پیام ویژه

آخرين مطالب

کشف سیارات قابل سکونت و ایده‌های جدید گزارش

کشف سیارات قابل سکونت و ایده‌های جدید
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایده‌های جدید کشف سیارات قابل سکونت را بدانید.
به گزارش مشرق ، فرضیه‌های جدید ممکن است نظریه‌های مربوط به تشکیل حیات بر روی سیارات فراخورشیدی را به کلی عوض کند و روش‌های جستجوی حیات فرازمینی در جهان هستی را تغییر دهد. ستاره شناسان می‌خواهند فراتر از الگوی ثابت پیشین گام بگذارند.
اخترشناسان هنگام بررسی این که کجا باید به دنبال حیات برگردند، عمدتا به چیزهای آشنا پایبند بوده اند. بهترین گزینه‌ها برای سیاره‌های قابل سکونت همان‌هایی هستند که شبیه زمین هستند: کوچک، صخره‌ای، با جو قابل تنفس و جذب مقدار کمی گرما از ستارگان خود.
با کشف سیارات بیشتر خارج از منظومه شمسی، ستاره شناسان مفید بودن این روش را دوباره مورد ارزیابی قرار دادند. برخی از سیارات در منطقه به اصطلاح قابل سکونت (کمربند حیات)، جایی که درجه حرارت برای وجود آب مایع مناسب است، احتمالاً به هیچ وجه برای زندگی مناسب نیستند، اما در طرف مقابل سیارات دیگری در خارج از کمربند حیات ستاره‌ی خود تعیین شده‌اند که ممکن است کاملا شرایط مساعد برای وجود حیات را داشته باشند.
در حال حاضر، دو مطالعه وجود دارد که تجدید نظر در مفهوم «منطقه قابل سکونت» را پیشنهاد می‌کنند تا سیارات بیشتری را که ستاره‌شناسان ممکن است در کیهان با آن روبرو شوند، شامل شود. این تعریف جدید، سیاره‌های بیشتری را به دامنه قابل سکونت می‌آورد در حالی که تعریف قدیم، ممکن است بسیاری از سیارات میزبان حیات را از این گروه خارج کند.

پیام ویژه


نوح تاچو، ستاره شناس دانشگاه پن ایالت، می‌گوید: «هر دو مقاله بر زیر سوال بردن ایده کلاسیک منطقه قابل سکونت تمرکز می‌کنند. ما باید محدوده مکان‌هایی را که برای جستجوی حیات زیر نظر می‌گیریم، گسترش دهیم؛ بنابراین اینجونه سیارات قابل سکونت را از دست نمی‌دهیم.»
برخی از سیارات نادیده گرفته شده می‌توانند بسیار بزرگ‌تر از زمین باشند و به طور بالقوه هیچگونه نوری از ستاره‌ای که دور در حال چرخش هستند نیز دریافت نکنند. اخترفیزیکدانان دانشگاه کمبریج دسته جدیدی از سیاره‌های قابل سکونتِ احتمالی را پیشنهاد می‌کنند که تقریباً در فاصله‌های متفاوتی از ستاره‌های خود یافت می‌شود.
این سیاره‌های فرضی دارای یک کلان اقیانوس آب مایع هستند که در زیر یک جو غلیظ غنی از هیدروژن قرار گرفته‌اند که اصطلاحا آن‌ها را سیارات "Hycean"، به معنی «اقیانوس هیدروژنی» است می‌نامند Astrophysical. ستاره‌شناسان می‌گویند این سیارات می‌توانند از 2.6 برابر اندازه زمین و تا 10 برابر بزرگتر باشند. اتمسفر غلیظ این سیارات می‌تواند دمای آب مایع را حتی با حداقل نور ورودی از یک ستاره حفظ کند.
ستاره شناسان می‌خواهند فراتر از الگوی ثابت پیشین گام بگذارند و تعریف قدیمی خود از سیاره قابل سکونت را گسترش دهند و در مورد وجود حیات بر سیارات، نظرات خود را محدود نکنند.

پیام ویژه


ایده‌های جدید در مورد آن‌چه یک سیاره را قابل سکونت می‌کند، در موضوع جستجوی حیات بیگانه، سیارات Hycean چندین مزیت نسبت به سیارات سنگی در منطقه قابل سکونت خواهند داشت. اگرچه تشخیص اینکه کدام سیاره قطعاً دارای اقیانوس و جو هیدروژن است دشوار است، اما تعداد زیادی سیاره فراخورشیدی در محدوده جرمی و دمایی سیارات Hycean نسبت به سیارات شبیه به زمین وجود دارد و این احتمال کشف حیات فرازمینی را بالاتر می‌برد.
از آن‌جا که سیارات Hycean به طور کلی بزرگتر از سیارات سنگی مانند زمین هستند و جو بیشتری دارند، بررسی این گونه از سیارات برای نشانه‌های بیولوژیکی یا نشانه‌های مولکولی حیات، آسان‌تر است. امضای زیستی قابل تشخیص در سیارات Hycean می‌تواند شامل مولکول‌های کمیابی باشد که با حیات روی زمین مانند دی متیل سولفید و کربونیل سولفید مرتبط باشند.
البته سیارات در محدوده اندازه Hycean تمایل به داشتن جوی ابری یا مه آلود دارند، بنابراین رصد نشانه‌های زیستی را دشوارتر می‌کند. همچنین هنوز مشخص نیست که آیا سیارات Hycean واقعاً در پهنه هستی وجود دارند یا خیر.
با این تفاسیر، تلسکوپ‌های موجود یا برنامه ریزی شده می‌توانند این مولکول‌ها را در صورت وجود در چند سال شناسایی کنند. همچنین در این راستا ستاره‌شناسان برنامه‌هایی برای تلسکوپ جمیز وب که اواخر سال میلادی به فضا ارسال می‌شود نیز دارند. با استفاده از تلسکوپ فوق قدرتمند جمیز وب در بهترین حالت، ما زندگی را در سیاراتی همچون سیاره K 2، 18 b تشخیص می‌دهیم.
ایده‌های جدید در مورد آنچه که یک سیاره را قابل سکونت می‌کند. تاچو و جیسون رایت، ستاره شناس دیگر دانشگاه پنسیلوانیا، به جای ابداع روش جدیدی برای شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی قابل سکونت، برخی از سیارات ظاهراً قابل سکونت را از لیست کنار گذاشتند. این زوج متوجه شدند که دمای کلمنت اطراف یک ستاره با تغییر ستاره و تغییر روشنایی آن تغییر می‌کند.
برخی از سیارات در منطقه قابل سکونت متولد می‌شوند و تمام عمر خود را در آنجا می‌گذارند. اما برخی دیگر، احتمالا خارج از منطقه قابل سکونت ستاره خود متولد می‌شوند و بعداً با افزایش سن وارد آن می‌شوند که این سیارات را «سیارات قابل سکونت با تأخیر» نامگذاری کرده‌اند.
وقتی ستاره شناسان تلسکوپ‌های خود را به سمت ستاره‌ای معطوف می‌کنند، آن‌ها فقط تصویری از منطقه قابل سکونت این ستاره را می‌بینند. تاچو می‌گوید: «اگر در حال حاضر فقط به سیاره‌ای در منطقه قابل سکونت نگاه کنید، نمی‌دانید که چه مدت زمانی در آنجا بوده است.»
او توضیح می‌دهد که آیا سیاره‌هایی که بعداً وارد منطقه قابل سکونت می‌شوند، می‌توانند سکونت پذیر شوند یا خیر؟ اگر این سیاره خیلی نزدیک به ستاره شروع به کار می‌کرد، می‌توانست تمام آب خود را به دلیل اثر گلخانه از دست بدهد، مانند سیاره زهره. حرکت سیاره زهره به موقعیت سیاره زمین، نمی‌تواند آب را به سطح آن بازگرداند.
از طرف دیگر، سیاره‌ای که دورتر از ستاره خود متولد شده است می‌تواند به طور کامل پوشیده از یخچال‌هایی باشد که نور خورشید را منعکس می‌کنند. آن‌ها ممکن است هرگز ذوب نشوند، حتی وقتی ستاره هایشان پرنورتر می‌شود.
بدتر از آن، آب آن‌ها می‌تواند حتی مستقیماً از حالت یخ زده به بخار تبدیل شود؛ فرایندی که به عنوان تصعید شناخته می‌شود. این سناریو نشان می‌دهد که سیاره‌ای مانند زمین حتی با وجود یک گودال مرطوب و مناسب برای شروع زندگی، در اطراف ستاره باقی نماند.
ستاره شناسان می‌گویند این سیارات هنوز در منطقه قابل سکونت هستند، اما این سؤالات در مورد این که آیا واقعاً در منطقه قابل سکونت به معنای واقعی هستند یا خیر را می‌افزاید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/755560/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ تلخ 2 نفر در رودخانه ارومیه

اوپو گوشی میان‌رده A60 را با طراحی متفاوت دوربین رونمایی کرد

مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

آماری عجیب از میزان آسیب نخاعی در تصادفات: سالانه بیش از 2 هزار نفر!

شارژر 240 وات پیشرفته ریلمی با قیمت بسیار عجیب رونمایی شد

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

واژگونی مرگبار خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

امام جمعه اهواز خطاب به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید

آنر 200 لایت معرفی شد؛ قدرتمند و خوش قیمت با دوربین‌های فوق‌العاده

تاریخ‎نگاری یک‌طرفه

نجات 18 نفر که گرفتار سیل در روستای شادکام بافق شده بودند

آلزایمر ارزی دولتمردان

تردز به ابزار فیلتر کردن عبارت‌های توهین‌آمیز مجهز می‌شود

انفجار گاز در نیشابور، یک فوتی برجای گذاشت

هشدار درباره نفت 100 دلاری و تورم جهانی

محافظ سابق خاتمی: در سال 75 می‌خواستم هاشمی را ترور کنم

انتقال دانش‌آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور

به‌روزرسانی جدید Lords of the Fallen منتشر شد

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد

تردد از آزادراه تهران-شمال به سمت چالوس ممنوع شد

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

ثبت اختراع جدید سونی؛ واکنش کنترلر به صدای کاربر

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

موافقت با تعطیلی شنبه ها/ دولت چراغ سبز نشان داد

دفترچه سوالات کنکور علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

کمپانی TSMC از فرآیند تولید 1.6 نانومتری خود برای نیمه‌هادی‌ها رونمایی کرد

از «گشت ارشاد» تا «طرح نور» فقط دو نوروز فاصله افتاد؛ برای زنان پرونده قضایی تشکیل می‌شود؟

گجت عجیب سونی معرفی شد؛ عملکردی شبیه به آن چیزی که در فیلم Dune دیدید

تسلیحات، واجب تر از نان شب

ضرب و شتم پرستار در بیمارستان

سرنوشت قمه‌کش‌هایی که در ارومیه خیابان بستند چه شد؟

طلای جهانی جهش کرد

«جف بزوس» و مدیرعامل آمازون به حذف پیام‌های تجاری متهم شدند

گزیده‌های نفتی هفته

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد

جزئیات بیشتر از درگذشت یک پزشک زن

اجرای شگفت‌انگیز بازی Cyberpunk 2077 روی گوشی‌های قدیمی اندرویدی!

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

قیمت بیت کوین تا 63 هزار دلار کاهش یافت

آمریکا می‌خواهد دار و ندار هواوی را تحریم کند!