پیام ویژه
حضور ورزشکاران ايراني در MMA ممنوع شد
يکشنبه 29 مرداد 1396 - 9:24:57 AM
روزنامه شرق
اخبار ويژه - شرق: ‌وزارت ورزش و جوانان هرگونه فعاليت داخلي و خارجي رزمي‌کاران ايراني را در رشته MMA (هنرهاي ترکيبي رزمي) ممنوع اعلام کرد. اين ممنوعيت در واقع واکنش به جنجال‌هايي است که از سال گذشته با حضور غيرقانوني برخي از رزمي‌کاران نوجوان در رقابت‌هاي بين‌المللي اين رشته شروع شد و تا مدتي قبل هم ادامه پيدا کرد. خردادماه سال گذشته در جريان يک دوره مسابقات حرفه‌اي MMA در ارمنستان بود که «آرينا مافي» به‌عنوان نماينده ايران در اين رقابت‌ها شرکت کرد و برابر حريف حرفه‌اي خود به بدترين شکل ممکن مورد ضرب‌وشتم قرار گرفت. انتشار فيلم مسابقه او در شبکه‌هاي مجازي به قدري دلخراش بود که با بازتاب بسيار بد در بين مردم مواجه شد. به تازگي همان اتفاق يک بار ديگر در همان کشور براي پسري نوجوان رخ داده است. «مهرشاد هدايتي» دو هفته پيش با پرچم ايران در اين مسابقات که البته به نام «قفس مرگ» هم مشهور است، شرکت کرد و در همان دقايق اوليه بازنده شد و به شدت هم آسيب ديد.
در جريان اتفاقات سال گذشته، فدراسيون ورزش‌هاي رزمي با صدور بيانيه‌اي اين اتفاق را محکوم کرد و با بيان اينکه MMA، ورزشي است که فقط با خشونت سروکار دارد، رسما اعلام کرد ورزش ايران مطلقا هيچ فعاليتي در اين رشته ندارد.
نکته اصلي اينجاست که چنين اعزام‌هايي غيرقانوني‌ صورت مي‌گيرد و افرادي که در اين حوزه فعاليت مي‌کنند، اصولا نيازي به مجوز از سوي وزارت ورزش و شوراي برون‌مرزي ندارند.
به اعتقاد منتقدان در حوزه ورزش‌هاي رزمي به‌خصوص در بخش حرفه‌اي آن، افراد زيادي هستند که با هدف رسيدن به سودهاي هنگفت از بي‌اطلاعي والدين سوءاستفاده مي‌کنند و غيرقانوني نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به مبارزه و ورزش‌هاي رزمي را به چنين رويدادهايي مي‌فرستند که صدمات جبران‌ناپذيري را براي آنها به دنبال خواهد داشت.
وزارت ورزش و جوانان حالا به دنبال تکرار اين اتفاق رسما کليه فدراسيون‌هاي ورزش‌هاي رزمي، جودو، تکواندو و کاراته را که اصول و قوانين ورزش‌هايشان مبارزه‌اي است، از هرگونه فعاليتي که با رشته MMA مرتبط باشد، محروم کرده است. هرچند وزارت ورزش و فدراسيون ورزش‌هاي رزمي تا پيش از اين هم هيچ مجوزي براي فعاليت رزمي‌کاران ايراني در «رشته‌هاي رزمي ترکيبي» صادر نکرده بودند، اما سبک «کيک‌جيتسو» خود را متولي رسمي اين رشته در ايران معرفي کرده است. البته شنيده مي‌شود فعاليت اين سبک نيز از سوي وزارتي‌ها به حالت تعليق درآمده است. سبک جهاني کيک‌جيتسو در سال 2003 در اوکراين تحت عنوان فدراسيون جهاني کيک‌جيتسو فعاليت خود را آغاز کرد. اين نام از ترکيب دو هنر رزمي کيک‌بوکسينگ و جوجيتسو برگرفته شده است. اين هنر رزمي يک شيوه ترکيبي از تمام هنر‌هاي رزمي است و به معناي
(Mixed Martial Arts) يعني همان MMA است. علاقه‌مندان به ورزش‌هاي رزمي در حالي چندسالي است سمت MMA جذب شده‌اند که اميرعلي اکبري، فرنگي‌کار اسبق تيم ملي کشورمان هم دوسالي مي‌شود که به اين ورزش خشن روي آورده و نتايج خوبي هم گرفته است. اگرچه علي اکبري نيز بعد از محروميت مادام‌العمرش در کشتي فرنگي (دوپينگ) فعاليت خود را در رشته MMA شروع کرد اما با اين بيانيه وزارت ورزش هيچ‌يک از ورزشکاران ساير رشته‌هاي رزمي نظير تکواندو، ووشو، کاراته و... هم اجازه اين را نخواهند داشت که در اين ورزش فعاليت کنند در غير اين صورت با محروميت مواجه خواهند شد. جواد محجوب جودوکار المپيکي ايران هم جودو را رها کرد تا در اين رشته ورزشي ماجراجويي کند. مهدي علي‌نژاد رئيس فدراسيون ووشو در‌اين‌باره مي‌گويد: «ممنوعيت اين رشته در ايران و حتي خارج از کشور اتفاق جديدي نيست و در همه جاي جهان به اين مبارزه به چشم ورزش نگاه نمي‌شود بلکه يک نوع بيزينس جهاني است. متأسفانه در گذشته هم چند نفر از ورزشکاران فدراسيون ووشو در اين مبارزات شرکت کرده بودند که با محروميت‌هاي طولاني‌مدت مواجه شدند. حضور ووشوکاران در اين مبارزات بسيار کم است اما در صورت اتفاق‌افتادن نيز ورزشکاران محروميت‌هاي طولاني‌مدتي را خواهند داشت».
عليرضا اميني، نايب‌رئيس فدراسيون ورزش‌هاي رزمي نيز گفت: «اگر باشگاهي در شهرستان به اين موضوع ورود کند و چنين سفرهايي را انجام دهد، قطعا از طريق اماکن باشگاه فرد موردنظر پلمب مي‌شود. اگر مربيان و ورزشکاراني که زيرمجموعه ما فعاليت مي‌کنند در چنين مسابقاتي شرکت کنند، قطعا با محروميت روبه‌رو مي‌شوند. سقف محروميت ما نيز براي آنها در چارچوب قانوني در نظر گرفته شده است؛ به‌عنوان مثال به ما مي‌گويند در چنين مواقعي حکم مربيگري و احکامي که فرد خاطي دارد را باطل يا او را چند سال از فعاليت در اين فدراسيون محروم کنيد». مسئولان وزارت ورزش و جوانان اگرچه با اين حرکت در واقع سدي را جلوي ورزشکاران اعم از ملي‌پوش و... قرار داده‌اند اما در کل بايد گفت اين بيانيه آنها ضمانت اجرائي ندارد.
مبارزان يا همان فايترهاي اين رشته براي حضور در مسابقات MMA نيازي به مجوز ندارند. اصولا وزارت ورزش نمي‌تواند براي فعاليت خارج از ايران ورزشکاراني که هزينه ورزش حرفه‌اي را خود تأمين مي‌کنند، تصميم‌گيري کند.



http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/3957/حضور-ورزشکاران-ايراني-در-MMA-ممنوع-شد
بستن   چاپ