پیام ویژه

آخرين مطالب

فلج شدن واکسینه‌ شدگان با واکسن کرونای آمریکایی بين الملل

فلج شدن واکسینه‌ شدگان با واکسن کرونای آمریکایی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - در گزارش سازمان غذا و دارو آمریکا با هشدار درباره واکسن جانسون و جانسون آمده است: «این واکسن می‌ تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به یک بیماری عصبی نادر شود. اگرچه احتمال ابتلا به این بیماری بسیار کم است اما این اختلال عصبی در برخی از افراد مشاهده شده است.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری ، بروز ده‌ ها مورد از یک بیماری عصبی نادر در واکسینه‌ شدگان با واکسن کرونای «جانسون اند جانسون» به هشدار جدید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) منجر شده است.
این بیماری سندرم «گیلن ـ باره» (Guillain-Barré) نام دارد و این هشدار بعد از بروز ده‌ ها مورد این بیماری در میان واکسینه‌ شدگان با واکسن «جانسون اند جانسون» داده شده است.
سندرم گیلن ـ باره ناشی از یک اختلال خودایمنی است که بر سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.
100 گزارش راجع به بروز این بیماری
به گفته محافل آگاه، از میان حدود 12.5 میلیون نفری که با واکسن جانسون اند جانسون واکسینه شده‌ اند تاکنون 100 نفر به این بیماری با علائم فلج مبتلا شده‌ اند. 95 نفر به بیمارستان منتقل شده‌ اند و یک نفر جان خود را از دست داده است.
سالانه بین 3 تا 6 هزار نفر در آمریکا به این بیماری عصبی التهابی دچار می‌ شوند که به ضعف عضلانی منجر شده و ممکن است باعث فلج نیز بشود.
اکثر بیماران سلامت خود را دوباره به دست آورده و بهبود می‌ یابند. این بیماری در تعدادی از افرادی که واکسن آنفولانزا زده‌ اند نیز مشاهده شده است.
یک ناکامی دیگر برای جانسون اند جانسون
هشدار جدید سازمان غذا و داروی آمریکا ناکامی دیگری برای واکسن جانسون اند جانسون محسوب می‌ شود.
در آوریل سال 2021 بروز موارد نادری از لختگی خون‌ در زنان جوان واکسینه‌ شده با این واکسن، تزریق این محصول شرکت دارویی آمریکایی جانسون اند جانسون را متوقف کرده بود.
اثبات اثربخشی واکسن «اسپوتنیک وی»
در حالی ناکامی جدید واکسن آمریکایی بروز کرده که اثربخشی واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه در برابر انواع جدید ویروس های کرونا اثبات شد.
مرکز تحقیقات ملی اپیدمیلوژی و میکروبیولوژی گامالیا وزارت بهداشت روسیه و بنیاد سرمایه گذاری مستقیم روسیه از نتایج مثبت مطالعه فعالیت خنثی سازی سرم خونی گرفته شده از افراد واکسینه با اسپوتنیک وی علیه سویه های جدیدی SARS-CoV-2 خبر داد.
واکسیناسیون با اسپوتنیک وی، آنتی بادی خنثی کننده محافظتی در برابر سویه های جدید ایجاد می کند، از جمله آلفا ( که اولین بار در انگلیس شناسایی شد)، بتا ( که اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد)، گاما ( که اولین بار در برزیل شناسایی شد)، دلتا وB.1.617.3 ( که اولین بار در هند شناسایی شدند) و انواع B.1.1.141 وB.1.1.317 که با جهش در بخش اتصالی (RBD) در مسکو شناسایی شدند.
روش تحقیق مبتنی بر ارزیابی فعالیت خنثی سازی ویروس با استفاده از ویروس زنده است که امکان دستیابی به قابل اطمینان ترین داده ها را فراهم کرده و استاندارد طلایی محسوب می شود. طی مطالعه فعالیت خنثی سازی ویروس سرم خونی افراد واکسینه شده با اسپوتنیک وی بر روی نمونه های انتشار یافته بین المللی ویروس با فعالیت خنثی سازی در مقابل نوع B.1.1.1 مقایسه شد. سرم خونی در افراد واکسینه شده با هر دو دوز اسپوتنیک وی مورد مطالعه قرار گرفت.​
داده های بدست آمده گویای آن است که اسپوتنیک وی خواص محافظتی خود را در برابر سویه های جدید ویروس کرونا حفظ می کند. کاهش میزان فعالیت خنثی سازی ویروس توسط اسپوتنیک وی نسبت به تعدادی از سویه ها در مقایسه با داده های منتشر شده توسط تولید کنندگان واکسن های دیگر که قبلا اثر واکسن ها را در برابر جهش های جدید ویروس کرونا تایید کرده بودند، به طور قابل توجهی کمتر بود.
مرکز تحقیقات گامالیا به طور فعال سویه های جدید ویروس کرونا را برای ارزیابی فعالیت خنثی سازی ویروس و کارایی واکسن اسپوتنیک وی بلافاصله بعد از آنکه در مناطق مختلف جهان شناسایی می شوند، مطالعه و بررسی می کند. 
در حال حاضر واکسن اسپوتنیک وی در 67 کشور جهان با بیش از3.5 میلیارد نفر جمعیت ثبت شده است. داده های رسیده از این کشورها گویای آن است که اسپوتنیک وی یکی از مطمئن ترین و موثرترین واکسن ها علیه ویروس کروناست.
​واکسن «اسپوتنیک وی» بر پایه ناقل آدنوویروس انسانی است. ایمنی واکسن های مبتنی بر آدنوویروس های انسانی در بیش از 75 نشریه بین المللی و در 250 مطالعه بالینی که طی دو دهه در سراسر جهان انجام شده، تایید شده است. 
دلتا بر سرعت واکسیناسیون در سراسر جهان افزوده است
رعت روزانه واکسیناسیون کووید19 در برخی کشورها به واسطه پدیدار شدن گونه جدید کرونا موسوم به «دلتا» افزایش یافته است. در هلند، نروژ، پرتغال، عربستان، سنگاپور و اسپانیا عملیات واکسیناسیون با سریعترین سرعت انجام می شود. بلژیک، دانمارک، فنلاند و سوئد نیز از این قافله عقب نمانده اند و درصد واکسیناسیون در سرزمین های اشغالی شاهد رشدی سریع بوده است.
اما ماجرا در آمریکا متفاوت است. براساس تحلیل داده های رویترز، با سرعت در حال کاهش واکسیناسیون در آمریکا، 70 درصد از مردم این کشور تا اول دسامبر دوز اول واکسن کرونا را دریافت نخواهند کرد. تا قبل از پایان ماه جاری میلادی، کانادا، شیلی، انگلیس و هشت کشور دیگر به این معیار دست می یابند. اگر سرعت فعلی واکسیناسیون حفظ شود، پنج کشور دیگر تا پایان ماه اوت (9 شهریور) به رقم 70 درصدی واکسیناسیون می رسند.
تاریخ های تعیین شده به نسبت عوامل بسیاری چون موافقت با واکسن زدن به جوان ترها ممکن است تغییر کند.
همچنین در بسیاری کشورها سرعت واکسیناسیون قبل از رسیدن به واکسینه کردن 70 درصد جمعیت یا بیشتر کند شده است. کارشناسان می گویند این رقم، آستانه ای است که می تواند تا حد زیادی زنجیره انتقال کووید19 را از طریق ایمنی جمعی قطع کند.
واکسن فایزر/بایون تک در آمریکا و اتحادیه اروپا برای افراد 12سال و بیشتر مجاز است، اما واکسن های دیگر چون آسترازنکا تنها برای بزرگسالان در دسترس است.
حال با گسترش گونه دلتا، کشورهای مختلف درتلاشند با غلبه بر بدبینی نسبت به واکسن و تعابیر غلط در این مورد که جوان ها نیازی به واکسن ندارند، بر کارزار خود در زمینه واکسیناسیون سرعت بخشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/698030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امدادرسانی هوایی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

پاسخ ضرغامی به بحث گرانی ورودی موزه‌های ایران

برقراری ثبات نسبی در بازار ارز

درگذشت یار محمودها و پایداری

فرحی گرام : آچار فرانسه اینستاگرام

اینتل از بزرگ‌ترین کامپیوتر نورومورفیک جهان رونمایی کرد

بازگشت «مهار» به سیاست خارجی آمریکا؟

اشتغال بیش از 2 هزار نیروی بومی استان بوشهر در منطقه ویژه پارس

احیای اعتبار خرید آمبولانس دریایی جزیره خارک پس از 10 سال

یک دهه حرف‌های تکراری؛ آیا مواضع فرزین با مدیران سابق بانک مرکزی تفاوتی دارد؟!

زمان واقعی صدور پروانه ساخت چقدر است؟

بامداد بی‌رمق

خودروساز سرشناس به جمع گوشی‌سازان می‌پیوندد

مسخره‌بازی

واکنش سازمان ثبت احوال به حذف نام پدر از کارت هوشمند ملی

هم میهن: پایان گشت ارشاد و روسیاهی تندروها

830 طرح مسئولیت اجتماعی استان فارس در رصد شرکت ملی نفت/ 4 همت اعتبار اختصاص یافت

طرح تامین مالی ⁧تولید⁩ و زیرساخت‌ها در شورای نگهبان تایید شد

اندروید 15 برنامه‌های مشکوک را قرنطینه می‌کند

روایت چتم‌هاوس از موفقیت راهبردی ایران در حمله به اسرائیل

ماجرای شایعه خروج ایران از ایکوم و ایکوموس چیست؟

پادشاه لخته

ریاض برای متعادل کردن بودجه به نفت بالای 96 دلار نیاز دارد

74 هزار فعالیت تعمیراتی با هدف افزایش تولید نفت در گچساران

یک دهه حرف‌های تکراری؛ آیا مواضع فرزین با رئسای سابق بانک مرکزی تفاوتی دارد؟!

جزئیات افزایش حقوق سرایداران مدارس اعلام شد

معاریو: ایران، روز قیامت را به اسرائیل نشان داد

صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس تأیید شد

آغاز فروش اینترنتی دارو از ماه آینده

مهلت تبدیل مجوزهای قدیمی فعالان اقتصادی به مجوزهای جدید اعلام شد

لحظه‌ای بزرگ در انتظار لپ‌تاپ‌های ویندوزی است

تلفات بارندگی و سیل در پاکستان به حدود 100 تن رسید

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

موج تعدیل نیرو به خالق هوش مصنوعی Stable Diffusion رسید

از خاتمی تا دایی در مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»/ تصاویر

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

اقدام روز گذشته اسرائیل گوشمالی دیگری خواهد داشت/ پاسخ ایران می‌تواند اشکال متفاوت داشته باشد

حمله شرور قمه‌به دست به خودروی پلیس

امدادرسانی 112 روستا در سیستان و بلوچستان

‏ویدئویی از سرقت با خونسردی کامل و بدون ماسک از پارکینگ و انباری یک مجتمع

قتل راننده تاکسی ترکیه‌ای به دست مسافر ایرانی

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

مدل جدید گوشی ارزان گلکسی F15 سامسونگ عرضه شد

توییت جدید عضو دفتر رهبر انقلاب پس از اظهاراتش درباره حجاب

مذاکرات هند و اوپک درباره تحولات بازار نفت

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

واردات نفت چین از روسیه در ماه مارس افزایش یافت

فیلمی از لحظه انفجار مغازه عطرفروشی

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

آیت‌الله جوادی آملی: بانک‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرند