پیام ویژه

آخرين مطالب

برای رهایی از کرونا یا باید واکسن بزنیم یا باید لباس فضانوردان را بپوشیم! بين الملل

برای رهایی از کرونا یا باید واکسن بزنیم یا باید لباس فضانوردان را بپوشیم!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - یکی از مهمترین عوامل شیوع ویروس کرونا رفتار انسانهاست. و تنها راه پایان کرونا واکسن زدن است.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «سرگئی نیتیسوف» رئیس آزمایشگاه فناوری های حیاتی در دانشگاه «نووسیبرسک» روسیه تأکید کرد که مصونیت از کرونا فقط با واکسن زدن یا با پوشیدن لباس های فضانوردان امکان پذیر است.
این دانشمند متخصص و عضو آکادمی علوم روسیه گفت که اگر فرد بدون ماسک زدن یا واکسن زدن بخواهد از خودش در برابر کوید19 حمایت کند باید لباس فضانوردان را بپوشد. 
این دانشمند ویروس شناس افزود: این فناوری از مدت ها پیش شناخته شده است و لباس فضانوردان مجهز به تصفیه کننده هاست. ولی مساله وقتی کار می کنی یا بچه ات به مهد کودک برود دیگر کاملا فرق می کند. از سوی دیگر، خود کودکان یکی از مهمترین عوامل شیوع ویروس هستند زیرا بدون ماسک به مهد کودک و مدارس می روند.
این دانشمند روسی تأکید کرد که تنها راه مبارزه با ویروس کرونا واکسن زدن علیه آن در سریع ترین زمان ممکن و ماسک زدن در زمانی که دیگران در کنار شما هستند به عبارتی دیگر سرنوشت بیماری فراگیر به شکل مستقیم به رفتار مردم مرتبط است.
این متخصص روسی در ادامه گفت: به دلیل نامشخصی مردم فقط به چیزهای پیچیده باور دارند ولی نمی دانند که رفتار آنها عامل اصلی ابتلای شان به ویروس است.
مشکلی به نام ماسک کودکان
نتایج جدیدترین پژوهش در خصوص پیامدهای استفاده از ماسک در کودکان حاکی است که استفاده از ماسک می تواند باعث افزایش استنشاق چشمگیر دی اکسید کربن در این رده سنی شود.
بنابر گزارش خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ، ماسک ها هرچند از ابتلا به کووید-19 جلوگیری می کند، اما باعث افزایش استنشاق دی اکسید کربن به ویژه در کودکان می شود.
پاییز امسال مدارس در سراسر کشور دایر خواهد بود و همزمان بر اساس تازه ترین یافته های بدست آمده که در نشریه "نیچر" به چاپ رسیده است، شواهد بسیاری دال بر این مدعاست که حتی در صورت عدم واکسیناسیون جوانان، نه مدارس و نه دانش آموزان منشا قابل توجه انتشار ویروس کووید-19 نیستند. روز جمعه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیماری آمریکا دستورالعمل جدیدی را برای تشویق به بازگشایی ها مدارس در مورد ایمن نگه داشتن کلاس ها صادر کرد و براین اساس استفاده از ماسک را برای دانش آموزان و کارکنان واکسینه نشده توصیه کرد.
بلومبرگ در ادامه نوشت: تاکنون مطالعات ثابت کرده است که ماسک ها در محیط بسته بویژه هنگامی که تهویه هوا ضعیف است، از گسترش ویروس جلوگیری می کنند ولی منتقدان بر این باور هستند ماسک ها به کودکان آسیب می رسانند.
اما در میان تمامی دعواها بر سر استفاده و یا عدم استفاده کودکان از ماسک، به تازگی مقاله ای در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده که در آن نویسندگان هشدار می دهند که این همه زمان برای بررسی آسیب های کووید-19 به کودکان صرف شده، اما هیچ به خطرات استفاده از ماسک توسط کودکان پرداخته نشده؛ ماسک هایی که منجر به ورود هوایی پر از دی اکسید کربن به ریه های کودکان شود.
زمانی بحث بر سر این بود که ماسک ها جلوی انتقال آلودگی را می گیرد، اما امروزه شواهد بسیاری بر سر نزدن ماسک ارائه شده است.
در این پژوهش 6 محقق اروپایی میزان دی اکسید کربن را در هوای استنشاقی و بازدم 45 کودک با میانگین سنی 10.7 سال اندازه گیری کرده اند. آنها خواندن کودکان را با و بدون ماسک بررسی کردند و در این بررسی از دو نوع ماسک جراحی و فیلتردار استفاده کردند. میزان دی اکسید کربن هوای محیط در آزمایشگاه زیر یا 0.1٪ - یعنی 1000 بخش در میلیون (ppm) نگه داشته شد. شایان ذکر است که در مطالعات گذشته نشان داده شده هنگامی که سطح دی اکسید کربن در هوای کلاس از این میزان بالاتر باشد، بیماری های تنفسی و غیبت دانش آموزان هم افزایش می یابد.
نتایج این پژوهش جدید نگران کننده است. تنها پس از سه دقیقه استفاده از ماسک، میانگین سطح دی اکسید کربن در هوای استنشاقی کودکان بین 13 هزار و 120 تا 13 هزار و 910 ppm بود. این یعنی میزان دی اکسیدکربن هوای داخل ماسک ها، هوایی که کودکان تنفس می کردند، به میزان 13 برابر سطح مجاز بود. نتیجه دیگر هم این بود که کودکان کوچکتر سطح دی اکسید کربن بیشتری در هوای استنشاقی خود داشتند به گونه ای که سطح دی اکسید کربن بدست آمده در ماسک یک کودک هفت ساله برابر با 25000 ppm بود.
نکته قابل توجه دیگر این است که این ارقام مربوط به سه دقیقه تنفس کودکان با ماسک است و اگر طول روز مدرسه به طور متوسط ​​شش ساعت باشد، نزدیک به 360 دقیقه بچه ها ماسک می زنند. ضمن آنکه این ساعات فارغ از زمانی است که کودکان تحت نظارت والدین هم باید هر کجا که می روند از ماسک استفاده کنند.
در پایان این مقاله آمده است که حامیان استفاده از ماسک نباید با رجوع به نتایج این پژوهش به منتقدان استفاده از ماسک هجوم برند. چرا که بی تردید این پژوهش هم محدودیت هایی دارد و از جمله محدودیت های آن می توان به شمار کم کودکان شرکت کننده اشاره کرد، انجام آزمایش در آزمایشگاه و نکته قابل تامل اینکه دستکم بخشی از تجمع دی اکسید کربن در ماسک کودکان شرکت کننده در این پژوهش می تواند ناشی از عصبی بودن آنها باشد که خود را افراد آزمایشی می دانستند.
بنابراین باید پیش از بازگشایی مدارس بتوانیم با مطالعه بیشتر و اطمینان کامل بگوییم که آیا فواید ماسک در کلاس درس واقعا بیش از خطرات آن است یا خیر.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/697435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

طوفان شن در لیبی

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

پیدایش ابرقدرت اسلامی

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

باران سنگین و وقوع سیلاب در شهرستان دلیجان

ماجرای تجمع مردم در مقابل فرمانداری بندرعباس چه بود؟

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد و طرح نور

هشدار باران شدید در 21 استان

سرقت اطلاعات بیماران یک شرکت آمریکایی توسط هکرها

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

مرحله‌ی پایانی تدوین یک لایحه‌ی ضد کارگری؛ حذف کارگران از میدان مناقشه!

عملکرد برخی از پردازنده‌های اینتل یک‌شبه 9 درصد افت کرد

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

آمار قابل تامل از میزان مسافرت ایرانیان؛ تنها 30 درصد!

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

مایکروسافت با استخدام مدیر متا برای «جابه‌جاکردن مرزهای هوش مصنوعی» آماده می‌شود

دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

انتقاد نماینده گچساران از افزایش تعرفه اینترنت

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

چهار کشته و 10 مفقودی در حادثه سیل جنوب چین

کم‌کاری وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد برای تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان

قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند

سکه و طلا ارزان‌تر شد