پیام ویژه

آخرين مطالب

مشروح اظهارات شهردار تهران در شبکه اجتماعی کلاب هاووس

از بدهی 50 هزار میلیاردی تا ماجرای هولدینگ یاس و رسا تجارت شهرداری تهران

از بدهی 50 هزار میلیاردی تا ماجرای هولدینگ یاس و رسا تجارت
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - شهردار تهران با حضور در شبکه مجازی کلاب هاووس گزارشی از عملکرد خود به عنوان عالی ترین مقام مدیریت شهری ارایه کرده و به سوالات گوناگونی نظیر پرونده عیسی شریفی در جریان فعالیت شرکت رسا تجارت و هولدینگ یاس پاسخ داد.

به گزارش شهر، پیروز حناچی 22 آبان 1397 از سوی اعضای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار تهران انتخاب شد و به عنوان سومین شهردار منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران پس از محمد علی نجفی ، محمد علی افشانی در تاریخ هفتم آذرماه سال 97 پس از تایید حکمش از سوی وزیر کشور بر مسند مدیریت اول شهرداری پایتخت تکیه زد.
او فارغ التحصیل دکتری معماری از دانشگاه تهران است و از سوابق تدریس و آموزش عالی او می توان به قائم مقامی ریاست دانشکده هنرهای زیبا و معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران اشاره کرد.
اگر بخواهیم از سابقه تدریس معماری و هنرهای زیبا و تالیف کتب دانشگاهی در حوزه مرمت و شهرسازی از سوی حناچی شهردار تهران بگذریم از سابقه مدیریتی او در حوزه شهرسازی ‌و عمران نمی توان گذشت.
حناچی در فاصله سالهای 1380 تا 1384 معاون شهرسازی و معماری وزیر مسکن و شهرسازی بود و از سال 92 تا 96 نیز بعنوان معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی فعالیت کرد.
حناچی همچنین سابقه عضویت در شورای عالی فنی سازمان میراث فرهنگی، کمیسیون زیربنایی، شورای عالی ترافیک، عضویت در کمیسیون ماده 5 و ریاست شورای تدوین مقررات ملی ساختمان را در کارنامه خود دارد.
به گفته شخص پیروز حناچی او اولین سمت مدیریتی خود را در سن 30 سالگی تجربه و کرد و همین تجربه موجب شد پس از به دست اوردن سکان مدیریت شهری توجه ویژه ای به قشر جوان و دانش آموخته دانشگاهی در حوزه مدیریت شهری داشته باشد و این اهتمام را می توان در به کار گیری جوانان در سمت مدیریتی مانند فاوای شهرداری و سازمان نوسازی شهر تهران مشاهده کرد.
پیروز حناچی از جمله معدود مدیران شهری و شهرداران پایتخت است که فاصله خود با اصحاب رسانه و خبرنگاران را پس از تصدی سمت افزایش نداد و همواره در زمان های مقتضی چه از تریبون صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و چه از دریچه های دوربین و قلم خبرنگاران خود را به ارایه کزارش عملکرد و پاسخ به انتقادها موظف دانست.
از تاریخ صدور حکم شهرداری پیروز حناچی از سوی وزارت کشور (7 آذرماه 97 ) تا به امروز بیش از دو سال و پنج ماه از عمر مدیریت او بر مسند شهرداری تهران می گذرد و اگر نگاهی به آنچه که شهردار تهران در گزارش عملکرد خود ارایه کرده نگاه کنیم، شهر نفروشی، مدیریت ارزان شهر ، تغییر ریل گذاری شهر تهران از شهری خودرو محور به انسان محور، افزایش عرصه عمومی، رسیدگی به خواست مردم از طریق طرح های محله محور از جمله مواردی است که می توان در کارنامه پیروز حناچی به عنوان شهردار تهران ثبت کرد.
پیروز حناچی شهردار تهران در ادامه روند پاسخگویی به شهروندان اصحاب رسانه مهمان میزگرد پایگاه خبری انتخاب در کلاب هاوس با عنوان شهرداری تهران زیر ذره بین بود.
در گزارش خبری شهر به اهم موضوعات مطرح شده در نشست خبری پیروز حناچی شهردار تهران با پایگاه خبری انتخاب در کلاب هاوس پرداخته شده است.
شهردار تهران ابتدا تاکید کرد: آلودگی هوا و ترافیک دو مشکل عمده ای است که در نظرسنجی های صورت گرفته مردم تهران به آن اشاره کرده اند. در شهریور 96 از شهروندان پایتخت نشین درباره دغدغه هایشان سوال شده و این دو نکته در اولویت قرار داشتند. این دغدغه ها نشان می دهد که آلودگی هوا و ترافیک شهر تهران موضوعی حاکمیتی است و برای حل آن به یک برنامه ریزی دقیق نیاز است.
دستگاه های متولی آلودگی هوا مشخص شدند
او با اشاره به این که موضوع آلودگی هوا و ترافیک در هیئت دولت مطرح شده است، افزود: طبق مصوبه هیئت وزیران 18 دستگاه درگیر این دو موضوع هستند و اتفاقا شهرداری تهران جزو دستگاه های آخر بوده و سازمان محیط زیست، وزارت صنعت – معدن - تجارت، وزارت کشور و وزارت نفت جزو اصلی ترین دستگاه ها جهت رسیدگی به این موضوع هستند.
شهردار تهران با اشاره به این که مطمئنا کیفیت سوخت و خودروها در آلودگی هوا تاثیرگذار است، گفت: این مشکل همه کلانشهرهای دنیاست. البته مشکلی لاینحلی نیست و بسیاری از کلانشهرها آن را حل کرده اند. توسعه حمل و نقل عمومی و استفاده از وسایل پاک و موضوعاتی مانند طرح ترافیک، جلوگیری استفاده از آلاینده ها جزو سیاست هایی است که برای کاهش آلودگی هوا در نظر می گیرند. ما نیز طرح LEZ را در تهران به مرحله اجرا رساندیم اما در شیوع اپیدمی کرونا این طرح را با مشکل روبرو کرد.
سرنوشت پرونده قضایی شهرداران منطقه 8 و 2
پیروز حناچی درباره حواشی ادغام معاونت منابع انسانی و برنامه ریزی نیز تاکید کرد: تشکیلات، منابع انسانی و بازبینی تشکیلات موضوعاتی بود که شعار مدیریت شهری این دوره بود و روند طولانی نیز در این مورد طی شد.
نظر من از ابتدا ادغام دو معاونت برنامه ریزی و امور شورا و منابع انسانی بود. طبیعتا جابه جایی زیر مجموعه ها نیز متناسب با سایر منابع انجام می شود. ماه گذشته این ادغام شورای شهر به تصویب رسید و در حال حاضر حامد مظاهریان سرپرست نیست و حکم معاونت دائم دارند. 
او در پاسخ به این سوال که سرنوشت پرونده تخلفات شهرداران منطقه 8 و 2 چه شد؟ گفت: در حال حاضر تخلفات شهرداران منطقه 8 ر 2 در حد اتهام است و عمده بحث مربوط به سال 97 و حضورشان در منطقه 21 است.
تا آنجا که افراد برای منافع شهرداری تلاش کرده باشند از آنها پشتیبانی می کنیم، تا جایی که تا آخرین مراحل بازداشت این دو شهردار دنبال کار آنها بودیم و جلسه هایی نیز تشکیل داده شد. اما خوشحالیم تخلفات صورت گرفته در دوره خودمان بررسی شد و به دوره های بعد سپرده نشده است. در انتصابات نیز شرط امانت و صداقت را رعایت می کنیم.
چرا شهردار تهران از مردم عذرخواهی کرد؟
شهردار تهران درباره عذرخواهی خود در توئیتر از شهروندان تهرانی گفت: توئیتی که منتشر کردم در جواب شیطنت یکی از رسانه ها بود. محسن هاشمی از اقداماتی که در شهرداری و شورای شهر تهران انجام شده بود گزارشی ارائه و از مردم بابت اقداماتی که می خواستیم انجام بدهیم اما نتوانستیم، عذرخواهی کرد.
یکی از روزنامه ها به شیوه ای که اخلاقی نبود، نوشت که رئیس شورای شهر درباره کم کاری بنده از مردم تهران عذرخواهی کرده است. ما ابایی نداریم که از مردم تهران معذرت خواهی کنیم به دلیل کارهایی که می خواستیم انجام می دادیم اما بنا به دلایل مختلف به انجام نرسیده است. اگر قرار باشد معذرت خواهی کنیم به واسطه انتظارات مردم از مدیریت شهری است.
مردم بیشترین رای در تاریخ شوراهای شهر و روستا بعد از انقلاب اسلامی را به این شورا دادند و قطعا این آرا با هدفی به اعضا شورای شهر داده است. ما نمی توانیم بگوییم به طور قطع و صد در صد به هدف های مورد انتظار شهروندان رسیده ایم. بنابراین باید از مردم عذرخواهی کنیم. 
رسیدگی شهرداری به تمام تخلفات احراز شده 
او با بیان این که شهرداری تهران جزو بزرگترین دستگاه های اجرایی در محدوده جغرافیایی است، ادامه داد: شاید آموزش و پرورش از شهرداری تهران بزرگتر باشد اما فعالیت آن در سطح کشوری است. بنابراین شهرداری تهران بزرگترین دستگاه اجرایی در محدوده جغرافیایی است. من شاید تا آخر دوره هم نتوانم به بعضی از لایه ها و قسمت ها سر بزنم اما تا جایی که سیستم اجازه دهد و بتوانیم حتما موضوعات را تعقیب می کنیم.
موضوعات را به ترتیب اهمیت کار را در اولویت قرار داده ایم. از موضوعات مهم شروع کرده ایم و ممکن است تا آخر دوره به برخی از جزئیات نپردازیم. اما مهم این است که اگر با تخلفی روبرو شدیم آن را ندیده نگرفتیم و به شکل پیگیری قضایی، برخورد تخلفات داخلی، یا گزارش کردن به دستگاه های مربوطه تخلفات را پیگیری کرده ایم.
بدهی شهرداری 50هزار میلیارد تومان است
پیروز حناچی در پاسخ به این سوال که شهرداری را چگونه تحویل گرفتید؟ تاکید کرد: شهرداری یک سازمان دینامیک است نه استاتیک که اعداد آن ثابت باشد و تغییری نکند. افرادی به شهرداری مراجعه می کنند و ادعاهایی در مورد بدهی شهرداری به خودشان دارند، این ادعاها مورد بررسی قرار گرفته و اگر حق آنهاست در گزارش های مالی شهرداری وارد می شود.
او افزود: در ابتدای دوره برآورد گزارش های اولیه نشان می داد شهرداری به طور قطع 20هزار میلیارد تومان به بانک شهر بدهی دارد. بدهی های بانکی روزانه تغییر می کند. بدهی ها به بانک ها روزانه به دلیل سودی که به آن تعلق می گیرد، تغییر می کند. 
شهردار تهران با اشاره به دیگر بدهی های شهرداری تاکید کرد: بدهی هایی که تسویه می شوند یا برای آنها در محاکم حکم می گیریم از بدهی های شهر کاسته می شود. عده ای ادعاهایی داشتند که آن را در محاکم پیگیری می کنیم. درباره بدهی ها اول احصا کردیم که با چه موضوعی مواجه هستیم. میزان تعهدات ما به بانک ها، سازمان ها، محاکم و.... حدود 50هزار میلیارد تومان است که به شکل روزانه در حال کنتر انداختن است.
بعضی از این بدهی ها را تسویه می کنیم تا بتوانیم از تسهیلات جدید استفاده کنیم. بعضی از بدهی ها را هم با مذاکره پیگیری می کنیم. به عنوان مثال تامین اجتماعی ادعا می کند در قراردادهای مهم دوره قبل حق و حقوق این سازمان محاسبه نشده است به همین دلیل در ابتدای دوره فعالیت مان حساب های شهرداری را تامین اجتماعی بلوکه کرده بود. اما با مذاکره آن را حل کردیم و قرار شد از این به بعد حق این سازمان در قراردادها اعمال شود. از سوی دیگر قراردادهای مربوط به دوره گذشته نیز مورد بررسی است. رانت و فساد و پیگیری پرونده های فساد زمان بر است و احصای آن انرژی بسیاری را می خواهد اما این پیگیری ها در حال انجام است.
نمره قبولی تهرانی ها به خدمات شهری شهرداری
پیروز حناچی در پاسخ به پرسشی درباره ضعف معاونت خدمات شهری از دوره قبل مدیریت شهری تا به امروز گفت: ترجیح می دهم افراد باشند و از خود دفاع کند. اما لازم می دانم به عنوان مدیر ارشد مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران اعلام کنم، در نظر سنجی ها حوزه خدمات شهری به معنی عام، از تمام حوزه های دیگر شهرداری شرایط بهتری دارد و در این نظرسنجی ها نمره متوسط بالای 16 از مردم دریافت می کنیم. ممکن است فردی را نپسندیدم اما در این دوره و با توجه به شرایط کشور حوزه خدمات شهری شهرداری تهران از مردم نمره قبول می گیرد.
پل صدر 4 صفحه پشتوانه مطالعاتی ندارد
شهردار تهران درباره مگا پروژه ها نیز توضیح داده و تاکید کرد: تمام مگا پروژه ها را نباید با یک چوب زد زیرا برخی از آن ها می تواند توجیه داشته باشد که با مشکل مواجه است مانند تونل نواب و برخی دیگر مانند پل صدر است. اگر برای طرح ها مطالعات جامعی صورت گیرد، مشکل نخواهیم داشت. من از سال 90 منتقد طرح پل صدر بودم و این انتقاد در امتداد آسمان آبی، زمین پاک و توسعه مترو است.
پیروز حناچی ادامه داد: در بسیاری از موارد وقتی مصوبه ها به مرحله عملیاتی می رسند می شود جلوی برخی از اتفاقات را گرفت. مشاوران و کارفرمایان ممکن است طرح را مدینه فاضله تعریف کنند و هزینه طرح را کم برآورد می کنند اما زمانی که طرح آغاز می شود برای تمام شدن آن اجبار وجود دارد. 
او بیان کرد: پروژه صدر 4 صفحه پشتوانه مطالعاتی ندارد و برآورد اولیه با پروژه نهایی تفاوت های بسیاری دارد. آسیب های اجتماعی پروژه صدر دیده نشده است. اگر به جای آن 2 خط مترو احداث می کردیم بسیار مفید تر بود. تاکید می کنم پل صدر زمانی اجرا شد که در دنیا پل و اتوبان های دو طبقه جمع شده است و مثال بارز آن پل دو طبقه اینچئون بود که در حال حاضر به مکان توریستی تبدیل شده است. 
تعیین سرنوشت منابع مالی پایدار در دست مجلس
پیروز حناچی افزود: از سال 76 به این سو، جزو کسانی بودم که شیوه اداره امور شهر تهران و فروش شهر برای تامین هزینه های بی انضباطی و هزینه های جاری را نقد می کردم. ادبیات و ترمینولوژی منابع پایدار شهر همان موقع پایه گذاری شد. آخرین جلسه کمیسیون زیربنایی دولت اصلاحات به مبحث «منابع مالی پایدار» اختصاص یافت اما متاسفانه در یک جلسه به نتیجه نرسید.
دولت احمدی نژاد نیز منابع مالی پایدار را تایید نکرد. اما در دولت روحانی به مجلس قبل رفت و چون به آخرین جلسات مجلس رسیده بود، به آن رسیدگی نشد. خوشبختانه منابع مالی پایدار در کمیسیون های مجلس یازدهم مطرح است و امیدواریم که رای بیاورد. موضوع منابع مالی به شهرداری تهران خلاصه نمی شود بلکه موضوع تمام شهرداری های کشور در این میان مطرح است. شهرداری باید با عوارض نوسازی، هزینه های مالیاتی و عوارض خدمات هزینه های جاری شهر را تامین کند تا مایملک و ارزش های شهر را نفروشند. 
شهر نفروشی بزرگترین پروژه مدیریت شهری جدید
او با تاکید بر این که شاید بزرگترین پروژه این دوره مدیریت شهری، «شهر نفروشی» است، گفت: در اداره شهر به خودمان سخت گرفتیم تا شهرفروشی نکنیم. می توانستیم بدون توجه به ذخایر آینده شهر، مسائل زیست محیطی و... پا را روی گاز بگذاریم اما این کار را نکردیم و متهم به کم کاری شدیم. به این اتهام افتخار می کنیم. نه به کم کاری اما به این موضوع که ما به تعریف مجدد کار در شهر نیاز داریم افتخار می کنیم.
بزرگراهی را ایجاد نکردیم که با وجود آن حجم زیادی از عارضه ها در مناطق دیگر شهر به وجود آید. باید تعادل و عدالت اجتماعی ایجاد شود. عدالت اجتماعی راهبردی است که مدیران ارشد شهری باید در تعامل با حاکمیت آن را پیگیری کنند. اعلام می کنم دنبال آن پروژه ها نیستیم بلکه مگاپروژه های ما از جنس توسعه قلمرو عمومی، عدالت اجتماعی، ارزان تر اداره کردن شهر، ایجاد نشاط و سرزندگی با حداقل هزینه، جلب مشارکت اجتماعی و شهروند و... است.
در این راستا پروژه های محله محوری و 2هزار میلیارد تومانی که در بودجه سال 99 پیش بینی و به مرحله انجام رسید. پروژه های کوچک مقیاس تاثیر بسیار بالایی در ارتقا سطح کیفیت زندگی در شهر و جلب رضایت مردم دارد.
خروج اموال شهرداری و انتقال به یک خیریه
او با اشاره به ساخت بیمارستان خیریه و یک سازمان اقتصادی نیز گفت: در مورد بیمارستان خیریه شهرداری و شورای شهر تهران مدعی است که اموالی به راه های مختلف از شهرداری خارج شده است و باید تعیین تکلیف شود. درست است که شهرداری تهران مستند به بند 6 ماده 55 قانون شهرداری ها اجازه کمک به خیریه ها را دارد اما این کمک باید کاملا شفاف و بدون پرده پوشی باشد و تمام زوایای آن روشن شود تا این ذهنیت ایجاد نشود که به نام کار خیر اتفاقات دیگری صورت گرفته است.
اگر اطلاعات روشن شود ممکن است بسیاری از مشکلات حل شود. می دانیم که بخش عمده ای از منابع، ابنیه، املاک به نفع این خیریه خارج شده است. بررسی های کامل تر باید صورت گیرد. خیلی از پرونده های مربوط به تخلفات اداری حتی عملکرد مدیران حاضر نیز مورد بررسی و مورد بحث قرار گرفته و رای برای آنها صادر شده است. در این دوره تخلفات را بسیار جدی تعقیب می کنیم.
شهردار تهران ادامه داد: هر کمک به خیریه ها را در چارچوب قانونی و با رقم خاص به تصویب رسانده ایم. این کمک ها به شدت منضبط و قانونمند شده است و چیزی خارج از مصوبات شورای شهر تهران نیست. کمک های قانونی ما در این زمینه یک هشتم شده است
رسا تجارت بزرگ ترین پرونده قضایی در شهرداری است
حناچی درباره روزنامه اطلاعات گفت: پروژه روزنامه اطلاعات یکی از پروژه های رسا تجارت است که در این دوره با سپاه توافق کردیم. این ساختمان و ساختمان پشتی آن چیزی حدود 500 میلیارد تومان برای شهرداری تمام شده است. این ساختمان بسیار گران تمام شده است اما در هزینه صورت وضعیت دو برابر این رقم قید شده است.
او درباره پرونده عیسی شریفی، قایم مقام شهردار سابق تهران (باقر قالیباف) بیان کرد: یکی از بزرگ‌ترین پرونده های موجود در شهرداری مربوط به رسا تجارت و هولدینگ یاس است. سپاه اولین شاکی آن پرونده بود و شهرداری هم زمانی که پرونده باز بود گزارش مبسوطی ارایه کرد اما بعدها متوجه شدیم این گزارش اثری در روند رسیدگی در پرونده نداشته است. به همین دلیل این پرونده را از قوه قضاییه پیگیری کردیم زیرا ما در شهرداری موظفیم از اگر جایی حقوق شهر تضییع می شود، از آن دفاع کنیم.
زیربار خفت نمی روم!
شهردار تهران درباره اظهار نظرها نسبت به نداشتن کارنامه موثر و گرفتن ژست سیاسی اش درباره عملکرد شهرداری، افزود: من به هر صورت لازم می بینم توضیحاتم را ارائه کنم. مقاطع انتهای دوره جای همین صحبت هاست. اگر مصاحبه می کنم به منظور تخطئه فردی نیست زیرا قوه قضاییه موارد را بررسی می کند. ما وظیفه داریم راهکارهای درست ارایه کنیم. اینکه شبکه جامع شهر که باید ظرف 20 سال اجرا شود 5 ساله اجرا می شود شما قهرمان می شوید اما به چه قیمتی این کار صورت گرفته است؟
او بیان کرد: یکی از مدیران گفت سالانه 25 تا 30 میلیون پروانه ساخت در بین سالهای 90 تا 92 صادر شده است و من اسم این اقدام را خدمت نمی گذارم و اگر این اقدام عرضه محسوب می شود، ترجیح می دهم بی عرضه باشم اما زیر بار خفت نروم! بارگذاری سنگین و بی برنامه اقدام کارشناسی نیست و در بخش مترو تلاش کردیم مطابق شعار ها مترو را پشتیبانی کنیم در همین شرایط 35 درصد ساخت مترو رشد داشته است.
صدور پروانه های ساخت و ساز کم اما با قیمت واقعی
حناچی در مورد صدور پروانه ها تاکید کرد: در یک کلام ما در خصوص صدور پروانه و استفاده از ابزار تراکم به حداقل تراکم اما قیمت واقعی رساندیم. قیمت واقعی تراکم در هر منطقه از تهران معادل ارزش زمین است. اگر در منطقه اجازه 100 متر ساخت و ساز می دهیم باید 100 متر برای خدمات آزادسازی شود اما تاکنون این آزادسازی اتفاق نیفتاده است. برنامه ما 5ساله بود.
ارزش واقعی تراکم معادل قیمت زمین است و باید خدمات ساخت و سازها را تامین کنیم. اگر این خدمات تامین نشود هزینه های بسیاری به شهر تحمیل می کند. هزینه هایی مانند سفرهای بی مورد درون شهری، آلودگی هوا، ترافیک و... به شهر تحمیل می شود. چیزی حدود 8 میلیون متر مربع پروانه صادر کردیم در حالی که میانگین در سالهای قبل 15میلیون، حتی 25 میلیون متر مربع بوده است.
تلاش کردیم انضباط را به شهر برگردانیم و برای تامین هزینه ها دو لایحه را در مجلس پیگیری کردیم. اول مالیات بر ارزش افزوده را پیگیری کردیم تا سهم شهرداری ها از 3 درصد به 4 درصد افزایش یابد. دوم طرح منابع پایدار است که از طریق دولت به مجلس رفته و امیدواریم به زودی ابلاغ شود.
چرا شهرداری از رسا تجارت شکایت نکرد؟
شهردار تهران در پاسخ به این پرسش که آیا صحت دارد در دوره 12 ساله مدیریت قبل پول مردم در طرح های فرا مرزی مانند لبنان هزینه شده است؟ گفت: در سوابق بودجه شهرداری تهران هیچ ردیف بودجه قانونی برای چنین کمک ها وجود ندارد و اگر این هزینه ها صورت گرفته ممکن است از محل پروژه رسا تجارت انجام شده باشد چون رد و اثر روشنی در این مورد ندیدم.
شهردار تهران درباره عدم شکایت شهرداری در فساد های صورت گرفته در رسا تجارت و پروژه یاس، افزود: در مورد این پرونده سنگین دو کار انجام شد. به موازات احصای حق شهر، درباره رقم ها خیلی از املاک ها با شرکت رسا تجارت توافق کردیم و املاک پس گرفته شد. شهرداری املاکی در تصرف داشت اما سندی برای آن نداشت. در آن زمان با یادداشت یکی از مدیران وقت این املاک شهرداری واگذار شده بود. در حالی که قانونی نبود. شهرداری املاک بسیاری در تصرف خود دارد که فاقد سند هستند.
شهردار تهران با اشاره به پرونده رساتجارت و یاس، افزود: مراجع نظارتی و قوه قضاییه گزارش دادیم و تصور ما این بود زمانی که پرونده باز است گزارش روی پرونده تاثیر گذار است. شهرداری از فرد شکایت نکرده است بلکه شرکت موضوع و طرف شهرداری بود.
تخفیف های 10 تا 50 درصدی به واحدهای نجومی
پیروز حناچی ادامه داد: 250 ملک شهرداری در حال حاضر در دست غیر است. به عنوان مثال150 ملک شهرداری در اختیار نهاد های عمومی مانند پلیس است. از 220 واحد نجومی برخی از آنها با تخفیف 10 تا 50 درصد به شکلی واگذار شده بود که 20 تا 30 مورد این واگذاری ها هیچ گونه ارتباطی افراد با شهرداری نداشتند.
از 1900 ملک اعلامی 1080 ملک زیر نظر معاونت اجتماعی است که نزدیک به 900 ملک دارای مجوز است، از 2150 مورد لیست املاک 400 مورد پس گرفته شد و 270 مورد نیز با تخفیف های معقول از طریق تعاونی ها به کارکنان واگذار شده است.
او بیان کرد: بیست املاک به شورای شهر تهران داده شد و باید به این نکته تاکید کنم که دیگر املاک به غیر واگذار نمی شود. سازمان املاک بر اساس گزارش رسمی املاک را ساماندهی کرده و لیست آن را به شورای شهر ارایه کرده است. 
منطقه 22 باید 110 مدرسه و کلانتری داشته باشد
پیروز حناچی درباره منطقه 22 و بارگذاری سنگین و بی رویه در این منطقه گفت: در همه اسناد تهران از جمله طرح جامع منطقه 22 به عنوان آخرین فرصت شهر تهران برای توسعه و جهانی شدن تهران بود و اتفاقی که اطراف دریاچه و بلند مرتبه سازی که در آن منطقه انجام شد یکی از مناقشات ما در شورای عالی شهرسازی با شهرداری وقت تهران بود. 
شهردار تهران تاکید کرد: استناد به رای کمیسیون ماده 5 مربوط به سال 87 برای توسعه و ساخت ساز در منطقه ای مانند منطقه 22 اصلا پذیرفتنی نیست. جالب است بدانید برای خدمات زیر بنایی منطقه 22 چیزی بالغ بر 110 مدرسه و کلانتری مورد نیاز بود اما مورد توجه قرار نگرفت. یکی از دلایل متوقف کردن بلند مرتبه سازی در سال 93 تاثیر ساخت و ساز در منطقه 22 بود. 
شروع ساخت مترو منطقه 22 از هفته آینده
پیروز حناچی اظهار کرد: اقدامی که در این دوره مدیریت شهری انجام شد تهیه و تدوین طرح تفصیلی منطقه 22 است که به تصویب شورای شهر نیز رسید و به این طرح افتخار می کنیم. هفته آینده کلنگ مترو را در منطقه 22 بر زمین خواهیم زد و انشالله توسعه منطقه 22 را خواهیم داشت.
شهردار تهران افزود: با توجه به تخصص من این انتظار بود که تحول گسترده در این مناطق و بخش تاریخی تهران مانند عودلاجان و بازار و حصار صفوی و ناصری تهران داشته باشیم. باید تاکید کنم اقدام های خردی در این بخش ها صورت گرفته اما اقدام کلانی نداشتیم.
ورود اتوبوس های برقی بدون سیم آرزوی من است
حناچی ادامه داد: اخیرا در کمیسیون ماده پنج مطرح شده فکر نمی کنم به این دوره مدیریت شهری برسد اما اسناد پایه ای آن را گذاشته ایم. از سوی دیگر پروژه امیر کبیر را در منطقه 14 را به یک عرصه عمومی و تجاری تبدیل کردیم و امیدوارم بتوانیم تا پایان این دوره مدیریت شهری بتوانیم میدان توپخانه را به همراه ساختمان بادیه به نتیجه برسانیم.
شهردار تهران درباره اقدام هایی که انجام نداده و افتخار شهرداری افزود: دوست داشتم LRT ولیعصر را به نتیجه برسانم اما بودجه شهرداری برای انجام این چنین محدود است. البته اتوبوس های برقی بدون سیم یکی از آرزوهای من برای تهران است و امیدوارم تا پایان دوره بتوان 60،70 مورد اتوبوس برقی را وارد پایتخت کنیم.
علت حذف شهردار از جلسات هیئت دولت
شهردار تهران درباره حضورش در جلسات هیئت دولت گفت: بنا به سیاست ریاست دولت و هماهنگی های لازم بین دولت و دستگاه های مختلف، بعضی از افراد به جلسات هیئت دولت دعوت می شوند. شهردار تهران قانونا عضو هیئت وزیران نیست، اما حضور شهردار تهران در این هیئت برای دولت و شهرداری تهران یک فرصت است. چون شهرداری قوی ترین دستگاه اجرایی در مقیاس پایتخت است و بسیاری از اقدامات آن مستقیما به کمک دولت می آید. به عنوان مثال دو سال پیش در شب یلدا گزارشی در مورد میادین میوه و تره بار به دولت ارائه کردیم که اقلام در این میادین به طور متوسط حدود 40درصد ارزانتر از بیرون به فروش می رسد. 
پیروز حناچی در توضیح علت مشکل بین شهرداری و دولت تاکید کرد: علت این مشکل ملکی مربوط به نهاد ریاست جمهوری که در محدوده حریم ثبت شده بیت امام (ره) و جماران بود. در سال 82 طرحی در شورای عالی شهرسازی به استناد ماده 66 قانون برنامه سوم به تصویب رسید. بهسازی جماران و تملک باغ های اطراف بیت امام (ره) که در دوره قبل انجام شد نیز بخشی از همین طرح بود. اما برای پلاک های مجاور کوچه ای که بیت امام (ره) واقع شده محدودیت های ساخت و ساز وجود داشت.
او با اشاره به ملک نهاد ریاست جمهوری، افزود: این ملک یکی از گودهای خطرناک رها شده بود که نهاد از درخواست ساخت و ساز آن را به شهرداری داد. من اشاره کردم تا صفر – صفر این مجموعه هیچ مشکلی برای ساخت و ساز وجود ندارد. با توجه به شیب زمین موافق بودیم این گود از خطرناک بودن در بیاید. اعلام کردم از صفر – صفر به بالا دو نکته رعایت شود؛ 1) پروانه بگیرید و 2) حریم ارتفاعی آنجا را رعایت کنید.
دوستان بر این تصور بودند که آن منطقه حریم امنیتی داشته و این حریم لغو شده است. اما اعلام کردیم که این حریم، میراث فرهنگی است که اتفاقات حساسیت های زیادی روی آن وجود دارد. البته در دوره های پیشین چند پلاک نقض شده بود و مشکلاتی را به وجود آورده بود. عطش زیادی برای رعایت نشدن ضوابط در آنجا وجود داشت.
به دلیل آن که عقبه این موضوع را خودم در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب کرده بودم و کوتاه نیامدم. با پیگیری هایی که ما کردیم پروانه ساخت این ملک صادر شد اما بخشی مورد بحث خارج از حدود پروانه صادر شده بود. از ساخت و سازهای خارج از حدود پروانه پیشگیری شد و در حال حاضر کار در چارچوب قانونی پیش می رود.
چرا شهردار تهران مصاحبه می کند؟
پیروز حناچی درباره افزایش تعداد مصاحبه هایش در این روزها اظهار کرد: مقاطع انتهای دوره موقع ارائه گزارش است. معتقدم که روش اداره شهر درست در گذشته نبوده است و تلاش می کنم که در آینده هم این رویه اتفاق نیفتد. فارغ از این که چه کسی مسئولیت شهر را قبول می کند، وظیفه قانونی، شرعی و عرفی دارم، از آن غافل نمی شوم و در این راه تمام تلاش خودم را به کار می بندم.
وی تاکید کرد: موضع دوستان به شکل منتقد با من در مقام اجرا مجزاست. من قسم خوردم و وظیفه دارم که منافع شهر را حفظ کنم و اقدامی مخالف منابع شهر انجام ندهم. در عین حال که باید به کارهای اجرایی شهر بپردازیم، حساسیت ایجاد نمی کردیم، باید گزارش قابل قبولی را به مردم شهر تهران ارائه کنیم. البته حق نقد وجود دارد.
نقطه تمایز مدیریت جدید شهری با گذشتگان
او با بیان این که روزی که می خواستم از شورای شهر رای بگیرم، گزارشی ارائه کردم، تاکید کرد: اساسا تمایز دوره ما با دوره قبل این بود که اعتقاد داریم شهر باید با نگاه تخصصی اداره شود. بنابراین باید چشم اندازهای تعریف شده برای شهر با شعارها و راهبردهای ما در یک راستا و امتداد باشد.
نمی توانیم بگوییم شهر انسانگرا ولی ساخت اتوبان را ادامه دهیم. باید مسیرهای پیاده، مسیرهای دوچرخه، توسعه فضای سبز، نقشه مدیریت شهری شود. نمی توانیم شعار بدهیم اما در اقدامات چیز دیگری انجام شود. اگر بارگذاری هایی در مناطقی انجام دهیم ولی پروژه های عمرانی را در مناطق دیگری ادامه دهیم، اشتباه است. باید برای رسیدن به چشم انداز نقشه و برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم. 

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/656083/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

فیلمی از لحظه انفجار مغازه عطرفروشی

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند

بنچمارک ناامیدکننده چیپست جدید Kirin 9010 هواوی

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

عملکرد وزارت نفت در بخش‌های نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی بررسی می‌شود

تصاویری از خسارت سیل امارات

امدادرسانی‌ نیروهای بسیج و سپاه در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

ایران به فناوری سامانه پایش وضع ماشین‌های دوار دست یافت

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

ارسال مواد غذایی به سیل‌زدگان سیستان‌وبلوچستان توسط نیروی هوایی ارتش

هشدار وزارت بهداشت به مادران باردار درباره زایمان تقویمی

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مشاهده 4 قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

به‌کارگیری توانمندی داخلی در تعمیر تجهیزات خط میبد - نائین

امدادگران آمریکایی در حال آزمایش لباس های جت گرانشی

گروگان‌گیری دختر 16 ساله در تهران

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

پورعباس: سازمان ملی سنجش در مرحله ابلاغ توسط شورای انقلاب فرهنگی قرار دارد

سعدی‌خوانی مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

توزیع بیش از 4 میلیون لیتر سوخت در ناوگان حمل‌ونقل زمینی و هوایی خراسان جنوبی

توپکرانی 137 هزار متر خط لوله در نفت و گاز مسجدسلیمان

اظهارات خانواده شهیدی که در اولین ماموریتش به شهادت رسید

آغاز ثبت‌نام پشت کنکوری‌ها جهت ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

ثبت تصویر پلنگ ایرانی در رودبار

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

آمار نهایی داوطلبان نوبت دوم کنکور اعلام شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

آزار و قتل زن جوان توسط مرد همسایه؛ متهم: جسد مقتول را به آتش کشیدم

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

دستگیری روانشناس روانی که با اسلحه و بی‌سیم از زنان اخاذی می‌کرد!

جزئیاتی تازه درباره حذف اسم پدر و مادر از کارت ملی

لحظه انفجار مهیب بر اثر نشت گاز