پیام ویژه

آخرين مطالب

معاون رئیس جمهور: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است فرهنگی و اجتماعی

معاون رئیس جمهور: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - صدا و سیما / دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: دشمن برای بحث حجاب ما برنامه داشته و ما نمی‌توانیم بدون برنامه با این دشمن که به دنبال اقدامات هنجار شکنانه است رقابت کنیم و اگر برنامه نداشته باشیم مجبور به اقدام سلبی می‌شویم.
سکینه سادات پاد دستیار رئیس جمهور با حضور در برنامه صف اول موضوع پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی را تشریح کرد.
استیفا و احقاق حقوق مردم با نگاه غیر سیستماتیک امکان پذیر نیست
سوال: شاید خیلی‌ها هنوز ندانند که رئیس جمهور یک دستیار در امور پیگیری مربوط به حقوق و آزادی‌های اجتماعی دارد، چه کار‌هایی در این چند ماه کردید؟ 
پاد: بله همانطور که فرمودید خیلی از مردم شاید نسبت به این جایگاه هم اطلاعات کافی ندارند و این که اگر این جایگاه بتواند صرفنظر از این که من پاد هستم آنجا یا هر کس دیگری، بتواند به درستی ماموریت را البته به کمک سایر ارکان دولت به سامان برساند، چقدر می‌تواند موثر در ارتقاء حقوق شهروندی و حقوق عامه باشد. 
متناسب با ماموریتی که آقای رئیس جمهور به من دادند و یک ماموریت موسعی هم هست، در خیلی از حوزه‌ها که ناظر به فصل سه قانون اساسی است و طیف زیادی از حقوق مردم را در برمی گیرد، ورود داشتم. عنوان دقیق من دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی است و چون بحث پیگیری است طبیعتا من باید نظارت بکنم که ببینم کجا‌ها موارد نقض حقوق مردم هست، من موظف بودم مطابق این ماموریت با آحاد مردم ارتباط بگیرم و همین طور با حتی سایر قوا یک تعامل سازنده‌ای داشته باشم، چون اساسا با یک نگاه غیر سیستماتیک نمی‌شود هم برای احقاق حقوق مردم و هم برای ارتقاء شان و هم برای استیفاءشان موفق باشیم؛ لذا من هم تعاملاتی با دستگاه‌های مختلف، با قوای مختلف داشتم، شاید فراگیرترین مسائل را سعی کردم در اولویت کاری ام قرار بدهم و مداخله داشته باشم. مثلا یک خلاءی که شاید در جمهوری اسلامی ایران احساس می‌شد و شاید خیلی هم بابت آن متهم هم بودیم، اصل خود این جایگاه و اعتقاد قلبی و واقعی جمهوری اسلامی به حقوق و آزادی‌های اجتماعی است، شاید خیلی از نهاد‌ها و خیلی از جایگاه‌ها و ساختار‌ها در نظام وجود دارد که اصلا اساسا هدف آن صیانت از حقوق شهروندی است ولی مردم خبر ندارند و این خیلی مهم است که مردم مطلع باشند و این هم در امیدآفرینی بین مردم و هم این که واقعیت ماهیت این نظام را بخواهند نسبت به آن اشراف و آگاهی داشته باشند، نکته خیلی مهمی است. 
آن چیزی که برای من خیلی مهم بود این که سراغ دستگاه‌های اجرایی که متعلق به خود دولت است باید اول می‌رفتم و این که مردم چگونه از حقوق شان آگاه بشوند این نقطه اول است یعنی در واقع قدم اول این است که خود مردم نسبت به حقوق شان آگاهی داشته باشند که از طرف مردم هم این مطالبه به درستی صورت بگیرد، من برای سازمان شما هم این تقاضای ارائه گزارشی از اقدامات همه وزارتخانه‌ها و از جمله صدا و سیما که مخاطب ماده 26 قانون خدمات کشوری است، نامه‌ای دادم که مردم شریف مطلع بشوند حقوق شان چیست و گزارش بدهند که چه کار‌هایی در راستای مطلع شدن مردم کردند.
یعنی آگاه سازی مردم نسبت به حقوق و آزادی‌های اجتماعی شان یک بخشی از آن به عهده صدا و سیما است؟
پاد: بله به عهده صدا و سیما است که به نظر من صدا و سیما حتی مبتنی بر این ماده قانونی اگر دستگاهی خودش سمت صدا و سیما نیامد و نگفت تولید محتوا نکرد، من حقوق مردم، حقوق شهروندان در من مثلا وزارتخانه آموزش و پرورش، در من وزارتخانه ارشاد، این حقوق را مردم دارند و من این تکالیف را در قبال مردم دارم، صدا و سیما به نظر میرسد باید مدعیانه سراغ دستگاه‌ها برود و من این را خدمت آقای دکتر جبلی همزمان که برای سایر وزارتخانه‌ها من نامه ارسال کردم خدمت ایشان هم نامه ارسال کردم، البته پاسخی دریافت نکردم که حتما همت شان بر این است که احترام می‌گذارند به حقوق مردم و حقوق شهروندی و من منتظرم و من اعلام کردم که ما آمادگی هم داریم در این راستا اگر در حوزه آموزش نیاز به کمک ما دارد به لحاظ حقوقی اعلام آمادگی می‌کنیم این را خدمت سایر دستگاه‌ها هم دادم و بعضی از وزارتخانه‌ها بر اساس آن وظایف و تکالیف ذاتی و قانونی شان به من پاسخ دادند که مثلا من وزارت علوم این کار‌ها را کردم به هرحال ما بررسی می‌کنیم که چقدر بر اساس آن تکالیف و وظایف ذاتی شان این اقدامات را انجام دادند و خیلی مواقع در همین خلاء حقوق مردم اصلا گم می‌شود یعنی توجه ویژه‌ای به آن نمی‌شود. مثلا در موضوع پرستاران به عنوان یکی از عناصر مهم در پروسه درمان، که پزشکان هم می دانند در واقع اثر و آن نتیجه نهایی کار آنها خیلی مبتنی بر عملکرد یک پرستار خوب است و یک پرستار خوب هم زمانی می‌تواند پرستار خوب باشد که دغدغه‌ای به لحاظ مباحث معیشتی و حقوق خودش نداشته باشد. 
آیا شما به یک دسته بندی رسیدید که حقوق و آزادی‌های اجتماعی اساسا چه انواعی دارد؟
پاد: بله، ما در طول همین مدت به دو تا تدوین، دو تا کتاب رسیدیم و برای اینکه این جایگاه، جایگاه تاسیسی بوده ما نیاز داشتیم یک فهرست موضوعی از حقوق عامه داشته باشیم که این نهایی شده، چه ناظر به حقوق جدید مستحدثه، مبتنی بر شرایط جدید و تکنولوژی جدید و چه حقوق قبل و یک تعریفی هم داریم ضمن آن می‌کنیم یعنی یک تعریفی بر مبنای قانون اساسی و شرع داریم این حقوق موضوعی را داریم ما مثلا می‌گوییم حق بر محرمانگی اطلاعات در فضای مجازی و اصلا حقوق شهروندان در فضای مجازی، این‌ها را ضمن یک مقایسه تطبیقی که با کشور‌های دیگر کردیم، مثلا دلیل رضایتمندی شهروندان شان نسبت به این موضوع چیست؟ این را انجام دادیم و بعد در فضای اندیشه حکمرانی خودمان، جمهوری اسلامی تعریف کردیم، این می‌تواند خیلی تحول آفرین باشد و تقریبا در مراحل نهایی اش است.
اول آن دسته کلی را می‌گویید که شامل چه دسته بندی‌هایی است؟
پاد: بله، طیفی از حقوق مردم می‌شود شامل حقوق رفاهی شان می‌شود، مطابق با همان فصل سوم قانون اساسی، حقوق اجتماعی شان می‌شود، حقوق سیاسی شان می‌شود، حقوق فرهنگی شان می‌شود و حقوق اقتصادی می‌شود، ما حدود 23 تا اصل در قانون اساسی داریم که دارد حقوق ملت را شناسایی میکند و بر اساس آن قوانین عادی هم تصویب شده، ما در واقع بر اساس همان حقوقی که در، چون بنده موظف شدم حقوق مصرح مردم در قانون اساسی را پیگیر اجرای صحیح آن باشم، مابر اساس همان مهندسی قانون اساسی آمدیم این کار را انجام دادیم، مثلا در حوزه حقوق اجتماعی مثلا بحث اشتغال، اصل 28 قانون اساسی، یا مثلا حق آزادی بیان، حق برپایی اجتماعات اصول 25 و 27 قانون اساسی، یا بحث احزاب اصل 26 قانون اساسی، آمدیم این‌ها را مجدد یک بازنگری کردیم و تعاریفی بر اساس مقتضیات روز و زمان از این‌ها ارائه دادیم که یک مقدار به نوعی می‌تواند یک نوع سیاستگذاری برای اقدام هم باشد.
چه زمانی حاصل این پژوهش و تدوین شما بیرون می‌آید؟
پاد: تمام شده، شاید تا هفته آینده ما نهایی اش بکنیم، باید آقای رئیس جمهور تایید نهایی را بفرمایند و دستورات لازم را در خصوص این اعلام کنند. 
سوال: فکر می‌کنم وقتی حاصل این پژوهش بیرون بیاید تکلیف ما بعنوان صدا و سیما هم روشن‌تر می‌شود که ما در چه زمینه‌هایی باید چه آگاهی‌هایی بدهیم که حتما شما کمک خواهید کرد به صدا و سیما، بعد وقتی می‌آییم می‌گوییم مثلا محرمانگی اطلاعات ذیل کدامیک از این دسته بندی‌های کلی است؟ منظورم محرمانگی اطلاعات فردی است، مثلا حریم خصوصی داریم آیا؟ این ذیل قانون اساسی داریم اصلا چیزی مربوط به آن؟ 

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1478108/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشاهده یک پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه ها با توجه به وضع حجاب در آنها تعیین می شود

ریزش 20 هزار واحدی شاخص بورس

خانم‌ها پوشش فاطمی، آقایان در هیئت مایکل جکسون!/ در نقد جریانی که دوباره علیه حضور زنان در ورزشگاه‌ها برخاسته است

قایق سواری در بزرگراه!

کام‌بک قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

ادعای روزنامه اعتماد: آمار نگران‌کننده هواپیماهای سالم کشور؛ فقط 7 تا 8 فروند!

22 وسیله ضروری برای زائران حج تمتع

یوتیوب به‌لطف هوش مصنوعی قابلیتی بسیار کاربردی دریافت کرد

پاسخ جالب رهبر انقلاب به ابراز ناراحتی قرائتی و درخواست او/ ماجرای تفسیر نیم دقیقه ای قرآن/ ویدئو

انتصاب سرپرست معاونت سلامت و توانمندسازی اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران

نحوه‌ واگذاری زمین به ایثارگران بررسی شد

گزارش "اعتماد" از مرگ مشکوک قاضی سابق؛ مهران رحیمی، با نقشه همسرش به قتل رسید

انتصاب سرپرست معاونت سلامت و توانمندسازی بنیاد شهید و امور ایثارگران

گزارش "اعتماد" از مرگ قاضی سابق؛ مهران رحیمی، با نقشه همسرش به قتل رسید

همخوانی خادمان رضوی در چایخانه حضرت رضا(علیه‌السلام)

هشدار برای سواحل جنوبی کشور؛ فعالیت‌های دریایی باید محدود شود

پنج میلیارد سهم به نام کارگران شد

اپل احتمالاً اواخر 2025 تولید یک دستگاه تاشوی 20.3 اینچی را آغاز می‌کند

هم چراغ قوه هم پاور بانک

بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع

فرار زن جوان از دست مرد شیطان‌صفت

فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت

میوه و سبزی ارزان شد

اعلام قیمت تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار

فرایند تولید بنزین از متانول به‌طور کامل با «بنزین پتروشیمی‌ها» متفاوت است

شستشوی حرم امام رضا(علیه‌السلام) همزمان با نزدیک شدن به دهه کرامت با نوای حاج احمد واعظی

بارش باران در جاده‌های 11 استان کشور

نمی‌توانیم به زور یا خیال‌پردازانه مردم را قانع کنیم که همچنان در صحنه باشند/ مردم ایران نه درمانده‌اند نه ستیزه‌جو/ رفتار مدیریتی کشور گویای نشنیدن و بی‌توجهی به پیام مردم است

فرصت یا دور باطل؟

گوشی ردمی K40 به HyperOS آپدیت شد؛ اما از اندروید 14 خبری نیست

مقام آبفا: کمبود آب بلوچستان برای 4 سال رفع شد

گلایه انجمن تالاسمی ایران از عدم توجه به داروی بیماران خاص

خالی کردن حساب با سوال 100 میلیونی!

کاهش رشد پایه پولی به 28.1درصد؛ بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود

معافیت مالیاتی بورس درانتظارتصویب آئین نامه شورای تامین مالی

سری آیفون 17 احتمالاً مدل اسلیم را جایگزین مدل پلاس می‌کند

اندیشکده بریتانیایی: توافق ایران و عربستان در خطر است

لحظۀ وحشتناک ریزش کوه

قیمت‌های عجیب واحد‌های مسکونی در افغانستان

موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد

افزایش رضایتمندی در جامعه شاهد و ایثارگر هدف سازمان اقتصادی کوثر بوده است

مقام مسئول: نرخ فرونشست محدوده تخت جمشید به 17 سانتیمتر رسید

دلیل حصارکشی در بوستان لالۀ تهران چیست؟

لحظه ریزش کوه مسیر قاضی خان- بدره استان ایلام

سفینه فضایی نه! این یک کامپیوتر گیمینگ است

اقتصاد صنعت نفت با مشارکت و سرمایه‌گذاری مردم متحول می‌شود

لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید

فرنگی‌نویسی در ورودی شهرها سوژه خبرنگار صداوسیما شد

«شهرک چوبی» در آتش!