پیام ویژه

آخرين مطالب

نسخه لهستان برای رویارویی با روسیه بين الملل

نسخه لهستان برای رویارویی با روسیه
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بیشتر قراردادهای لهستان با ایالات متحده در زمان دولت ملی‌گرای قبلی امضا شده بود که به دنبال تقویت آنچه که آن را مشارکت ممتاز با دولت ترامپ در کنار سایر کشورهای اروپایی می‌خواند، اجرایی شد. دولت میانه‌روی جدید، پس از سال‌ها تنش، روابط قوی با ایالات متحده را حفظ کرده و در عین حال به سرعت برای بازسازی پل‌ها با اتحادیه اروپا هم صدا شده است.
موضع گیری دونالد ترامپ در باب حمله روسیه به ناتو، اروپا را شوکه کرد و رهبران این قاره را در باب توان دفاعی شان برای مقابله با حمله احتمالی روس ها نگران. اما لهستان، قربانی حملا مکرر روسیه در قرن گذشته، پاسخی روشن دارد: به ایالات متحده نزدیکتر شوید. برای کشورهایی که به دنبال راه هایی جهت پیش بینی سیاست های دولت ترامپ هستند، لهستان می تواند مثالی قابل تامل باشد. از منظر ورشو، شاهد نوعی معامله هستیم که ترامپ می تواند یک طرف آن باشد.رئیس جمهور آندری دودا در مصاحبه ای گفت: «او می خواهد اروپا منطقه تحت سلطه منافع آمریکا باشد. از آنجا که او یک تاجر است، می‌خواهد تجارت آمریکایی را گسترش دهد.»
اهرم لهستان برای دفاع
به نوشته وال استریت ژورنال، لهستان طی دو سال گذشته موافقت کرده تا 50 میلیارد دلار تجهیزات نظامی از ایالات متحده خریداری کند، از جمله هلیکوپترهای آپاچی، موشک‌اندازهای پیشرفته هیمارس و نسل جدیدی از رادارهای هوابرد که از بالگردهای متصل به هم کار می‌کنند. این کشور پیشتر با خرید جنگنده های جت F-35 موافقت کرده بود.بر اساس داده‌های وزارت امور خارجه، قراردادهای تسلیحاتی ورشو که در سال مالی گذشته به امضا رسید، نیمی از فروش نظامی خارجی آمریکا را به خود اختصاص داد و این کشور را به بزرگترین خریدار تسلیحات آمریکایی در جهان در این دوره تبدیل کرد.لهستان همچنین قراردادهای تجاری بزرگی با شرکت های پیشرو آمریکایی از جمله سازنده تراشه اینتل امضا کرده که قصد دارد یک کارخانه نیمه هادی 4.6 میلیارد دلاری در این کشور اروپای شرقی بسازد. برجسته ترین قراردادها مرتبط است با ساخت نیروگاه هسته ای برنامه ریزی شده، پروژه ای که لهستان از زمان ریاست جمهوری ترامپ در باب آن رایزنی داشته است.
لهستانی ها این انتخاب را تصمیمی سرد و منطقی می دانند که منافع امنیتی آنها را با منافع اقتصادی آمریکا همسو می کند.در همین راستا، پاتریک فراگمن، مدیر اجرایی وستینگهاوس الکتریک، گفت: پروژه راکتور "نماینده یک مشارکت 100 ساله بین ایالات متحده و لهستان در زمینه امنیت انرژی است."مقامات لهستانی بیم دارند که کاهش حمایت ایالات متحده جبهه شرقی ناتو را آسیب پذیر کند و کشورشان بزرگترین هدف باشد. لهستان که مدت‌ها نسبت به روسیه از رویکرد محتاطانه پیروی کرده است، سال‌هاست که سرمایه‌گذاری هنگفتی در عرصه دفاع انجام داده است. امسال این کشور تقریبا دوبرابر هزینه ای را که اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در یک دهه پیش توافق کرده بودند هزینه کنند، را خرج خواهد کرد.لهستانی‌ها فکر می‌کنند که به متحدان قوی نیاز دارند - و پیمان‌های دیپلماتیک کافی نیستند.
بازی ورشو در دو زمین
بیشتر قراردادهای لهستان با ایالات متحده در زمان دولت ملی‌گرای قبلی امضا شده بود که به دنبال تقویت آنچه که آن را مشارکت ممتاز با دولت ترامپ در کنار سایر کشورهای اروپایی می‌خواند، اجرایی شد. دولت میانه‌روی جدید، پس از سال‌ها تنش، روابط قوی با ایالات متحده را حفظ کرده و در عین حال به سرعت برای بازسازی پل‌ها با اتحادیه اروپا هم صدا شده است. 
اتحادیه اروپا دسترسی لهستان به بیش از 145 میلیارد دلار بودجه را که بروکسل به دلیل نگرانی در مورد حاکمیت قانون در این کشور مسدود کرده بود، باز کرد.دودا که خود را محافظه‌کار توصیف می‌کند و با دولت سابق همسو است، گفت که استدلال ترامپ مبنی بر اینکه اعضای اروپایی ناتو باید حداقل 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای دفاع هزینه کنند، همانطور که در نشست ناتو در سال 2014 توافق شد، معقول است.او با اشاره به اینکه لهستان تقریباً 4 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای دفاع هزینه می کند، گفت: برای من این امر بدیهی است - به دلیل ترس از آنچه که او آن را "تهدید امپریالیسم دوباره روسیه" نامید و نه به دلیل تهدیدهای ترامپ.
درگیری در اوکراین در زمان آسیب پذیری برای لهستان رخ داد. این کشور در میانه نوسازی نظامی قرار داشت و تلاش می کرد از دهه ها استفاده از تسلیحات شوروی ارتقا یابد. فرآیند تغییر شکل یافتن هواپیماها و تانک‌هایی که ورشو به اوکراین ارسال می‌کرد، تغییر و این بازیگر را به یکی از بزرگ‌ترین اهداکنندگان به اوکراین در اوایل جنگ تبدیل کرد.در حالی که لهستان قراردادهایی را با کره جنوبی و آلمان نیز امضا کرده، ترجیح قاطع این کشور برای دستیابی به سخت افزار ایالات متحده به این منظور است که واشنگتن را به یک رابطه بلندمدت با ورشو متصل کند. اما همچنین هدف آن ارائه حداکثر توانایی با نیروهای آمریکایی در شرایط بحرانی است.تونی هوش، رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در لهستان در این باره گفت: «همه برنامه‌ریزان دفاعی لهستان، از افرادی که ستاره‌ها بر روی شانه‌های خود دارند تا افراد تدارکاتی نظامی - همه چیز برای حداکثر سازگاری و قابلیت همکاری با نیروهای مسلح ایالات متحده انجام می دهند». به باورش هدف این است که هر نیروی آمریکایی که از آمریکا فرستاده می‌شود «به‌طور یکپارچه در جناح شرقی» با F-35، هیمارس و سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت فعالیت داشته باشد.
سرمایه گذاری در فناوری پیشرفته نظامی ایالات متحده برای یک ربع قرن در استراتژی دفاعی دو جانبه ورشو نقش اساسی داشته است. این قراردادها برخی از پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی جهان را به لهستان می‌دهد، اما همچنین به ایالات متحده، که دارای یک بلوک رای‌دهی بزرگ و ملی‌گرای لهستانی-آمریکایی است، منافعی در حفاظت از لهستان ارائه خواهد داد.در سال 2002، ایالات متحده خرید جنگنده های جت F-16 لهستان را تایید کرد. فشار ورشو در سال 2008 برای ایالات متحده جهت استقرار پاتریوت ها در لهستان تنها تا حدی به خاطر ترس از حملات موشکی بود. ورشو این سیستم‌ها را می‌خواست زیرا توسط نیروهای آمریکایی مستقر در کشور اداره می‌شد و در هر حمله روسیه، آمریکایی‌ها را در معرض آسیب قرار می‌داد.لهستان جذب سرمایه‌گذاران آمریکایی را به‌عنوان تثبیت منافع واشنگتن در این کشور شدیداً طرفدار آمریکا توصیف می کند.ایالات متحده پس از آلمان که لهستان با آن هم مرز است، دومین سرمایه گذار بزرگ در لهستان است. قرارداد با اینتل برای ساخت یک کارخانه جدید در شهر غربی این کشور، لهستان را وارد زنجیره تامین اروپایی شرکت آمریکایی می‌کند که شامل کارخانه دیگری در ایرلند و یک کارخانه برنامه‌ریزی شده در آلمان است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1471547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این رقیب اصلی ردمی توربو 3 است؛ موبایلی با شارژ 120 وات و نمایشگر 6 هزار نیت

رکورد عجیب نرخ تکفل ایران در جهان: هر شاغل خرج چند نفر را می‌دهد؟

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد و پارک علم و فناوری خراسان

سکته دلاری قیمت مسکن

مدیرعامل سابق گوگل زمانی به فکر خرید تیک تاک بوده است

دفاع تمام قد رویانیان از «طرح نور» / چرا وقتی پلیس به بی حجاب ها تذکر می‌دهد ناراحت می‌شوند؟ بگویند چشم!

پالایشگاه گاز پارسیان و دانشگاه علم و صنعت یک تفاهم‌نامه و یک قرارداد امضا کردند

هشدار نارنجی هنوز پابرجاست، ترجیحا در فضای باز نباشید

گوشی گیمینگ اقتصادی 2024 ریلمی در راه است

درآمد هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران از قـطع درختان

نشست تخصصی شرکت نفت و گاز پارس برگزار می‌شود

پایان گروگانگیری آتشین در مقابل مجتمع تجاری پالادیوم تهران

جاری شدن سیل در خیابان‌های بردسکن

مصرف انرژی در ایران بیش از 2 برابر استاندارد جهانی

اندروید 15 تجربه فیلمبرداری گوشی‌ها را بهتر می‌کند؟

حق همسایگی را به جا آورید

صرفه‌جویی 1.2 میلیارد یورویی در طرح توسعه پالایشگاه تهران با خرید سهام کنترلی پتروشیمی شازند

ایمن‌سازی تأسیسات؛ مهم‌ترین برنامه شرکت پایانه نفتی ایران در سال 1403

افزایش بی‌رویه مصرف، ظرفیت‌های صادراتی گاز ایران را از بین‌ می‌برد

کشف 3.5 میلیون لیتر سوخت قاچاق تنها در یک فقره عملیات ویژه در 2 استان جنوبی کشور

جزیره‌ی خوشمزه‌ها/ اولین گردهمایی بزرگ سرآشپزهای ایرانی در کیش

به زیر آب رفتن یک روستا در خراسان رضوی

گوشی پرچمدار خوش‌قیمت؛ مشخصات آیکو نئو 9S پرو پلاس لو رفت

نهر صفر مرزی بین ایران و عراق

بازگشت به محدودسازی تنش

ریزش سقف ایران‌مال پس از بارندگی شدید و آبگرفتی در این مرکز خرید

عماد باقی نوشت: ارزش جان مردم

وزیر نفت با دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز دیدار کرد

ضرورت توجه به هوش مصنوعی برای ایجاد مزیت رقابتی در صنعت نفت

شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با صندوق پژوهش و فناوری نفت تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

فوت مادر و فرزند 10 ساله در پی برخورد با قطار

دستگیری سارقان مسلح در مازندران

دستور مسکنی رئیس جمهور به بانک‌ها

شبه‌گفت‌وگو تا کی؟

جلوگیری از انحراف روزانه 8 میلیون لیتر گازوئیل با راه‌اندازی سامانه تخصیص نفت‌گاز براساس اسناد حمل برخط

جامعه نیازمند نقش زنان در صنعت و فناوری است

توصیه‌های پلیس به زائران خانه خدا

هدیه دولت به بازار اجاره؛ سامانه خودنویس به داد مستاجران می رسد؟

نماینده تبریز: لایحه حجاب جز بدبینی به دین در برخی اقشار فایده ای ندارد

تأمین 5800 قلم کالابه ارزش 12 هزار میلیارد ریال در نفت و گاز گچساران

آمادگی ایران برای امضای توافق‌نامه همکاری با کمیسیون انرژی اتحادیه آفریقا

روز شنبه به‌عنوان روز تعطیل تعیین شد

تابستانی گرم در راه است

آتش‌سوزی در فرودگاه لاهور پاکستان؛ پرواز حجاج به تعویق افتاد

ایمپلنت مغزی نورالینک در انسان دچار اختلال شد

رهاورد نمایشگاه بین‌المللی مشارکت در اجرای طرح‌های ملی است

کاهش 43 درصدی کربن تا افق 2030

آفریقا پس از خاورمیانه بزرگترین صادرکننده گاز خواهد شد

بارندگی شدید و آب گرفتگی معابر شهری خراسان‌شمالی

وزیر اقتصاد: رکورد ورود سرمایه خارجی به کشور شکسته شد