پیام ویژه

آخرين مطالب

کلید 95 میلیارد دلاری برای دو جنگ؟ يادداشت

کلید 95 میلیارد دلاری برای دو جنگ؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محسن صالحی‌خواه| مجلس نمایندگان آمریکا روز بیستم آوریل با حمایت اعضای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، بسته کمک مالی 95 میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد. 60/84 میلیارد دلار به اوکراین، 13 میلیارد دلار به اسرائیل (شامل 9/1 میلیارد دلار کمک‌های بشردوستانه) و 8/12 میلیارد دلار برای حمایت از تایوان در دو اقیانوس هند و آرام اختصاص پیدا کرده است. آن‌طور که رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند، تنها نمایندگان جناح افراطی حزب جمهوری‌خواه با این طرح مخالفت کردند.
بیشترین میزان این کمک مالی به اوکراین تعلق دارد و حدود 61 میلیارد دلار است. انتظار می‌رود که این مصوبه هفته آینده در مجلس سنای آمریکا به تصویب برسد و سپس برای امضای رئیس‌جمهور به کاخ سفید برود. کمک‌ و پشتیبانی اروپا و آمریکا طی دو سال گذشته یکی از ستون‌های اصلی مقاومت اوکراین در برابر حملات روسیه بوده است.
ناظران بر این باورند که اعطای این مبلغ از سوی آمریکا به اوکراین که 23 میلیارد دلار آن برای تامین تسلیحات است، می‌تواند بر توان مقاومت اوکراین در برابر روسیه تاثیر بگذارد. دبیرکل ناتو نیز از تقویت سیستم دفاع هوایی اوکراین خبر داده است.
استقبال زلنسکی
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با انتشار یک پیام ویدئویی و متنی در شبکه ایکس (توئیتر) به تصویب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا واکنش نشان داد. زلنسکی نوشت: «از مجلس نمایندگان ایالات متحده، دو حزب و رئیس مایک جانسون (رئیس مجلس نمایندگان) به خاطر تصمیمی که تاریخ را در مسیر درست نگه می‌دارد، سپاسگزارم. [تصویب این کمک مالی] جنگ را از گسترش باز می‌دارد، جان هزاران هزار نفر را نجات می‌دهد.»
سفر بلینکن به پکن
به نظر می‌رسد که آمریکا قصد دارد فشار بر روسیه را بیشتر کند. چراکه رایزنی‌های مقامات آمریکایی درباره این جنگ همچنان ادامه دارد. به گزارش فارس به نقل از پولیتیکو، آنتونی بیلنکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا با هدف تلاش برای محدود کردن حمایت‌های فنی و نظامی پکن از روسیه، به چین می‌رود.
آمریکا برنده اصلی جنگ روسیه و اوکراین است
حسن بهشتی‌پور، تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره این مصوبه مجس نمایندگان آمریکا به «هم‌میهن» گفت: «با توجه به اینکه اکثریت مجلس سنا در اختیار حزب دموکرات است، این مصوبه به احتمال زیاد مورد تصویب آن نهاد نیز قرار می‌گیرد. بحث اصلی در خصوص کمک‌های اختصاص‌یافته به اوکراین، هدف و حوزه‌ای است که بسته حمایت مالی به آن تعلق می‌گیرد. 60/84 میلیارد از این 95 میلیارد دلار برای اوکراین است اما شیوه مصرف آن را باید در نظر گرفت.
23 میلیارد دلار از این پول برای تامین تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز ارتش اوکراین است که اکثر آن‌ها از آمریکا و بخش کوچک‌تری از کشورهای اروپایی تامین می‌شود. 10 میلیارد دلار به زیرساخت‌های اوکراین اختصاص دارد. این بودجه در اختیار ارتش آمریکا قرار می‌گیرد که با تولید سلاح، تجهیزات و مهمات از طریق شرکت‌های آمریکایی، آن را در اختیار اوکراین قرار دهد.
بخش عمده این پول کمک به صنایع نظامی آمریکاست. چراکه این صنایع با کمبود روبه‌رو شده و نیازمند تزریق مالی است. تفکیک این اعداد بسیار مهم است. موضوع بعدی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که کمک‌های مذکور در چه بازه زمانی در اختیار اوکراینی‌ها قرار می‌گیرد. 60 میلیارد دلار رقم اندکی نیست. اما به حواشی این کمک‌ها و تخصیص‌ها نیز باید توجه کرد.
آمریکایی‌ها می‌گویند که ما 2 تریلیون دلار طی 20 سال در افغانستان هزینه کردیم. اگر این مبلغ در زیرساخت‌ها، ایجاد شغل و برای ساختن این کشور هزینه می‌شد، افغانستان را تبدیل به بهشت می‌کرد. اما بخش عظیم این پول در اختیار صنایع نظامی و شرکت‌های پشتیبانی‌کننده ارتش آمریکا در افغانستان قرار گرفت و مشخص نیست در چه مسیری صرف شد.[...]
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: «4 استان شرقی اوکراین تحت اشغال روسیه است و این کشور در برابر تجاوز مقاومت می‌کند. روس‌ها مطرح می‌کنند که اوکراین ویتنام آمریکایی‌هاست اما در این مسئله دچار خطای راهبردی هستند. در مسئله ویتنام، آمریکا بود که لشکرکشی کرد و با حدود 50 هزار کشته از آن کشور خارج شد. در اوکراین، این روس‌ها هستند که دست به تجاوز زده‌اند.
روس‌ها اعتراض می‌کنند که چرا آمریکایی‌ها و کشورهای غربی به اوکراین کمک می‌کنند. مسکو اگر می‌خواهد اوکراین بیشتر به غرب و آمریکا وابسته نشود، باید دست از تجاوز بردارد. روسیه یک اشتباه تاریخی انجام داد و امنیت ملی این کشور امروز نسبت به دو سال قبل که این جنگ را آغاز کرد، بیشتر در معرض خطر قرار گرفته است. با حمله روسیه به اوکراین، حتی سوئد و فنلاند که در تمام این سال‌ها و دوران جنگ سرد بی‌طرف بودند، به ناتو پیوستند. مقادیر زیادی سرمایه از روسیه خارج شده و این کشور تحت تحریم‌های شدید قرار گرفته است. این‌ها نتیجه تجاوز روسیه به اوکراین است.»
بهشتی‌پور اضافه کرد: «پیش از آغاز جنگ، روس‌ها می‌ترسیدند که اوکراین به ناتو بپیوندد و 1850 کیلومتر مرز مشترک‌شان به خطر بیفتد. در آن صورت ناتو با روسیه هم‌مرز می‌شد. اما در حال حاضر و با این جنگ، نه‌تنها خون‌های زیادی ریخته شد، بلکه ترس روسیه نیز از بین نرفت. دستاورد روس‌ها در این جنگ صرفاً نظامی بوده؛ آن‌ها توانستند 4 استان را اشغال و پیوند زمینی با شبه‌جزیره کریمه برقرار کنند. اما این دستاورد به چه قیمتی به دست آمد؟
در ارزیابی برای انجام یک تصمیم باید این عوامل مد نظر قرار بگیرد که چه چیزی می‌دهیم و چه چیزی می‌گیریم. امنیت ملی روسیه به دنبال این جنگ به خطر افتاد، تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفت، ناتو گسترش پیدا کرد و وابستگی اوکراین به غرب بیشتر شد. قبلاً اگر شانسی بود که با یک انتخابات، جریان روس‌گرا در اوکراین بر سر کار بیاید، الان دیگر این شانس هم وجود ندارد.
هر چه این جنگ ادامه پیدا کند، اوکراین بیشتر در آغوش غرب می‌رود. همین کمک حدوداً 61 میلیارد دلاری، باز هم وابستگی اوکراین به آمریکا و اروپا را بیشتر می‌کند. عقل سلیم می‌گوید که اگر روس‌ها به دنبال خروج از این وضع هستند، باید جنگ را تمام و شرق اوکراین را تخلیه کنند. اما این اتفاق نمی‌افتد؛ چراکه روس‌ها چنین تصمیمی را یک شکست برای خود می‌دانند.
بنابراین جنگ تا مدت نامعلومی ادامه پیدا خواهد کرد. اگر بخواهیم تاثیر این کمک‌ها را در نظر بگیریم، صرفاً بر توان مقاومت اوکراین در برابر روسیه مؤثر خواهد بود و تحول خاص و بزرگی در جریان جنگ ایجاد نخواهد کرد. نمی‌شود آمریکا و اروپا را برای کمک به اوکراین شماتت کرد. چراکه آن‌ها به کشوری کمک می‌کنند که مورد تجاوز قرار گرفته است. روسیه دستاورد نظامی که برشمردم را به دست آورد، اما به قیمتی گزاف.»
این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اضافه کرد: «آمریکا برنده اصلی جنگ میان اوکراین و روسیه است. آن‌ها از رهگذر این جنگ سلاح‌هایشان را می‌فروشند، موقعیت خود را در غرب روسیه تثبیت کردند و ناتو نیز از ترس تهدید روسیه گسترش پیدا کرد. کشورهایی که متحد روسیه بودند، از ترس اتفاقی که در اوکراین افتاد هر چه بیشتر به سمت اروپا و آمریکا متمایل شدند.
حدود 30 درصد جمعیت حدوداً 20 میلیونی قزاقستان را روس‌تبارها تشکیل می‌دهند. روسیه به بهانه مقابله با تهدید ناتو و حمایت از روس‌تبارها به اوکراین حمله کرد؛ درحالی‌که اوکراین 17 درصد از جمعیت حدود 40 میلیونی آن روس‌تبار هستند. کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز از حمله روسیه به اوکراین ترسیدند. تماس‌ها و همکاری‌های این کشورها با اروپا، آمریکا و چین افزایش پیدا کرده است. کشورهایی که پیش از این حیاط خلوت روسیه بودند، حالا تحت نفوذ غرب قرار گرفته‌اند. آمریکا تلاش می‌کند با وضعیتی که روسیه در منطقه به وجود آورده، موقعیت خود را در آسیای مرکزی و قفقاز تثبیت کند.»
کمک های میلیاردی امریکا برای ادامه جنگ در غزه
بهشتی‌پور درباره آن بخش از کمک‌های مصوب کنگره آمریکا که به اسرائیل مربوط می‌شود، گفت: «13 میلیارد از این بسته حمایتی به اسرائیل و غزه اختصاص داده شده است. قرار است 9 میلیارد و 100 میلیون دلار آن به کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه اختصاص پیدا کند. اما رسیدن این کمک‌ها به مردم غزه بسیار بعید است زیرا اسرائیلی‌ها اجازه رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم ستمدیده غزه را نمی‌دهند و مشخص نیست این کمک 9 میلیارد دلاری چطور قرار است به دست مردم غزه برسد. آیا از طریق سازمان ملل ارسال می شود؟ یا در اختیار مصر قرار می‌گیرد تا از طریق گذرگاه رفح وارد نوار غزه می شود؟ این‌ها سوالات جدی در این زمینه است.
بعید نیست همانطور که 4 میلیارد دلار باقی مانده را گفتند برای تقویت سامانه پدافند هوایی اسرائیل هزینه می‌شود. اینها همه پوششی باشد برای ادامه ارسال تجهیزات نظامی برای سرکوب مردم غزه زیرا حقیقت این است که اگر حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا از اسرائیل نبود، هیچ‌کدام از این فجایع در غزه اتفاق نمی‌افتاد.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1477754/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرویس‌های اشتراکی PS Plus و Game Pass هیچ نشانه‌ای از رشد نشان نمی‌دهند

عصر ایران: به جای سرک کشیدن به «بستر» دیگران ، حواس تان به «سفره» مردم خودمان باشد

آمریکا و اسرائیل به نقطه شکست رسیدند؟

ترور یک اسرائیلی در مصر همزمان با آغاز یورش به رفح

یکی از باسابقه‌ترین طراحان اپل از این شرکت جدا می‌شود

پیش‌بینی جنجالی استیو جابز به حقیقت پیوست

گوشی ریلمی GT نئو 6 عملکرد گیمینگ چشمگیری خواهد داشت

اگر موبایل دارید، این مطلب را حتما بخوانید

شهر بدون کوچه ایران کجاست؟

هشدار درباره حریم مدارس

پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با شرکت صنایع تجهیزات نفت تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

سازمان غذا و دارو اطلاعیه داد؛ ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان چه بود؟

میزان واردات هواپیما و هلی‌کوپتر به کشور در دولت سیزدهم اعلام شد

تلاش انتخاباتی اصولگرایان زیر سایه اختلافات تندروها

افشاگری‌های هاشمی

گزارشی از جشنی بزرگ با حضور 12000 دختر ایرانی و رئیس‌جمهور

جمعیت 3 نفره خانواده پیکسل 9 گوگل دوباره تایید شد

دیروز «زیرساخت»‌، امروز «کرامت زن» ‌

رئیسی، سرپرست سازمان سنجش را منصوب کرد

جزئیات بازداشت متهم پرونده زهره فکورصبور در قهوه‌خانه

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد؛ آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

خالی کردن حساب سالمندان در پای عابر بانک

معامله گران محتاط شدند؛ بازار طلا به کف حمایت برگشت

انهدام باند خواهر و برادری سرقت در تهران

مشتریان صرافی سقوط‌کرده FTX پول خود را پس می‌گیرند

انسیه خزعلی: ساختار معاونت امور زنان و خانواده در دولت قبل تضعیف شد

بودجه در کجا مصرف می‌شود؟

طراحی بسیار جذاب با قیمت جذاب‌تر؛ گوشی‌های اکسون 60 و 60 لایت رونمایی شدند

اینتل درباره قطع ارتباط تجاری با هواوی بیانیه صادر کرد

هم‌میهن: چه کسانی از خشم و اعتراض مردم سودجویی می‌کنند؟

اسامی نامزد‌های مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم

توضیح پلیس درباره فیلم سارقان زورگیر در بیرجند

ماجرای فردی که در حالت مستی، دوستش را کُشت

کارنامه تجارت خارجی دولت رئیسی در ماه اول سال

صنعت دستاوردسازی در فرزندآوری!

جزئیات برگزاری مجدد نوبت اول کنکور برای داوطلبان سیل‌زده

به Core Ultra دل نبندید؛ Ryzen AI در راه است

ثبت نام کن 30 هزار تومان بگیر

استراتژی جدید برادر محسن؟

نشست خبری رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی

نشست خبری رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی در نمایشگاه نفت

دلبری جدید فنلاندی‌ها؛ نوکیا 3210 نسخه 2024 معرفی شد

کنایه آذری جهرمی به خبرگزاری دولت، آمارِ دروغ ، دروغِ آماری

پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت

اختیارات بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز تمدید شد

رونمایی ردمی پد پرو و پوکو F6 بسیار نزدیک است

ذره‌بین روی بودجه فرهنگی

عرضه بیش از 24 محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس

بازدید وزیر نفت از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان