار آفرینان را برآورده سازد.
واقعیت این است که هنوز در باب انتخابات و فرآیند بررسی صلاحیت‌ها و گزینش‌های صواب و استصوابی، یا مداخله رقابت‌ها و تمایلات جناحی در بخشی از دستگاه‌های نظارتی و اجرایی، تردیدهای جدی وجود دارد. مردم همواره نقش خود را ایفا کرده و در دوره‌های مختلف از انقلاب و دفاع مقدس تا رفراندوم و انتخابات در بهترین یا بدترین شرایط، رو سفید و سربلند از عهده برآمده‌اند.
توقع از مردم در حالی که طی سال‌های اخیر خاطرات ناخوشایند و منفی از مسائلی که به دولت و کل دستگاه‌های حکومتی، مجلس و دستگاه‌ قضا مربوط می‌شود دارند، البته عجیب نیست، زیرا در نهایت ملت‌اند که پناهگاه همگان و منشاء تحولات و برنامه‌های آینده خواهند بود. اما در حالی که مجلس و ریاست جمهوری و سایر دستگاه‌های انتخابی، با بیشترین ممیزی روبرو هستند و گاهی به نظر می‌رسد فرآیندی کاملاً مهندسی شده رویاروی همگان قرار می‌گیرد، چگونه می‌توان تقاضای انتخاباتی پرشور را در جامعه مطرح کرد؟
همین هفته‌های اخیر بود که شک و شبهه‌ و مسائل مربوط به دیدار در مسجدی با ثبت نام کنندگان و نامزدهای مجلس افشا شد و نماینده شجاع و صریح ملت، دکتر محمود صادقی با ذکر اسامی و معرفی تعدادی از کسانی که در معرض درخواست میلیاردها یا صدها میلیون پول برای تأیید صلاحیتشان قرار گرفته بودند، درخواست رسیدگی و شفاف‌سازی در این موضوع را علنی و رسانه‌ای کرد. واقعاً چقدر به این موضوعات رسیدگی شد؟
امروز که چند ماهی با آغاز شوروشوق ثبت‌نام و سپس تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی فاصله داریم، هشدار می‌دهیم که در غیاب مردم و در صورت رویگردانی مردم از حضور وسیع و گسترده، کل نظام و کل کشور متضرر خواهند شد. رئیس‌جمهور باید از طریق وزیر اطلاعات و وزارت کشور با قاطعیت اطلاع‌رسانی کرده و اجازه ندهد جریان‌های پول محور و لابی‌های جناحی، مجلس شورای اسلامی را از این که هست کم‌اثرتر و صامت‌تر سازند. مجلس صدای ملت است، مبداء و مرکز قوانین و نظارت‌هاست، اگر نمایندگان واقعی، نظیر همین سه‌چهار نفری که اکنون از صافی حوادث گریخته و توانسته‌اند وارد صحن مجلس قانونگذاری شوند، بتوانند به‌صورت گسترده‌تر حضور یابند، بسیاری از مشکلات کشور به صورت کارشناسی حل خواهد شد و دمار از روزگار مفسدان، سوء‌استفاده‌کنندگان، کاسبان، رانت‌جویان، شبکه‌های فامیلی، آقازاده‌ها، اختلاسگران و قانون‌گریزان درخواهد آمد.وقت آن رسیده که رئیس‌جمهور به وعده بزرگی عمل کند و آن تلاش بی‌وقفه و بی‌رحمانه برای رسیدن به مجلسی آزاد و حضور و رقابت نمایندگانی واقعی و آزاد و شریف و کاردان در عرصه انتخاباتی آتی است. دنیا منتظر است ببیند مردم ایران آیا در این شرایط دشوار، همچنان پرشور و پشتیبان نظام خواهند بود؟ از این منظر، انتخابات آینده را باید یک رفراندوم و آزمایش تاریخی تلقی کرد. در این آزمون تاریخی، یا یک نظام سیاسی به دور از خواست و آرمان‌های ملت و بدون توجه به پشتیبانی آنان به کار ادامه خواهد داد یا یک نظام مردمی که به پشتوانه حمایت ملت می‌تواند هر قله و هر سنگری را فتح کند. در صورت اول، نظام باید هزینه‌های مدیریت و کنترل بی‌وقفه را در داخل و خارج به صورت تصاعدی و فرسایشی به خود و کشور تحمیل کند و در صورت دوم، مردم حکومت را صیانت کرده و از هر ورطه و مانعی عبور خواهند داد.
این دو راهی، پس از چهل سال شعار و کشمکش و آزمون و خطا، پس از چهل سال شکیبایی و مقاومت ملت، نشان خواهد داد که حکومت جمهوری اسلامی ایران تا چه اندازه توانسته است اهداف و آرمان‌های خود را بازیابد و به عهد اول که با ملت بسته، وفادار است. پس رئیس‌جمهور باید تدارک یک مجلس واقعی و رقابتی حقیقی از کاندیداهای تمامی جریان‌ها، اصناف و طبقات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی را در نظر بگیرد و برای تحقق آن از هیچ‌کس جز خداوند سبحان نهراسد و به هیچ کس جز ملت و منافع ملی پاسخگو نباشد. این آزمون آخر روحانی است.
غایبان بزرگ احتمالی در انتخابات اسفندماه
شاخص ترین چهره ای که احتمال غیبت او در انتخابات پارلمانی اسفندماه مطرح است، علی لاریجانی ، رئیس سه دوره اخیر مجلس شورای اسلامی است. لاریجانی در حاشیه روز خبرنگار، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا قرار است دیگر از حوزه قم نامزد نشود گفت: «بنده هنوز درباره اینکه کاندیدا انتخابات مجلس و یا اینکه از حوزه انتخابیه قم کاندیدا شوم تصمیم نگرفته‌ام این ظاهراً که شما می‌گوید از کجا می‌دانید؟» رئیس مجلس اما وقتی با سوالی درباره احتمال ائتلافش با دیگر طیف های اصولگرا روبرو شد به ابهامات درباره کاندیدا نشدنش بیشتر دامن زد، آنجا که گفت« هنوز درباره حضور در انتخابات تصمیم نگرفته‌ام که موضوعاتی درباره ائتلاف مطرح باشد. »
چهره شاخص دیگری که ممکن است دیگر شاهد حضور پررنگ و نطق‌های پرحرارت او در مجلس آینده نباشیم، علی مطهری است. او در گفت‌وگو با شفقنا و در پاسخ به پرسشی درباره نامزدی برای دوره آتی ریاست جمهوری می‌گوید که نامزد شدن یا نشدنش برای انتخابات اسفندماه بستگی به شرایط دارد، اما درعین‌حال احتمال نامزدی را هم رد نمی‌کند.
علی مطهری نماینده سه دوره مجلس البته در لیست کاندیداهای احتمالی 1400 هم قرار دارد. او حتی این احتمال را هم رد نکرده و تصمیم‌گیری نهایی در مورد حضورش در انتخابات 1400 را وابسته به شرایط آن دوره و افرادی که نامزد می‌شود دانسته است.
محمود صادقی ، عضو فراکسیون امید و رئیس فراکسیون شفاف‌سازی اقتصادی مجلس، یکی از جسورترین و جنجالی ترین نمایندگان در مجل دهم است. استاد حقوق دانشگاه تربیت مدرس که ردای تدریس را کنار گذاشته و به حقوق‌دان پارلمانتاریست بدل شده است تأکید دارد که هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات پارلمانی 98 ندارد و باید بر اساس شرایط روز تصمیم‌ گرفت. خودش می‌گوید که یک دوره نمایندگی باکیفیت، بهتر از 10 دوره بی‌خاصیت است.
آنها که از وکیل المله بودن انصراف داده‌اند…
جدا از نمایندگانی که آینده آن‌ها در بهارستان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، عده‌ دیگری با صراحت از قصد خود برای حضور نیافتن در انتخابات اسفند خبر داده‌اند.
شاید شاخص‌ترین چهره این گروه حشمت‌الله فلاحت پیشه ، رئیس پیشین کمیسیون سیاست‌خارجی و امنیت‌ملی مجلس دانست. او که در دوره ریاست بر این کمیسیون استراتژیک مجلس همواره مشی اعتدالی خود را حفظ کرد در نهایت در انتخابات اخیر هیئت‌رئیسه این کمیسیون به‌دلیل ناهماهنگی ائتلافی اصلاح‌طلبان با مستقلین، کرسی خود را به ذوالنور، از اعضای جبهه پایداری واگذار کرد. فلاحت‌پیشه البته اندکی بعد نیز در گفت‌وگو با برنا اعلام کرد که در مبارزات انتخاباتی دور آتی مجلس شرکت نخواهد کرد. او دلیل این تصمیم را شخصی دانست.
الیاس حضرتی ، نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم نیز به گفته که بنا ندارد در انتخابات اسفند 98 کاندیدا شود. او می‌گوید: « من شخصا در دوره آینده انتخابات مجلس شورای اسلامی کاندیدا نمی‌شوم هر چند می‌دانم با توجه به پایگاهی که دارم رای خواهم آورد اما اصلاح‌طلبان بدون تردید شانس بالایی را در انتخابات مجلس خواهند داشت.»
کاظم جلایی نیز بار دیگر ساز جدایی از بهارستان نشینان را کوک کرده است؛ او در انتخابات دوره دهم نیز با انتشار بیانیه‌ای از حضور در کارزار انتخاباتی انصراف داد بااین‌حال به وعده خود وفا نکرد و در لحظات آخر با حضور در وزارت کشور نامش را در میان کاندیداها به ثبت رساند. جلالی البته دلیل تغییر ناگهانی تصمیمش برای شرکت نکردن در انتخابات مجلس را به آن گفت‌وگوی معروف در عصر یک روز جمعه با علی لاریجانی ارتباط می دهد و می‌گوید:« من در صحبت‌هایی که با آقای لاریجانی داشتم التماس کردم که وارد انتخابات نشوم اما ایشان تاکید کردند که از تهران نماینده شوید.»
اما به نظر می‌رسد که او این بار عزم خود را جزم کرده تا به حضورش در بهارستان پایان دهد. یکی از عواملی که می‌تواند تقریبا غیبت جلالی در مجلس یازدهم را قطعی کند، اخباری است که طی دو ماه گذشته از مسئولیت جدید او منتشرشده است. در اوایل تیرماه چند خبرگزاری به نقل از منابع آگاه از انتخاب کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به‌عنوان سفیر جدید ایران در روسیه خبر دادند. در صورت صحت این خبر، جلالی باید با مهدی سنایی، که مأموریت پنج‌ساله خود را در روسیه به اتمام رسانده جایگزین شود و چمدان‌های خود را به مقصد مسکو ببندد.
بازنشستگان مجلس دهم
در این میان برخی از نمایندگان نیز در بهارستان حضور دارند که یا به دلیل اینکه سن آن‌ها از حد مجاز 75 سال برای انتخابات اسفند رد خواهد شد نمی‌توانند در دوره بعد نامزد شوند، یا در مرز رسیدن به محدودیت سنی قرار دارند و پیش‌بینی می‌شود که به دلایل جسمانی و کهولت سن عطای وکالت ملت را به لقایش ببخشند.
عبدالرضا هاشم‌زائی که امسال 75 سالگی را پر کرده است دیگر اگر بخواهد هم نمی‌تواند بر کرسی بهارستان تکیه بزند. ازاین‌رو او از معدود نمایندگانی است که از هم‌اکنون حضورش در انتخابات آتی مجلس منتفی است. هاشم زایی که رئیس سنی مجلس دهم نیز بود سوابقی نظیر استانداری ایلام و مشاور وزیر صنایع در دولت اصلاحات را دارد. او از اعضای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی است.
احمد سالک کاشانی ، نماینده پنج دوره مجلس از اصفهان نیز از دیگر ریش‌سفیدان بهارستان به شمار می‌آید که اکنون 73 سال سن دارد و به‌احتمال بسیار قوی در دور آتی مجلس حضور نداشته باشد. او از اعضای کنونی جامعه روحانیت مبارز است.
مصطفی ذوالقدر نیز از دیگر پیشکسوتان پارلمانی است که توانست در مجلس دهم با قرار گرفتن در لیست امید برای پنجمین بار به بهارستان راه یابد. او در نخستین جلسات تشکیل مجلس دهم و پیش از انتخابات هیئت‌رئیسه دائمی، نایب‌رئیس سنی بود. وی همچنین پدر فاطمه ذوالقدر، نماینده تهران در مجلس است.
محمود بهمنی ، رئیس بانک مرکزی در دوره دوم دولت محمود احمدی‌نژاد و نماینده پیشین ایران در صندوق بین‌المللی پول را هم باید جزو افرادی دانست که شاید بخاطر محدودیت سنی وارد گود رقابت نشود. اقتصاددان دیروز و وکیل امروز، اکنون 72 سال سن دارد و مشخص نیست به‌مانند دیگر نمایندگان بالای 70 سال، چشم‌اندازی برای حضور مجددش در انتخابات مجلس وجود داشته باشد. او در سال 94 توانست تا از حوزه انتخابیه طالقان، ساوجبلاغ و نظرآباد به مجلس راه یابد.
تفاوت پوپولیسم سیاسی با پوپولیسم اقتصادی
امیر محبیان، درباره تفاوت پوپولیسم سیاسی و پوپولیسم اقتصادی گفت: تنها تفاوت این است که ضعف کار پوپولیست اقتصادی زودتر از پوپولیست سیاسی مشخص می‌شود، چرا که باب بهانه در جریان‌های سیاسی باز است. اما مردم در این زمینه به دلیل بدبین شدن، ممکن است چشم بازتری داشته باشند، چون انواع پوپولیست را هم در کنار جریان‌های ساماندهی شده دیدند و حتی ممکن است بدبینانه‌تر نگاه کنند.
این تحلیلگر اصولگرا با اشاره فضای مارکتینگ سیاسی کشور، گفت: بهتر است که جریان‌های سیاسی موجود محور تبلیغات خود را بر روی کارآمدی یا حداقل برجستگی های علمی و دانشگاهی کسانی که معرفی می‌کنند، متمرکز کنند تا این که حتما چهره شناخته شده‌ای باشد. در این مارکتینگ سیاسی که ما داریم، تلاش بسیاری از بازیگران سیاسی ما این است که مشهور شوند.
وی افزود: این‌ها نمی‌دانند که ملاک رأی دادن لزوما مشهور شدن نیست، محبوب بودن است. فاصله بین مشهور شدن تا محبوب شدن بسیار است و تلاش زیادی می‌خواهد. می‌توانیم بگوییم که تقریبا دیگر چهره محبوبی باقی نمانده است و هر کس آمده، طرف مقابل را زده است، چه در بین اصلاح طلبان، چه در بین اصول‌گرایان که متأسفانه این نشان‌دهنده ناپختگی نخبگان سیاسی ما است که چنین می‌کنند و عملا هیچ سرمایه‌ای باقی نگذاشته‌اند که بتوان به آن اتکا کرد.
محبیان درباره سوءاستفاده برخی چهره‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب از جوانگرایی مدنظر رهبر انقلاب هم گفت: بعد از این که مقام معظم رهبری در خصوص جوان بودن و ظهور نیروی جوان و انقلابی در صحنه سیاسی نکاتی را مطرح کردند، ممکن است ما در هر دو جریان به ویژه در جریان اصولگرا، شاهد این باشیم که افرادی جوانتر تلاش کنند این سخنان را که سخنان درستی هم هست، به سکوی پرشی برای رسیدن خودشان به قدرت تبدیل کنند؛ البته در عین حال با گونه‌ای سلبریتی بودن؛ یعنی به طور مثال مجریانی که به عنوان اصولگرا دیده می‌شوند، خود را مطرح کنند و تلویزیون یک فاکتور می‌شود برای این که چه کسانی شناخته شده هستند.
او اضافه کرد: منظور من کسانی است که با رویکرد سیاسی مجری و چهره هستند یا کسان دیگری که جوان هستند و به عنوان یک جوان انقلابی شناخته می‌شوند و در عین حال ممکن است که به شکل خاصی هم به گروه‌های سیاسی وابسته نباشند. ممکن است که ما شاهد یک موج اینچنینی باشیم که ممکن است حسنات و سیئات خود را داشته باشد.
عارف: همه باید تلاش کنند فضا را به سمت مشارکت مردم ببریم
اعتمادآنلاین نوشت: رئیس فراکسیون امید مجلس، گفت: سلایق مختلف باید در انتخابات حضور پیدا کنند و این موضوع از اصول قانون اساسی است.
محمدرضا عارف نماینده تهران و رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره احکام سنگین بازداشتی‌های تجمع روز کارگر گفت: من در خصوص حکم نظر نمی‌دهم، اما به‌ صورت جدی پیگیر هستیم.
او تاکید کرد: در این راستا جلساتی با قوه قضاییه می‌گذاریم که در این شرایط سعی شود با احتیاط بیشتر، اغماض و گذشت از این مسائل عبور کنیم.
این نماینده مجلس همچنین در مورد تعامل اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان برای تایید صلاحیت‌ها گفت: در شورای عالی سیاست‌گذاری یک کارگروه تعامل داریم که با تمامی نهادهای حاکمیتی و احزاب- اصلاح‌طلب و اصولگرا- بتوانیم با تفاهم مسائل را دنبال کنیم. در این راستا بحث گفت‌وگوی ملی را هم با 2 جریان سیاسی پیگیر هستیم.
عارف توضیح داد: سلایق مختلف باید در انتخابات حضور پیدا کنند و این موضوع از اصول قانون اساسی است. قطعاً در انتخابات با شورای نگهبان تعامل خواهیم کرد که همه نهادهای نظارتی و اجرایی مر قانون را رعایت کنند تا با استقبال نخبگان برای کاندیداتوری و مردم برای رأی دادن روبه‌رو شویم.
عارف به تاثیر تصمیم شورای نگهبان بر افزایش مشارکت مردم در انتخابات نیز اشاره کرد: تصمیم شورای نگهبان بر افزایش مشارکت مردم در انتخابات حتماً تاثیرگذار است و شورای نگهبان هم این موضوع را می‌داند. همه باید تلاش کنند که فضا را به سمت افزایش مشارکت مردم ببریم.
رئیس فراکسیون امید مجلس با اشاره به تاثیر جریانات و احزاب سیاسی در افزایش مشارکت مردم در انتخابات گفت: نقش اصلی به‌ منظور حضور گسترده مردم در انتخابات با جریانات و احزاب سیاسی است و آنها باید مردم را برای حضور در پای صندوق‌های رأی تشویق کنند. امیدواریم که این اتفاق به خصوص در دانشگاه‌ها رخ دهد.
او ادامه داد: فضای دانشگاه‌ها باید از مهرماه فضای گرمی باشد و میزگردهای مختلف تشکیل و بحث‌های جدی مطرح شود که فضای نخبگی و دانشگاهی می‌طلبد. امیدواریم مردم حضور جدی را در اسفندماه داشته باشند.
این نماینده تهران در پایان گفت: تنها تشویق برای حضور مردم پای صندوق‌های رأی کفایت نمی‌کند و باید عمل هم کرد. اقدامات عملی را آغاز کرده‌ایم و تشویق هم موثر است. اقداماتی را برای رأی دادن مردم، حضور نخبگان و کاندیداها انجام داده‌ایم.
قالیباف: نیازمند مجلس نو هستیم/جوانان منتظر تعارف نباشند، به میدان بیایند
تسنیم نوشت: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ‌هیچ‌گاه به دشمن اعتماد نکنیم حتی در گفتگو، گفت: منافع ملی‌مان را خرج مسایل داخلی نکنیم.
محمدباقر قالیباف در یاواره شهدای شهرستان ابهر با بیان اینکه اساس انقلاب اسلامی بر مبنای فرهنگ عاشورا شکل گرفته است، اظهار داشت: براساس همین فرهنگ، ما هم باید مبارزه کنیم و تسلیم ظلم نشویم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برای مقابله با ظالم سه شرط باید رعایت شود، افزود: ‌اول این که هیچ‌گاه به دشمن اعتماد نکنیم حتی در گفتگو. دوم اینکه منافع ملی‌مان را خرج مسایل داخلی نکنیم و سوم این‌که ما باید مقاومت فعال داشته باشیم؛ یعنی به‌جای اینکه نگاهمان به خارجی‌ها برای خام‌فروشی نفت باشد به جوانان و ظرفیت داخلی‌مان تکیه کنیم.
قالیباف با بیان اینکه در هر سه قوه کشور ناکارآمدی اشباع شده داریم، اما ریل‌گذاری و نظارت در مجلس اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: چند ماه دیگر انتخابات مجلس است و ما نیازمند مجلس نو هستیم.
وی با بیان اینکه مجلس نو یعنی مجلسی که برایش پشت درهای بسته تصمیم نگیرند، ادامه داد: مجلسی که نماینده‌ در آن وعده‌ای بدهد که به آن عمل کند؛ مردم از اموال و دارایی نماینده‌شان مطلع باشند و نماینده، نماینده مردم باشد، نه نماینده دولت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جوانان عزیز منتظر تعارف نباشید،‌ بیایید و در میدان بایستید، تاکید کرد: اگر کسی را می‌شناسید که ظرفیت برای حضور در مجلس دارد به آمدن دعوتش کنید و برای مردم تبیین کنید که راه پیروزی حضور نیروهای انقلابی و جوان.
کرباسچی:اینکه کسی بگوید “دیگر بین بد و بدتر کسی را انتخاب نمی کنیم” کمال بی عقلی است!
روزنامه اعتماد در مصاحبه با کرباسچی درباره سیاستهای انتخاباتی اصلاح طلبان و حزب کارگزاران مصاحبه کرد.
بخشهایی از این مصاحبه را می خوانید:
آیا اساسا به لحاظ عملی و گفتمانی، میان کارگزاران سازندگی و میانه‌روهای اصولگرا همچون طیف علی لاریجانی امکان ائتلاف وجود دارد؟
حزب کارگزاران سازندگی که هیچ؛ حتی حزب کمونیست شوروی یا هر حزب تندرو یا کندرویی اگر عقلانیت بر آن حاکم باشد و بخواهد در سیاست به عنوان کنشگر موثر، فعالیت کند به شرایط و صحنه و عرصه عمل توجه می‌کند چرا که در واقع سیاست، مشارکت در عمل سیاسی با استفاده از امکانات موجود در جامعه است نه آرزوپردازی غیرممکن‌ها . ما که نمی‌خواهیم کار چریکی انجام دهیم! عقلانیت نیز ایجاب می‌کند که برای کار سیاسی به شرایط و صحنه و عرصه عمل نگاه و بررسی کرد که چه انتخاب‌هایی پیش رو وجود دارد.
اینکه کسی بگوید دیگر بین بد و بدتر انتخاب نمی‌کنیم کمال بی‌عقلی است. اگر شما قرار باشد بین سرماخوردگی و سرطان یکی را انتخاب کنید مسلما بین این دو بیماری که هر دو هم بد هستند با تکیه بر عقل سالم، سرماخوردگی را انتخاب می‌کنید. سرطان که درمانی ندارد اما سرماخوردگی قابل بهبود است. بنابراین تاکید می‌کنم که «بین بد و بدتر انتخاب نمی‌کنیم» اساسا حرفی نیست که در سیاست‌ورزی منطقی مطرح شود. برای سیاست‌ورزی باید به صحنه عمل نگاه کرد و دید چه انتخاب‌هایی وجود دارد.
الان هم بحث من شخص آقای علی لاریجانی یا هر شخصیت سیاسی دیگری نیست. کارگزاران سازندگی هم هر زمان که بخواهند کنشگری سیاسی داشته ‌باشند به شرایط و امکانات موجود توجه خواهند کرد. رویکرد ما این است که کشور به دست تندروهای چپ و راست نیفتد و از افراط و تفریط در امان باشد. عقل حکم می‌کند که به سرنوشت مردم و کشور و تامین منافع ملی توجه کنیم. پرهیز از افراط و تفریط و تاکید بر تعقل و اعتدال.
اتفاقا یکی از اساسی‌ترین انتقاداتی که درمورد حزب کارگزاران سازندگی مطرح می‌شود این است که سیاست‌ورزی مبتنی بر موقعیت دارند؛ به این معنا که کارگزاران هیچ چارچوب مشخص و شفافی ندارند؛ بلکه براساس شرایط موجود و موقعیت تصمیم‌گیری می‌کنند.
چارچوب مشخص و ثابت و همیشگی کارگزاران منافع ملی، توسعه ایران و رفاه مردم است. جریان‌هایی هم که این‌ تعابیر را به کار می‌برند و این‌گونه صحبت می‌کنند، بیشتر در پی تبلیغات سیاسی هستند اما زمان عمل که فرا می‌رسد افراد عاقل آنها که فقط در پی شعار دادن و تبلیغ سیاسی نیستند با ما هم‌نظر خواهند بود.
حزب کارگزاران سازندگی بدون چارچوب و ساختار نیست. چارچوب ما منافع ملی است، نه صرفا شعارهایی که خوشایند برخی است. ما بر اساس مصالح کشور و با در نظر گرفتن آینده و سرنوشت کشور تحلیل می‌کنیم، نه بر اساس شعارهای پوچ و توخالی که هیچ تاثیری ندارد.
چقدر احتمال دارد در این چارچوب سیاست‌ورزی کارگزاران سازندگی از جبهه اصلاحات فاصله بگیرد و به اصولگرایان میانه‌رو تمایل یابد؟
باز هم تاکید می‌کنم که ما در صحنه سیاست آنچه را انتخاب می‌کنیم که ضرر آن کمتر و در راستای منافع ملی و مصالح مردم باشد و این یک انتخاب اصلاح‌طلبانه است. اصلاحات که در انحصار آدم‌ها و افراد خاص نیست. اگر ما دو گزینه به اصطلاح بد و بدتر داشته‌باشیم، به استناد اصلاح‌طلبی است که باید کم‌ضررتر یا به اصطلاح بد را انتخاب کنیم و هر گروه و جریانی که غیر از این فکر می‌کند، خودش از جبهه اصلاحات فاصله گرفته و در مسیر افراط و تفریط قرار گرفته است. اصلاحات که بر محور حرف‌ها و شعارهای تند و تیز نیست. اصلاحات هم در چارچوب نظام بر منافع ملی و مصالح مردم تاکید دارد. حداقل ما در کارگزاران فکر می‌کنیم که اصلاحات این است و باید در این زمین حرکت کنیم و خارج از این هرچه باشد اصلاحات نیست.
به نظر شما گفتمانی که کارگزاران به آن قائل است باعث تنش در جریان اصلاحات یا فاصله گرفتن کارگزاران از جبهه اصلاحات نمی‌شود؟
خیر؛ ما از جبهه اصلاحات فاصله نمی‌گیریم؛ بلکه به شرایط موجود نگاه کرده و تصمیم‌ می‌گیریم که آیا ائتلاف می‌کنیم یا ائتلاف نمی‌کنیم. این‌گونه اسیر عنوان‌های توخالی و پوچ شدن مارا به بیراهه می‌برد. نتیجه این‌گونه عمل مبتنی بر شعار حذف آقای علی مطهری از هیات رییسه مجلس بود. آیا حضور او در هیات رییسه برای منافع ملی و برای اصلاحات اهمیت بیشتری داشت یا شعارهای اینچنینی که باید هویت اصلاح‌طلبانه خود را حفظ کنیم؟ کسانی که بر اساس این هیجانات و القائات و شعارها تصمیم می‌گیرند نه تنها به بهبود اصلاحات کمک نمی‌کنند بلکه به شکست و عقبگرد این جریان کمک می‌کنند.
فارغ از این فکر می‌کنید چرا اظهارنظرهای کارگزارانی‌ها در این زمینه همواره با واکنش‌های بسیاری مواجه می‌شود؟
همیشه کسانی که اظهارات و نظرات تاثیرگذاری دارند، درحالی که طرف مقابل‌شان منطق و استدلال ندارد، مورد تهاجم قرار می‌گیرند. من فکر می‌کنم چون کارگزاران حزب و مجموعه‌ای بی‌خاصیت نیست که هر چه بگوید و هر چه بکند اثری نداشته‌باشد؛ عمل و عکس‌العمل‌های آن نیز تاثیرگذار است.
به‌جز بحث تغییر تاکتیک و نزدیکی به جریان اصولگرا انتقاداتی نیز در مورد اظهارات اعضای این حزب وجود دارد مبنی بر اینکه موضع‌گیری‌های اعضا مصرف انتخاباتی داشته و برای جلب‌توجه نهادهای رسمی از جمله شورای نگهبان است. پاسخ شما به این انتقاد چیست؟
ما هم همچون برخی دیگر از گروه‌های اصلاح‌طلب به شورای نگهبان یا افراد عضو آن هزار ایراد و اشکال داریم و همه اعمال‌شان را تایید نمی‌کنیم اما به هر حال نمی‌توان نادیده گرفت که شورای نگهبان واقعیتی در کشور و عرصه سیاست‌ورزی ما است و اگر کسی بخواهد در چارچوب موجود حضور داشته و فعالیت کند، نمی‌تواند این نهاد را نادیده بگیرد. از سویی رایزنی و نقد صحیح و گفت‌وگو با شورای نگهبان نیز از راه‌های مختلف از مصاحبه گرفته تا رایزنی مستقیم یا کار رسانه‌ای و جوسازی اجتماعی و … هم می‌تواند تاثیرگذار باشد.
شما بر رایزنی با شورای نگهبان اشاره کردید، اساسا ایده کارگزاران برای انتخابات با ایده حضور مشروط در انتخابات قرابتی دارد؟
حضور مشروط هیچ معنایی ندارد. بالاخره بعد از 40 سال باید همه کسانی که ادعای سیاست‌ورزی دارند، تکلیف خود را مشخص کرده و بگویند در مهم‌ترین صحنه سیاست کشور که انتخابات باشد، هستند یا نیستند؟ اینکه بخواهیم پیش از هر انتخاباتی تصمیم بگیریم که حضور داشته‌باشیم یا نداشته‌باشیم، سرگردانی دایمی است.
به هر حال تحریم انتخاباتی نیز یک کنش سیاسی محسوب می‌شود.
اگر گروهی یا کسی فکر می‌کند تحریم انتخابات در صحنه سیاسی ایران ممکن و تاثیرگذار است، خب انجام دهد. به هر حال اکثریت مردم با وجود جمیع مشکلات و نارضایتی‌هایی که وجود دارد، می‌خواهند نماینده‌ای در مجلس داشته ‌باشند که حرف‌شان را بزند.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/258910/بسته-انتخاباتی-مجلس-یازدهم؛-انتخابات-مهندسی-شده-عایبین-بزرگ-مجلس-یازدهم-پوپولیسم-اقتصادی-در-مقابل-پوپولیسم-سیاسی
بستن   چاپ