پیام ویژه
کارشناس عراقی:
جایگزینی تجدیدپذیرها به جای نفت به نفع عراق نیست
سه شنبه 5 مرداد 1400 - 00:30:46
پیام ویژه - به گزارش ایسنا، عراق که دومین عضو بزرگ اوپک پس از عربستان سعودی است، با قطعی های مداوم و اختلالات برق به دلیل عدم سرمایه گذاری در شبکه های انتقال نیرو روبروست. عراق همچنین به واردات برق و گاز طبیعی از ایران متکی است و معافیت آمریکا را برای ادامه واردات برق ایران با وجود تحریمهای واشنگتن دریافت کرده است.
حمزه الجواهری، کارشناس نفت و انرژی در مصاحبه با خبرگزاری شفق گفت: عراق یک کشور تولیدکننده نفت است و 12 درصد از نیازهای جهان را تامین می کند. استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر به نفع عراق نیست. اقتصاد عراق به نفت برای تامین منابع مالی خزانه متکی است. ترویج انرژی جایگزین گزینه مطلوبی برای پرداختن به مسئله برق در عراق نیست.
به گفته الجواهری، تاسیسات انرژی خورشیدی در مناطق شهری غیرقابل استفاده و بسیار گرانتر از سوخت فسیلی هستند.
در آستانه دیدار مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق از کاخ سفید، یک مقام بلندپایه دولت آمریکا گفت: ما موضوعات اقلیمی بزرگی برای گفت و گو با عراقی ها داریم که می خواهم آن را برجسته کنم. سازمان توسعه بین المللی آمریکا مساعدت فنی برای انرژی تجدیدپذیر و سازگاری اقلیمی را با رقمی تامین مالی کرده که نمی توانم هنوز اعلام کنم.
ماه گذشته مصدر که زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری اماراتی مبادله است، توافق استراتژیکی با عراق به منظور توسعه پروژه های فوتوولتائیک در این کشور با حداقل ظرفیت دو گیگاوات امضا کرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، احسان عبدالجبار اسماعیل، وزیر نفت عراق در بیانیه ای در ژوئن اعلام کرد دولت قصد دارد تولید ملی انرژی پاک را افزایش داده و بالا ببرد. عراق تامین 20 تا 25 درصد انرژی از منابع تجدیدپذیر به جای سوخت فسیلی را هدف گرفته که معادل 10 تا 12 گیگاوات است. توافق با مصدر که پیشروی جهانی در انرژی تجدیدپذیر است، گام مهمی در توسعه سرمایه گذاری انرژی پاک و بهره برداری از انرژی خورشیدی در عراق است.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/706053/جایگزینی-تجدیدپذیرها-به-جای-نفت-به-نفع-عراق-نیست
بستن   چاپ