پیام ویژه
بازگشت آمریکا به میدان مقابله جهانی با تغییرات اقلیمی
دوشنبه 6 بهمن 1399 - 16:25:01
پیام ویژه - کمتر از یک هفته پس از بازگشت آمریکا به پیمان اقلیمی پاریس، جان کری امروز دوشنبه رسما برای مبارزه جهانی علیه تغییرات اقلیمی در «اجلاس سازگاری اقلیمی» شرکت می ‌کند.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، کمتر از یک هفته پس از بازگشت آمریکا به معاهده اقلیمی پاریس، «جان کری» به «اجلاس سازگاری اقلیمی» می ‌پیوندد که با حضور «هان ژنگ» معاون نخست وزیر چین، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس، و دیگر رهبران جهان برگزار می‌ شود.
هدف از این نشست آنلاین که با میزبانی هلند برگزار می‌ شود، دستیابی به راهکار‌های عملی و برنامه ‌ریزی برای مقابله با تغییرات اقلیمی تا سال 2030 اعلام شده است.
اگرچه این اجلاس قرار نیست تعهدات الزام ‌آوری داشته باشد اما رهبران جهان تلاش می‌ کنند با تعیین یک برنامه عملیاتی، نقشه‌ ها و پیشنهاداتی را برای ایجاد یک سیاره مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی تا پایان دهه جاری میلادی تنظیم کنند.
در آستانه این نشست بیش از 3000 دانشمند از سرتاسر جهان خواستار آن شدند که رهبران کشورها برای مقابله با پدیده گرم شدن جهانی هوا تدابیری بیندیشند و از مردم محافظت کنند.
این دانشمندان که پنج برنده جایزه نوبل نیز در بین آنها هستند، تاکید کردند که گرم شدن سریع هوای جهان هم ‌اکنون اختلالات بزرگی را موجب شده از جمله خشکسالی، آتش ‌سوزی و سیل.
آنها سپس هشدار دادند که در صورت عدم مقابله با این پدیده جهان شاهد گسترش فقر، کمبود آب، خسارات در کشاورزی و شتاب مهاجرت ‌ها خواهد بود.
برگزارکنندگان اجلاس می گویند در حالی که تمرکز اجلاس های قبلی بر مقابله با علل تغییر اقلیم از جمله کاهش انتشار بود، این اولین جلسه ای است که به بررسی اثرات آن می پردازد.
این موارد شامل کاهش آسیب پذیری کشورها در برابر افزایش سطح دریا آب و هوای بد و کمبود مواد غذایی است.
برگزارکنندگان گفتند که این برنامه ها می تواند شامل افزایش سطح دفاعی دریا، همچنین استفاده از فرصت هایی از جمله فصول طولانی تر برای محصولات زراعی و مناطق جدید برای کشت باشد.
به گفته مرکز جهانی سازگاری اقلیمی، تغییرات آب و هوایی می‌ تواند تولید مواد غذایی در جهان را تا 30 درصد کاهش دهد و همزمان به افزایش سطح دریاها، وقوع طوفان ‌های بزرگ‌ تر و مهاجرت صدها میلیون نفر از ساکنان شهرهای ساحلی منجر شود.
«بان کی مون» رئیس این نهاد و دبیرکل سابق سازمان ملل متحد، گفت: «برای تغییرات اقلیمی هیچ واکسنی وجود ندارد. این تغییرات خیلی سریع ‌تر از آن‌ چه ما فکر می‌ کنیم اتفاق می ‌افتد. این که بتوانیم در برابر این تغییرات انعطاف‌ پذیری داشته باشیم، یک امر واجب و ضروری است.»
در این اجلاس، بوریس جانسون راه اندازی «ائتلاف اقدام سازگاری» را با مشارکت مصر، بنگلادش، مالاوی، هلند، سنت لوسیا و سازمان ملل اعلام خواهد کرد.
دفتر وی در بیانیه ای گفت: «گروه جدید» تلاش خواهد کرد تا به تعهدات سیاسی بین المللی که از طریق فراخوان اقدام سازمان ملل در زمینه سازگاری و مقاومت به پشتیبانی زمینی از جوامع آسیب پذیر تبدیل شده است، جامه عمل بپوشاند.
آمریکا در دولت دونالد ترامپ از معاهده اقلیمی پاریس خارج شد، اما «جو بایدن» در نخستین روز ریاست جمهوری خود با امضای فرمانی زمینه بازگشت واشنگتن به این معاهده را فراهم کرد.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/557941/بازگشت-آمریکا-به-میدان-مقابله-جهانی-با-تغییرات-اقلیمی
بستن   چاپ