پیام ویژه
مصباحی مقدم: منابع درآمد دولت در بودجه 1400 باید واقعی باشد
دوشنبه 10 آذر 1399 - 05:09:14
پیام ویژه - تسنیم / عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مشکل کسری بودجه دولت گفت: در لایحه بودجه سال آینده باید منابع درآمدی که برای این سال پیش بینی می‌شود واقعی و قابل تحقق باشد و در عین حال برای این منابع هزینه درنظر گرفته شود.
غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره گفت: کسری بودجه از جمله مسائل اساسی است که کشور طی سالیان متمادی با آن رو به رو بوده و متاسفانه در سال های اخیر تشدید شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: کسری بودجه در زمانی که با ارز حاصل از فروش نفت پوشش داده می شد، پنهان می ماند وقتی فروش و قیمت نفت کاهش پیدا کرد یک خلاء روشنی ناشی از کمبود درآمد منابع نفتی در بودجه خودنمایی کرد و به یک معنا کسری بودجه آشکار شد حال سئوال اینجاست این کسری بودجه آشکار چگونه برطرف خواهد شد؟
وی اظهارداشت: راه حل این است که دولت در لایحه بودجه منابع درآمدی که برای سال آینده پیش بینی می کند این منابع باید واقعی و قابل تحقق باشدو در عین حال برای این منابع هزینه درنظر گرفته شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این طور نباشد که همه هزینه ها را غیر قابل اجتناب تلقی کنند و سالانه به بودجه عمومی کشور 30،20 و گاهی 40 درصد اضافه و یک کسری بودجه بزرگ ایجاد شود بعد بخواهند این مسئله را با فشار آوردن به بانک مرکزی به نحوی جبران کنندکه این خود تبعات منفی زیادی از جمله خلق پول، ایجاد تورم، جهش نرخ ارز، بی ثباتی قیمت ها و غیره را به دنبال دارد.
مصباحی مقدم اظهارداشت: راه حل این مسئله مهار و جلوگیری از بروز و ظهور کسری بودجه است البته باید برای تامین منابع مالی دولت بطور عمده در بودجه عمومی به درآمدهای مالیاتی اتکا کنند.
وی در ادامه بر لزوم افزایش سرمایه گذاری در کشور چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: در بخش دولتی بودجه باید به گونه ای تنظیم شود که حداکثر 70 درصد بودجه جاری و حداقل 30 درصد بودجه عمرانی کشور باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر 30 درصد بودجه کشور برای بخش عمرانی در نظر گرفته شود منابع مالی دولت کسب و کار ها را رونق می بخشد، پیمانکاران طرف قرارداد دولت جان می گیرند، پروژه ها فعال می شود و بسیاری اتفاقات مثبت دیگر در جامعه رخ می دهد.
وی اظهارداشت: اکنون 800 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه کاره در کشور وجود دارد که در اثر گذشت زمان قیمت این پروژه ها بالا رفته است.
مصباحی مقدم تصریح کرد: مدت زمانی که برای تکمیل ساخت یک پروژه باید مدنظر قرار گیرد حداکثر سه تا پنج سال است.
وی ادامه داد: متاسفانه پروژه های نیمه کاره زیادی در سطح کشور وجود دارد که قدمت ساخت این پروژه ها به 20 سال و بیشتر می رسد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/510782/مصباحی-مقدم--منابع-درآمد-دولت-در-بودجه-1400-باید-واقعی-باشد
بستن   چاپ