پیام ویژه
واکنش ‌های بین المللی به توافق عادی‌ سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی
شنبه 22 شهريور 1399 - 09:51:28
پیام ویژه - توافق عادی ‌سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی با واکنش ‌های متفاوت بین المللی مواجه شد.

به گزارش جماران ، شوی تبلیغاتی دونالد ترامپ کامل شد. دیشب وی در پیامی توئیتری خبر عادی‌ سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و بحرین را اعلام کرد.
او در توئیت خود نوشت: «امروز یک گشایش تاریخی دیگر اتفاق افتاد! دو دوست بزرگ ما، اسرائیل و پادشاهی بحرین به توافقی برای صلح رسیدند. بحرین دومین کشور عربی است که ظرف 30 روز با اسرائیل صلح می‌ کند.»
«برایان هوک» فرستاده مستعفی دولت آمریکا در امور ایران هم در واکنش به توافق اخیر بحرین و رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط دوجانبه گفت: «این توافق‌ ها به منزله آغازی برای پایان مناقشه اعراب و اسرائیل در تاریخ ثبت خواهد شد».
پیش ‌تر رسانه ‌های صهیونیست در این باره گزارش داده بودند اما هیچ مقام رسمی از کشورهای درگیر حاضر به موضع ‌گیری نشده بود.
به این ترتیب بحرین دومین کشور عربی حوزه خلیج فارس است که با رژیم صهیونیستی به توافق می ‌رسد. ماه گذشته میلادی کاخ سفید خبر امضای توافقنامه ‌ای میان رژیم صهیونیستی و امارات را منتشر کرده بود.
در رسانه ‌ها و محافل سیاسی بین ‌المللی تلاش دونالد ترامپ برای برقراری رابطه میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عرب خلیج فارس بخشی از کارزار او برای بهبود شانس خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تلقی می ‌شود. به خصوص او می ‌تواند با اطمینان بیشتری روی رای مسیحیان انجیلی آمریکا که به لحاظ مذهبی، تقویت مواضع و قدرت رژیم صهیونیستی را دنبال می ‌کنند، حساب کند. 
عادی ‌سازی مناسبات رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه یکی از محورهای سیاست خاورمیانه ‌ای دولت ترامپ بوده است.
«خالد بن حمد آل خلیفه» مشاور سیاسی شاه بحرین نیز مدعی شد: توافق صلح در امنیت، ثبات و شکوفایی منطقه نقش خواهد داشت.
آل خلیفه در توئیتی نوشت: این توافق پیام مثبت و تشویق‌ کننده‌ ای برای ملت است مبنی بر این که صلح عادلانه و جامع با مردم فلسطین بهترین راه و منفعت واقعی برای آینده اسرائیل و آینده ملت‌ های منطقه است.
وی که کشورش به نادیده گرفتن حقوق اکثریت متهم است، با توجیه عادی ‌سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی مدعی شد: بحرین رویکرد همزیستی با همه کشورها را اولویت سیاست خارجی خود قرار داده است.
اما جمعیت الوفاق بحرین با محکوم کردن اقدام این کشور برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرد: موضع رژیم آل خلیفه برای عادی‌ سازی روابط با رژِیم اسرائیل مشروعیت ندارد
متن این بیانیه بدین شرح است:
{یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَعَدُوَّکُمْ أَوْلِیَاءَ تُلْقُونَ إِلَیْهِمْ بِالْمَوَدَّهِ وَقَدْ کَفَرُوا بِمَا جَاءَکُمْ مِنَ الْحَقِّ}.
تاکید می نماییم موضع رژیم بحرین در خصوص عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، موضعی است که دو طرف در آن فاقد مشروعیتند، چرا که رژیم بحرین حائز هیچ مشروعیتی برای امضای توافق با صهیونیست ها نیست و رژیم صهیونیستی نیز رژیمی فاقد مشروعیت است.
توافق بین رژیم استبدادی بحرین و رژیم غاصب صهیونیستی، خیانتی بزرگ به اسلام و عربیت است و خروج از اجماع عربی، اسلامی و ملی می باشد.
همچنین تاکید می نماییم همه ملت بحرین از هر دین، مذهب و از هر طیف فکری، سیاسی و اجتماعی، همگی بر تعهد خود به فلسطین و عدم قبول رژیم صهیونیستی متفقند و تا آزادی آخرین ذره از خاک فلسطین در کنار آن می ایستند.
عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به وضوح برخلاف خواست و اراده ملت بحرین است و انقلابی علیه عقیده اساسی آن مبنی بر رد و عدم قبول اشغال فلسطین می باشد، این اقدام با ارهاب صهیونیستی و به رسمیت شناختن حق قتل، شکنجه و به مهاجرت کشاندن برادران دینی، عرب و شرکایمان در انسانیت، منسجم و منطبق است.»
در نخستین واکنش‌ ها از سوی ایران «حسین امیرعبدالهیان» دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین ‌الملل، در توئیتی برقراری رابطه بحرین با رژیم صهیونیستی را «خیانت برزگ به آرمان و مردم فلسطین» توصیف کرده و رهبران امارات را دعوت کرده که «جاده صاف ‌کن ‌طرح‌ های صهیونیستی در منطقه نباشند.»
«عبدالفتاح سیسی» رئیس جمهور مصر با انتشار توئیتی از این توافق استقبال کرد. امارات نیز از این تصمیم بحرین برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی استقبال کرده است.
«دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس هم در بیانیه ‌ای از اقدام بحرین برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی استقبال کرده و آن را «خبر بسیار خوب» توصیف کرده است.
اما تشکیلات خودگردان فلسطینی به تصمیم بحرین برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و این اقدام را «خیانت» به آرمان مردم فلسطین دانسته است.
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین هم اعلام کرد به دستور محمود عباس سفیر فلسطین در بحرین برای مشورت فراخوانده شد.
«حازم قاسم» سخنگوی گروه حماس با محکوم کردن این توافق گفته است بحرین با کشوری وارد توافق شده است که به مردم فلسطین حمله می ‌کند.
یک سخنگوی دیگر حماس نیز گفته است٬ «واکنش ملایم» کشورهای عربی به موضوع عادی‌سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی باعث شد یک کشور عربی دیگر با این کشور وارد توافق عادی‌ سازی روابط شود.
«داوود شهاب» مسئول دفتر اطلاع رسانی جنبش جهاد اسلامی هم اعلام عادی سازی روابط میان بحرین و رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
این عضو مطرح جهاد اسلامی گفت توافق بحرین و رژیم صهیونیستی بیانگر قیمومیت آمریکا بر حکومت بحرین است.
وی خاطر نشان کرد پادشاه بحرین(حمد بن عیسی آل خلیفه) و حکومت وی تحت فرمان و دستورات آمریکا عمل می کنند.
شهاب تاکید کرد این توافق، سقوط سیاسی جدید بود و البته پس از آنکه اتحادیه عرب سردمدار خروج از اجماع عربی شد، قابل انتظار بود.
سازمان آزادیبخش فلسطین نیز از این اقدام بحرین به عنوان خیانت به آرمان ملت فلسطین یاد کرد.
وزارت خارجه ترکیه هم امروز شنبه تصمیم بحرین برای برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد.
وزارت خارجه ترکیه می ‌گوید اقدام بحرین «ضربه تازه ‌ای» به تلاش‌ ها برای دفاع از مساله فلسطین وارد خواهد کرد.
در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: این اقدام باعث تشویق رژیم صهیونیستی به تداوم اقدامات نامشروع در قبال فلسطین و همچنین دائمی کردن اشغال سرزمین‌ های فلسطینی خواهد شد.
کشورهای عربی تاکنون به دلیل مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطینی ‌ها از ارتباط ‌گیری و همکاری با این رژیم خودداری کرده بودند.
مصر نخستین کشوری بود که در دوران ریاست جمهوری «انور سادات» در سال 1979 با رژیم صهیونیستی رابطه دوستانه برقرار کرد، در سال 1994 اردن با رژیم صهیونیستی به توافق رسید.
به گزارش کاخ سفید، دونالد ترامپ پس از گفت‌ وگوی تلفنی با پادشاه بحرین، «حمد بن عیسی آل خلیفه» و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این خبر را توییت کرده است.
قرار است روز سه ‌شنبه آینده در مراسمی در کاخ سفید و با حضور مقام ‌‌های ارشد سه کشور برقراری مناسبات رسمی میان امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی عملی شود.
دو هفته پیش «مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا در پیامی توئیتری گفته بود که پشت درهای بسته با پادشاه و ولیعهد بحرین دیدار و گفت ‌وگو کرده است.
خبرگزاری دولتی بحرین پس از این نشست گزارش داد که پادشاه این کشور بر اهمیت تشدید تلاش ‌ها برای پایان ‌دادن به مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی تاکید کرده است.
با عادی ‌سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی، این کشور چهارمین کشور عربی و دومین کشور حاشیه خلیج فارس است که به صورت علنی با تل ‌آویو روابط خود را عادی می ‌کند. منابع صهیونیستی فاش کردند روابط میان بحرین و اسرائیل از 25 سال پیش آغاز شده و مخفیانه در جریان بوده است.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/444780/واکنش-‌های-بین-المللی-به-توافق-عادی‌-سازی-روابط-بحرین-با-رژیم-صهیونیستی
بستن   چاپ