پیام ویژه
«سيليکون‌ولي» وارد ميدان شد
گوگل، اپل و فيس‌بوک عليه راست افراطي
يکشنبه 29 مرداد 1396 - 9:20:43 AM
روزنامه شرق
اخبار ويژه - پس از وقايع خشونت‌بار شارلوتزويل در آمريکا، شرکت‌هاي بزرگ فناوري مانند گوگل، اپل و فيس‌بوک فورا وارد عمل شدند و محتوا يا حساب‌هاي راست‌گرايان مرتبط با شارلوتزويل را حذف کردند. شبکه خبري دويچه‌وله دراين‌باره مي‌نويسد: «يک هفته از آغاز تظاهرات خشونت‌آميز گروه‌هاي نژادپرست و راست‌گراي افراطي در شهر دانشگاهي شارلوتزويل در ايالت ويرجينيا مي‌گذرد.
هفته‌اي که به‌خصوص با اظهارنظرهاي دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمريکا، پرخبر بود و البته براي بسياري غم‌انگيز. در اين ميان، شرکت‌هاي بزرگ فناوري منتظر نماندند و پيش از هرکسي ابتکار عمل را به دست گرفتند. آنها در کمپين خودانگيخته‌‌اي تصميم گرفتند اينترنت را از راست‌گرايان افراطي پاک کنند و آنها را از فضاي وب بيرون بيندازند». بسياري از اين شرکت‌ها اعلام کردند خشونت و تعصب، ناقض قوانين آنهاست؛ بنابراين حساب‌هاي گروه‌هاي افراطي راست بسته مي‌شوند.
کمپين شرکت‌هاي فناوري با اقدام سريع GoDaddy آغاز شد که يکي از شرکت‌هاي معتبر در زمينه ثبت دامنه و ميزباني وب است. اين شرکت کمتر از يک روز پس از کشته‌شدن هيتر هير، دامنه اينترنتي «ديلي‌استورمر» (Daily Stormer) را که نشريه‌اي متعلق به راست‌هاي افراطي و نئونازي‌ها در آمريکاست، حذف کرد. هيتر هير، زن 32ساله‌اي بود که روز شنبه در اوج آشوب‌هاي شارلوتزويل و حمله يک جوان راست‌گراي افراطي با خودرو به تجمع مخالفان نژادپرستي، کشته شد.
«ديلي‌استورمر»، يکي از برگزارکنندگان تجمع خشونت‌آميز شارلوتزويل بود. شرکت GoDaddy درباره اقدام خودش مبني بر حذف دامنه اينترنتي «ديلي‌استورمر» اعلام کرد اين شرکت معمولا کاري بر اساس شکايت‌ها انجام نمي‌دهد، مبادا که به دام سانسور بيفتد؛ اما به گفته آنها «ديلي‌استورمر» دراين‌باره «پا را از مرزها فراتر گذاشته و به‌ويژه با توجه به وقايع تراژيک شارلوتزويل، آشکارا مشوق خشونت بوده است».
در پي اين تصميم‌گيري بود که «ديلي‌استورمر» تصميم گرفت دامنه خود را به گوگل منتقل کند؛ اما گوگل فورا ثبت دامنه «ديلي‌استورمر» را ملغي و اعلام کرد اين نشريه قوانين خدماتي گوگل را نقض مي‌کند. در همين حال، شرکت «کلودفلر» (CloudFlare) که خدمات ثبت دامنه و همچنين امنيت در اينترنت ارائه مي‌دهد و تاکنون به هيچ عنوان حتي عليه تروريست‌ها وارد کمپين‌هاي حذف محتوا يا حساب نشده، وارد عمل شد و حساب «ديلي‌استورمر» را حذف کرد. درحال‌حاضر، «ديلي‌استورمر» مجبور شده است به بخش تاريک اينترنت که عملا در دسترس عموم نيست، نقل مکان کند.
گزارش‌هايي مبني بر حمله هکرها به اين وب‌سايت منتشر شده‌اند. در ادامه، شرکت‌هاي نامداري مانند فيس‌بوک و رديت (Reddit) نيز به اين کمپين پيوستند و حساب‌ها يا محتواي افراطي راست‌گرايان و گروه‌هاي نئونازي را در روزهاي پس از خشونت‌هاي شارلوتزويل حذف کردند. به‌عنوان مثال، رديت صفحه
«Physical Removal» را که گردانندگانش اعتقاد دارند بايد دموکرات‌ها از جامعه کنار گذاشته شوند، حذف کرد. در اين صفحه در آن روزها درباره کشته‌شدن هيتر هير شوخي‌پردازي شده بود. فيس‌بوک نيز فورا صفحه گرد‌همايي «اتحاد راست» (گرد‌همايي راست‌هاي افراطي در شارلوتزويل) را پس از آنکه مشخص شد اين تجمع مسالمت‌آميز نيست، حذف کرد. فيس‌بوک و اينستاگرام در روزهاي بعد، محتوا يا صفحات مشابه ديگري را نيز حذف کردند. يکي از صفحات حذف‌شده از فيس‌بوک و اينستاگرام، صفحه کريستوفر کانتول، يکي از چهره‌هاي شناخته‌شده‌ راست‌گرايان، بود.
اپل و پي‌پال (PayPal) نيز اعلام کردند خدمات نقل‌وانتقال مالي خود را روي وب‌سايت‌هاي راست‌گرايان يا وب‌سايت‌هايي که لباس‌هاي مخصوص تجمعات راست‌گرايان را فروخته‌اند، مي‌بندند. اپل همچنين پس از وقايع شارلوتزويل يک‌ ميليون دلار به مرکز حقوقي فقر جنوب و يک مرکز يهوديان اهدا کرد.
دست‌ودلبازي اپل اين تفکر را که شرکت‌ها بين منافع اجتماعي و منافع مالي گزينه‌ دوم را برمي‌گزينند، زيرسؤال برد و دست‌کم نشان داد وقتي موضوع با‌اهميتي رخ دهد و عزمي جدي در سيليکون‌ولي بر سر مبارزه با آن شکل گيرد، شرکت‌ها حتي حاضر به سرمايه‌گذاري مالي بر سر هدف اجتماعي خواهند بود.




http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/3941/گوگل،-اپل-و-فيس‌بوک-عليه-راست-افراطي
بستن   چاپ