پیام ویژه

آخرين مطالب

نقد مجری های مناظره در گفت وگو با عبدالرضا امیراحمدی

از شلوار مرتضی حیدری تا ساعت دکتر پورحسین! گزارش

از شلوار مرتضی حیدری تا ساعت دکتر پورحسین!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - امیراحمدی درباره ویژگی‌های یک مجری مناسب و شایسته برای مناظره‌های انتخاباتی به ایسنا گفت: مجری اول از همه باید ظاهر خوب و آراسته‌ای داشته باشد و در نحوه پوشش و گریم خود دقت کند. یکی از گله‌ها به آقای مرتضی حیدری در دوره قبل این بود که پاچه‌های شلوارشان خیلی کوتاه بود و وقتی در تلویزیون می‌ایستادند، برخی از اصطلاحاتی برای ایشان استفاده می کردند که در شأن ایشان نبود.
او حفظ و رعایت اخلاق حرفه‌ای و رسانه‌ای را ویژگی دوم برای مجری برنامه های مناظره برشمرد و در این زمینه هم توضیح داد: مجری نباید موجب تحقیر یا تبعیض در میان کاندیداها شود. هوش هیجانی بالا و مطلوبی داشته باشد. از دانش و شَم سیاسی برخوردار باشد. باید قدرت تجزیه و تحلیل داشته باشد تا بتواند سوالات را درست مطرح کند. باید به رگ خواب و ویژگی‌های شخصیتی کاندیداها اشراف داشته باشد و سعی نکند روی نقطه ضعف کاندیدایی دست بگذارد و موجب عصبانیت او شود زیرا ممکن است کاندیدای مورد نظر از چشم مخاطب بیفتد. باید به کارنامه و عملکرد سیاسی و مواضع سیاسی کاندیداها اشراف و آگاهی داشته باشد. به واژگان و کلمات سیاسی در سپهر سیاست احاطه و اشراف نسبی داشته باشد. زیرکی و هوشمندی خاصی برای مدیریت مطلوب برنامه داشته باشد تا اجازه سوءاستفاده به هیچ کاندیدایی را ندهد.
امیراحمدی با بیان اینکه مجری مناظره ها باید کنشگری منصف و بی طرف باشد که منفعل هم نیست، در ادامه تصریح کرد: می‌گفتند آقای دکتر پورحسین (مجری اولین دوره مناظره‌های انتخاباتی در سال 88) خیلی منفعل بودند و فقط زمان را اندازه گیری می‌کردند و تذکر می‌دادند و در مقابل توهین هایی که در برخی از مناظره‌ها می‌شد، هیچ عکس العملی نداشتند و این خوب نبود. مجری هم باید موجب گرما و حرارت مناظره شود و هم از حدود اخلاق و حق پایش را فراتر نگذارد و برای رسیدن به هدفش هر ابزاری را توجیه نکند. مجری باید شجاع باشد و مقهور موقعیت حرفه‌ای یا منزلت اجتماعی کاندیداها نشود. باید به بیان بدنی، حرکات دست و اشاره های چشم و ابرو پیشانی و لب مسلط باشد. در واقع آنچه خوبان همه دارند، مجری مناظره باید داشته باشد تا بتواند صحنه را مدیریت کند. می‌گویند مجری مناظره مثل برج مراقبتی است که می‌داند چه زمانی اجازه تیک اف و اوج و چه زمانی اجازه فرود را به خلبان بدهد و تبعیضی بین خلبان ها و کشورها قائل نیست. مجری مناظره بر اساس تجربیاتش شاید بتواند حدس بزند که رییس جمهور آینده کیست؛ بنابراین نباید کاری کند که این نگاه از نوع کنش او مشخص شود و همه او را به سوگیری متهم کنند.
امیراحمدی که به طرح اظهارات جنجالی در تلویزیون معروف است و مدتی هم به دلیل اظهار نظری ورزشی از تلویزیون کنار گذاشته شد، درباره لزوم حق گرایی و حق طلبی مجری ها نیز گفت: اکثر کارشناس‌ها معتقدند در صنعت ارتباطات هیچ چیزی مهم تر از کسب اعتماد مخاطبان و ایجاد اعتماد به رسانه‌ها نیست. اعتماد به رسانه، سرمایه اصلی هر رسانه‌ای است. بعضی از کارشناسان معتقدند که نقاط اتصال رسانه با مردم مجری ها هستند و رفتار مجری ها می‌تواند موجب تقویت این ارتباط یا سست شدن آن بشود. یکی از وظایف مجری علاوه بر انتقال پیام به مخاطب، طرح و پیگیری مطالبات به حق مخاطبان است که موجب رضایت و رفاه اجتماعی بیشتر می‌شود. حق گویی و حق طلبی از الزامات برای یک رسانه است و همه ما وظیفه داریم صدای کسانی باشیم که حنجره‌ای برای فریاد کردن و منبر و تریبونی برای مطالباتشان ندارند.
این مجری تلویزیون در ادامه در پاسخ به این پرسش ایسنا که چرا تاکنون از مجریان زن برای اجرای مناظره‌ها استفاده نشده است؟ عنوان کرد: ما یک ضعف فرهنگی و ساختاری انباشته و تاریخی در این زمینه داریم. این مساله به قدری جلوه دارد و کمبودش در کشور ما به عنوان یک نقطه ضعف حس می‌شود که مثلا یکی از کاندیداها وعده می‌دهد اگر من رییس جمهور شوم حتما از دو بانو در کابینه ام استفاده می‌کنم و برای بانوان حق و حقوق ویژه ای را در نظر می‌گیرم. در واقع می‌خواهد این تهدید را برای جمع رأی بیشتر تبدیل به فرصت کند. وقتی نگاه مبتنی به ناتوانی زن در همه ارکان حاکم است، طبیعی است که در سازمان صداوسیما هم این نگاه ساری و جاری باشد و مختص این سازمان نیست.
امیراحمدی افزود: از آن‌جایی که خانم ها در هوش کلامی متبحرتر از آقایان هستند و می‌توانند به راحتی با بیانشان، کارشناس را گوشه رینگ ببرند، متاسفانه در شبکه خبر بعضی از کارشناسان وقتی یک بانو از آن‌ها سوال می‌کند، نوع سوال پرسیدن مجری زن را نوعی استنطاق و حساب کِشی به حساب می‌آورند و برای همین تحمل اینکه یک بانو به قول خودشان از آن‌ها استنطاق کند را ندارند.
او با اشاره به کم بودن مجری‌های خانم در حوزه‌های تخصصی به ویژه سیاسی عنوان کرد: متاسفانه سازمان ما مجری زن برای برنامه‌های تخصصی به ویژه برنامه‌های سیاسی تربیت نکرده و پرورش نداده است. الان در این حوزه در میان بانوان دو مجری داریم که مسلط هستند؛ یکی اطلاعاتش بیشتر است و دیگری کم کم دارد وارد این عرصه می‌شود. اما خب اعتماد کردن به این دو بانو در شرایطی که برنامه‌های مناظره جزو پربیننده ترین برنامه‌هاست که هم مردم می‌بینند و هم مسوولان، ریسک بزرگی دارد که مسوولان ما حاضر نیستند این ریسک را قبول کنند. به نظر من خود بانوان هم باید خودی نشان داده و توانمندی هایشان را تقویت کنند تا شاید برای سال‌های آینده حداقل شاهد اجرای یک بانو و یک آقا برای اجرای مناظره ها باشیم.
مجری برنامه «صبح بخیر ایران» درباره اجرای برنامه‌های سیاسی و تفاوتش با دیگر برنامه‌های تلویزیونی هم چنین توضیح داد: برنامه‌های سیاسی به لحاظ ساختاری برنامه‌های خشک، تخت و یکدستی هستند و دست برنامه ساز برای استفاده از عناصر مختلف بصری و موسیقایی باز نیست. در همه برنامه‌های سیاسی یکی ـ دو موزیک حماسی پخش می شود و تصاویری خشک که همه از جنگ، تظاهرات، انفجار و ... در دنیا می گوید. برای همین برنامه‌های سیاسی در میان مردم اقبال چندانی ندارد و مردم بیشتر از برنامه‌های اجتماعی و ورزشی استقبال می کنند. برنامه های سیاسی سهمشان هم در سبد پخش برنامه‌های صداوسیما خیلی کم است.
امیراحمدی درباره اجرای برنامه های سیاسی تلویزیون گفت: کسی که مجری برنامه های سیاسی می‌شود، باید بداند که فقط هفته‌ای یک برنامه دارد آن هم در میان مجری های دیگر اگر نوبتش بشود. دوم اینکه اجرای برنامه‌های سیاسی روحیات خاصی را می‌طلبد. مجریان سیاسی هم کمتر دیده می‌شوند و هم کمتر محبوب می ‌شوند؛ برای همین هر کسی وارد این رشته می‌شود باید برای دل خودش و روحیات خودش وارد این برنامه‌ها شود. مجری برنامه‌های سیاسی دائما باید روزنامه‌ها، مجلات و اظهار نظرهای افراد مختلف سیاسی را بخواند و تحلیل کند و معمولا کم آدمی پیدا می‌شود که بخواهد همه زندگی‌اش را برای مطالعه اظهار نظر افراد مختلف بگذارد.
این مجری تلویزیون در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا به اجرای برنامه های سیاسی تمایل دارد؟ خاطرنشان کرد: من توانایی اجرای برنامه‌های سیاسی را دارم و مولفه‌های لازم برای این اجرا را هم دارا هستم؛ اما از آن‌جا که مصلحت اندیش نیستم و اگر یک آدم سیاسی در برنامه روبه روی من بنشیند و به گونه ای حرف بزند که نه سیخ بسوزد و نه کباب، من برنمیتابم و ترجیح می‌دهم که خیلی قاطعانه جوابش را بدهم و حق مردم را مطالبه کنم، سراغ این برنامه‌ها نمی‌روم. یکی ـ دو دفعه تجربه کردم و دیدم که دوستان ما طاقت ندارند و منجر به ممنوع ‌الکاری من می‌شد. من جوان بودم و آرمان گرا و فکر می کردم باید با مردم صادق باشیم و کار خودم را می کردم که در نهایت ترجیح دادند من برنامه سیاسی اجرا نکنم و برنامه‌های انگیزشی و اجتماعی اجرا کنم.
امیراحمدی به ایسنا گفت: مطمئن باشید که اگر من روزی برنامه سیاسی اجرا کنم، برنامه‌ام جزو پرطرفدارترین ها می‌شود؛ این تعریف از خود نیست بلکه بیانِ بخشی از توانمندی‌های من است که به آن ایمان و اعتقاد دارم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/673672/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

اصولگرایان منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند