پیام ویژه
مثلث اصلاحات در 1400
سه شنبه 10 تير 1399 - 16:38:52
آخرین خبر تحلیل
پیام ویژه - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
زمان زیادی تا انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 باقی است اما از هم‌اکنون گمانه‌زنی‌ها درباره کاندیداهای احتمالی این انتخابات آغاز شده است. جریان اصلاحات این پیش‌بینی را دارد که کاندیداهایش از سد نظارتی عبور نکنند و جریان اصولگرا هم نگران است اما به دلیل دیگر که آن هم تعدد کاندیداهای این جریان برای جلوس بر کرسی ریاست‌جمهوری است. اصولگرایان بر این باور هستند با پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ریاست سه قوه را از آن خود خواهند کرد و اصلاح‌طلبان معتقدند اگر حتی یک کاندیدای تاییدشده هم نداشتند اما سعی کنند کرسی پاستور متعلق به یک اصولگرای دلواپس نشود. محمدعلی ابطحی از جمله اصلاح‌طلبانی است که به تحلیل شخصیت‌هایی پرداخته که برای انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح هستند.
پاسخ ابطحی به الله‌کرم
18 خرداد حسین الله‌کرم، عضو حزب‌الله گفته بود: «با توجه به اینکه رئیس بنیاد باران در یک سخنرانی، موضوع آشتی ملی را مطرح کرد و گفت که احتمالا در آینده نزدیک شاهد تکرار اغتشاشات دی 96 و آبان 98 خواهیم بود و در آن صورت نظام برخورد خواهد کرد و شاهد اوج‌گیری اغتشاش می‌شویم، لذا ایشان پیشنهاد آشتی ملی را داده بود. با این اوصاف بنیاد باران از قانون عبور کرده، چرا که باید اغتشاشات را تقبیح کرده و از کارهای اشتباه گذشته نظیر ظلم به نظام و مردم در سال 88 عذرخواهی می‌کرد؛ بنابراین شانس داشتن هر گونه نامزد در سال 1400 را باید از جریان اصلاح‌طلب سلب کرد». سید محمدعلی ابطحی چنین به اظهارات الله‌کرم واکنش نشان داد: «بگذارید یک خاطره برای شما بگویم؛ یکی از فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلب می‌گفت که تفاوت ما و روزنامه «کیهان» در این است که این روزنامه شب قبل تیتر می‌زند که فلان فرد دستگیر شد، همان شب آن فرد را دستگیر می‌کنند تا تیتر صبح این روزنامه با واقعه رخ داده شده همخوانی داشته باشد. به نظر می‌رسد که آقای الله‌کرم نیز اطلاعات زیادی دارد و از آینده خبر دارد که ما از آنها بی‌خبر هستیم».
3 اصلاح‌طلب نزدیک به پاستور
ابطحی درباره استعفای عارف از ریاست شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به موضوعی اشاره کرد که با انتخابات 1400 ارتباط دارد: «پیگیری‌های من در خصوص صحت استعفای آقای عارف از شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به نتیجه نرسیده است. البته شاید ایشان تصمیم دارند برای ریاست‌جمهوری اقدام کنند». به اعتقاد ابطحی، ضرغامی و جلیلی عزم جدی برای ورود به عرصه انتخابات دارند. معاون رئیس دولت اصلاحات به این موضوع هم اشاره می‌کند که «در جریان اصلاحات افرادی تحرکات انتخاباتی دارند که به نظر می‌رسد یکی از شاخص‌ترین آنها آقای اسحاق جهانگیری باشد». چندی پیش «یکی از نزدیکان اسحاق جهانگیری درباره‌ احتمال کاندیدا شدن او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 به انصاف‌نیوز گفت: احتمالا ایشان خود را تابع جریات اصلاحات می‌داند و در راستای تصمیم کلی این جریان عمل خواهد کرد. اما اینکه دقیقا کاندیدا می‌شوند را خبر ندارم. مهم‌تر از اینکه چه کسی از جریان اصلاحات برای 1400 کاندیدا می‌شود، باید به این پرداخت که این جریان چه راهبردی را دارد و چه گفتمانی را می‌خواهد هدایت و رهبری کند؟» موضوع کاندیداتوری جهانگیری تا جایی پیش رفت که شایعه حمایت کارگزاران از او قوت گرفت اما حسین مرعشی، عضو ارشد این حزب چنین به این شایعه واکنش نشان داد: «هیچ بحثی در کارگزاران درباره افراد و مصادیق برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 نشده است». محمدجواد ظریف شخصیت دیگری است که نامش به‌عنوان کاندیدای جریان اصلاح‌طلب در انتخابات 1400 مطرح است که البته وزیر خارجه این موضوع را رد می‌کند و 24 خرداد می‌گوید: «من در کمال صداقت عرض می‌کنم در خودم صلاحیت این مسئولیت را نمی‌بینم و فقط دیپلماسی بلدم و همین را ادامه خواهم داد».
احمدی‌نژاد کاندیدا نمی‌شود
یکی از موضوعات انتخاباتی در این ایام کاندیداتوری احمدی‌نژاد برای انتخابات 1400 است. او تحرکات سیاسی خود را افزایش داده و اظهاراتی دارد که بوی انتخاباتی بودن دارند. زمانی که از ابطحی سوال شد نگرانی از بابت ورود آقای احمدی‌نژاد به عرصه را ندارد، چنین پاسخ داد: «خیر! بافت بخشی از حاکمیت به گونه‌ای شده که اجازه نمی‌دهد هرکس دلش خواست را به عرصه انتخابات راه بدهد». وی در پاسخ به این سوال که یعنی در صورت تاییدصلاحیت نیز آقای احمدی‌نژاد رای نمی‌آورد؟ توضیح داد: «همه چیز را نمی‌شود از همین حالا به راحتی پیش‌بینی کرد. اما در کل محمود احمدی‌نژاد را خطری برای آینده نمی‌بینم و اساسا فکر نمی‌کنم ایشان رئیس‌جمهور شود. البته همچنان معتقدم که حضور 8 ساله ایشان در قدرت یک خطر بزرگ برای کشور بود». پیش‌بینی ابطحی درباره کاندیدا شدن رئیسی و قالیباف هم چنین است: «آقایان رئیسی و قالیباف زمانی برای تصدی جایگاه ریاست‌جمهوری مطرح بودند، اما شاهد هستیم که هر دو در جایگاه ریاست قوا حضور دارند. درباره آقای رئیسی باید بگویم که ایشان جایگاه بسیار مستحکمی در دستگاه قضا دارد و کار خود را به صورت مطلوب به پیش می‌برد؛ و به نظر می‌رسد که از پس کار دستگاه قضا برمی‌آید». وی افزود: «منظور من این است که آقای رئیسی سه دهه در این دستگاه حضور داشته و کار در آنجا را می‌داند. به همین دلیل ایشان را کاندیدای ریاست‌جمهوری نمی‌دانم» و به نکته جالبی درباره محسن رضایی اشاره می‌کند: «آقایان قالیباف و محسن رضایی همیشه خود را محق در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌دانند. به نظر می‌رسد که آقای رضایی قطعا به عرصه می‌آیند و احتمال دارد آقای قالیباف نیز نیم‌نگاهی به صندلی ریاست‌جمهوری داشته باشند». شواهد از این قرار است که تلاش می‌شود یک اصولگرای قدرتمند قابل اعتماد به پاستور برود. البته چنین فردی نیز با ممنوعیت کمتری مواجه خواهد شد و احتمال دارد محدودیت‌های رئیس دولت اصلاحات، احمدی‌نژاد سال 88 به بعد و روحانی را نداشته باشد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/371808/مثلث-اصلاحات-در-1400
بستن   چاپ