پیام ویژه

آخرين مطالب

اصرار ظریف انکار روحانی ویژه سایر رسانه ها

اصرار ظریف انکار روحانی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - انتشار صوت محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان واکنش‌های زیادی را در رسانه‌های معاند و رسانه‌های داخلی و فضای مجازی به همراه داشت. در این فایل صوتی که از شبکه ضدانقلاب ایران اینترنشنال منتشر شد، ظریف با سعید لیلاز چهره نزدیک به دولت به گفت‌وگو پرداخته است.
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین: انتشار صوت محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان واکنش‌های زیادی را در رسانه‌های معاند و رسانه‌های داخلی و فضای مجازی به همراه داشت. در این فایل صوتی که از شبکه ضدانقلاب ایران اینترنشنال منتشر شد، ظریف با سعید لیلاز چهره نزدیک به دولت به گفت‌وگو پرداخته است. گفت‌وگویی که با عنوان آن‌سوی دولت ضبط‌شده است. مصاحبه برای تاریخ ؛ با واکنش‌هایی که در پی داشت درنهایت این دولت است که باید نسبت به این اقدام، پاسخگو باشد. ظریف در این گفت‌وگو مسائل مختلفی را بیان می‌کند، اما آنچه بیشتر از هر چیز توجهات را به خود جلب کرده اظهاراتش در مورد رویکردهای نظامی سپاه قدس و به‌ویژه عملکرد سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی است. وزیر امور خارجه در این گفت‌وگو دوگانه ظریف_سلیمانی را القا می‌کند. دوگانه‌ای که به آن اصرار دارد و روز گذشته واکنش رئیس‌جمهور را برانگیخت. در ادامه بخشی از مهم‌ترین صحبت‌های روحانی را مشاهده می‌کنید:
میدان و دیپلماسی دو صحنه مقابل هم نیست
حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشور در نشست روز گذشته هیئت دولت ضمن اشاره به فایل صوتی منتشرشده ظریف می‌گوید: «در خصوص مطالب منتشرشده، برخی از آن‌ها نظر دولت یا رئیس‌جمهور نیست. ممکن است هر فرد یا وزیری نظر و نکاتی داشته باشد که بخواهد این نکات به‌صورت محرمانه برای کشور باقی بماند. نکته دیگر این‌که، میدان و دیپلماسی دو صحنه مقابل هم نیستند. اگر کسی فکر می‌کند یا میدان یا دیپلماسی، یا میدان مبارزه باید پیروز شود یا مذاکره پیروز شود، یا سیاست خارجی پیروز شود یا سیاست دفاعی، این حرف، حرف دقیقی نیست.» روحانی تأکید کرد: «من به‌عنوان کسی این حرف را می‌زنم که 16 سال دبیر شورای عالی امنیت ملی بودم و 32 سال هم در این شورا یا به‌عنوان دبیر، یا نماینده مقام معظم رهبری یا رئیس حضور داشتم. ما مسائل مهمی داشتیم و تصمیمات مهمی گرفته شد. 
خیلی از آن‌ها را مردم نمی‌دانند و باید در آینده تاریخ گفته شود. درباره مسائل مهم اختلاف‌نظر داشتیم و بحث کردیم. موضوعی بوده که در هفت جلسه شورای امنیت ادامه دادیم تا به رأی‌گیری و تصمیم برسیم.»
وی بابیان این‌که من در دفاع مقدس، هم در میدان و هم در دیپلماسی حضور داشتم،اظهار داشت: «من هم فرمانده پدافند هوایی و هم رئیس قرارگاه خاتم‌الانبیا بودم. در شورای عالی دفاع شرکت می‌کردم و هم عضو شورای عالی پشتیبانی جنگ و هم رئیس ستاد پشتیبانی جنگ بودم، هم رئیس کمیسیون دفاع مجلس بودم و هم در بحث‌های سیاسی مربوط به جنگ حضور داشتم و هم در میدان جنگ بودم.» 
رئیس‌جمهور با تأکید بر این‌که میدان و دیپلماسی دو مسئله‌ هستند اما باید به هم کمک کنند، اظهار داشت: این‌ها، دو بازو هستند که باید به یکدیگر کمک کنند. نه این که این دست، یک کار و آن دست دیگر، مخالف آن کاری انجام دهد. دو دست درنهایت یک کار را انجام می‌دهند. کشور ما چارچوب و نظام دقیقی دارد.»
روحانی بابیان این که تمام مسائل پیچیده سیاست خارجی و میدان دفاعی در شورای عالی امنیت ملی بحث می‌شود، گفت: «بخواهیم یک عملیاتی انجام دهیم چه دفاعی و یا تهاجمی و چه‌کار سیاسی مهم که وزارت خارجه انجام می‌دهد، حتما در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود. این شورا درست‌شده است تا رؤسای سه قوه در آن حضورداشته باشند و بخش‌های کشوری و لشکری در کنار یکدیگر قرار بگیرند.»
وی اضافه کرد: «مسائل را بحث و بررسی می‌کنیم و درنهایت تصمیم اتخاذشده باید به تأیید مقام معظم رهبری برسد. بنابراین مشکلی نداریم. ممکن است اختلاف‌نظر و سلیقه داشته باشیم اما این نظرات در شورای عالی امنیت ملی بحث و بررسی می‌شود.»
رئیس شورای عالی امنیت ملی بابیان این‌که خدا شهید سلیمانی را رحمت کند، گفت: «در تمام مسائل مهم منطقه چه عراق، سوریه، لبنان و افغانستان و… در شورای عالی امنیت بحث می‌شد. سردار سلیمانی یک شخصیت ویژه‌ای بود. من تقریبا 36 سال با شهید سلیمانی در جنگ، دبیرخانه و شورای عالی امنیت ملی بودم.»
وی بابیان این‌که سردار سلیمانی یک شخصیتی باهوش، مخلص، بسیار فداکار و متواضع بود، تصریح کرد: «او درعین‌حال، روی نظرات خود صلابت داشت و به‌راحتی از نظرات خود دست نمی‌کشید. در شورای عالی امنیت ملی زیاد بحث داشتیم و او روی نظر خود پافشاری می‌کرد و درنهایت، وقتی نظرات جمع را چیز دیگری می‌دید، تغییر می‌داد.»
بهترین مشاور برای سیاست خارجی در منطقه، شهید سلیمانی بود
رئیس‌جمهور گفت: «ما چنین شخصیت‌هایی در میدان داشتیم و این شخصیت‌ها در مقام دیپلماسی هم حضور داشتند.بهترین مشاور برای سیاست خارجی در منطقه، شهید سلیمانی بود.»
روحانی بابیان این‌که درباره مسائل منطقه و حتی سیاست خارجی، اگر می‌خواستیم با فرد آشنا، موفق و دقیق مشورت کنیم، شهید سلیمانی بود،گفت: «در اینجا نباید بگوییم یک بخش، بخش سیاسی و فعالیت دیپلماتیک است و بخش دیگر، بخش فعالیت نظامی است.»
پس از مرور صحبت ظریف و دیدن واکنش روحانی، نکته قابل‌توجه دیگری نیز در روزهای اخیر وجود داشت که اصرار ظریف را به ایجاد دوقطبی جنگ و مذاکره یا دیپلماسی و میدان ثابت می‌کرد چراکه تناقضات بسیاری در اظهاراتش دیده می‌شد.
صحبت‌های ظریف، هرروز اثبات یک تناقض 
فایل صوتی ظریف با سعید لیلاز یک گفت‌وگوی 7 ساعته است و بررسی تمام آن در این مجال نمی‌گنجد اما در ادامه به بخشی از آن اشاره می‌کنیم.
تکذیب اظهارات ظریف توسط کری
در بخش دیگری از اظهارات جواد ظریف در برنامه‌ گفت‌وگویی به نام «آن‌سوی دولت» با موضوع گزارش و روایت خدمات و اقدامات و چالش‌ها و دستاوردهای دولت‌های یازدهم و دوازدهم زیر نظر مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری مصاحبه‌هایی را با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در چارچوب تاریخ شفاهی دولت‌های یازدهم و دوازدهم می‌گوید:«آیا باید آمریکایی‌ها (کری) به من بگویند 200 بار اسرائیل در سوریه با ایران حمله کرده است؟»
این اظهارات در حالی است که جان کری در یک پیام توییتری که عصر روز دوشنبه منتشر کرد، با رد اظهارات ظریف گفت: «می‌توانم به شما بگویم که این روایت و این اتهامات بی‌چون‌وچرا نادرست است. هرگز چنین چیزی رخ نداده است چه درزمانی که من وزیر خارجه بودم یا پس‌ازآن.»
ادعا در مورد گزینه پست وزارت خارجه قالیباف 
تناقض بعدی نیز در مورد اظهارات ظریف راجع به قالیباف است. وزیر خارجه در بخشی از این گفت‌وگو مدعی شد که در تابستان 92 آقای قالیباف دو نفر نماینده فرستاد و از من برای پست وزارت خارجه دعوت کرد. ادعایی که از سوی سید محمود رضوی، مشاور فرهنگی رئیس مجلس تکذیب می‌شود. او در صفحه توییتر خود و در پاسخ به ادعای ظریف در فایل صوتی جنجالی نوشته است:« در سال 92 در ستاد دکتر قالیباف بودم، هیچ پیشنهادی از سمت آقای قالیباف برای دعوت آقای ظریف به حضور در کارگروه بین‌الملل ستاد یا وزارت خارجه صورت نگرفت. ما اصلا در تابستان ستادی نداشتیم و اصولا معتقدیم ایشان در اداره وزارت خارجه دچار ضعف‌های جدی هستند.»
حال با تکذیب جان کری، مشاور فرهنگی رئیس مجلس و انکار رئیس‌جمهور راجع به صحبت‌های ظریف می‌توان سناریوهای مختلف را بررسی کرد. هرچند مهم‌ترین آن‌که به چشم خورد همان ایجاد دوگانگی بین دیپلماسی و میدان بود که به نظر ابزاری مهم برای دستیابی به اهداف خاص به نظر می‌رسید. اکنون دیگر اما اصرار ظریف و انکار روحانی فایده‌ای ندارد، چراکه آب ریخته را نمی‌توان جمع کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/649689/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

اصولگرایان منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها

اینترنت برای کنکور امسال قطع می‌شود؟

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید