پیام ویژه

آخرين مطالب

عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی مطرح کرد

توسعه ژئوتوریسم خراسان در دام بی‌برنامگی‌ها فرهنگی و اجتماعی

توسعه ژئوتوریسم خراسان در دام بی‌برنامگی‌ها
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مژگان ثابت‌تیموری در گفت‌وگو با ایسنا به بررسی قابلیت‌های ژئوتوریسمی خراسان ‌رضوی پرداخت و اظهار کرد: ژئوتوریسم یا زمین‌گردشگری بیش از 100 سال است که در کشورهایی مانند انگلیس و استرالیا مورد توجه قرار گرفته است. این کشورها به عنوان کشورهای پیشرو در این زمینه قالب علمی و ساختارمند خود را پیدا کرده‌اند.
وی افزود: در حال حاضر نیز در کشور محققان برجسته‌ای وجود دارند که همکاری آن‌ها با نهادهای بین‌المللی مانند یونسکو و اساتید مرتبط این حوزه، غنای دانش ژئوتوریسم را در کشور افزایش داده است.
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی ادامه داد: در حال حاضر فلات ایران به دلیل جوان‌ بودن و ویژگی‌های خاص زمین‌شناسی، یکی از شاخص‌ترین مناطق برای دیدن تغییرات زمین‌شناختی است. مشهد و به عبارت بهتر دشت مشهد نیز در همین محدوده قرارگرفته است، البته با وجود این قابلیت در خراسان ‌رضوی به این مسئله آنچنان که باید توجه نشده و هنوز برنامه مشخصی برای توسعه زمین‌گردشگری یا ژئوتوریسم در منطقه وجود ندارد.
ثابت‌تیموری خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر با پیگیری‌های انجام شده و همین‌طور برگزاری دوره‌های آموزش راهنمایان زمین‌گردشگری با مجوز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی توسط جهاد دانشگاهی باعث شد این فضا شکل دیگری به خود بگیرد.
وی عنوان کرد: البته باید گفت که هدف از این کار جلب توجه کارشناسان و سرمایه‌گذاران حوزه معدن و زمین‌شناختی به این مسئله بوده است و در ارتباط با این موضوع سخنرانی‌هایی نیز انجام شد و تا حدودی در حوزه توسعه زمین‌گردشگری آگاهی‌بخشی صورت گرفت، همچنین در این راستا به قابلیت‌ها و خصوصیات ویژه زمین‌شناختی و ویژگی‌های معدنی استان و مشهد که از آن به عنوان جاذبه زمین‌شناختی یاد می‌شود، پرداخته شد.
معادن پتانسیل‌های زیادی برای جذب گردشگر و کسب درآمد دارند
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی ادامه داد: در جلسات آگاهی‌بخشی، سعی شد تا به معادن صرفا به عنوان یک موهبت طبیعی قابل برداشت در حوزه معدن توجه نشود و از پتانسیل‌های آن برای جذب گردشگر و کسب درآمد استفاده شود. در گذشته از معادن و مناطق مختلف زمین‌شناختی بازدیدهای علمی و آموزشی انجام می‌گرفت که متاسفانه در قالب گردشگری عام نبوده است.
ثابت‌تیموری ابراز کرد: با توجه به اینکه دشت مشهد از جاذبه‌های زمین‌شناختی زیادی برخوردار است میزان توجهات علاقه‌مندان به آموزش راهنمایان زمین‌گردشگری در خانه معدن، سازمان نظام مهندسی معدن و مجموعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نسبت به گذشته که اطلاعات خاصی در این حوزه وجود نداشت، بیشتر شد.
وی اضافه کرد: البته موضوعی که در این قسمت کمی روند کار را کند کرد این بود که افراد بازدیدکننده، مناظر طبیعی مرتبط با زمین را در قالب اکوتوریسم و طبیعت‌گردی و زمین را جدای از طبیعت و موجودات زنده پیرامون یا روی آن می‌دانستند، بنابراین آن را در حوزه اکوتوریسم و طبیعت‌گردی قرار می‌دادند.
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی بیان کرد: از زمانی‌ که این علم به ایران و همین‌طور به خراسان ورود پیدا کرد و در افراد علاقه‌مند شناخت لازم پیدا شد، بحث زمین را جدای از مباحث موجودات زنده‌ روی آن قرار دادند و اخیرا تورهای مناسب و تعریف‌ شده‌ای برگزار می‌شود که با اقبال خوبی از سوی مردم روبه‌رو شده است.
ثابت‌تیموری ادامه داد: به عنوان مثال دره شمخال به عنوان یک جاذبه زمین‌شناختی بسیار زیبا که مرتبط با حوزه زمین، آب و طبیعت غیر زنده است برای بسیاری از مردم جالب توجه بوده و تنها طی‌ کردن مسیر رسیدن به این دره، دیدن منظره زیبای داخل آن و دیدن فضای منحصر به‌فرد لایه‌های زمین برای مردم بسیار جذاب خواهد بود.
غار مغان یکی از زیباترین مقاصد ژئوتوریسمی استان
وی تشریح کرد: مواردی چون کوه‌ها، آبشارها، دره‌ها و دست‌کندهایی چون انواع معادن فعال و غیرفعال، غارهای متنوعی وجود دارد که یکی از جاذبه‌های مهم زمین‌شناختی در اطراف و داخل مشهد به شمار می‌آیند. یکی از کهن‌ترین این غارها که برای علاقه‌مندان بازدیدکننده بسیار جذاب بوده، «غار مغان» واقع در کوه‌های خلج در جنوب شرق مشهد است و از گذشته‌های بسیار دور و بیش از 50 سال گذشته مقصد سفر و بازدید علاقه‌مندان بوده است. مسیر بسیار زیبا و چشم‌انداز طبیعی پیرامون آن، وجود ستون‌های آهکی منحصر به‌فرد درون آن حتی بدون آگاهی از کلید واژه زمین‌گردشگری نیز این غار را مقصد جذاب سفر به درون زمین قرارداده است.

پیام ویژه

غار مغان
لزوم تربیت راهنمایان و مفسران ژئوتوریسم جهت استفاده در تورهای گردشگری
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه این روزها آگاهی مردم نسبت به این مسئله بیشتر شده است، اظهار کرد: نیاز است تا راهنمایان متخصص و مفسران زمین‌گردشگری تربیت و از آن‌ها در برگزاری تورهای ژئوتوریسمی استفاده شود و به اصطلاح در دستور کار دفاتر خدمات مسافرتی قرار گیرند تا علاقه‌مندان شرکت‌کننده در این تورها علاوه بر بازدید از جاذبه‌های بصری، اطلاعات زمین‌شناسی بیشتر و مستندی نیز دریافت کرده و سفری هدفمندتر را تجربه کنند. آن‌ها درک می‌کنند که عملا ساختار این زمین‌ساخت یا جاذبه زمین‌شناسی به چه ترتیب بوده و در چه تاریخی شکل گرفته است. به واقع دشت مشهد به عنوان یکی از دشت‌های جذاب برای علاقه‌مندان به حوزه زمین‌شناسی و زمین‌گردشگری مطرح است که می‌توان انواع سنگ‌های رسوبی، آبرفتی، آتشفشانی و جاذبه‌های مرتبط با سازندهای زمین‌شناختی را در اطراف آن مشاهده کرد.
ثابت‌تیموری در خصوص برقراری ارتباط بین زمین‌گردشگری با سایر حوزه‌های‌گردشگری و برگزاری تورهایی از این دست خاطرنشان کرد: این موضوع به ترکیب تور و افراد شرکت کننده در آن بستگی دارد؛ در تور برگزار شده باید سلیقه افراد شناسایی شود و بر اساس ذائقه مشتری، تورهای زمین‌شناختی از تورهای عمومی تفکیک و برای تامین رضایت گردشگران خاص تورهای ترکیبی فراهم شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر خانه معدن همچنین در حال پیگیری‌ است تا بتواند معادن متروکه، فعال و نیمه‌متروکه خود را برای استفاده‌ای بهینه و دوگانه به ‌کار گیرد، به این معنی که در زمینه استخراج کانسارها و منابع معدنی نیز در زمینه زمین‌گردشگری و گردشگری معدن مورد بهره‌برداری قرار گیرند. استفاده از معادن به این شیوه قابل ارزش است؛ چراکه سرمایه‌گذار در دوره‌ غیرفعال بودن معدن می‌تواند از این راه درآمدزایی داشته باشد.
پارک کوهسنگی یکی از جاذبه‌های زمین‌گردشگری مشهد است
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی پارک کوهسنگی را به عنوان یکی از جاذبه‌های مهم زمین‌شناختی مشهد معرفی و اظهار کرد: پارک کوهسنگی یکی از جاذبه‌های مهم مرتبط با زمین گردشگری در دل شهر مشهد است که به صورت یک سازه زمین‌شناسی جذاب و خارج شده از دل زمین به صورت سنگی یک‌پارچه در میانه دشت مشهد نمایان است. ممکن است افرادی که تا امروز از آن دیدن کرده‌اند از زاویه زمین‌شناسی به آن توجه نکرده باشند و این در صورتی است که این منطقه تاریخ زمین و تاریخ تمدن انسان را نیز به ما معرفی می‌کند.

پیام ویژه

پارک کوهسنگی
ثابت‌تیموری افزود: اگر داستان شکل‌گیری آثار زمین‌شناختی برای گردشگران به خوبی تفسیر شود قطعا برای آن‌ها جذاب خواهد بود و ورود گردشگران متنوعی را به این محدوده‌ها موجب خواهد شد. کوه‌های اطراف مشهد مانند پارک خورشید و کوه‌پارک، خود یک جاذبه زمین‌شناختی است که حضور مفسران و کارشناسان مرتبط با حوزه زمین‌گردشگری را می‌طلبد؛ بررسی این موضوعات علاوه بر اشتغال‌زایی می‌تواند جذابیت بازدید از آن مناطق را نیز افزایش دهد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/706039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

آمار قابل تامل از میزان مسافرت ایرانیان؛ تنها 30 درصد!

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

مایکروسافت با استخدام مدیر متا برای «جابه‌جاکردن مرزهای هوش مصنوعی» آماده می‌شود

دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

انتقاد نماینده گچساران از افزایش تعرفه اینترنت

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

چهار کشته و 10 مفقودی در حادثه سیل جنوب چین

کم‌کاری وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد برای تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان

قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند

سکه و طلا ارزان‌تر شد

حلقه هوشمند سامسونگ ظاهراً در 8 اندازه مختلف عرضه می‌شود

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور، ملاک تورم، جیب مردم است نه آمارسازی‌ها

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

پول موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا می‌آید؟

انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه شد

آیفون زیر سایه هواوی رفت

پولیتیکو: 3 دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه

آغاز ثبت‌ سفارش کتاب‌های درسی از فردا

زنگ خطر رکود غیرتورمی

جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی

ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در تجارت نفت افزایش می‌دهد

جزئیات افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

اپل با هدف توسعه هوش مصنوعی در آیفون، استارتاپ فرانسوی Datakaleb را تصاحب کرد

درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان

تازه‌ترین انتصاب‌ها در شرکت ملی گاز ایران

دستگیری اولین سارقی که با پابند الکترونیکی قصد سرقت داشت!

آخرین وضعیت بازگشایی راه‌های سیل‌زده

ابهام مالیاتی در بورس

ویژگی بسیار کاربردی واتساپ؛ اشتراک فایل بدون نیاز به اینترنت

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

سخنگوی دولت: دهک‌های پایین را صاحب مسکن می‌کنیم

تراز تجاری مثبت منطقه آزاد ارس در سال 1402/ جهش سرمایه‌گذاری در منطقه را شاهدیم

دو انتصاب جدید در شرکت توسعه بنادر و فرودگاه قشم

گوشی Nothing Phone (3) احتمالا اواخر 2024 معرفی خواهد شد

انتقاد از کریمی قدوسی بعد از ادعای جنجالی اش در حوزه نظامی/ نه مسئولیت دارد نه عقوبت می شود!

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

قصد ساخت سلاح هسته‌ای و آزمایش آن را نداریم/ من تعجب می‌کنم از اظهارات یک نماینده؛ واقعا می‌خواهد کجا آزمایش کند؟

پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا چیست؟

خرید چندنرخی با یک کالابرگ!

جزئیات فروش آنلاین میوه و سبزیجات در میادین میوه و تره‌بار تهران

هواوی رقابت‌ با اندروید و iOS را به بازارهای جهانی می‌کشاند

نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد

فروش بیش از 117 هزار سکه در مرکز مبادله؛ ربع‌سکه در صدر تقاضا

افت بازار سرمایه پس از 4 روز رشد

جنجال جدید مالک ایکس؛ نخست‌وزیر استرالیا ایلان ماسک را «میلیاردر متکبر» نامید

افزایش 8درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم 11درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی