پیام ویژه

آخرين مطالب

مسجد پارک قیطریه، بهانه پروژه جدید سیاسی اصلاح طلبان يادداشت

مسجد پارک قیطریه، بهانه پروژه جدید سیاسی اصلاح طلبان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - جهان /متن پیش رو در جهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به طور دقیق اگر به ماجرای ساخت مسجد در پارک قیطریه نگاهی بیندازیم متوجه یک موضوع مهم می‌شویم. این همه هیاهویی و حاشیه‌سازی که برای این مساله بوجود آمده است یک پروژه کاملا سیاسی است که اصلاح طلبان آنرا میانداری می‌کنند و ضدانقلاب نیز روی این موج حرکت می‌کند و برخی از سلبریتی‌های سیاسی نیز در این راستا برای جلب توجه افکارعمومی از آن بهره می‌گیرند.
هیاهویی که برای هیچ صورت می گیرد 
«مهدی چمران» رئیس شورای شهر تهران درباره ساخت مسجد قیطریه اظهار می‌کند: « در یک پارک 120 هزار متری می‌خواهند یک مسجد 200 متری بسازند تا مردم در این محل نماز بخوانند که اقدامی کاملا منطقی است. در 34 پارک، مسجد ساخته شده آیا اتفاقی رخ داده است؟ مگر در پارکِ گفتگو که مسجد ساخته شده، اتفاقی افتاده است؟ مردم در مسجدِ پارک نماز می‌خوانند می‌روند و ان‌شاءالله در مسجد پارک قیطریه هم برای نماز می‌آیند.»
هیاهویی که درباره از بین رفتن درختان هم به پا شده است چندان وجهی ندارد. در همین رابطه، «علی‌محمد مختاری» مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران درباره ماجرای ساخت مسجد در بوستان قیطریه و احتمال قطع برخی درختان اظهار داشت: «مسجد پارک قیطریه قرار است درست جای یک انبار متروکه و در نزدیکی خیابان اصلی ساخته شود. در طرح اولیه قرار به جابه‌جایی چهار اصله درخت بود که پس از بازدید شهردار تهران و دستور اکید وی بر عدم جابه‌جایی این درختان، نقشه ساخت مسجد تغییر کرد. در نقشه جدید هیچ درختی حتی جابجا هم نخواهد شد. اساساً احداث مسجد هیچ تزاحمی برای هیچ‌کدام از درختان پارک ایجاد نخواهد کرد.»
امیر رضا خادم منتقد طرحی که برادرش طراح آن بود
اگر به زمان تصویب این طرح نیز نظری بیندازیم متوجه می‌شویم در شورای دوم در آذرماه سال 1383 طرحی به عنوان مشارکت شهرداری تهران درساماندهی وضعیت مساجد این شهر با امضای اعضای وقت شورا از جمله رسول خادم، حبیب کاشانی، حمزه شکیب و ... به تصویب می رسد. جالب است که در سنت ارائه طرح ها در شورای شهر تهران اولین فردی که نامش در طرح‌ها ذکر می شود، خود نیز به عنوان بانی اصلی و طراح طرح شناخته می شود که با این وجود «رسول خادم» عضو وقت شورای شهر دوم با توجه به اینکه نامش در صدر این طرح آمده است به عنوان طراح آن شناخته می شود.
این طرح دقیقا در دولت اصلاحات مورد تایید قرار می گیرد و بند الف آن نیز به ساماندهی مساجد و امکان‌سنجی ساخت مسجد در بوستان ها تاکید شده است.
«امیر رضا خادم» برادر رسول خادم که سابقه نمایندگی مجلس هفتم را در کارنامه کاری خود دارد،‌ در پست اینستاگرامی‌اش نسبت به لزوم ساخت مسجد در پارک قیطریه تشکیک ایجاد کرده و عنوان کرده چون در این محل مساجد دیگری وجود دارد دیگر نیازی به ساخت مسجد در این بوستان نیست. اما به نظر می رسد که وی باید با توجه به طرحی که برادرش در شورای شهر دوم ارائه و تصویب شده است این سئوال را از وی بپرسد که چرا چنین طرحی را ارائه کرده است.
امیر رضا خادم خود با توجه به سبقه نمایندگی‌اش بهتر با سازوکارهای تصویب و اجرای طرح‌های عمرانی و فرهنگی آشنایی کامل دارد و بیگانه با این امور نیست. با این اوصاف وی باید خود نیز توضیح دهد که چه اتفاقی افتاده که بعد از این سال‌ها موضوع احداث مسجد در پارک‌ها و تلفیق فضای فرهنگی و فضای سبز مشکل دار شده است. این درحالی است که در فضای بوستان ها نه تنها مسجد بلکه شاهد ساخت فرهنگسراها از گذشته نیز بوده ایم و بسیاری از فرهنگسراهای تهران در بوستان‌ها بنا شده‌اند.

پیام ویژه


اصلاح طلبان و بازهم ایجاد دوقطبی سکولار
«علیرضا نادعلی» سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه 43 مسجد مشابه مورد قیطریه، در ادوار مختلف مدیریت شهری در بوستان‌های فرامنطقه‌ای شهر تهران ساخته شده، بیان کرد: « مسجد بوستان قیطریه چهل و چهارمین مورد آن است که قرار است ساخته شود. همچنین مصوبه ساخت 34 مسجد از دوران قبل وجود دارد که هنوز اجرایی نشده است. در واقع در زمان‌های شهرداران سابق از کرباسچی گرفته تا قالیباف و دیگران، مساجدی در بوستان‌ها ساخته شده است و مصوباتی از آن دوران نیز وجود دارد که هنوز اجرایی نشده است.»
این طرح در همان سال‌ها نیز برای پالایش و فرهنگی‌سازی بوستان‌ها طراحی و اجرا شده است. اینکه بوستان‌های شهر تهران بعضا دچار مشکلات و معضلاتی است بر هیچ کس پوشید نیست. بعضا موارد آسیب بوستان‌ها باعث شده که خانواده‌ها نتوانند به طور بهینه از فضای سبزی که در شهرها به مانند نگینی سبز می‌درخشند، بهره ببرند. ایجاد فضای معنوی و فرهنگی در بوستان‌ها می‌تواند به مشارکت مردمی برای پالایش آسیب این فضاهای سبز کمک کند. اما به نظر می رسد عده‌ای نسبت به این موضوع با عناد و مخالفت برخورد می کنند تا فضای بوستان ها همچنان با این آسیب‌ها اداره شود و بهانه‌های واهی برای این مخالفت خود ابراز می‌دارند و ساخت مسجد را مساوی تخریب بوستان القاسازی می‌کنند. 
به نظر می‌رسد دوقطبی های محیط زیستی و ماجرای قطع درخت و میراث فرهنگی و ... از جمله حربه‌های سیاسی بخشی از جریان اصلاحات است تا دوباره خود را در صحنه سیاسی کشور بازنمایی کند. اصلاح طلبان درواقع با ایستادن در طرف مخالف و پروژه سازی سیاسی سعی دارند یک دوقطبی سازی دینی سکولار بوجود بیاورند تا در این حوزه خود را به عنوان طرف سکولار و روشنفکر بازنمایی کنند.
دوگانگی رفتار اصلاح طلبان و نیروهای سیاسی در زمان های مختلف نشان دهنده عمق سیاسی کاری این افراد است. درحالی که این طرح ها در زمان اصلاحات کلید خورده اما اعضای این جریان در حال حاضر سعی دارند تاریخ را وارونه سازی کنند و حالا که دور از دسترس قدرت هستند در این جهت برای خود از بدنه سکولار یارگیری سیاسی کنند.
 اینکه ضدانقلاب و اصلاح طلبان در یک جایگاه در مقابل ساخت مسجد در این بوستان قرار دارند بسیار معنادار و به خوبی نشان دهنده پروژه سازی برای وجهه سازی سیاسی است. اصلاح طلبان حتی به صندوق رای به عنوان ابزار دموکراتیک نیز با سود و زیان نگاه می کنند. از همین روست که «سعید حجاریان» مطرح می کند که مگر از کیک قدرت و پول سیاسی که همان قدرت است در حوزه شرکت در انتخابات چه عاید اصلاح طلبان می شد که باید در این رویداد سیاسی مشارکت می کردند.
با این اوصاف اصلاح طلبان با بازنمایی سیاسی دینی سکولار و ایستادن در سمت سکولار سعی دارند برای خود وجهه سازی جدیدی کنند منتها در این پروژه سازی سیاسی فراموش کرده اند که خود بانی و طراح اولیه بوده اند و حالا با فراموشکاری سیاسی سعی دارند خود را درجایگاه منتقد تعریف کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1474667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقال آذوقه با طناب به عشایر آبدانانی

با 350 میلیون دناپلاس سوار شوید

جزئیاتی از پنجمین آتش‌سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم شفت

رکورد‌شکنی قیمت مس در سطح جهانی

گلکسی S21 بسیاری از قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ را ندارد

استاندار همدان با همسر و فرزندان شهید شناسائی شده رنجنوش دیدار کرد

آب‌گرفتگی خیابان‌های زابل در پی بارندگی‌های امروز

ماجرای ویدئوی وایرال شده عروس 14 ساله چه بود؟

انسداد کارت بانکی این افراد از شنبه قطعی شد

جاری‌ شدن سیل در جادۀ معدن طبس

پیکر مطهر 2 شهید گمنام در مسجد جمکران آرام گرفت

تبلت HTC با تراشه Unisoc و باتری 7,000mAh معرفی شد

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

تفاوت روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط

نخبه کنکوری مازندران و پدرش بر اثر گازگرفتگی جان باختند

وضعیت دردناک امامزاده ابراهیم پس از آتش‌سوزی

دانش‌آموزی که فرشته نجات سه نفر شد

6 استان کشور متاثر از بارش‌های امروز؛ تداوم عملیات امدادرسانی در سیل و آبگرفتگی

الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا

بارش سیل‌آسا و طوفان در اهواز

نخبه کنکوری مازندران و پدرش در اثر گازگرفتگی جان باختند

این بازی جدید کابوس کالاف دیوتی می‌شود؟

تیم کوک: اپل مزایایی دارد که باعث برتری هوش مصنوعی آن نسبت به رقبا می‌شود

محور کندوان یک‌طرفه شد

سیلاب خیابان‌های ایلام را فرا گرفت

آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال 1401 اعلام شد

هشدار هواشناسی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور

سیلاب شدید در روستای «ماخونیکِ» خراسان جنوبی

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از اختصاص 10 همت برای کادر درمان خبر داد

ریشه‌یابی تروریسم شرقی در افغانستان

برخورد پژو 405 و کوییک حادثه آفرید

ارتش یمن آغاز مرحله چهارم عملیات خود را اعلام کرد

امکان نمایش متن آهنگ‌ها در اسپاتیفای احتمالاً یک ویژگی مخصوص کاربران پریمیوم می‌شود

برنامه‌های دولتی در گوگل پلی برچسب ویژه دریافت می‌کنند

زلزله‌ای شدید خراسان شمالی را لرزاند

کارشناس سیاستگذاری مسکن: ملک مصرفی افراد مشمول مالیات بر عائدی سرمایه نمی‌شود

گزیده‌های نفتی هفته

خبری خوب درباره بارش‌های امسال؛ نصف کم‌بارشی‌های کشور جبران شد

پرترددترین فرودگاه‌های جهان در سال 2024 کدامند؟

بازرسان آژانس در ایران؛ از «البرادعی» تا «گروسی»

خطایی به اندازه همه پرایدها و 405‌های کشور!

طراحی، مشخصات و قیمت Nokia 3210 2024 فاش شد

پیش‌بینی آغاز تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا 2 ماه آینده

همتی در پاسخ به انتقادات: بنده مانند رئیس جمهور به آمار بانک مرکزی استناد کرده‌ام

امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی

نصب حدود 4 هزار علمک جدید گاز در چهارمحال و بختیاری

آخرین آمار انتخاب رشته دکتری 1403 اعلام شد

توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری

نماینده شیراز: طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها با هم به صدا در آمده است

بارش شدید باران و جاری‌شدن روان‌آب در استان مرکزی