پیام ویژه
بازار کلاهبرداری در اولین صف خدمات سلامت داغ شد
يکشنبه 4 اسفند 1398 - 12:12:07
آخرین خبر تحلیل
پیام ویژه - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
با گذشت 5 روز از اعلام اولین مبتلایان کووید 19 در ایران و به دنبال التهاب غیرعادی جامعه عمومی برای تهیه اقلام پزشکی یک بار مصرف محافظ و پیشگیرانه از آلودگی به ویروس کرونا، وزارت بهداشت ناچار شده برای مبارزه با سودجویی‌های گسترده در 13 هزار داروخانه بخش خصوصی، نحوه توزیع ماسک پزشکی، الکل، پد الکلی و دستکش یک ‌بار مصرف را تغییر دهد تا این اقلام که به گفته مسوولان وزارت بهداشت، از چهارشنبه با حداکثر ظرفیت تولید، در حال ورود به بازار است، به شکل عادلانه به دست همه شهروندان برسد. مشاهدات «اعتماد» از 7 داروخانه واقع در مناطق شمالی و مرکزی شهر تهران نشان می‌دهد که فروشندگان در این مراکز، نه ‌تنها هیچ‌یک از تعرفه‌های قیمت‌گذاری را رعایت نکرده و با توجیه «خرید قبل» و «خرید جدید» هر قلم از این وسایل یک ‌بار مصرف را با قیمت دلخواه می‌فروشند، بلکه در بسیاری از داروخانه‌ها هم هیچ قلم از این کالاها موجود نیست. بنا بر مشاهدات «اعتماد»، شرایط داروخانه‌های بیمارستانی به مراتب حادتر بوده چون کادر درمانی بیمارستان‌های خصوصی و دولتی به «اعتماد» می‌گویند که تعداد مراجعات به اورژانس بیمارستان‌ها در این روزها، در مقایسه با روزهای قبل و هفته‌های قبل، به مراتب افزایش یافته اما با این حال، کمبود ماسک پزشکی، دستکش یک ‌بار مصرف، ژل ضدعفونی و الکل در داروخانه‌های بیمارستانی هم به دلیل هجوم چند برابری مردم برای خرید و احتکار این اقلام، یک مشکل جدی است و تنها کالای یک بار مصرف موثر در پیشگیری از آلودگی به ویروس کرونا که حالا در داروخانه‌ها موجود است، پد الکلی است که آن هم با قیمت‌های متفاوت 125 تا 300 تومان عرضه می‌شود. در یکی از داروخانه‌ها، فروشنده به خبرنگار «اعتماد» می‌گوید که به هر نفر، فقط 10 عدد پد الکلی فروخته می‌شود.
در داروخانه دیگری، مسوول فنی داروخانه می‌گوید که قیمت هر عدد پد الکلی، 150 تومان است ولی صاحب داروخانه که پشت صندوق نشسته، موقع حساب کردن قیمت، به خبرنگار «اعتماد» می‌گوید که مسوول فنی از قیمت‌های «جدید» بی‌خبر بوده و قیمت این پدها از «امروز»، 300 تومان است. بسیاری از صاحبان داروخانه‌ها، روی شیشه‌های مغازه‌شان کاغذهایی با نوشته «ماسک و الکل و ژل ضدعفونی موجود نیست» نصب کرده‌اند و در حالی که وزارت بهداشت اعلام کرده که روزانه 4 میلیون ماسک پزشکی در سطح کشور توزیع خواهد شد و کیانوش جهانپور به عنوان رییس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی، مقام پاسخگو به هر سوال و شائبه و توضیح درباره شایعات بی‌اساس است، «اعتماد» تا لحظه تنظیم این گزارش هیچ پاسخی از وزارت بهداشت درباره علت ناکافی بودن موجودی کیت‌های تشخیصی آلودگی به ویروس کرونا دریافت نکرد علاوه بر اینکه مراجعات حضوری به داروخانه‌ها هم تایید کرد که نظارتی بر قیمت‌گذاری و عرضه ماسک‌های پزشکی وجود ندارد ضمن آنکه عموم مردم هم تنها 5 روز بعد از انتشار خبر شناسایی اولین موارد آلودگی در کشور، با وجود نگرانی فراوان از بابت ابتلا و در حالی که بنا به تصور درست یا نادرست، استفاده از ماسک پزشکی را تنها راه مصون ماندن از آلودگی تصور می‌کنند، حالا دست خالی از داروخانه‌ها بیرون می‌روند. صاحب یکی از داروخانه‌ها هم از مشتریان درباره قول وزیر بهداشت برای توزیع روزانه دو میلیون ماسک می‌شنود و می‌گوید:«هر بسته ماسک معمولی، پک‌های 3 عددی است که اگر داشته باشیم، 4 هزار تومان می‌فروشیم. چرا منطق را وسط نمی‌گذاریم؟ دو میلیون ماسک برای 80 میلیون نفر؟ هر نفر باید حداقل در روز 4 بار ماسک عوض کند. دو میلیون ماسک به درد چه کسی می‌خورد؟»
دیروز، تعداد قابل توجهی از مراجعان داروخانه‌ها، وقتی با پاسخ منفی صاحبان داروخانه‌ها درباره موجودی صفر ماسک پزشکی مواجه می‌شدند، اخبار غیررسمی شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های تلویزیونی فارسی‌زبان خارج از کشور را نقل می‌کردند و می‌گفتند:«ماسک نیست چون همه ماسک‌ها را به کشور چین هدیه داده‌اند. آیا حالا که ما گرفتار شده‌ایم، چین به ما کمک می‌کند و ماسک می‌دهد که ما کاسه داغ‌تر از آش شدیم در حالی که می‌دانستیم دیر یا زود بیماری به ایران هم می‌رسد؟»

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/317879/بازار-کلاهبرداری-در-اولین-صف-خدمات-سلامت-داغ-شد
بستن   چاپ