پیام ویژه

آخرين مطالب

یافته های تکان دهنده جدیدی در مورد کرونا و علت مرگبار بودنش بين الملل

یافته های تکان دهنده جدیدی در مورد کرونا و علت مرگبار بودنش
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تحقیقات جدیدی در علم ژنتیک که بر روی غارنشین ها انجام شده، علت مرگبار بودن آن را در برخی کشورها نسبت به برخی کشورهای دیگر نشان می دهد.

به گزارش جماران به نقل از نشریه اکونومیست، بهترین چیزی که دانشمندان می توانند بگویند این است که غارنشین هاحدود 40،000 سال پیش منقرض شدند. اما آنها به طور کامل از روی زمین محو نشدند. در دهه گذشته مشخص شد که غارنشین ها با اجداد انسان های امروزی ازدواج کرده و حداقل برخی از آنها فرزندان زنده ای تولید می کنند. نتیجه این است که تقریبا نیمی از ژنوم غارنشن ها هنوز زنده مانده است، و در مقادیر کم تقریباً در تمام دی ان ای مدرن پراکنده شده است. (استثنا کسانی هستند که بیشتر اجداد آفریقایی دارند، زیرا به نظر می رسد غارنشین ها هرگز در آفریقا زندگی نکرده اند.)
چنین ژن هایی با موهای زائد تا متابولیسم چربی در ارتباط هستند. به نظر می رسد بسیاری از آنها مربوط به سیستم ایمنی بدن هستند و خطر ابتلا به بیماری هایی از جمله لوپوس، کرون و دیابت را تحت تأثیر قرار می دهند. دو تحقیق اخیر نشان می دهد که کووید 19 نیز در این لیست بیماری ها قرار دارد. به نظر می رسد دو قسمت طولانی از دی ان ای هر دو مورد از غارنشین ها به ارث رسیده اند، بسته به نوع موجود، مقاومت یا حساسیت به کووید 19 شدید را ایجاد می کنند.
این تحقیقات در انستیتوی انسان شناسی تکاملی «ماکس پلانک» در «لایپزیگ» انجام شد، محققانی که پیشگام مطالعه دی ان ای غارنشین ها بودند. اولین تحقیق آنها، که در ماه سپتامبر گذشته در نشریه «نیچر» منتشر شد، یک رشته دی ان ای یک غارنشین را توصیف می کند، که به عنوان «هاپلوتیپ» شناخته می شود، که با خطر بالاتر ابتلا به بیماری های جدی همراه است. داشتن یک نسخه از هاپلوتیپ، که در سومین کروموزوم از 46 کروموزوم موجود در انسان وجود دارد، احتمال مراجعه به بخش مراقبت های ویژه را دو برابر می کند. آنهایی که به اندازه بدشانس هستند و دو نسخه از آن را دارند - یکی از هر یک از والدین - حتی بیشتر در معرض خطر هستند.
این بدشانسی ژنتیکی به طور مساوی توزیع نمی شود. توالی ژن در میان مردم آسیای جنوبی تبار شایع است، به گونه ای که 63٪ از جمعیت بنگلادش حداقل یک نسخه را حمل می کنند. و در میان اروپایی ها احتمال شیوع آنها در حدود 16٪ است. همانطور که انتظار می رفت، در آفریقا عملاً چنین چیزی وجود ندارد. جالب تر اینکه در مناطق وسیعی از آسیای شرقی نیز این امر بسیار نادر است.
دقیقاً کاری که هاپلوتیپ انجام می دهد مشخص نیست. یک ژن درون آن پروتئینی را رمزگشایی می کند که با گیرنده های سلولی که sars-cov-2 (ویروسی که باعث ایجاد کووید 19 می شود) برای ورود به سلول ها و ربودن آنها تعامل دارد. همچنین تصور می شود که هاپلوتیپ در تولید پروتئین های سیگنالینگ، به نام «سیتوکین ها»، نقش دارند که به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می کند. پاسخ ایمنی بیش از حد تهاجمی مکانیزمی است که به وسیله آن کووید 19 کشنده می شود.
از طرف دیگر، برخی از این سیتوکین ها از وبا محافظت می کنند. محققان حدس می زنند که به همین دلیل است که هاپلوتیپ در بنگلادش و هند رایج است، جایی که وبا از مدت ها قبل یکی از مشکلات بود. و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، حتی همانطور که تکامل باعث افزایش هاپلوتیپ در برخی از جمعیت ها شده است، در جمعیت دیگری باعث حذف آن شده است. دکتر پائبو می گوید: اختلافات بین آسیای جنوبی و آسیای شرقی بسیار چشمگیر است.
مطالعه دوم در این خصوص که این هفته منتشر شده، در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم، مربوط به هاپلوتیپ دیگری از یک غارنشین است که در کروموزوم 12 یافت می شود، و کار آن محافظت است، اگرچه از قدرت کمتری نیز برخوردار است: داشتن یک نسخه تکی از آن، 22٪ احتمال ابتلا به بیماری های شدید را کاهش می دهد.
این نسخه از نسخه قبلی گسترده تر است و به جز کشورهای صحرای آفریقا، در همه نقاط جهان وجود دارد. بین 25 تا 35 درصد از جمعیت اوراسیا حداقل یک نسخه را حمل می کنند. در ویتنام و شرق چین بیش از نیمی از جمعیت ناقل هستند. همچنین در میان جمعیت های آمریکایی که از نژاد آفریقایی هستند، با نرخ بسیار کمتری وجود دارد که بسیاری از آنها از نژاد اوراسیا نیز برخوردار خواهند بود.
دانشمندان همچنین تصور بهتری از آنچه این هاپلوتیپ انجام می دهد دارند، زیرا این تحقیقات حتی قبل از انتشار خبر منشأ آن در غارنشین ها برای محققان شناخته شده بود. هاپلوتیپ با حرکت سلول های آلوده به ویروس های «آر اِن اِی»، مانع از گسترش این ویروس ها می شود که سارس- کووید یکی از آنهاست. می دانیم که حداقل مقداری از آن در برابر ویروس نیل غربی، هپاتیت C و به طرز جالب توجهی از sars-cov-1 محافظت می کند که باعث شیوع بیماری سارس در سال 2002 شد.
بار دیگر، انتخاب طبیعی قابل مشاهده است. ژن های موجود در هاپلوتیپ کروموزوم -12 در برخی پستانداران یافت می شود و چندین بار در گونه های دیگر از بین رفته است. این نکته حاکی از آن است که حمل آنها هزینه قابل توجهی دارد و منجر به از بین رفتن آنها در صورت عدم استفاده زیاد می شود. شایع بودن این ویروس ها در بیشتر جمعیت های انسانی نشان می دهد که ویروس های «آر ان ای» در بیشتر تاریخچه تکاملی خود خاری در چشم بشریت بوده اند.
محققان امیدوارند که تحقیقات آنها بتواند کمک کند تا روشن شود که چرا به نظر می رسد برخی از کشورها و برخی از جمعیت داخل کشورها بیشتر از کشورهای دیگر تحت تأثیر کووید 19 قرار گرفته اند. به عنوان مثال، آنها اشاره می کنند که انگلیسی های با با ریشه بنگلادشی به سختی دچار کووید -19 می شوند که تقریباً دو برابر میزان جمعیت عمومی است. اما جدا کردن اثرات دی ان ای کار دشواری است. سن، چاقی و جنسیت، از جمله موارد دیگر، بر شدت کووید 19 تأثیر می گذارد. مقایسه بین کشورها به دلیل تفاوت در تعریف و دشواری انجام شمارش دقیق، به ویژه در کشورهای فقیر، پیچیده است. علیرغم شیوع هاپلوتیپ مضر، میزان مرگ و میر ناشی از کووید 19 در بنگلادش فقط 5.1 در هر 100000 است، که کمتر از کشورهایی است که این هاپلوتیپ در آنها بسیار نادر است.
هنوز هم یادآوری اینکه ژنتیک در کنار سایر عوامل مهم است، همچنان مفید است. اگر کووید 19 به بیماری بومی تبدیل شود، همانطور که به نظر می رسد احتمال دارد تعیین توالی ژن در آینده به پزشکان کمک کند تا ارزیابی کنند که کدام بیمار احتمالاً در برابر بدترین اثرات آن آسیب پذیر است. درک مکانیسم هایی که ژن ها باعث ایجاد مقاومت یا حساسیت می شوند، می تواند به جستجوی دارو کمک کند. و تاریخ حاکی از آن است که بعید است که سارس- کووید2 آخرین ویروس کرونا باشد که به انسان ها حمله می کند. اگر به احتمال زیاد برخی از جمعیت ها بیشتر از سایرین آسیب پذیر باشند، ارزش دانستن آن برای دفعات بعدی لازم است. 

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/589356/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آقاتهرانی: انشالله شورای نگهبان فردا لایحه عفاف و حجاب را تایید کند

تازه‌ترین اوضاع شرکت‌های تولیدی صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد

مسیر تولید در صنعت نفت از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می‌گذرد

بار اصلی تحقق شعار سال بر دوش صنعت نفت است

وزارت نفت اثر تحریم‌ها در تولید و صادرات نفت را کم کرد/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم

متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم

تشکیل کمیته های تخصصی شورای سلامت کیش / تشکیل اولین کمیته تخصصی دندانپزشکان در راستای اجرای طرح سلامت پایدار هم زمان با روز دندانپزشک

دلار 65 هزار تومانی در شأن مردم ایران نیست/ ردپای مهاجران غیرقانونی در حوادث تروریستی کشور

تولید نفت شیل آمریکا در ماه مه افزایش می‌یابد

سفر سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام به شهرستان ایوان

تمایل اوپک برای عضویت جمهوری نامیبیا

استفاده از توان دانش‌بنیان‌های ایرانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان

تأکید رئیسی بر مقابله بی‌امان با قاچاق سوخت

ثبت گزارش جامعه هدف بنیاد شهید و مردم با مراجعه به سامانه سوت زنی

رهبر انقلاب رژیم غذایی خاصی دارند؟/ ماجرای عمل جراحی رهبری بدون بیهوشی عمومی/ ایشان دیگر به کوه نمی روند اما در خانه پیاده روی می کنند

سیدمحمد خاتمی: پاسخ ایران به جنایت اسرائیل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

افزایش 23 درصدی درآمد پلیمر آریاساسول در 1402

تجلیل استاندار یزد از خانواده شهدای ارتش

جشنواره نان و شیرینی کیش به دلیل شرایط نامناسب جوی از 30 فروردین آغاز می شود

در عملیات «وعده صادق» به هیچ وجه به مردم تعرض نشد و مراکز اقتصادی هدف قرار نگرفت/ مردم را ترساندند که رژیم صهیونیستی چنین و چنان می‌کند، در حالی که هیچ غلطی نتوانست بکند

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعا رسیدگی کرد

فناوری روز دنیا در خدمت بهداشت کیشوندان/ از جدیدترین دستگاه ماموگرافی کشور در بیمارستان کیش بهره‌برداری شد

توسعه تجهیزات و ارتقای خدمات بیمارستان؛ راهبرد اصلی سازمان‌ منطقه آزاد کیش در حوزه سلامت

سرعت‌ عمل بالای روسیه در احیای ظرفیت پالایشی آسیب‌دیده

آماده استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قبلاً استفاده نکرده‌ایم

آغاز سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در میدان‌های نفت و گاز

دیدار تشکل‌های شاهد و ایثارگر با معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری

چهره‌ سیاسی اصولگرا: «پشم» مقدرات مجلس آینده را تعیین می‌کند!/ پایداری‌ها نشان دادند برخلاف ادعاهایشان اهل معامله هستند!

حضور کاظم صدیقی در تریبون نماز جمعه از نگاه دو عضو جامعه روحانیت

باران رحمت در کیش؛ شب پرتلاش نیروهای شرکت عمران، آب و خدمات برای جلوگیری از آب‌گرفتگی معابر جزیره

برداشت 750 هزار بشکه نفت با تفکیک‌گرهای سیار در نفت و گاز گچساران

قیمت نفت بالای 90 دلار ایستاد

پیشتازی نفت و گاز مارون در دستاوردهای فنی بار اول

بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در منطقه کردستان

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «دهنوی»

انتصاب جدید در سازمان منطقه آزاد کیش

اقدامات سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفایی‌های بزرگ در حوزه اقتصادی شد

صبر و ایثار خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر درس آموز است

افزایش تعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران با آموزش و پرورش برای توسعه فعالیت های فرهنگی

مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه بر شناساندن سبک و سیره عملی شهدا به جوانان تآکید کرد

ادعای یک نماینده درباره نفوذی‌های اسرائیل در ایران

استناد نیروی انتظامی به لایحه حجاب، غیرقانونی است/ پلیس احتمالاً بر اساس قوانین دهه 60 درباره حجاب برخورد می کند/ بعید می دانم مردم با قانون حجاب و عفاف همراهی کنند

مدارس کیش فردا 28 فروردین غیر حضوری شد

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی: «نور نیوز» ارگان رسانه‌ای شورا و دبیرخانه نیست

تجمع مردم یزد در گلزار شهدا و قدردانی از پاسخ مقتدرانه سپاه

برگزاری جلسه شورای معاونان و اطلاع رسانی بنیاد استان سمنان

علم الهدی: در صورت هر حماقت اسرائیل، تل‌آویو و حیفا با خاک یکسان خواهد شد

حل مشکلات جامعه ایثارگری نیازمند مشارکت دستگاه هاست

قزاقستان تخطی از سهمیه تولید در اوپک‌پلاس را جبران می‌کند

انجام موفقیت‌آمیز 2 هزار و 200 کیلومتر توپکرانی در نفت و گاز گچساران