پیام ویژه
تجمع‌های اعتراضی را به رسمیت بشناسید
سه شنبه 24 دي 1398 - 13:20:01
آخرین خبر تحلیل
پیام ویژه - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
یک روز پس از روشن شدن ماجرای هواپیمای مسافربری که از سوی پدافند خودی مورد هدف قرار گرفت، غم و اندوه مردم را بر آن داشت که در نقاط مختلف کشور اقدام به روشن کردن شمع و تجمع به منظور عزاداری برای مسافران جانباخته کنند. این اجتماعات که نقطه آغاز بسیاری از آنها دانشگاه و دانشجویان بودند، در بسیاری از شهرها و دانشگاه‌های کشور امتداد یافت و خبرگزاری‌ها نیز به پوشش آن پرداختند. در برخی نقاط نیز دانشجویان با طرح شعارهایی به سردادن شعار علیه مسئولان پرداختند و اعتراض خود را به برخی نارسایی‌ها در داخل نشان دادند. این همدردی‌ها چندان پسند برخی نمایندگان مجلس و برخی از کارشناسان وابسته به آنها نبود و هجمه‌ای عجیب از سوی این افراد علیه حاضران در تجمع، چهره‌های هنری و دولت آغاز شد. از یک سو حضور سفیر انگلستان در یکی از تجمعات، را بهانه‌ای برای این مسأله نشان دادند که همه تجمعات و گرامیداشت‌ها «هدایت شده از سوی انگلیس» است و از سوی دیگر یکی از کارشناسان با حضور در صداوسیما ضمن محکوم کردن این شرایط خطاب به یکی از کارگردانان سینما گفت: «خانمی که فراخوان می‌زنی، می‌دانی اگر دست امثال عبدالمالک ریگی به تو و دخترت می‌رسید چه می‌شد؟ شاید هم خوشتان می‌آمد اما مردم ایران دوست ندارند این اتفاق بیفتد». این حملات اما به همین جا ختم نشده و تک‌تک نمایندگانی که تا دیروز سکوت پیشه کرده بودند، شروع کردند به روش قدیمی خود برای انحراف افکارعمومی.
اتهام‌زنی علیه رئیس‌جمهور
یکی از کسانی که به‌رغم سابقه در زمینه نشر اکاذیب و بارها تکذیب سخنانش از سوی مسئولان امر، بار دیگر اقدام به طرح مسائلی کرد که خود آن را «اطلاعات محرمانه» می‌داند. جواد کریمی قدوسی گفت: «یکی از سیاست‌های دولت یازدهم و دوازدهم این بود که به خاطر علاقه خاص رئیس‌جمهور سطح روابط با دولت انگلیس که به علت حضور در فتنه‌ها، دشمنی‌ها و تحریم‌ها به صفر رسیده بود، ارتقا یابد». این نماینده نزدیک به جبهه پایداری در نطق میان‌دستور جلسه علنی دیروز مجلس با اشاره به حضور سفیر انگلستان در ناآرامی‌ها مقابل دانشگاه امیر‌کبیر، ادامه داد: «سفیر دولت خبیث انگلستان در ایران در تاریخ 17شهریور‌ماه در جمع سفرای کشورهای اروپایی در مکانی در شمال تهران با محوریت سفارت انگلیس که به صورت مستمر برگزار می‌شد، گفته است در حال حاضر نه مسائل هسته‌ای، نه فردو، نه نطنز و نه کاهش تعهدات ایران در برجام برای ما مهم نیست، بلکه مهم این است که آنها بار دیگر به قدرت بازنگردند و این مهم‌ترین دغدغه ماست». حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی در جلسه علنی مجلس در تذکری شفاهی به وزیر امور خارجه، اظهارکرد: «آقای ظریف! نتیجه دیپلماسی خنده شما این است که سفیر گستاخ استعمار پیر در امور داخلی ایران دخالت کند». سید‌علی ادیانی‌راد نماینده قائمشهر تأکید کرد: «سفیری که عملیات میدانی را برخلاف حقوق بین‌الملل مدیریت می‌کند، نباید فقط در حد احضار با وی برخورد شود؛ این سفیر باید اخراج شود». رئیس پیشین کمیسیون اقتصادی نیز گفت که «ما کوتاه نمی‌آییم» و مک ایر باید اخراج شود. این اظهارنظر توسط تنی چند از نمایندگان نیز تکرار شد و این در حالی بود که حتی یکی از این نمایندگان درخصوص مشکلات پیش آمده طی هفته‌های گذشته و جانباختن بیش از 200 هموطن سخنی به میان نیاورد.
هیأت نظارت ورود نمی‌کند؟
هر چند اتهام‌زنی علیه دولت و رئیس آن حرف تازه‌ای نیست و برخی نمایندگان نیز بر اساس حق نمایندگی در اظهار نظر خیلی آزادند، اما روایت ماجراهای محرمانه که بارها از سوی نهادهای امنیتی تکذیب شده و تهمت زدن به رئیس‌جمهور مسأله‌ای نیست که بتوان از آن به سادگی گذشت. در این شرایط هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان باید به مسأله ورود کند و این بار قاطع و جدی با تهمت نمایندگان برخورد کند. از طرفی هیأت نظارت بر سیمای ملی نیز باید به مسأله ورود کرده و توضیح بخواهد که چرا فردی با سابقه توهین و تهدید مردم ایران تریبون به دست می‌آورد و اجازه پیدا می‌کند تا هر آنچه می‌خواهد بگوید.
ضرورت ترمیم شکاف اجتماعی
فراتر از تهمت‌ها و توهین‌ها مسأله این است که چرا یک جریان سیاسی ترجیح می‌دهد به جای به رسمیت شناختن یک اجتماع یا اعتراض و گوش سپردن به مطالبات آنها، معترضان را طبق معمول وابسته به خارج بخواند و با توهین و تمسخر آنها بر شکاف اجتماعی دامن بزند. در این شرایط بسیاری از عقلا توصیه می‌کنند که از فرصت وفاق ملی ناشی از ترور سردار سلیمانی از سوی آمریکا استفاده شود و ترمیم شکاف اجتماعی در دستور کار قرار گیرد. با این حال رفتار این افراد نشان می‌دهد که نه تمایلی به وفاق دارند و نه ترمیم شکاف اجتماعی را به سود خود می‌دانند. کاش مردم خود را بیشتر از گذشته به رسمیت بشناسیم.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/302250/تجمع‌های-اعتراضی-را-به-رسمیت-بشناسید
بستن   چاپ