پیام ویژه
سنت شانتاژ آمریکایی
شنبه 16 آذر 1398 - 19:24:08
آخرین خبر تحلیل
پیام ویژه - صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
هرچند برخی از رسانه‌های غربی از تصمیم آمریکا برای اعزام چند هزار نیروی نظامی به منطقه غرب آسیا با درخواست و حمایت رژیم صهیونیستی به منطقه خبر داده بودند، اما روز گذشته دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا اخبار مربوط به اعزام 12 هزار نظامی به عربستان‌سعودی را خبری جعلی توصیف کرد.
روزنامه وال‌استریت‌ژورنال روز چهارشنبه به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده بود دولت ایالات متحده به ریاست «دونالد ترامپ» در حال برنامه‌ریزی برای اعزام 14000 نیرو به منطقه است تا با ایران مقابله کند. رسانه‌های رژیم صهیونیستی از جمله روزنامه «هاآرتص»، «جروزالم پست» و خبرگزاری «جوییش تلگرافیک» اما نوشتند که مسوولان ارشد اسرائیلی از تصمیم ماه سپتامبر ترامپ در خارج‌کردن نظامیان آمریکایی از سوریه عصبانی و نگران بودند. این رسانه‌ها نوشتند که طبق گزارش وال‌استریت ژورنال درباره اعزام نیروی نظامی به غرب آسیا، کابینه تل‌آویو در آن نقش داشته و ترامپ این تصمیم را به توصیه اسرائیلی‌ها اتخاذ کرده است.
همچنین روز پنجشنبه یک مقام پنتاگون گزارش‌ها درباره قصد واشنگتن برای اعزام نظامیان بیشتر به منطقه غرب آسیا را تأیید کرد. «جان رود»، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست‌گذاری در جلسه کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا گفت: «وزیر دفاع دائماً با مشورت دیگران شمار نیروهایی را که باید در خاورمیانه مستقر شوند، ارزیابی می‌کند.» وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «وزیر دفاع به من گفته قصد دارد در صورت لزوم تغییراتی در آرایش نیروهایمان در آنجا ایجاد کند.»
جان رود گفت: نیمی از 14000 نیرویی که از بهار سال جاری به این منطقه اعزام شده‌اند در کشتی‌های جنگی مستقر شده‌اند. به گفته او، نیم دیگر این نظامیان در یک پایگاه نیروهای هوایی آمریکا در عربستان به کار گرفته شده‌اند. جان رود مدعی شد که آمریکا در پرتو گزارش‌هایی که از احتمال «حملات ایران در منطقه» خبر می‌دهند اعزام نیروهای بیشتر را در دست بررسی دارد. وی مدعی شد: «سیر تهدیدهایی که شاهد آن هستیم ما را نگران می‌کند و یادآور می‌شوم که طی یک هفته آتی در جلسه‌ای علنی گزارشی به این کمیته ارائه خواهیم کرد. ممکن است لازم باشد تغییراتی در آرایش نیروهایمان اعمال کنیم. فکر می‌کنم این کار باید به صورتی دوراندیشانه و بر اساس آنچه مشاهده می‌کنیم، انجام شود.» رود در عین حال تاکید کرد: «ما تصمیمی برای مستقر‌کردن 14000 نیرو نگرفته‌ایم.»
حال روز گذشته «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا برخی گزارش‌ها مبنی بر تصمیم واشنگتن به اعزام چند هزار نیروی نظامی بیشتر به منطقه غرب آسیا را تکذیب کرد. ترامپ در صفحه شخصی توییتر خود نوشت: «این خبر امروز که ما در حال اعزام 12 هزار نیرو به عربستان‌سعودی هستیم، غلط است. دقیق‌تر بگویم، خبر جعلی است». نه‌تنها رقمی که ترامپ در توییت خود نوشته (12 هزار نفر) با رقمی که در گزارش وال‌استریت ژورنال آمده (14 هزار نفر)‌ تفاوت دارد، بلکه در گزارش مذکور کشور دقیقی برای اعزام این نیروها ذکر نشده بود. گزارش وال‌استریت ژورنال درحالی مدعی اعزام 14 هزار نظامی به منطقه شده که ترامپ پیش از این، بارها از هزینه‌های هنگفت حضور نظامی خارجی آمریکا گلایه کرده و آن را هدر دادن پول خوانده است. خارج‌کردن نظامیان آمریکایی از منطقه غرب آسیا یکی از شعارهای انتخاباتی ترامپ در جریان رقابت‌های سال 2016 میلادی بود.
البته پیش از این هم شاهد فضاسازی‌هایی علیه ایران بودیم که مرور ز زمان مشخص کرد فقط شانتاژ رسانه‌ای بودند. زمانی که چند کشتی نفتی در منطقه مورد حمله قرار گرفت و پهپاد جاسوسی آمریکا توسط ایران منهدم شد، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز 16 اردیبهشت، اعلام کرد که ایالات متحده شاهد افزایش تحرکات ایران در منطقه بوده‌ و اعزام ناوگروه آبراهام لینکلن به خلیج‌فارس هم به همین دلیل است. جان بولتون، مشاور جنگ‌طلب برکنارشده ترامپ نیز درباره دلیل اعزام ناوگروه مزبور به خلیج‌فارس گفت: «اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و یگان بمب‌افکن ارتش آمریکا به خاورمیانه حامل این پیام روشن برای ایران است که در صورت هرگونه تعرض نظامی علیه منافع ایالات متحده یا متحدان آن، با واکنشی بی‌رحمانه مواجه خواهد شد». این اظهارات جنگ‌طلبانه مقامات آمریکا در حالی مطرح شده بود که آبراهام لینکلن از یک ماه قبلش قرار بود وارد خلیج‌فارس شود و اساس این اعزام‌ها و جابه‌جایی‌ها امری عادی تلقی می‌شد؛ اما مقامات آمریکایی سعی کردند به این اقدام معمول کشورشان پوشش نظامی بدهند. آن‌ها همزمان با اقداماتِ در ظاهر جنگی، اشتیاق وافرشان برای مذاکره با ایران را هم نشان می‌دادند و در همان ایام بود که کاخ سفید با سوییس تماس گرفت و شماره تلفنی را در اختیار گذاشت تا مقامات ایرانی بتوانند با ترامپ تماس بگیرند.
حال هرچند امروز مقامات دولتی و وزارت دفاع آمریکا مدعی شده‌اند که در هفته‌های اخیر تحرک‌هایی در نیروها و سلاح‌های ایران ایجاد شده و ابراز کرده‌اند که آمریکا نگران انجام یک حمله احتمالی است، اما آن‌ها امیدوار هستند با مدیریت جنگ روانی نوعی آشفتگی در ابعاد مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی ایران ایجاد کنند؛ چنانکه اول مدعی تحرکات نظامی ایران به منظور حمله احتمالی به یک نقطه شده و سپس از توقیف یک کشتی حامل موشک‌های ایرانی در مسیر یمن خبر می‌دهند.
تحلیلگران معتقدند این اقدام آمریکا صرفاً در چارچوب جنگ روانی قابل تحلیل است. آمریکا امیدوار است با اقداماتی از این دست و آماده جنگ نشان دادن خود، شرایط امنیتی، اقتصادی و روانی را در جامعه ایران از کنترل نظام اسلامی خارج کند؛ البته برای نیل به این هدف به فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی و نیز کارکرد عوامل نفوذ در حوزه‌های تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر کشور امید زیادی بسته است، اما گستره جغرافیایی ایران و نیز پهن‌شدن سامانه‌های دفاعی و تهاجمی ایران در این گستره با مختصات جغرافیایی منحصربه‌فرد، خصوصا سواحل طولانی جنوب و د‌ه‌ها جزایر تسلیح‌شده به انواع تسلیحات پیشرفته، امکان هر‌گونه مانور را از نظامیان آمریکا سلب و آن‌ها را تبدیل به اهدافی سهل برای تهاجمات ایران کرده است.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/286017/سنت-شانتاژ-آمریکایی
بستن   چاپ